Főoldal » Képalkotó diagnosztika » Hepatocelluláris carcinomát utánzó masszív hepatikus tuberculosis immunkompetens betegeben

Vizsgálatok

Általános tudnivalók: a mammográfia

A mammográfia speciális lágyrész diagnosztikai eljárás. A képminőség javítása érdekében az emlőt komprimálva készítünk felvételeket az mirigyállományról, 25-30 kV energiájú röntgensugár tartományban.


Általános tudnivalók: az MRI

Az MR (mágneses rezonancia) képalkotás az 1970-es évek nagy jelentőségű felfedezése volt. A klinikai gyakorlatban az 1980-as években terjedt el.


Az ultrahang vizsgálat

Az orvosi diagnosztikában általában a 2-16 MHz tartományba eső hullámokat alkalmazzuk.


A CT vizsgálat

A komputer-tomográfia, egy speciális röntgen vizsgálat, ahol a vizsgált testrészről meghatározott vastagságú haránt szeletek készülnek.


A DEXA vizsgálat

A csont-denzitometria a csont ásványi anyag tartalmának mérésére szolgál.

 

 

Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Hepatocelluláris carcinomát utánzó masszív hepatikus tuberculosis immunkompetens betegeben

2014-03-31 | Forrás: ncbi.nlm.nih.gov Elküldöm Nyomtatás
 
A TB világszerte egyre nagyobb problémát jelent, ezért létfontosságú a betegség szokatlan prezentációinak felismerése. A májtuberculosis ritkán fordul elő immunkompetens egyénekben. Ismertetőnkben egy felső abdominális fájdalommal jelentkező, 26 éves fiatalember esetét mutatjuk be, akinél a laborvizsgálat rendellenes májfunkciókat tárt fel és a gyulladásos markerek emelkedett szintjét mutatta.
Kedves Olvasó!
Ezt a cikket teljes terjedelmében csak regisztrált tagjaink érhetik el.

Ha Ön már korábban regisztrált a DRportalon, akkor lépjen be, vagy pedig regisztráljon oldalunkra!
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld