Főoldal » Összes hír

Mit jelent a SIADH?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Egy húgyhólyag gyógyszer és a retina károsodás A tai chi és a fibromyalgia A magas húgysavszint és a mortalitás Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Veszélyeztetheti az orvosi titoktartást is egy új uniós jogszabály Égi jelenségek 2019. december második felében Hogyan lett a karácsonyi vacsora a szegénység szimbóluma? Online elérhető magyar filmek
Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''Egymillióan látták már A padlást,,Kedvenc musicalem,de zenéjét nem Tolcsvay Bródy írta??? Nekem a Katona József színház Kecskeméti el...''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Már megi t valami esztelenséget talált ki a kormány,mikor lesz már ennek vége és béke a szívekben ,...''Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe,,Mi ezzel a probléma? A boltban sem kell fizetni?''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''
Betöltés...

Bővülő ismeretek a basophil sejtekről

A Blood ezen számában Ohnmacht és Voehringer ad áttekintő képet a basophilokról, azoknak az eosinophil állapotokban és az emésztőtraktus féregfertőzéseinek eliminációjában betöltött szerepének, illetve a basophilok normál és gyulladásos állapotokban jelentkező élettartamának tárgyalásával.

Feltöltve: 2009-07-10 | Kategória: Hematológia

Az antidepresszáns kezelésben részesülő betegeknél megemelkedik a diabetes rizikója

Az Egyesült Királyságban vezetett General Practice Research Database (GPRD) alapján vizsgálták a 30 éves vagy idősebb, hosszú távú (24 hónap<) antidepresszáns-kezelésben részesülő betegek esetében fellépő cukorbetegség rizikóját.

Feltöltve: 2009-07-10 | Kategória: Pszichiátria

A hegszétválás és az uterus ultrahangos monitorozása

Az uterusruptura kockázata császármetszés utáni spontán szülés esetében 20-150/10000 körül van az irodalmi adatok szerint, ismételt sectio esetén ez az arány 12/10000.

Feltöltve: 2009-07-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Étrend-kiegészítővel csökkenthető a trichotillomania

A tanulmányukban részt vevő emberek több mint felénél csökkentette a hajtépést az acetilcisztein nevű, vény nélkül kapható étrend-kiegészítő - közölték amerikai kutatók az Archives of General Psychiatry című szaklap hétfőn megjelent számában.

Feltöltve: 2009-07-09 | Kategória: Pszichiátria

Már a tényleges tünetek előtt korai jelek utalhatnak a Parkinson- és az Alzheimer-kórra

Német orvosok szerint már korai jelek utalhatnak a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórra, még mielőtt a tényleges tünetek jelentkeznek.

Feltöltve: 2009-07-09 | Kategória: Pszichiátria

Az AUA 2009-es ajánlása szerint 40 éves kortól fel kell ajánlani a PSA-szűrést

2009 áprilisában az AUA (American Urological Association) új irányelvet adott ki a 104. alkalommal tartott ülésén. Az új ajánlás szerint a PSA-szűrést érdemes elkezdeni már 40 éves kortól azoknál az egészséges férfiaknál, akik szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot.

Feltöltve: 2009-07-08 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Rekordokat dönt a lombikbébiprogram sikeressége Európában

A mesterséges megtermékenyítés sikerrátája rekordokat döntött Európában, miközben csökkent a többes terhességek kockázata, közölték meddőségi szakértők szerdán.

Feltöltve: 2009-07-08 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az SSRI-ok alkalmazása és a szerotonin-szindróma

2009 áprilisában az FDA felhívta a figyelmet arra, hogy az SSRI (szelektív szerotonin reuptake inhibitor) vagy SNRI (szelektív szerotonin-norepinephrin reuptake inhibitor) kezelésben részesülő betegeknél ezen szerek és az 5-hydroytryptamine receptor agonisták (triptánok) együttes alkalmazása életveszélyes szerotonin-szindrómát / malignus neuroleptikus szindrómát okozhat.

Feltöltve: 2009-07-08 | Kategória: Pszichiátria

ENSZ-főtitkár: védekezéshez egymilliárd dollárnál is többre lehet szükség az idén

Elképzelhető, hogy az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) egymilliárd dollárnál is többre lesz szüksége az év hátralévő részében az új influenza elleni védekezéshez - jelentette ki hétfőn az ENSZ-főtitkár a WHO genfi székhelyén.

Feltöltve: 2009-07-07 | Kategória: Infektológia

Áttörést jelent a pszichiátriai kórképek tanulmányozásában és gyógyításában egy új magyar kutatás

Áttörést jelent a pszichiátriai kórképek természetének kiderítésében és gyógyításában a Vizi E. Szilveszter akadémikus vezetésével végzett kutatás, amellyel ki lehet mutatni hogyan változik különböző betegségeknél az idegsejtek végkészülékében (receptorain) a felszabaduló ingerületátvivő anyag mennyisége, s miként fejtik ki a gyógyszermolekulák e receptorokon a hatásukat.

Feltöltve: 2009-07-07 | Kategória: Pszichiátria

Ismeretlen eredetű láz (FUO) és fertőzések II.

A FUO differenciál diagnosztikája során egy nagy nemzetközi felmérés első körben a Mantoux-próba elvégzését is ajánlja. Kinél kell gondolni TBC fertőzésre? Természetesen országonként eltérő az átfertőzöttség, meghatározó epidemiológiai szempont a földrajzi lakókörnyezet, mégis, lázas beteg vizsgálata során gondolni kell erre a fertőző betegségre.

Feltöltve: 2009-07-03 | Kategória: Infektológia

Az autizmus a méhben kezdődik?

A terhesség és a szülés során jelentkező problémák jelentősen növelhetik a gyermekkori autizmus kialakulásának veszélyét – derült ki egy kutatássorozatból.

Feltöltve: 2009-07-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Császármetszés után: Spontán szülés vagy újabb műtét? II.

Mit mérlegeljünk császármetszés utáni terhességek esetében? Szakmai tapasztalatok szerint 35 év felett megemelkedik a hüvelyi szülés során bekövetkező szövődmények esélye, egy friss amerikai tanulmány 40 évet említ.

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Átültetett petefészek adhat esélyt a késői gyerekvállalásra

Két új technikát fejlesztettek ki amerikai és francia orvosok a petefészkek megőrzésére és átültetésére, ami esélyt adhat a nőknek arra, hogy idősebb korban szüljenek - jelentették be hétfőn egy amszterdami szakmai konferencián (www.eshre.com).

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A velszületett thrombocytopeniák

A congenitalis thrombocytopeniák ritka kórképek, öröklődésük lehet autoszomális domináns, autoszomális recesszív illetve X-kromoszómához kötött. Gyakran társulnak egyéb szervek fejlődési rendellenességeivel. Általában csak igen enyhe vérzékenységgel járnak és terápiára nem reagálnak.

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Hematológia

WHO: a tbc-oltásba belehalhatnak a HIV-fertőzött csecsemők

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán közzétett tanulmánya szerint a HIV-fertőzött csecsemők belehalhatnak, ha megkapják a standard tuberkulózisvakcinát.

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Infektológia

A Parkinson-kór megváltoztatja a jutalmazásra adott választ

Magyar és amerikai kutatók új teszttel vizsgálták, miként rontja a Parkinson-kór a páciensek képességét arra, hogy tanuljanak a jutalmazásból, gyógyszeres kezelésük pedig azt, hogy a negatív kimenetelből vonjanak le megfelelő következtetést. Az eredmény azt jelzi, hogy a depresszió és az impulzuskontroll zavarai között kapcsolat állhat fenn - közölte kedden az EurekAlert című tudományos portál (www.eurekalert.org).

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Pszichiátria

A túlsúlyos nők kis mértékű fogyása fokozza a termékenységet

Már kis mértékű fogyás is növeli az elhízott nők termékenységi esélyeit - állítja egy tanulmány.

Feltöltve: 2009-07-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tanulmányi eredmény és szorongás

A Gazdasági és Szociális Kutatási Tanács felmérései szerint a szorongásra hajlamos egyetemi hallgatók nehezebben zárják ki a zavaró tényezőket tanulás közben, és a folyamatos koncentrációval is problémáik vannak.

Feltöltve: 2009-07-01 | Kategória: Pszichiátria

2nd European Conference on Schizophrenia Research

2009. szeptember 21-23. között második alkalommal megrendezésre kerül a 2nd European Conference on Schizophrenia Research. A konferencia helyszíne Berlin.

Feltöltve: 2009-07-01 | Kategória: Pszichiátria

World Congress on Ultrasound in Obstetrics

2009. szeptember 13-17. között 19. alkalommal, Hamburgban megrendezésre kerül „World Congress on Ultrasound in Obstetrics”.

Feltöltve: 2009-07-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 37. Kongresszusa

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 37. kongresszusa 2009. október 1-3. között kerül megrendezésre Szegeden.

Feltöltve: 2009-07-01 | Kategória: Infektológia

Neuropszichofarmakológiai kongresszus

2009. október 1-3. között ismét megrendezésre kerül, immár tizenegyedik alkalommal a tihanyi Neuropszichofarmakológiai Kongresszus, mely az elsővel (Hévízen) együtt a tizenkettedik nemzetközi rendezvénye a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának.

Feltöltve: 2009-07-01 | Kategória: Pszichiátria

A ftalátok is felelősek lehetnek az alacsony születési súlyért

Sok szülő aggódik gyermeke egészségéért a műanyagok gyártásához használt ftalátokkal kapcsolatban, amelyek számos személyes használati tárgyban, gyermekjátékokban és orvosi eszközökben is megtalálhatók. A ftalátok már az anyaméhben elkezdhetik kifejteni hatásukat és az endokrin rendszer zavarait okozhatják.

Feltöltve: 2009-06-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az anorexia biológiai eredete

Az evési rendellenességeket a szakértők általában pszichológiai eredetű, illetve társadalmi problémaként kezelik, pedig valószínű, hogy biológiai tényezők is szerepet játszanak a kialakulásukban.

Feltöltve: 2009-06-29 | Kategória: Pszichiátria

Első Előző 1 ... 233 234 235 236 237 ... 241 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld