Főoldal » Összes hír

Mi az Alport syndroma?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Levothyroxin és szívelégtelenség A pilóták és a melanoma kockázat Új terápia vashiányos felnőttek részére A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Egy orvos is megkapta a Boldog Gizella-díjat Budapest legnagyobb egészségügyi beruházása a terv szerint halad A betegség egy jó görbe tükör, válasz a világra, amiben élünk Már megint felfedeztek valamit a vörösborral kapcsolatban 10 technológia, ami megváltoztatja a mindennapjainkat
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''
Betöltés...

Oldalára dőlt egy mentőhelikopter Balatonfüreden (új részletek)

Oldalára dőlt egy mentőhelikopter szerdán Balatonfüreden, a légimentők helyi bázisán, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A helikopteren időszaki ellenőrzést hajtottak végre, amikor az oldalára dőlt.

Feltöltve: 2009-08-24 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Szárazföldön mentett a balatoni gyorshajó

Egy tihanyi étteremben rosszul lett és eszméletét vesztette egy 56 éves osztrák férfi szerda este, aki életét a riasztást követően két perc alatt a helyszínre érkező vízi mentőknek köszönheti - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.

Feltöltve: 2009-08-24 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Sportpályán a gumigolyó is ölhet

Az Egyesült Államokban egy ősi sport új változata, a lacrosse mind népszerűbbé válik. A mérkőzéseken ma használt kemény gumilabda azonban a játékosok mellkasának vágódva azonnali szívhalált okozhat. A sportimádó amerikaiakat megdöbbentő vizsgálat eredményeit a Pediatrics című folyóirat augusztusi száma közölte.

Feltöltve: 2009-08-24 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Augusztus 20. - Nagy erőkkel biztosítja a mentőszolgálat az ünnepséget

Nagy erőkkel - mintegy 50 mentőegységgel és 150 mentődolgozó bevonásával - készül az államalapítás ünnepére az Országos Mentőszolgálat - közölte Győrfi Pál, a mentők szóvivője kedden az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-08-19 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Fogamzásgátló módszerek szisztémás lupus erythematosusban szenvedő nőbetegeknél II. - A hormonális fogamzásgátlók hatása a betegség aktivitására

A hormonális fogamzásgátló szerek és a betegség aktivitása közötti összefüggés vizsgálata céljából kettő randomizált kontrollált vizsgálat zajlott.

Feltöltve: 2009-08-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Antibiotikum terápiás szokások 2.

A bakteriális rezisztencia fokozódik! A fertőző beteg antibiotikum terápiája legtöbbször a járóbeteg ellátásban kezdődik, és sok esetben kórházi viszonylatban fejeződik be. Ki, vagy mi gerjeszti a rezisztenciát? Ki tudja a választ, és aki tudja a választ, mi a javaslata a megoldásra?

Feltöltve: 2009-08-18 | Kategória: Infektológia

Az emberi agy feketedoboza - hangok és képek az elménkben

A hangok és a képek hasonló idegi kódon osztoznak az agyunkban, állapították meg kanadai kutatók egy új tanulmányukban.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Pszichiátria

Magyar Mentésügy – az oxyologia szakfolyóirata

A Magyar Mentésügyi Tudományos Társaság vezetősége nevében dr. Bencze Béla főigazgató 1981-ben ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a Magyar Mentésügy című folyóiratot:

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Von- Willebrand Faktor és VIII-as faktor: egy szoros (barátság) kötelék eredete

A Blood ezen számában van den Biggelaar és munkatársai rekombináns 2N variáns VWF segítségével mutatják be, hogyan szállítódik a VIII-as faktor és a von Willebrand faktor (együttes szállítódását) a szekretoros granulumokba a FVIII és VWF magas affinitású kötődésének hiányában.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Hematológia

A hisztériás pszichózis I.

A hisztériás pszichózis fogalma a 19. század második felében eléggé elterjedt volt és aránylag nagy figyelmet kapott: leginkább a trauma-eredetet és a hipnózissal való kezelés lehetőségeit vizsgálták esetleírások által.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Pszichiátria

Engedélyezték a Mozobil használatát

A Genzyme gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy engedélyezték a Mozobil (plerixafor) nevű gyógyszerének használatát a limfómában és a myeloma multiplex betegségben szenvedő páciensek kezelésére, akiknél autológ őssejt beültetésre van szükség.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Hematológia

A legfrissebb álláspont a prosztatarák szűrésével és prevenciójával kapcsolatban

A prosztatarák rendkívül gyakori kórkép, de csak kis százalékban fatális a kimenetele. Két nagy vizsgálat született a PSA hatékonyságát illetően, egymásnak ellentmondó eredménnyel.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Terhesség és biztonsági öv

Az Egyesült Államokban 1966 óta használják a biztonsági övet, az erről szóló közlemény szerint aktív oktatás szükséges.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Új reménysugár a terméketlen pároknak

Angol és amerikai kutatók felfedeztek egy "kulcs a zárba" jellegű mechanizmust, amelynek révén a petesejt megvizsgálja a hímivarsejt genetikai állományát. Ennek segítségével a terméketlen párok egy része számára elkerülhetővé válnak a hosszadalmas és kellemetlen, de eredménytelen megtermékenyítő beavatkozások.

Feltöltve: 2009-08-13 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A férfiak merevedési zavaráról I.

A merevedési zavar, potenciazavar, erektilis diszfunkció /ED/ egyre nagyobb gyakorisággal előforduló, főként a civilizált társadalmakat érintő kórkép, férfiak szexuális életének leggyakoribb zavara.

Feltöltve: 2009-08-13 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Országos Légimentő Vándorgyűlés

Szeptember 11-13. között a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában kerül megrendezésre az I. Országos Légimentő Vándorgyűlés melynek tudományos programja szakmailag színvonalas és színes.

Feltöltve: 2009-08-12 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Visszafordítható lehet az autizmus

A Yeshiva Egyetem Albert Einstein Orvosi Karának kutatói egy elsöprő erejű új elméletet dolgoztak ki az autizmusról. A betegek agyának struktúrája normális, de a tünetekért felelős diszreguláció visszafordítható.

Feltöltve: 2009-08-12 | Kategória: A magzatvízszivárgás korai észlelése

Klinikai Immunológia Interdisciplinaris Fórum (KIIF)

Interdiszciplináris Fórum, mely a klinikai immunológia határterületi kérdéseit érinti.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

X. Jubileumi Sümegi Orvosi Napok (2009. augusztus 27-29.)

Az Experimentális és Klinikai Kutatások Nemzetközi Orvosi Egyesülete 2009. augusztus 27-29. között rendezi meg Sümegen a X. Jubileumi Sümegi Orvosi Napokat családorvosok, kórházi és klinikai szakorvosok számára.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

Perinatológia kongresszus

2009. október 24-28. között Berlinben immár 9. alkalommal megrendezésre kerül a perinatológiai világkongresszus.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Hogyan védik gyermekeik egészségét a szülők?

Az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatos szülői hozzállásra volt kíváncsi az a tudományos és gyakorlati szakemberekből álló team, amelyik Hajdú-Bihar megyében tavaly egy kérdőíves felméréssel szólította meg a szülőket. A felmérés eredményeiről az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya adott tájékoztatást.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

A nyári hőség csökkentheti a magzatvíz mennyiségét

Egy friss tanulmány szerint a terhes nőknél a nyári hónapokban nagyobb számban fordul elő a magzatvíz mennyiségének kóros csökkenése (oligohydramnion) a kiszáradás miatt.

Feltöltve: 2009-08-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A magas vérnyomásos kismamáknak az indukált szülés a legjobb

Egy kedden közzétett tanulmány szerint a magas vérnyomást okozó rendellenességekben szenvedő terhes nők esetében mesterségesen be kell indítani a szülést, amint a terhesség eléri a 37. hetet.

Feltöltve: 2009-08-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Fogamzásgátló módszerek szisztémás lupusz erythematosusban szenvedő nőbetegeknél I.

A szisztémás lupus erythematosus egy súlyos autoimmun kórkép, melynek pontos etiológiája a mai napig nem tisztázott. A betegség prevalenciája nőknél jelentősen magasabb, a nő:férfi arány 10-12:1. A kutatások szerint több populáció esetében is a reproduktív korban a legmagasabb az SLE incidenciája.

Feltöltve: 2009-08-08 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

30-40 percet is várhatunk a mentőre

Tíz sürgősségi riasztásból háromszor nem ér ki a mentő időben – nem ritka, hogy akár 30-40 percet kell várni a betegnek, ha az úgynevezett 'fehér folt' területén lakik - derül ki a Magyar Rádió összeállításából. Legrosszabb a helyzet a végeken: az ország észak-keleti és észak-nyugati részében.

Feltöltve: 2009-08-07 | Kategória: Oxyológia és sürgősségi orvostan

Első Előző 1 ... 222 223 224 225 226 ... 235 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld