Főoldal » Összes hír

Mit jelent a POS?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel! Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást Feloldották a vesztegzárat Vuhanban 140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon Ha már megvettük, ne dobjuk ki! Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''
Betöltés...

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel!

A COVID-19 járványszerű felbukkanása súlyos fenyegetést jelent az emberiség számára. A korábbi vizsgálatok elsősorban Wuhanra és a tipikus tünetekre fókuszáltak. A Csöcsiang tartományból származó, 74 COVID-19 fertőzésben szenvedő, gastrointestinalis tüneteket mutató eset elemzése során meghatározták az epidemiológiai, klinikai és virológiai jellemzőket.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

76 nap után úgy tűnik, a város, ahonnan kiindult a járvány, a legrosszabbon már túl van.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást

Közös sajtótájékoztatót tartott szerdán Gulyás Gergely miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke. A két városvezető is meghívást kapott ugyanis a kormányülésre, ahol a kijárási korlátozások jövőjéről döntöttek.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

Felkészülnek a vidéki kórházak is

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

Engedélyezték első automatizált inzulinadagoló vezérlőt! 2. rész

Ez az engedély a diabéteszben szenvedő betegeink egészségének javítására alkalmazott mesterséges intelligencia egy példája, és közelebb visz bennünket az igazi mesterséges hasnyálmirigyhez.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Diabetológia

A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

Az új koronavírus járványának kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

1,347 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre 72 ezerrel, 1 347 892-re nőtt a világon. A Covid-19 betegségben 74 808-an vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5310-en, a gyógyultak száma 284 802, ami 22 ezerrel több, mint egy nappal korábban - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban - 2020.04.01.

A lipid burokkal rendelkező, egyszálú RNS vírus, mely először 2019. év végén került azonosításra Kínában, mint tüdőgyulladás halmozódás kórokozója. Az elnevezése „súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus 2” (SARS-CoV2), az általa okozott megbetegedés a pedig „koronavírus-betegség 2019” (coronavirus disease 2019), melynek rövidített változata a COVID-19.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon

Nyitottak az önkéntesek fogadására az orvostudományi egyetemek klinikáin, elkezdődött a toborzás, a Semmelweis Egyetemen már a segítők alkalmazása is - közölték a felsőoktatási intézmények az MTI-vel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

COVID-19 fertőzés és cardialis érintettség: esetismertetés

A vírusfertőzést a myocarditis egyik leggyakoribb okaként tartják számon. A súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) vírusfertőzés szövődményeként felmerülő cardialis érintettségről azonban csak keveset tudunk.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Háziorvostan

Szlávik János beszélt a koronavírus-járvány tanulságairól, tünetekről, tapasztalatokról

Szlávik János szerint a legnagyobb tanulsága az elmúlt egy hónapnak, hogy rendkívül gyorsan kell reagálni. A Szent László kórház infektológus főorvosa exkluzív interjút adott az RTL Híradónak.

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: Koronavírus

A köröm melanoma: 10 év tapasztalata

A köröm területén megjelenő melanoma ritkán fordul elő. Minél nagyobb mortalitásról számolnak be a szakirodalmak, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az a késői diagnózissal és kezeléssel összefüggő előrehaladott betegségnek tudható be.

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: Bőrgyógyászat

Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint a szájüregi daganatos esetek száma (12 600) meghaladja a méhnyakrákos esetek számát (9 700), melyet egy 5 éves időszakot felölelő humán papillómavírusról (HPV) szóló tanulmány igazol.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: Védőoltások

Meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma a világban

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre közel 79 ezerrel 1 016 401-re nőtt a világban. A Covid-19-ben eddig 53 160-an vesztették életüket, az utóbbi egy napban 5904-en. A meggyógyultak száma 211 775, a csütörtök reggelinél 17 464-gyel több - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 181 országban van jelen.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Koronavírus

Igéretes oltóanyagot találtak a koronavírus ellen

Eredményes lehet az az új oltóanyag, amelyet a Pittsburghi Egyetem kutatói fejlesztenek. A tudósok azt remélik, az anyag gyorsan és tömegesen gyártható lesz, és jelentősen lelassíthatja a vírus terjedését.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Koronavírus

Szigorú eljárásrendet vezettek be a patológiákon

Átmenetileg leálltak a boncolások, a gyászszertartásoknál csak a szűk család jelenlétét javasolják. A koronavírusban elhunytak hozzátartozóinak hamvasztásos temetést javasolnak a patológusok, a temetkezési szolgáltatók pedig azt kérik, hogy a szertartásokon a vészhelyzet ideje alatt minden esetben legfeljebb tíz gyászoló legyen jelen.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Koronavírus

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Radiológia

Újabb fejlesztés segíthet a koronavírus-járvány legyűrésében

Az Európai Bizottság kutatói új kontrollanyagot fejlesztettek ki a hibás teszteredmények kiküszöbölése érdekében

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: Koronavírus

Vizelet inkontinencia ellátása a háziorvosi gyakorlatban 2.

A vizelet inkontinencia tág értelemben véve a vizelet akaratlan ürítését jelenti. A vizelet inkontinencia prevalenciája változó, 25-45% körüli lehet, és ezáltal jelentős terhet ró a háziorvosi praxisok számára. Két fő típusát különböztetjük meg: hiperaktív hólyag, vagy késztetéses inkontinencia és a gátizomzat és a húgycső záróizom gyengesége, vagy stressz-inkontinencia.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Magyar kutatás indul a koronavírus-fertőzésen átesettek bevonásával

Tudományos konzorcium alakult az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára és az Operatív Törzs támogatásával.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Koronavírus

A halálos áldozatok nagy része az idős, beteg emberek közül kerül ki

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Koronavírus

WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem javasolja a maszk viselését azoknak, akik nem betegek, illetve nem gondoskodnak beteg emberekről - írta a CNN amerikai hírtelevízió honlapján kedden a WHO illetékeseire hivatkozva.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Koronavírus

Vizelet inkontinencia ellátása a háziorvosi gyakorlatban 1.

A vizelet inkontinencia tág értelemben véve a vizelet akaratlan ürítését jelenti. A vizelet inkontinencia prevalenciája változó, 25-45% körüli lehet, és ezáltal jelentős terhet ró a háziorvosi praxisok számára. Két fő típusát különböztetjük meg: hiperaktív hólyag, vagy késztetéses inkontinencia és a gátizomzat és a húgycső záróizom gyengesége, vagy stressz-inkontinencia.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Engedélyezték első automatizált inzulinadagoló vezérlőt! 1. rész

Ez az engedély a diabéteszben szenvedő betegek egészségének javítására alkalmazott mesterséges intelligencia egy példája, és közelebb visz bennünket az igazi mesterséges hasnyálmirigyhez.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Diabetológia

Még nem tesztelik a felgyógyult koronavírusos betegeket, de fogják

Egyenlőre még kérdéses, hogy aki felépült, elkaphatja-e újra a betegséget. Hamarosan ezt is tesztelik Magyarországon. Kedden is tájékoztatott az Operatív Törzs.

Feltöltve: 2020-03-31 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 248 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld