Főoldal » Összes hír

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Testedzés és mediterrán étrend az európai diabetes iránymutatásban Gyógyszerváltás és a gyógyszerszedés megszakítása NVPF miatt NOAC kezelésben részesülő betegeknél A CDC frissített javaslata a Lyme-kór szerológiai diagnózisához A gyógyszer, amit egyetlen kislánynak fejlesztettek ki Zuhanórepülésben az egészségügyi képzés? Ismét kiváló lett a Heim Pál kórház Az ország legkisebb nápolyi üzeme Hangulatjavító mellékhatások nélkül? A nokiás kígyós játék és készítője
Kannabisz használat és pszichiátriai betegségek,,Megfelelően kontrolált és megfelelően indikált esetekben van helye a kanabisnak''Éger: „ebből baj lesz” - szavaznak az orvosok a kényszernyugdíjról,,Buy 125 Mcg Synthroid No Prescription The Canadian Drugstore Inc [url=http://achetercialisfr.com]c...''Súlyos betegségek gyógyítását segíti egy magyar cég,,Hurrá a feltalálásnak is jár Olimpiai aranyérem,mint a többi sportolóknak.''Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''
Betöltés...

Testedzés és mediterrán étrend az európai diabetes iránymutatásban

Kardiológus szakértők a diabetesben szenvedő betegek és a 2-es típusú diabetes fokozott kockázatával terhelt egyének számára heti legalább 150 perc testedzést és mediterrán étrendet javasolnak.

Feltöltve: 2019-10-17 | Kategória: Diabetológia

A CDC frissített javaslata a Lyme-kór szerológiai diagnózisához

A Lyme-kór egy kullancs okozta zoonózis, amelynek laboratóriumi diagnózisához elengedhetetlen a szerológiai vizsgálat.

Feltöltve: 2019-10-17 | Kategória: Háziorvostan

Gyógyszerváltás és a gyógyszerszedés megszakítása NVPF miatt NOAC kezelésben részesülő betegeknél

A pitvarfibrilláció (PF) a leggyakoribb ritmuszavar; 2010-ben az Amerikai Egyesült Államokban 5,2 millió embert érintett. A PF alapvető rizikófaktora a rokkantságot okozó vagy a halálos kimenetelű stroke és a szisztémás embolizáció kialakulásának.

Feltöltve: 2019-10-17 | Kategória: A hónap témája: orális antikoagulánsok

Betekintés a retina genetikai kódjába

Ausztrál kutatók kidolgozták a humán retina eddigi legrészletesebb genetikai térképét, ami elősegítheti a vakság megelőzésnek és kezelésének jövőbeni kutatásait.

Feltöltve: 2019-10-16 | Kategória: Szemészet

Prosztatarák és a gyulladásos bélbetegség

A Northwestern Medicine 20 éves kutatás eredményei alapján a gyulladásos bélbetegségben szenvedő férfiakat a prosztatarák négy-ötször nagyobb veszélye fenyegeti. A tanulmányt az European Urology szakfolyóirat közölte.

Feltöltve: 2019-10-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Kannabisz használat és pszichiátriai betegségek

Az Egyesült Államok tagállamainak több mint felében engedélyezték a marihuána gyógyászati célú használatát. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy az orvosi marihuána legalizálása növelheti a marihuána használat és a kannabisz használati rendellenesség (CUD) mértékét.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-10-15 | Kategória: Pszichiátria

MRI mágens expozíció érheti a nőket a terhesség diagnózisa előtt

Egy longitudinális vizsgálat szerint az MRI vizsgálat során gadolínium expozíciót szenvedett gravidák túlnyomó többségénél az expozíció az első trimeszterben történik.

Feltöltve: 2019-10-14 | Kategória: Radiológia

Skorpióméreg és a krónikus fájdalom. 1.rész

Ez méreg egy eddig ismeretlen mechanizmuson keresztül vált ki fájdalom reakciót, a kutatók úgy vélik, hogy mindez felhasználható a krónikus fájdalom és gyulladás tanulmányozására.

Feltöltve: 2019-10-14 | Kategória: Neuropatológia

Laparoszkópos nephrectomia és urolithiasis

A kutatók az urolithiasis esetén végzett laparoszkópos nephrectomiáról (LN) nyílt műtétre való átérés kockázati tényezőit vizsgálták.

Feltöltve: 2019-10-11 | Kategória: Sebészet

Új mérő chip a Legionella kimutatására

Legionárius betegség (legionellosis) járványkitörésekor fontos, hogy a további fertőzések megelőzése érdekében minél hamarabb megtalálják a fertőzés forrását.

Feltöltve: 2019-10-11 | Kategória: Infektológia

Használható-e a genomikus gyógyászat?

Nagyjából tíz évvel ezelőtt Drazen és kollégái írtak egy cikket, amelyben azt sugallják, hogy a genomszintű vizsgálatok és a betegek által online megrendelt tesztek klinikai használhatóságával kapcsolatban legyünk óvatosak.

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: Klinikai onkológia

Az SGLT2-gátlók és a szívelégtelenség

A BMJ szakfolyóiratban megjelent beszámoló szerint a 2-es típusú diabetes új típusú gyógyszerének számító SGLT2-gátlók a szívelégtelenség és a halálozás valamint a major cardiovascularis események csökkent kockázatával járnak.

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: Diabetológia

Ha nem babonából viszket, akkor…?

Nem várt pénz áll a házhoz? Telihold van? Esetleg érik egy pofon? Elképzelhető, hogy Ön sem éri be ilyen magyarázatokkal, ha viszketést panaszol, és a viszketés valóban számos külső ingerre vagy belső folyamatra adott testi válasz lehet. Nézzük, hogyan működik és mit tehetünk a tünetek enyhítése érdekében!

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: Szezonális allergia

A pitvarfibrilláló betegek orális antikoagulálásának változása 2010 és 2017 között

A cikk szerzői a pitvarfibrilláló betegek orális antikoaguláns (OAC) terápiájának megválasztásával kapcsolatos trendeket, illetve ezek demográfiai és klinikai paraméterekkel való összefüggését vizsgálták.

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: A hónap témája: orális antikoagulánsok

Insomnia szívbetegség és stroke

A Circulation szakfolyóirat által ismertetett kutatási eredmény szerint az álmatlanságban szenvedőket fokozottan veszélyeztetheti a szívkoszorúér betegség, a szívelégtelenség és a stroke.

Feltöltve: 2019-10-09 | Kategória: Pszichiátria

Időskor és a fehérjebevitel

Egy randomizált klinikai vizsgálat szerint a nagyobb mértékű fehérjebevitel nem növeli az idősebb férfiak zsírmentes testtömegét vagy fizikai erőnlétét.

Feltöltve: 2019-10-09 | Kategória: Háziorvostan

Szteroid-indukált osteoporosis

A glükokortikoid-indukált osteoporosis (DIOP) gyakori, ugyanakkor katasztrofális következményekkel járó probléma, főként az idősödő népesség és a reumás betegek körében.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Reumatológia

A női libidó tesztoszteron kezelése - általános iránymutatás 2.rész

Több nemzetközi orvosi társaság elsőként jutott széleskörű konszenzusra a nők tesztoszteron kezelésével kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Szexológia

Beüthetnek-e az allergia elleni gyógyszerek mellékhatásai máshol?

Valamit valamiért. Ezt a szófordulatot valószínűleg már mindannyian hallottuk, de érvényes kell-e legyen, ha az allergiás tüneteinek enyhítéséről van szó?

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Szezonális allergia

Mellékhatások a hyperkalemia elleni gyógyszer alkalmazásakor?

A Nephrology Dialysis Transplantation szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a hyperkalemia ellen nátrium-polisztirol-szulfonát (SPS) kezelésben részesülő, előrehaladott krónikus vesebetegségben szenvedő betegeket fokozottan veszélyeztetik a súlyos gastrointestinalis (GI) szövődmények.

Feltöltve: 2019-10-07 | Kategória: Belgyógyászat

900 dolláros libidónövelő nőknek

Az Amag Pharmaceuticals Inc közel 900 dollárért kínálja a premenopauzális nőknek szánt szexuális vágyfokozó gyógyszerét, ami jelenleg az egyetlen injekció a hypoaktív szexuális zavar kezelésére.

Feltöltve: 2019-10-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Gaucher-kór – Ritka, de nem egyedi

Több mint félmillió embert érint valamilyen ritka betegség Magyarországon – a világon eddig több mint 5000 különböző ritka kórt diagnosztizáltak. Felismerésük rendkívül nehéz, hiszen csak szórványosan fordulnak elő – 2000 emberből kevesebb, mint 1 az érintett.

Feltöltve: 2019-10-07 | Kategória: Hematológia

Patkányméreg a szintetikus kannabinoidokban: esetbeszámoló

2018-ban az USA számos tagállamában járványszerűen elterjedtek a coagulopathiás esetek. Ekkor történt az is, hogy egy fiatal nő, aki patkányméreggel átitatott szintetikus kannabinoidokat szívott, coagulopathiával került be egy Illinois-i kórházba.

Feltöltve: 2019-10-04 | Kategória: Belgyógyászat

A női libidó tesztoszteron kezelése - általános iránymutatás 1.rész

Több nemzetközi orvosi társaság elsőként jutott széleskörű konszenzusra a nők tesztoszteron kezelésével kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-10-03 | Kategória: Szexológia

Palliatív terápia a nephrológiában

Más súlyos betegségben szenvedőkhöz képest az előrehaladott vesebetegségben szenvedők az életük végén nagyobb arányban kerülnek intenzív ellátásra, és kevésbe gyakran részesülnek palliatív gondozásban.

Feltöltve: 2019-10-03 | Kategória: Belgyógyászat

Első Előző 1 2 3 4 ... 239 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld