Főoldal » Összes hír

Minek a rövidítése a CDC?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Komorbiditások polymyalgia rheumaticaban egy szisztémás felülvizsgálat elemzése Obezitas és aszpirin rezisztencia Autoimmun hepatitis: 2019-es klinikai gyakorlati irányelvek 1. Rég ismert és új fertőző betegségek fenyegetik az emberiséget A dolgozók kétötöde vett részt a sztrájkban Hat praxisközösség már megalakult 40 könyvesbolt működik az 1500 lakosú kisvárosban Ismeretlen emberféle leleteire bukkantak Az apai agy
Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Az eredeti cikk végén azt is feltüntetik, hogy a két gyógyszercég, amik a HPV vaccinát gyártja, a s...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Ha 10 éve oltanak, akkor a legidősebb oltott 23 éves, a legfiatalabb 14 éves. Ezt a korosztály nézt...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Csatlakozva dr.Sebő Zsuzsannához, ez több, mint sánta, ez félrevezetés, szándékos torzítás, a legke...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,mai napig is mély döbbenettel tapasztalom,hallom és látom ,hogy egyes anyukák ők a nagy okosak most...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Mindenki figyelmébe ajánlom ezt a magyarra fordított cikket, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja an...''
Betöltés...

Prospektív analízis: új műtéti megoldás a cervix carcinoma kezelésére

A korai cervix carcinoma kezelésében a tumor teljes eltávolítását reméltük a napjainkban alkalmazott radikális hysterectomiától, mely műtét az empirikus sebészi anatómia alapján történik.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham etiológiája és diagnózisa

Freud hisztériás rohamnak nevezte a jelenséget, és a normál szexuális vágyak elfojtását tartotta oki tényezőnek, amit a tudatból a hozzá kapcsolódó elfogadhatatlan affektusok miatt kell kiiktatni.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Pszichiátria

Újabb eredmények a folsav magzatvédő hatásáról

A folsav azon túl, hogy csökkenti nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.

Feltöltve: 2009-06-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Thrombozis és Hemostasis Nemzetközi Társaságának XXII. kongresszusa

2009. július 11-16. között kerül megrendezésre a Thrombosis és Hemostasis Nemzetközi Társaságának a XXII. kongresszusa.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Hematológia

D-vitaminhiány okozhatja a terhesek hüvelyfertőzését

Hajlamosabbak az ún. bakteriális vaginózisra a D-vitaminhiányban szenvedő terhes nők, ami megmagyarázhatja, hogy miért fordul elő háromszor gyakrabban a fertőzés az afro-amerikai nők körében.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Évente 250 000 lombikbébi jön a világra

Mintegy negyedmillió csecsemő születik évente in vitro illetve más mesterséges megtermékenyítési technikákkal – áll egy szerdán közzétett jelentésben.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Hodgkin-lymphoma epidemiológiája, pathogenesie és tünetei

A Hodgkin lymphoma (korábbi nevén Hodgkin-kór) potenciálisan gyógyítható malignus lymphoma, mely speciális szövettani lelettel, biológiai viselkedéssel és klinikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: Hematológia

3rd Asia Pacific Congress on Controversies in Obstetrics, Gynecology & Infertility

Az egy évtizedes megalakulása óta a COGI (Controversies in Obstetrics, Gynecology and Infertility) kongresszus a klinikai újdonságok, korszerű technikák és napjaink legégetőbb kérdései megvitatásának vezető helyszíne lett.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az italozók nagyobb valószínűséggel válnak HIV pozitívvá

Az italozók nagyobb valószínűséggel válnak HIV pozitívvá, mint az absztinensek, mondta az Orvosi Kutatások Tanácsának szóvivője.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

Új vírus - egy nap alatt 47 új brit eset

Egyetlen nap alatt 47 betegnél azonosították a brit hatóságok az új influenzavírust.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

A magyar utazók jelentős része még nem elég óvatos az utazási fertőzésekkel szemben

A járványok megfékezése, az utazók által behurcolt betegségek hatékony kezelése érdekében elengedhetetlen, hogy minden ország komoly figyelmet fordítson az utazási egészségügyre - állapították meg az Utazási Medicina Nemzetközi Társasága (ISTM) világkonferenciájának résztvevői, akik Budapesten tartják négynapos tanácskozásukat.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

Terrorelhárítók segítettek egy pszichiátriai beteg megfékezésében Óbudán

Terrorelhárító egység segítségét vették igénybe egy feltehetőleg pszichiátriai beteg férfi megfékezésére Óbudán, az Apát utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel kedden hajnalban.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Pszichiátria

Rákgyógyszerek az alkoholizmus kezelésében

Egy a rákgyógyászatban használatos gyógyszer úgy tűnik az alkoholfüggőség kezelésében is hatékony lehet. Erre jutottak a Kalifornia Egyetem kutatói, amikor felfedezték a 'boldog órák' névre keresztelt géneket, amelyeknek fontos szerepük van az alkoholra adott válaszreakciók kialakításában.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Pszichiátria

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham differenciáldiagnosztikája

Pszichogén nem-epilepsziás rohamok alatt olyan paroxizmális viselkedésbeli változásokat értünk, amelyek epilepsziás rohamokra emlékeztetnek, de amelyeknek nincsenek epilepsziára utaló elektrofiziológiai korrelátumai vagy egyéb jegyei.

Feltöltve: 2009-05-26 | Kategória: Pszichiátria

Ingyenes HPV-oltás Gyálon is

Újabb település csatlakozik az országos méhnyakrák-megelőzési programhoz; hamarosan a gyáli 13 éves lányok is ingyenesen juthatnak a HPV-oltáshoz – közölte az MTI-vel csütörtökön Nagy Gyöngyi, a gyáli önkormányzat egészségügyi, családvédelmi és szociális bizottságának elnöke.

Feltöltve: 2009-05-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A zöld tea kivonat krémmel keverve gátolja a HIV vírus átvitelét

A zöld teában található egyik vegyület gátolja az AIDS betegséget okozó vírus nemi úton történő átvitelét – áll egy kedden közzétett tanulmányban, amely azt javasolja, hogy az összetevőt hüvelykrémekkel együtt alkalmazzák a retrovírus elleni szerek kiegészítése érdekében.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megtalálták a menstruáció és a menopauza jelentkezéséért felelős gént

Azok a lányok, akik korábban kezdenek menstruálni, nagyobb valószínűséggel lesznek alacsonyabbak és kövérebbek, továbbá valószínűbb, hogy később mellrákot vagy méhrákot kapnak.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megválasztották az év szülésznőjét

Kismamák szavazatai alapján választották meg az év szülésznőjét a Nemzetközi Bábanap alkalmából tartott rendezvényen kedden Budapesten. A győztes részt vehet egy önismereti tréningen és egy ékszert, pénzjutalmat, újságelőfizetést, aromaterápiás termékeket tartalmazó díszcsomaggal is gazdagodott.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Ritka lymphadenopathiával járó kórképek II. – A multicentrikus Castleman-betegség

Korábbi munkánkban bemutattunk két ritka, ismeretlen etiológiájú, nyirokcsomó-megnagyobbodással járó kórképet: a Rosai-Dorfman kórt és a Kikuchi-betegséget. Folytatván a sort, jelenleg egy, kórlefolyását tekintve inkább már a malignus lymphomákhoz hasonló entitásról, a multicentrikus Castleman-betegségről foglaljuk össze röviden az ismereteket.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Hematológia

Összefügghet az időskori elbutulás és egy szembetegség

Ausztrál kutatók szerint elképzelhető, hogy azonos tényezők is szerepet játszanak a korral járó makula degeneráció és az időskori elbutulás kialakulásában.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Pszichiátria

A kokain gének

Egy nemrég végzett kutatás során a tudósok feltárták, miként változtatja meg a kokain az agy egyik legfontosabb jutalomközpontjában az ott lévő gének működését. A kokain hosszú távon komoly viselkedészavarokat okozhat, ezért a kutatók remélik, az új ismeretek segítségével hatékonyabban vehetik fel a harcot a droggal.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Pszichiátria

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham I.

Pszichogén nem-epilepsziás rohamok (PNES: psychogenic non-epileptic seizures) alatt olyan paroxizmális viselkedésbeli változásokat értünk, amelyek epilepsziás rohamokra emlékeztetnek, de amelyeknek nincsenek epilepsziára utaló elektrofiziológiai korrelátumai vagy egyéb jegyei, és kimutathatók olyan pszichogén tényezők, amelyek okozhatják a rohamokat.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Pszichiátria

Terheseknél fontos az azonnali influenzakezelés

Az USA Járványügyi és Betegségellenőrzési Központjának (CDC) munkatársai szerint a sertésinfluenza további terjedésével több szövődményt tapasztalnak a terhes nők körében, ezért ebben a magas rizikójú csoportban az azonnali antivirális kezelés a betegség gyanúja esetén is indokolt.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az amerikaiak abortusszal kapcsolatos nézetei megváltoztak, a többség "életigenlő"

Egy pénteken nyilvánosságra hozott Gallup közvélemény-kutatás eredményei szerint az USA lakosságának véleménye az abortusszal kapcsolatban közel 15 éve most először mutatott változást. Enyhe többséggel 51 százalékuk tartja magát az „élet támogatójának”.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nyílt nap a DE OEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

2009 május 16-24. között kerül megrendezésre idén a Születés Hete Fesztivál Debrecenben, melynek megnyitójára a DE OEC Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikáján kerül sor nyílt nap keretében.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Első Előző 1 ... 222 223 224 225 226 ... 228 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld