Főoldal » Összes hír

Hány ritka betegséget ismerünk jelenleg?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Bizonyíték a bélbaktériumok és a fibromyalgia kapcsolatára - 2.rész Antibiotikum és a kongenitális malformációk Orrvérzés és a CT lelet A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Miskolcon is ingyen kezelik a HIV-fertőzötteket Ágyipoloska-invázió borzolja a kedélyeket Felfedezték Európa legöregebb bükkfáját „Az életed árán is” – Meddig feszíthetik a húrt? Olyan szennyezett a levegő a Duna-parton, mint csúcsforgalomban
Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,És mi van a gynecomastia plasztikai sebészeti kezelésével - amiről egy szó sem esik ebben a buta c...''
Betöltés...

Antibiotikum és a kongenitális malformációk

Terhességben gyakran javasolnak antibiotikumokat. Bár a legtöbb penicillin biztonságossága jól megalapozott, más, gyakran felírt antibiotikumok használata kapcsán akad némi ellentmondás és bizonytalanság.

Feltöltve: 2019-08-16 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Bizonyíték a bélbaktériumok és a fibromyalgia kapcsolatára - 2.rész

Egy új kutatás szerint minden jel arra utal, hogy a fibromyalgiában szenvedő betegek bélflórája eltér az egészséges emberekétől.

Feltöltve: 2019-08-16 | Kategória: Gasztroenterológia

Orrvérzés és a CT lelet

Ismeretlen eredetű súlyos vagy recidív epistaxis (SE, RE) esetén a rhinoscopia mellett a lehetséges okok kiderítése érdekében elvégezhető a paranasalis sinusok komputer tomográfiás (CT) vizsgálata.

Feltöltve: 2019-08-15 | Kategória: Radiológia

Fogszúvasodásban alkalmazott lézer és biodentin

A vizsgálat célja, hogy értékelje különböző fogászati anyagok (műgyanta-módosított üvegionomer ragasztócement (RMGIC); biodentin) hatását a fogszuvasodás kezelésében önmagukban illetve lézerrel kombinálva (lézer+RMGIC+lézer; biodentin).

Feltöltve: 2019-08-15 | Kategória: Fogorvos

A diabeteses retinopathia és a krónikus vesebetegség

A retinopathia és a nephropathia is a diabetes gyakori mikrovascularis szövődményének számít. A kutatók megvizsgálták, hogy a diabeteses retinopathia (DR) adverz hatást gyakorol-e a veseműködésre és albuminuriára a 2-es típusú diabetes mellitusban (T2DM) szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2019-08-14 | Kategória: Diabetológia

Bizonyíték a bélbaktériumok és a fibromyalgia kapcsolatára - 1.rész

Egy új kutatás szerint minden jel arra utal, hogy a fibromyalgiában szenvedő betegek bélflórája eltér az egészséges emberekétől.

Feltöltve: 2019-08-14 | Kategória: Gasztroenterológia

IVIG kezelés Kawasaki betegségben

Az elmúlt évtizedben az inkomplett Kawasaki- betegség (KD), az intravénás immungloblin (IVIG) kezeléssel szembeni non reszponzivitás és a szívkoszorúér rendellenességek (CAA) előfordulása Kínában növekedő tendenciát mutatott.

Feltöltve: 2019-08-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Lyme-kór téves diagnózisa és szükségtelen kezelése

Bár a Lyme-kór az egyik leggyakrabban diagnosztizált vektor eredetű fertőzés az Egyesült Államokban, a betegség népességen belüli diagnosztizálásának pontossága nem eléggé jól karakterizált.

Feltöltve: 2019-08-13 | Kategória: Infektológia

Nagy Magánpraxis Nap

A piaci szereplők és a páciensek száma egyaránt növekszik – hogyan lehet kitűnni, betegeket megtartani, és hogyan lehet mindezt finanszírozható költségvetéssel megoldani?

Feltöltve: 2019-08-12 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és a tuberculosis

A világszerte előforduló tuberculosis (TBC) esetek több mint 20%-a a dohányzás és az alkohol abúzus számlájára írható. A dohánytermékek fogyasztását tekintve India a világon a második helyet foglalja el, és az alkoholfogyasztás terén is előkelő helyen áll, főként az indiai férfiaknál.

Feltöltve: 2019-08-12 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Vese artéria aneurysma robotikus helyreállítása

A vese artéria aneurysma (RAA) egy ritka kórállapot, melyet hagyományosan endovascularis vagy nyílt műtéti technikával kezelnek.

Feltöltve: 2019-08-12 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Mellkasi ultrahang cisztás fibrózisban

A cisztás fibrózis (CF) a fehér populáció egyik leggyakoribb genetikai betegsége. A progresszív lefolyású betegség lerövidíti az élettartamot és rontja az életminőséget.

Feltöltve: 2019-08-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Orvosi kannabisz idős betegek neurológiai tüneteire? 2. rész

A buffalói Dent Neurológiai Intézet előzetes kutatása arra a megállapításra jutott, hogy a kannabisz enyhíti az amyotrophias lateral sclerosis, a Parkinson-kór, a neuropathia, gerincvelői károsodás és sclerosis multiplex kórképekkel járó krónikus fájdalmat, alvászavart és szorongást az idős betegeknél.

Feltöltve: 2019-08-09 | Kategória: Belgyógyászat

Szexológiai tanácsadás emlőtumor műtét után

Az emlőtumor miatti műtéti kezelés hatással van a nők szexualitására, ezért szükséges a kezelés utáni szexuális konzultáció hatékony indikációinak kutatása. A vizsgálat célja az emlőtumor miatti műtéti beavatkozás utáni szexológiai tanácsadás indikációinak meghatározása volt.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Szexológia

Ticagrelor, egy új antibiotikum? 2. rész

A ticagrelor vagy metabolitjai vizsgálata során a minimál baktericid koncentrációban a ticagrelor vancomycint felülmúló gyorsasággal pusztította el a késői exponenciális fázisú MRSA kultúrákat.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Kardiológia

Alacsony LDL és hemorrhagiás stroke. 2. rész

Egyre több bizonyíték támasztja alá az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin szint és az intracerebralis hemorrhagia (ICH) kockázatnövekedése közti kapcsolatot.

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: Neurológia

Orvosi kannabisz idős betegek neurológiai tüneteire? 1. rész

Egy előzetes kutatás eredménye arra utal, hogy orvosi kannabisszal biztonságosan és hatékonyan kezelhetők az idős betegek különböző neurológiai betegségeivel járó krónikus tünetek.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Belgyógyászat

Ticagrelor, egy új antibiotikum? 1. rész

A kutatók elvégeztek egy in vitro kísérlet sorozatot, amely során megállapították, hogy a gyógyszer az MRSA baktériumokkal szemben igen erős aktivitást mutat.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Kardiológia

Új gyógyszer a hyperkalemia kezelésére!

Az FDA engedélyezte a nátrium-cirkónium-cikloszilikát alkalmazását hyperkalemiában szenvedő felnőtt betegek kezelésére. A gyógyszer rövid időn belül helyreállítja a szérum normál kálium koncentrációját.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: Háziorvostan

Alacsony LDL és hemorrhagiás stroke. 1. rész

Egyre több bizonyíték támasztja alá az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin szint és az intracerebralis hemorrhagia (ICH) kockázatnövekedése közti kapcsolatot.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: Neurológia

FDA ajánlás a halfogyasztásra

Az FDA a tengeri ételek jótékony egészségügyi hatásának hangsúlyozása érdekében frissítette a terhes vagy terhességet tervező és szoptató nők valamint a kisgyermekek halfogyasztására vonatkozó ajánlásait.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A fogkrémek és az osteoporosis

Egy új kutatás szerint rosszabb egészségi állapotban van a csontja azoknak a nőknek, akiknek a vizeletében nagyobb a triklozan nevű antibakteriális vegyület koncentrációja.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Belgyógyászat

Új fogamzásgátló a piacon!

2019. májusban az FDA 45 év óta először hagyott jóvá csak progesztint tartalmazó fogamzásgátló tablettát (POP), ami a jelenleg kapható noretindron készítménynél hatékonyabb lehet.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Időskori cholecystitis acuta calculosa: klinikai irányelv-2019. 2. rész

A Sürgősségi Sebészek Világszövetsége (WSES) és az Olasz Geriátriai Sebészeti Társaság (SICG) 2019. március 4.-én adták közre az időskori cholecystitis acuta calculosa (ACC) kezelésére vonatkozó iránymutatásokat.

Feltöltve: 2019-07-31 | Kategória: Belgyógyászat

Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019

2019. májusában az Európai Andrológiai Akadémia (EAA) közzétette a gynecomastia értékelésével és kezelésével kapcsolatos klinikai gyakorlati iránymutatásait.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-30 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Első Előző 1 2 3 4 ... 235 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld