Főoldal » Összes hír
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Gyógyszer nélkül is létezik Covid-visszaesés Glomeruláris hematúria és a vizeletmikroszkópia Kiderült miért küldik oltópontra a pácienseket a háziorvosok Banánpapucs, homárcipő és olajfoltos - ezeket tényleg árulják a boltokban Megfertőznek baktériumokat, hogy elpusztuljon a többi baktérium Főleg Budapesten terjed a majomhimlő Lepottyant az égből egy szabályos, gömb alakú tárgy Olyan tetoválást készítettek, ami az életjeleinket is mutatja A legjobb tippek, ha ebben a hőségben edzenél
Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Aki ez év februárjában kapta a 4.Pfizer oltását az kaphat e ősszel újabbat?''Elvesztette a munkáját a fóti verekedő orvos,,Tele vagyunk orvosokkal! Csak éppen a körzetekből, a gyermekorvosi és a felnőtt rendelőkből hiányoz...''Megdöbbentő kutatás: már az ember előtt élhettek fejlett lények a Földön,,Az örök csel hangzatos félrevezető cim után ellenkező tartalom''Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Választ szeretnénk az Országos Tisztifőorvostól, vagy a kormány más illetékes szervétől, hogy veszü...''Dolgozóhiány miatt szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen,,Egyetemen hogy lehet szakorvos hiány? Az egyetemisták kitől tanulhatják meg a szükséges alapokat és...''
Betöltés...

Gyógyszer nélkül is létezik Covid-visszaesés

A Pfizer Covid-gyógyszere, a Paxlovid kapcsán került középpontba a tünetek visszatérése és az ismételt tesztpozitivitás - a legutolsó prominens eset az amerikai elnöké, Joe Bidené volt.

Feltöltve: 2022-08-09 | Kategória: Koronavírus

Glomeruláris hematúria és a vizeletmikroszkópia

A hematúria értékelése és a vizeletüledék mikroszkópos vizsgálata a nefrológusok általánosan használt eszközei a glomeruláris betegségek felmérésében. A vizelet vörösvérsejtjeinek (RBC) mikroszkópos vizsgálatával kimutatható morfológiai eltérések segíthetnek a hematúria forrásának azonosításában, hogy az vajon glomeruláris vagy sem.

Feltöltve: 2022-08-09 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Kiderült miért küldik oltópontra a pácienseket a háziorvosok

Bár a legtöbben ősszel tervezik beadatni a koronavírus elleni oltást, tízből egy olvasónk már a nyáron kérné a vakcinát. A koronavírusos esetek emelkedő száma, a nyaralások, és a közelgő őszi hullám miatt is jellemző, hogy egyre többen vennék fel az oltást a betegség ellen.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: Koronavírus

A sztatinok és a COVID-19 kapcsolata?

A szív- és érrendszeri betegségek elsődleges megelőzésére sztatinokat szedő betegeknél alacsonyabb lehet a COVID-19 miatti kórházi kezelés kockázata, mint a gyógyszereket nem szedő pácienseknél, állítja egy nagyszabású új tanulmány.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: Háziorvostan

A poszt-Covid szindrómával kapcsolatos kutatásokra nyert el támogatást a PTE

Mintegy másfél milliárd forint támogatást nyert el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a koronavírus-betegséggel, továbbá annak lezajlását követő tünetegyüttessel kapcsolatos kutatásokra - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény pénteken közleményben az MTI-t.

Feltöltve: 2022-08-05 | Kategória: Koronavírus

A meddőség és a HPV fertőzés közti összefüggések nyomában

A HPV fertőzések termékenységre gyakorolt hatásai kevéssé ismertek. Egy átfogó szakirodalmi kutatás 1997 és 2021 között keletkezett orvosi bizonyítékok feldolgozásával kereste egyes meddőségi állapotok és a HPV közti lehetséges összefüggéseket. Apai oldalon nagyobb lehet a baj, mint gondolnánk.

Feltöltve: 2022-08-05 | Kategória: Védőoltások

Szlávik: egyre több a fertőzött, de kórházba csak kevesen kerülnek

Egyre több a fertőzött, de kórházba csak kevesen kerülnek koronavírus miatt, általában néhány nap alatt túl lehet jutni a betegségen - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Koronavírus

Leszokástámogatás: nagyobb körültekintésre intenek és újratervezést javasolnak a szakértők

Habár az elmúlt évtizedek világszerte javuló tendenciát mutattak a dohányzás népszerűségének visszaszorulása terén, az elmúlt években ez a tendencia jelentősen lassult.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Füstmentes jövő

Kemenesi Gábor: visszaszorult az influenza, de ősszel súlyosan terjedhet - Podcast

Idén különösen fontos lesz a szezonális influenzavírus elleni oltás felvétele az InfoRádiónak nyilatkozó virológus szerint. Közben a Covid likvidálta az egyik influenzavírus-variánst is.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Koronavírus

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Ismét emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Koronavírus

Kapcsolat a A SARS-CoV-2 vakcina hatása és az elhízás között

Az elhízás a súlyos Covid-19 fokozott kockázatával jár együtt. A SARS-CoV-2 vakcinák hatékonysága elhízott embereknél azonban nem ismert.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Belgyógyászat

A benzbromaron és a febuxosztát összehasonlítása a köszvény kezelésében

Köszvény során a hiperurikémiát elsősorban a renális húgysav elégtelen kiválasztása okozza, mégis a standard húgysavcsökkentő terápia (ULT) ajánlása a xantin-oxidáz gátlás (XOI) első vonalbeli alkalmazása, függetlenül a hiperurikémia okától. Egy klinikai vizsgálat során összehasonlításra került az első vonalbeli, alacsony dózisú benzbromaron urikozuriás terápia és a xantin-oxidáz alacsony dózisú febuxosztát.

Feltöltve: 2022-08-03 | Kategória: Háziorvostan

A koronavírus egy jellegzetes tünete utalhat az Alzheimer-kórra is

A szaglásvesztést a pandémia kezdete előtt a demencia egyik gyanújeleként tartották számon. Kérdéses, hogy a koronavírus kapcsán is van-e ok kognitív hanyatlással kapcsolatos aggodalomra a tünettel összefüggésben.

Feltöltve: 2022-08-03 | Kategória: Koronavírus

Lengyelországban szeptember elejétől adható a negyedik oltás a felnőtteknek

Lengyelországban szeptember elejétől oltakozhatnak a 18 évnél idősebbek a Covid-19 elleni védőoltás negyedik adagjával - jelentette be szerdán Adam Niedzielski egészségügyi miniszter.

Feltöltve: 2022-08-03 | Kategória: Koronavírus

6 millió 414 ezer a beoltott, 21 840 az új fertőzött és elhunyt 96 beteg

A múlt heti adatok szerint: a beoltottak száma 6 413 971 fő, közülük 6 200 631 fő a második, 3 889 453 fő a harmadik, 320 083 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 21 840 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 987 321 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 886 főre emelkedett.

Feltöltve: 2022-08-03 | Kategória: Koronavírus

A koronavírus-járványnak köszönhetően kihalt az influenzavírus egyik variánsa

Az influenzavírus egyik variánsa kihalt, ami természetesen azt jelenti, hogy oltani sincs értelme ellene.

Feltöltve: 2022-08-02 | Kategória: Koronavírus

Új zoster-vakcina és az autoimmun gyulladásos betegségek

Egy retrospektív kutatás nem talált növekvő kockázatot a betegség fellángolására azoknál az immunmediált gyulladásos betegségekben (IMID) szenvedő betegeknél, akik rekombináns zoster vakcinát (RZV) kaptak.

Feltöltve: 2022-08-02 | Kategória: Reumatológia

Hátrányból indult a nem-semleges oltás: a hamis biztonságérzet és a tabutémák képezhetik a fő akadályt

Az iskoláskorú fiúk és a fiatal férfiak HPV elleni védőoltása egyre több országban válik általános gyakorlattá a magas kockázatú HPV törzsek okozta daganatos betegségek megelőzésében. A nem-semleges – fiúkat és lányokat egyaránt bevonó – oltási programok sikerét azonban még számos tényező korlátozza. Szakmai oldalon fel kell ismerni, és el kell hárítani ezeket az akadályokat.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: Védőoltások

A koronavírus járványhoz kötődtek a rejtélyes májbetegségek

Világszerte szembesültek a kisgyermekeket érintő, rejtélyes kórral: úgy tűnik, megvan, mi emelte a betegség kialakulásának veszélyét.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: Koronavírus

A varixok és a varixvérzések kezelése cirrhosisban

A cirrhosis két fő stádiumból áll: kompenzált (tünetmentes) és dekompenzált, ez utóbbi magasabb mortalitással jár. A varix vérzés ascitessel vagy encephalopathiaval, vagy mindkettővel együtt olyan események, amelyeket dekompenzált cirrhosisnak nevezünk, és amiket a portalis hipertónia vezérel.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Hormonterápia a menopauzában

A menopauza alatti hormonterápia hosszú távú hatása továbbra is megválaszolatlan a randomizált klinikai vizsgálatok megszűnése és a megfigyeléses vizsgálatok ellentmondásos eredményei miatt.

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: Belgyógyászat

Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívjuk a figyelmet az oltás fontosságára. Egész Európában, Magyarországon is az omikron variáns terjed jelenleg is. Jellemzően a fertőzöttek csak enyhe, közepesen súlyos tünetekkel esnek át a fertőzésen, főként megfázásszerű tünetek (torokfájás, fejfájás, köhögés, orrfolyás) alakulnak ki. A láz, a légszomj, az ízérzékelés elvesztése és a szaglásvesztés kevésbé gyakori panasz.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: Koronavírus

Részleges látogatási tilalom lépett érvénybe a szombathelyi és celldömölki kórházban

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban a COVID-19 járványveszély miatt részleges látogatási tilalmat rendeltek el 2022. július 26-tól.

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: Koronavírus

Az omikron variánsa, a Centaurus Indiában már átvette a vezető szerepet

Az omikron variánsa, a BA.2.75 Indiában már átvette a vezető szerepet, de Hollandiában, Németországban és Nagy-Britanniában is megjelent.

Feltöltve: 2022-07-28 | Kategória: Koronavírus

Bővült a hosszú Coviddal járó tünetek listája

Friss kutatások szerint szexuális problémákat és hajhullást is tapasztalhatnak az érintettek.

Feltöltve: 2022-07-28 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 344 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld