Főoldal » Összes hír

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést Helyi megoldások COVID idején Milyen különbségek vannak a füst és az aeroszol között? Az MRI vizsgálatok mágneses térereje biztonságos, nem terheli a szervezetet! Állami támogatással is elérhető lesz az SMA-s gyerekek terápiája Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség koncentrációja a Budapest környéki csapvízben Korcsolyával közlekedik egy 79 éves orosz asszony Szívtelenség vagy evolúciós késztetés által diktált stratégia? A fia esküvőjén jött rá, hogy a leendő ara a saját lánya
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''
Betöltés...

Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést

77 millió amerikai beoltott közül nagyságrendileg 6 ezer ember fertőződött meg koronavírussal az amerikai járványügyi intézet, a CDC adatai szerint.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Koronavírus

Helyi megoldások COVID idején

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége helyi megoldásokat keres a koronavírus és a járvány ellen.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 197 beteg, 2680-nal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 197, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 3 266 425 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 391 381-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Koronavírus

A Covid-19 és az ischaemiás stroke

Egy közel 28 000, sürgősségi osztályról származó egészségügyi rekord feldolgozásával készült áttekintés megállapította, hogy a Covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált betegek kevesebb, mint 2%-a szenvedett ischaemiás stroke-ot, de azoknál, akiknél ez előfordult, nagyobb volt a hosszú távú ápolás szükségességének kockázata a kórházi elbocsátást követően.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Neurológia

Milyen különbségek vannak a füst és az aeroszol között?

Videósorozatunkban kutatók adnak magyarázatot a dohányzás mögött álló tudományos kérdésekre az Open Science konferencián.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Fájdalomcsillapítás praktikák: a derékfájdalom

A fájdalomcsillapítás jelentős problémakör a járóbeteg ellátás minden területén. Hatékony kezelés mellett a beteg hamarabb visszatérhet a megszokott életébe. A hatékonyságot személyre szabottan lehet elérni, ezért fontos, hogy ismerjük a fájdalomcsillapítók hatástartamát, támadáspontjait és nem utolsósorban mellékhatás-profilját. A következő összefoglaló a derékfájdalomról tár fel néhány elrettentő statisztikai adatot, és egy rövid összefoglalót nyújt a terápiás menedzseléshez.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: MULTIMODÁLIS ANALGÉZIA

Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés

A hét utolsó hétköznapján is beszámolt a legfrissebb járványügyi tudnivalókról az operatív törzs - a napi járványszámok közzététele után.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Koronavírus

Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről

A Cebina a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratóriummal közösen fejleszt több Covid-ellenes készítményt is, köztük egy orrspray-t, amely az eddigi eredmények alapján néhány nap alatt kipucolja a vírust a szervezetből.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Koronavírus

Pfizer: harmadik oltásra is szükség lehet

Az is elképzelhető, hogy az embereknek minden évben be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Koronavírus

A gyerekeknél a Covid-fertőzés után pár héttel jöhet a nagyobb baj

A gyermekkori koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban a tendenciák változtak meg a harmadik hullámra – mondta el a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa. Nagy Anikó hozzátette: az aktív fertőzésen átesett gyermekek 2-4 héttel később még érintettek lehetnek sokszervi gyulladásban.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 241 beteg, 5216-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 241, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5216 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 3 145 592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Koronavírus

Szepszis idősekben: a halálozási ráta trendelemzése

A szepszis betegségterhe globális szintű egészségügyi problémát jelent. Célunk a halálozási arány (’case fatality rate’; CFR), és a CFR előrejelző tényezőinek értékelése 2009 - 2016 között egy olasz általános kórházban kezelt, szepszisben szenvedő betegek esetében, kockázati pontszám szerint kategorizálva.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Belgyógyászat

Kiesett félmillió Janssen-vakcina

A háziorvosok megkapják a napokban a regisztráltak teljes listáját.

Feltöltve: 2021-04-15 | Kategória: Koronavírus

A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk

Beszélnünk kell a negyedik hullámról, ugyanis egyáltalán nem zárható ki, hogy be fog következni.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-15 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 256 beteg, 5307-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 256, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5307 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 3 090 994 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 325 587-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-04-15 | Kategória: Koronavírus

Egy kínai vakcinagyártó azt állítja, hogy a vektorvakcinájuk nem okoz vérrögképződést

A Cansino Biologics Inc (CanSinoBIO) kínai gyártó szerdai közlése szerint a virálisvektor-technológiára épülő koronavírus elleni vakcinája nem okozott vérrögképződési problémákkal együtt járó, súlyos esetet az eddigi alkalmazása során.

Feltöltve: 2021-04-14 | Kategória: Koronavírus

Sok a kérdőjel az iskolafogászatokon

A praxiskezelőnél összesen 6708 háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxist regisztráltak – ez derül ki Végvári Tamásnak, az Országos Kórházfőigazgatóság (Okfő) Alapellátási Igazgatósága egészségügyi alapellátási igazgatójának​ leveléből.

Feltöltve: 2021-04-14 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 285 beteg, 3597-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 285, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3597 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 3 037 023 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 290 709-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-04-14 | Kategória: Koronavírus

Mi a helyes eljárás a COVID-19 vakcináció során a háziorvosi rendelőben?

A koronavírus elleni védőoltások beadásának egy része a háziorvosi rendelőkre lett kiosztva. Hogy felkészült-e egy rendelő erre a funkcióra, azt nehéz megmondani, hiszen minden rendelő adottsága más és más. Annyi bizonyos viszont, hogy tömeges oltás elvégzésére a háziorvosi rendelők Magyarországon alkalmatlanok.

Feltöltve: 2021-04-14 | Kategória: Háziorvostan

Hozzánk ma érkezett, Amerikában máris leállították az oltást a Janssen-vakcinával

Szüneteltessék az oltást a Janssen-vakcinával – javasolta kedden az amerikai gyógyszerfelügyeletért felelős hatóság (FDA). A SkyNews azt írja, a Johnson & Johnson oltóanyagával a vérrögképződéses esetek miatt állítják le az oltakozást. Mint írják, egyelőre rendkívül ritkának tűnnek ezen esetek, azonban amíg ki nem értékelik azokat, a Janssen-vakcina felfüggesztését javasolják.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Koronavírus

A Johnson & Johnson megkezdte vakcinájának európai szállítását

A Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat megkezdte a koronavírus elleni egyadagos vakcinája szállítását az EU országaiba - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Koronavírus

Jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a TAJ-szám

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a TAJ-számát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 272 beteg, 2837-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 272, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2837 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 2 969 647 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 250 582-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Koronavírus

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Brit denevérekben is felfedezték a koronavírust

A Covid-19 betegséget okozó vírussal rokon koronavírust találtak kis patkós denevérekben az Egyesült Királyságban, bizonyíték azonban nincs arra, hogy ez az új vírus embert fertőzött volna meg.

Feltöltve: 2021-04-12 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 291 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld