Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Életstílus

Kályha, adj nekem mesét!

Mert mindenkinek van legalább egy története.

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Életstílus

Csirkeméretű dinoszaurusz élt a mai Brazília területén

Egy „sörénnyel” és furcsa vállkinövésekkel rendelkező, apró dinoszaurusz élt nagyjából 110 millió évvel ezelőtt a mai Brazília területének északkeleti részén.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Életstílus

Ilyen volt a szex az ókori Rómában: domináns férfiak, alávetett nők

Az ókori rómaiak hírhedtek laza erkölcseikről, ám a törvények hivatalosan csak a férfiaknak engedték a gyönyörök hajszolását.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Életstílus

Hegyes csőr és hosszú köpeny: ezért öltöztek madárnak a pestisdoktorok

A bubópestis a 17. század közepén érte el Olaszországot. Gyorsan terjedt Genován és Rómán keresztül egészen Nápolyig, mintegy 200–400 ezer halottat hagyva maga után. Akkoriban nemcsak a betegséggel kapcsolatos hírek, de a korlátozások és óvintézkedések is hiányoztak, így szabadon terjedhetett a járvány a települések között.

Feltöltve: 2020-12-15 | Kategória: Életstílus

Több ezer magyar gyereket vittek Hollandiába

Az első világháború sok millió embert döntött nyomorba egész Európában, a legkiszolgáltatottabb helyzetben pedig a gyerekek voltak. Ezt felismerve 1919-ben, Genfben megalakult a Nemzetközi Gyermekmentő Szövetség, amelynek konferenciáján az Országos Gyermekvédő Liga képviselte hazánkat.

Feltöltve: 2020-12-14 | Kategória: Életstílus

A középkorban még ittak unikornisszarvból, legalábbis azt hitték: de mit reméltek tőle?

Ha bemegyünk egy játéküzletbe, egy papírboltba vagy egy ruhabutikba, szinte biztos, hogy unikornisos holmik tömkelegét fogjuk találni: ezek a fantázialények napjainkban kicsik és nagyok kedvencei egyaránt.

Feltöltve: 2020-12-11 | Kategória: Életstílus

Magyar feltaláló oldotta meg a léghajózás alapvető kérdéseit

A repülés történetében világszerte Ferdinand Zeppelint tartják számon az első irányítható léghajó megépítőjeként. A német gróf azonban egy magyar, a százhetven éve, 1850. december 7-én Keszthelyen született Schwarz Dávid ötletét és terveit valósította meg.

Feltöltve: 2020-12-10 | Kategória: Életstílus

Ezreket evakuáltak Frankfurtban egy második világháborús bomba miatt

Mintegy 13 ezer embert evakuáltak vasárnap a Németország pénzügyi központjának számító Frankfurtban egy második világháborús bomba hatástalanításának idejére.

Feltöltve: 2020-12-08 | Kategória: Életstílus

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

Körülbelül 3000-3500 éves, a bronzkorból származó sírokat tártak fel a Jósa András Múzeum régészei a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán – közölte a kastélyt fenntartó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Feltöltve: 2020-12-07 | Kategória: Életstílus

Több ezer éves elsüllyedt várost találtak a tenger mélyén: tényleg létezhet a walesi Atlantisz?

Életre kelt egy walesi középkori legenda: egy misztikus, elsüllyedt királyság nyomait találhatták meg.

Feltöltve: 2020-11-26 | Kategória: Életstílus

A bizarr vallási csoport, ahol bárki szeretkezhetett bárkivel: a hírhedtté vált Oneida története

A 19. századi vallási csoportban meglepően nagy szerepet játszott a szexuális szabadság. Így működött az Oneida közösség.

Feltöltve: 2020-11-26 | Kategória: Életstílus

Kiszámolták, mennyi ideig tartott a világ teremtésének negyedik napja

A bibliai Ószövetség szerint egyetlen nap alatt keletkeztek az égitestek, de a tudósok számítása szerint is igen gyorsan történt minden.

Feltöltve: 2020-11-24 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld