Főoldal » Összes hír

Minek a rövidítése a CDC?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását Allergia, megfázás, vagy akár COVID-19? Merkely Béla: nyitva vannak a határok, de inkább ne menjünk idén külföldre nyaralni Kit véd a kuruzsló törvény és honnan kezdődik az igazi segítség TB rendszert érintő fontos változtatások jönnek július 1-gyel Nemet mondanak a magyar orvosok az önkizsákmányolásra Norvég kutatók szerint nem jelentenek extra fertőzésveszélyt az edzőtermek WWF: kevés magyar tartja fontosnak az egyéni felelősségvállalást a környezeti problémáknál A lapos pofájú kutyafajtákat veszélyezteti leginkább a hőség
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

Allergia, megfázás, vagy akár COVID-19?

A COVID-19 járvány miatt hajlamosak vagyunk néhány köhögés, egy kis torokkaparás esetén is rögtön arra gondolni, hogy a koronavírus áll a háttérben. Míg a koronavírus járvány szerencsére egyre kevesebb megbetegedést okoz hazánkban, a tavaszi-nyári időszak bekövetkeztével elérkezett a szezonális allergiák időszaka, így sokakban felmerül a kérdés, vajon mi is áll panaszaik hátterében: megfázás, allergia, netán a koronavírus?

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Szezonális allergia

Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Koronavírus

Merkely Béla: nyitva vannak a határok, de inkább ne menjünk idén külföldre nyaralni

A Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádióban elmondta: bár családjával nagy utazó, idén nyáron nem lépi át az országhatárt. Egyébiránt a széleskörű, önkéntes tesztelésnek "nagy barátja".

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Koronavírus

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Infektológia

Trendek a szájüreg és a garat daganatainak incidenciájában

A szájüreg és pharynx daganatai az Amerikai Egyesült Államokban az évente diagnosztizált daganatok 3%-át képezik, kialakulásukban elsősorban a dohányzás, alkoholfogyasztás, és HPV infekciók játszanak szerepet. A szájüregi és pharyngealis daganatok incidenciája az 1980-as években csökkent, majd 1999-től kezdve újra emelkedést mutat.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Védőoltások

H-UNCOVER: 56 ezer főre becsülhető az új koronavírus fertőzésen átesettek száma

Mindössze három főnek lett pozitív a PCR-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus szűrővizsgálat keretében. Emellett hetven főnél mutatta a vérvizsgálat azt, hogy átesett a COVID-19 betegségen.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

A komoly maszkok nagyon jól megállítják a kiköhögött cseppeket

Bár a laikusok között nem csitul a vita a maszkhordás hatékonyságáról és szükségességéről, a szakemberek között mára az az egyértelmű konszenzus alakult ki, hogy a szájmaszkokkal jól ki lehet védeni a fertőzés átadását.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

Egy újabb vírust azonosítottak a tudósok, amely világjárványt okozhat

Újfajta influenzatörzset azonosítottak kínai disznókban tudósok, akik úgy vélik, hogy újabb világjárványt okozhat a kórokozó - írja a CNBC amerikai gazdasági hírcsatorna.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

Mit kell tenni az epehólyag polipokkal?

A radiológiai vizsgálatok révén esetlegesen felfedezett epehólyag polipok kezelése máig vitatott. Az epehólyag polip észlelése radiológiai vizsgálat alkalmával problémát jelenthet a radiológusnak és annak a szakorvosnak, aki a beteget radiológiai vizsgálatra irányította.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Radiológia

Amerikai járványügy: gyakorlatilag tehetetlenek a koronavírus ellen

Naponta több mint 30 ezer új Covid-fertőzöttet találnak az Egyesült Államokban, a fertőzöttek száma pedig lassan megközelíti a hárommilliót; ilyen szinten már lehetetlen kordában tartani a járványt – mondta Anne Schuchat, az amerikai járványügyi hivatal, a CDC alelnöke egy interjúban.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos napilapja szerint nem észleltek nem kívánt mellékhatásokat az orvosok azokon az önkéntes katonákon, akik részt vesznek az első orosz koronavírus-vakcina tesztelésén.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: 3 új tünet, amire érdemes figyelni

Az amerikai járványügyi hivatal frissítette a koronavírus általános figyelmeztető jeleinek listáját, a CDC három lehetséges tünettel egészítette ki a korábban meghatározott listát.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Az agyi mikrovérzések szerepe a post-stroke demenciában

A mikrovérzések a cerebrovasculáris betegségek markerei, azonban a post-stroke demencia (PSD) előfordulásában betöltött szerepük továbbra sem egyértelmű.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Neurológia

Telemedicina az „otthon kényelmében”

A távkonzultáció és az online vizitek megjelenése a klasszikus értelemben vett orvoslás egy új, rendkívül izgalmas fejezetét nyitja meg előttünk. A megszokottól eltérő elektronikus rendelések gyorsan a mindennapjaink szerves részévé válhatnak, ennek feltétele azonban az orvostársadalom és a betegek oktatása, felkészítése a témában.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Migrén

Meghaladta az ötszázezret a halálos áldozatok száma a világon

A világon 10 145 947 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 501 898, a gyógyultaké pedig 5 140 987 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítése szerint.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

3 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 idős, krónikus beteg

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda

Bálint György felesége jelenleg is karanténban van, ezért a temetéssel meg kell várni a vesztegzár végét.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

Oesophagitis dissecans superficialis vas szulfát kezelés mellett

A gyógyszerek által előidézett oesophagitis egy jól ismert, de ritka klinikai diagnózis, és a leggyakrabban azoknál a betegeknél jelentkezik, akiknél elégtelen nyelőcső-motilitás, obstrukció vagy anatómiai eltérések állnak fenn.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Egy prosztatarák kapcsán felfedezett fehérje játszik kulcsszerepet a koronavírus kórélettanában

Egy korábban a prosztatarákkal összefüggésben felfedezett, férfi nemi hormonok által szabályozott fehérje (TMPRSS2) kulcsszerepet játszik a koronavírus sejtbe való bejutásában is.

Feltöltve: 2020-06-26 | Kategória: Koronavírus

WHO: Európa lazított, megugrott a koronavírusos esetek száma

Hónapok óta először ismét nőni kezdett a koronavírusos heti esetek száma a tágabb európai régióban, ahogy elkezdték lazítani a korábban bevezetett korlátozásokat - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Feltöltve: 2020-06-26 | Kategória: Koronavírus

Újdonságok COVID-19 fertőzött betegek boncolása kapcsán. 1. rész

A COVID-19 megbetegedés okozta haláleseteket követően, boncolások során néhány potenciális, új eltérésre bukkantak a tüdőket illetően.

Feltöltve: 2020-06-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Feltöltve: 2020-06-26 | Kategória: Koronavírus

9 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy 39 éves krónikus beteg

Mindössze 9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4123 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Feltöltve: 2020-06-25 | Kategória: Koronavírus

Nem tarthat sokáig a koronavírus elleni immunitás

Egy friss kínai tanulmány rossz hírt hozott a koronavírussal kapcsolatban nyájimmunitásban reménykedőknek: a Nature Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a betegségre kifejlesztett antitestek nagyon kevés ideig maradnak meg a szervezetben, és hamar eltűnnek.

Feltöltve: 2020-06-25 | Kategória: Koronavírus

Úton a méhnyakrák eliminációja felé

A nők körében a méhnyakrák a negyedik leggyakoribb daganat a világon. A WHO adatai szerint több mint félmillió nőt diagnosztizálnak a betegséggel évente, és mintegy negyed millió halálesetért felelős elsősorban az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

Feltöltve: 2020-06-25 | Kategória: Védőoltások

Első Előző 1 2 3 4 ... 258 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld