Főoldal » Összes hír
Mihez köthető Magyarországon az első gyógyítói munka?
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

A Moderna szerint hónapok múlva vethető csak be új oltás az omikron ellen Jakab Ferenc: elképzelhető, hogy a szupervariáns 40-50 százalékra csökkenti a vakcinák hatékonyságát OGYÉI: az EMA hatról kilenc hónapra emelte a Pfizer vakcinájának lejárati idejét Véradásra és plazmaadásra kér a vérellátó szolgálat Influenza és a pneumococcus elleni oltás is van már a patikákban Az előző héten több mint 12 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Eddig csak gyógyítani tudtak, de most már szaporodnak is az első élő robotok Kutatás mondta ki: Azok, akik hisznek a horoszkópban, kevésbé intelligensek 8 szobanövény, amitől irtóznak a pókok: garantáltan kimenekülnek a lakásból
Ezekről a tünetekről ismerhető fel az omikron variáns,,A befektetett energia kamatozik.''Most úgy tűnik, már csak a természetes fertőződés állíthatja meg a vírust,,"Október 10-én vettük át a vezetést a lengyelektől, s november eleje óta nemhogy javult volna a hel...''Orosz orvosok ismert oltásellenzőket hívtak meg az intenzív osztályra,,"Egy gondolat bánt engemet Leszedálva, lélegeztető gépen-halni meg..." biztos, hogy ez a legjob...''Koronavírus: Szlávik János szerint Rusvai Miklós meglátása nem helyes,,Szlávik:A koronavírus nem ilyen [mint a feketehimlő], ez egy folyamatosan változó ...''Közzé tették, hogy milyen és mennyi oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon,,De jó!''

A Moderna szerint hónapok múlva vethető csak be új oltás az omikron ellen

A cég vezérigazgatója úgy vélekedik, egy ilyen oltás kifejlesztése, nagy mennyiségben történő gyártása, majd a rendelő országoknak történő kiszállítása nem hetek kérdése.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Koronavírus

Jakab Ferenc: elképzelhető, hogy a szupervariáns 40-50 százalékra csökkenti a vakcinák hatékonyságát

Az omikron variáns mintegy 50 féle mutációja nem változtatta meg a koronavírus fehérjeszerkezetét, de ellenállóbbá tehette a vírust az oltásokkal szemben – mondta Jakab Ferenc virológus, hangsúlyozva: a klinikai tünetek súlyosbodására egyelőre nincs bizonyíték.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Koronavírus

Demenciát okoz a hormonterápia menopauzában?

Két eset-kontroll vizsgálatban összesen 118 501 fő 55 éves, vagy ennél idősebb nő - akiknél 1998-2020 között elsődlegesen demenciát diagnosztizáltak- adatait életkor, háziorvosi praxis és indexdátum alapján 497 416 fő kontroll-alany nő adataihoz illesztették.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Elhunyt 195 beteg, 6390 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Meghalt 195, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6390 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte kedden a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 126 420 embert oltottak be, közülük 5 842 885-en a második, 2 515 398-an pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Koronavírus

OGYÉI: az EMA hatról kilenc hónapra emelte a Pfizer vakcinájának lejárati idejét

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szeptemberben hat hónapról kilenc hónapra módosította a Pfizer vakcinájának lejárati idejét - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI)

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Koronavírus

Ezekről a tünetekről ismerhető fel az omikron variáns

Rendkívül sikeresnek értékelte az oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni vakcinát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Koronavírus

Már 13 országban megjelent a szupermutáns

Már 13 országban azonosítottak a koronavírus omikron-variánsával fertőzött betegeket – számol be a Bloomberg.

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Koronavírus

Kemenesi az omikronról: Ne féljünk, a tudomány teszi a dolgát

A virológus szerint azért is aggasztó a Dél-Afrikából származó variáns, mert „kiugróan sok mutáció jelent meg a tüskefehérjén”.

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Koronavírus

Elhunyt 460 beteg, 27 830 új fertőzöttet találtak Magyarországon a hétvégén

Meghalt 460, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 27 830 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 6 120 959 embert oltottak be, közülük 5 839 078-an a második, 2 477 399-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Koronavírus

Kell-e a magnézium a COPD exacerbációja alatt? 2. rész

Egy újonnan (mindkét szisztematikus áttekintés befejezését követően) közzétett kisméretű RCT azt igazolta, hogy az intravénás magnézium-szulfát alkalmazása nem volt szignifikáns hatással az FEV1-re, az alapvető életfunkciókra vagy a tünetekre.

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Háziorvostan

Füstmentes jövő: az alternatív füstmentes technológiák és az ártalomcsökkentés bioetikai dilemmái

A dohányhevítő rendszerek az elmúlt pár évben komoly szakmai vitákat indítottak a dohányzásról való leszokástámogatás és az ártalomcsökkentés témaköreiben. A vitatott kérdés nem más, minthogy hozzájárulhat-e a dohányhevítő rendszer a dohányzási ártalom és a következményes betegségteher csökkentéséhez?

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Töltse ki szakmai kvízünket és játsszon értékes nyereményekért!

A maximális infekciókontroll ma már szinte magától értetődő elvárás az egészségügy területén. Kíváncsi, hogy Ön mennyire van tisztában az alapvető fertőtlenítéssel kapcsolatos tudnivalókkal? Vegyen részt szakmai kvízünkön és játsszon értékes nyereményekért!

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Kiemelt téma: Fertőtlenítés

Rendkívüli ülést tart a WHO a koronavírus új szupervariánsa miatt

Számos kutatót és virológust tölt el aggodalommal a koronavírus egy új variánsának a megjelenése, amely egyes vélekedések szerint akár újabb járványhullámok kialakulását is okozhatja. A kialakult helyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli ülést tart pénteken, amelynek keretében megvitatják, mit jelenthet a koronavírus-vakcinák és az alkalmazott kezelések szempontjából a napokban felfedezett új variáns rendkívül sok mutációt tartalmazó tüskefehérjéje.

Feltöltve: 2021-11-26 | Kategória: Koronavírus

Kell-e a magnézium a COPD exacerbációja alatt? 1. rész

A krónikus obstruktív tüdőbetegség akut exacerbációi (AECOPD) a betegséggel összefüggő morbiditás egyik legfőbb tényezői. Megelőzése és kezelése a COPD kezelésének középpontjában áll.

Feltöltve: 2021-11-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Orosz orvosok ismert oltásellenzőket hívtak meg az intenzív osztályra

Oroszország 11 kórházának orvosai felajánlották ismert oltásellenző politikusoknak, közéleti személyiségeknek és celebeknek, hogy személyesen keressék fel az intenzív osztályokat, ahol új koronavírusos betegeket ápolnak.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-11-26 | Kategória: Koronavírus

Védi a babát a terhesség során beadott Covid-19 elleni védőoltás?

Azok a nők, akik a várandósságuk alatt megkapják a Covid-19 elleni védőoltást, antitesteket adnak át gyermekeiknek, ami megvédheti az újszülötteket a betegségtől, - derült ki egy kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újabb 576 ezer antigéngyorstesztet kapnak a háziorvosok

Újabb 576 ezer antigéngyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon szerdán közzétett tájékoztatásban.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Koronavírus

Elhunyt 185 beteg, 12 165 új fertőzött Magyarországon

Meghalt 185, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 12 165 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte csütörtökön a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 072 192 embert oltottak be, közülük 5 816 050-en a második, 2 153 117-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Koronavírus

Közzé tették, hogy milyen és mennyi oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon

A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, hazánkban is nő a fertőzöttek száma. Magyarországon továbbra is bőven van vakcina mindenkinek akár a megerősítő harmadik oltásra is. A most zajló Oltási akcióhéten a kórházi oltópontokon és a hozzájuk kapcsolt internetes időpontfoglalóban továbbra öt vakcina érhető el.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Koronavírus

A nemzeti HPV elleni oltóprogram hatásai Angliában a méhnyakrák és a rákmegelőző állapot gyakoriságára

Az Egyesült Királyságban több, mint 10 éve zajlik a nemzeti oltóprogram a méhnyakrákot és egyéb megbetegedéseket is okozó HPV-fertőzés ellen. Egy friss publikáció a kampányoltás korai hatásait vizsgálta a méhnyakrák és a cervikális diszplázia súlyos formájának (CIN3) incidenciája alapján. A kohorszvizsgálatban három különböző oltottsági státuszú csoport és az oltatlan csoport eredményeit hasonlították össze. A vizsgálati modell összesen 13,7 millió évnyi utánkövetés adatait foglalta magába.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Védőoltások

Gyula, a dinamikus

Gyula élete a mozgásban rejlett. Na, nem a testmozgásban, hanem a tömegek mozgatásában. Véletlenül se gondoljanak súlyokra vagy kilogrammokra. Gondoljanak inkább a tömegközlekedésre, de az lesz a legjobb, ha a 67-es buszra gondolnak, amely Rákoskeresztúrról megy az Örs vezér térre.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Diabetológia

Mérlegen a Pfizer és a Moderna vakcinája – melyik a jobb harmadik oltásként?

Szingapúrban már sikerült kielemezni az előzetes adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Koronavírus

Most úgy tűnik, már csak a természetes fertőződés állíthatja meg a vírust

Amikor még nem léteztek védőoltások, az emberre veszélyes vírusok okozta pandémiák akkor csillapodtak le, amikor a kórokozó elvégezte a pusztítást, és már nem volt kit megfertőznie. Mivel a SARS-CoV-2-es koronavírus ellen hosszú ideje nem növekszik a populációs átoltottság, és lezárásokat sem rendelt el a kormány, most is arra lehet számítani, hogy a természetes immunizáció veszi át a szerepet.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Koronavírus

Elhunyt 176 beteg, 12 637 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Meghalt 176, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 12 637 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte szerdán a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 057 367 embert oltottak be, közülük 5 808 536-an a második, 2 043 213-an pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: a tudósok már a delta plusz utáni szupermutánsról beszélnek

Miközben a régiónkban épphogy megjelent a delta plusz néven is emlegetett AY. 4.2-es koronavírus-variáns, brit tudósok a Guardiannak arról beszéltek a napokban, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy egy új, sokkal fertőzőbb és sokkal súlyosabb tüneteket okozó „szupermutáns” mutálódjon a deltából.

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 319 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld