Főoldal » Életstílus

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Életstílus

A kémiai Nobel-díjról is lecsúszott Karikó Katalin

A 2021-es a kémiai Nobel-díjat megosztva Benjamin List és David MacMillian érdemelte ki, az aszimmetrikus organikus katalízis felfedezéséért.

Feltöltve: 2021-10-08 | Kategória: Életstílus

Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok

A tudósok eddig soha nem látták azt a jelenséget, amelynek létezését Albert Einstein általános relativitáselmélete már megjósolta. Most azonban egy véletlennek köszönhetően sikerült.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Életstílus

Sosem jártak még ilyen közel ahhoz, hogy embert klónozzanak

Vitatják a kínai kísérlet hasznosságát.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Életstílus

Önfertőtlenítő padlóburkolat nyerte az MKIK által felajánlott innovációs díjat

A Graboplast Padlógyártó Zrt. az általa kifejlesztett különleges önfertőtlenítő padlóburkolatával nyerte el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Innovációs Díját a 29. Innovációs Nagydíj Pályázaton - tájékoztatta a kamara kedden az MTI-t.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Életstílus

Változtatnának az emberi embriók nevelésének korlátján

Egy nemzetközi tudóscsoport új irányelvei alapján az őssejtkutatás előtt álló évtizedes akadály hárulhat el. A kutatóknak engedélyeznék, hogy korlátozott körülmények között a laboratóriumban hosszabb ideig neveljenek emberi embriókat.

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Életstílus

A történelmi pillanat, amikor a teljesen vak ember megtalál egy tárgyat az asztalon, mert részben visszakapta a látását

Számunkra és az egész terület számára egy fontos mérföldkő volt a tegnapi publikációnk, melyben bemutattuk, hogy egy 58 éves, teljesen vak ember részlegesen visszanyerte a látását. A beteg alapvető fényérzékenysége megmaradt, tudta például, hogy merről jön a fény, azonban objektumokat nem látott - vázolta fel előadásában Roska Botond kutató. A Svájcban dolgozó magyar orvos prezentációjában bemutatta a terápia mögötti kutatásokat, a beteg klinikai vizsgálatát, az átütő eredményeket prezentáló videót és beszélt a kutatások jövőjéről is.

Feltöltve: 2021-05-26 | Kategória: Életstílus

A kémia a jövőt meghatározó innovációs trendek alapja

Akár a COVID, akár a klímaváltozás elleni küzdelemre, akár az energia­hatékonyság, illetve -termelés új alapokra helyezésére, akár a változó szabályozási környezethez való, a költségek csökkentését célzó innovációra gondolunk, minden területen köz­ponti szerepet fog játszani a kémiai alap­kutatás, illetve a vegyipari fejlesztés – állítja Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Kémiai Intézet intézetvezető egyetemi tanára. A kutatások egyik kiemelt jelentőségű területe a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, az itt folyó fejlesztések meghatározhatják a földi éghajlat és így az emberiség jövőjét.

Feltöltve: 2021-05-21 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld