Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mi a PEHO syndroma?

Kép
 
Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,Gratulálunk az oroszoknak , remélem , mi is rendeltünk tőlük. A lakosság átoltását minél előbb el k...''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,A börtönorvosi státusz is betöltött 2 évre.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Ő az akit kitüntettek?''Magyarországon egy körül van a vírus reprodukciós rátája,,Mi az, hogy “körül”? Máshol pontos adat van erről.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Helyes''

Infektológia

Új vírus - Az idősebbek némileg védettek a H1N1 vírus ellen

Azoknál az embereknél, akiknek a szervezete fertőzés vagy oltás formájában találkozott már a szezonális influenza vírusával, kialakult egyfajta immunitás, amely védi őket az új típusú influenza ellen - közölték szerdán amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-10-15 | Kategória: Infektológia

A kolera elleni védőoltás biztonságosnak és hatékonynak bizonyult Indiában

Biztonságosnak és hatékonynak bizonyult kis gyerekeknél egy indiai gyártmányú koleraelleni védőoltás, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szabványainak is megfelel - vált ismertté egy új tanulmányból.

Feltöltve: 2009-10-12 | Kategória: Infektológia

Az inhalációs kanyaróoltás hatékonyabbnak tűnik, mint a hagyományos

A Coloradói Egyetem kutatói felfedezték, hogy az inhalációs kanyaróvakcina hatásosabb a betegség elleni küzdelemben, mint a hagyományos védőoltás, és megoldást jelenthet a kanyarótól sújtott fejlődő országok számára a megelőzésben.

Feltöltve: 2009-10-06 | Kategória: Infektológia

A fiúkat is oltani fogják HPV-vírus ellen Százhalombattán

A jövő évtől a 13-15 éves fiúk is megkaphatják a HPV-vírus elleni védőoltást Százhalombattán - közölte az MTI-vel hétfőn a város polgármesteri hivatalának sajtószóvivője. A megelőző intézkedésre 21 millió forintot költenek.

Feltöltve: 2009-10-06 | Kategória: Infektológia

Új, gyors és pontos TBC-teszt

Új módszer segítségével azonosíthatóak a tuberkulózisra (TBC) specifikus immunsejtek a betegek légutaiból bronchoalveoláris mosással. A teszttel gyorsan azonosíthatóak az aktív tbc-s betegek, még akkor is, ha a köpetükből készült tenyésztés negatív – derül ki az American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine című lapban megjelent vizsgálati eredményekből.

Feltöltve: 2009-10-05 | Kategória: Infektológia

Más baktériumokkal is fertőződtek a sertésinfluenzások

Az Egyesült Államokban sok sertésinfluenza következtében elhalálozott beteg más baktériumokkal is fertőződött, köztük azzal is, amely tüdőgyulladást vagy agyhártyagyulladást okozhat.

Feltöltve: 2009-10-02 | Kategória: Infektológia

A Sanofi Pasteur ismerteti az első olyan HIV-vakcinát értékelő vizsgálat eredményeit, amely részleges hatékonyságot mutat a HIV megelőzésében

A Sanofi Pasteur, a sanofi-aventis Csoport vakcina ágazata (EURONEXT: SAN és NYSE: SNY) ismertette az elmúlt hat évben Thaiföldön végzett HIV-vakcina körvizsgálat eredményeit. A több mint 16.000 felnőtt önkéntes részvételével végzett III. fázisú klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy a vizsgálati HIV-vakcina biztonságosnak és mérsékelten hatékonynak bizonyul a HIV-fertőzés megelőzésében.

Feltöltve: 2009-09-28 | Kategória: Infektológia

Gyakoribb a gyógyszernek ellenálló maláriaparazita

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett szerdán, hogy a maláriát okozó parazita egyre inkább rezisztens a rendelkezésre álló legjobb szerrel, az artemizininnel szemben.

Feltöltve: 2009-09-24 | Kategória: Infektológia

Új vírus - WHO: nem mutálódott súlyosabb kórrá az új típusú influenza

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfői közlése szerint az új influenza vírusa még nem mutálódott súlyosabb változattá, a vakcinák kifejlesztése pedig folyamatban van.

Feltöltve: 2009-09-22 | Kategória: Infektológia

Új vírus - Három ütemben adják be a térítésmentes oltásokat

Három ütemben akarják beadni a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat, először azoknak, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek. Kétmillió oltóanyagot szeptember 29-étől szállítanak ki - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten.

Feltöltve: 2009-09-22 | Kategória: Infektológia

A H1N1 vírus elleni oltóanyag összehangolt elosztását javasolja az EU

A H1N1 influenzavírus elleni oltóanyag elosztásának az uniós országok közti összehangolását javasolta kedden Andrulla Vasziliu, az EU egészségügyi biztosa.

Feltöltve: 2009-09-16 | Kategória: Infektológia

A WHO szerint 2,5 és 20 dollár között lesz egy oltás ára

Adagonként 2,5 és 20 dollár között lesz a H1N1-es influenzavírus elleni oltás ára a vásárló ország gazdagságától függően - vélekedett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője egy szerdán megjelent interjúban.

Feltöltve: 2009-09-04 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld