Főoldal » Összes hír

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. október Saját maga látta el szívrohamát az egyedül műszakban lévő ápoló Perinatális HIV fertőzés A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Fenntartóváltás után megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa Új regionális igazgatót választ a WHO bizottsága A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken? 5 őrült és zseniális sztori Mozartról
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. október

Októberben megrendezésre kerülő konferenciák, továbbképzések és kongresszusok listája.

Feltöltve: 2019-09-20 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

Saját maga látta el szívrohamát az egyedül műszakban lévő ápoló

Az ausztráliai Coral Bay egy távoli egészségügyi intézményében egy 44 éves ápoló egyedül volt szolgálatban, amikor szívroham tüneteit tapasztalta magán. Az ápoló tisztában volt azzal, hogy egyedül kell megkísérelnie saját maga kezelését.

Feltöltve: 2019-09-20 | Kategória: Kardiológia

Perinatális HIV fertőzés

Az orvostudomány terén elért eredményeknek köszönhetően a perinatális korban HIV vírussal fertőzöttek (PHIV) túlélése javult. Egy új tanulmány ismerteti a PHIV fertőzéssel diagnosztizált betegek jellemzőit, felméri a HIV-ellátás, a gondozásban való megőrzés és a sikeres vírus szuppresszió mértékét.

Feltöltve: 2019-09-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az autizmus korai azonosítása

Egy irodalmi beszámoló szerint további munkára van szükség az autizmus spektrum rendellenességben (ASD) szenvedő gyermekek fiatalabb korban történő azonosításához és ahhoz, hogy az érintett gyermekek hamarabb hozzájussanak az intervenciós szolgáltatásokhoz. Az eredmények a következők:

Feltöltve: 2019-09-19 | Kategória: Pszichiátria

A fluorid hatása a vese- és májfunkciókra

A Environment International szakfolyóirat augusztusi kiadásában megjelent tanulmány eredménye arra utal, hogy a fluorid expozíció ronthatja a kamaszok vese- és májfunkcióit.

Feltöltve: 2019-09-19 | Kategória: Fogorvos

Vesetranszplantációs hírek lupus nephritisben

A Scientific Reports szakfolyóiratban megjelent brazil tanulmány szerzői kedvezőnek találták a vesetranszplantáción áteső lupus nephritisben (LN) szenvedő betegek 5 éves graft-és betegtúlélési arányait.

Feltöltve: 2019-09-18 | Kategória: Reumatológia

Alkohol és emlőtumor 1.rész

Az Amerikai Rákkutatási Intézet (AICR) és a Rákkutatási Világalapítvány (WCRF) beszámolója szerint már napi egy pohár bor vagy sör is növeli az emlőtumor kockázatát. A megközelítőleg 10 grammnyi alkoholt tartalmazó csekély mennyiség a premenopauzális nők kockázatát 5%-al, a posztmenopauzális állapotban lévő nőkét 9%-al növeli.

Feltöltve: 2019-09-18 | Kategória: Klinikai onkológia

Új MRI technika a kardiológiában

A Warwick Egyetem kutatói kidolgoztak egy új 3D MRI számítási technikát, mely gadolínium kontrasztanyag nélkül, hierarchikus sablonillesztés (HTM) használatával diagnosztizálja a betegséget.

Feltöltve: 2019-09-17 | Kategória: Radiológia

Bariátriai műtétek hátrányai. 1.rész

Francia kutatók szerint gyomor bypass és csőgyomor képzés után csökken a mortalitás veszélye, viszont számolni kell a későbbi gastrointestinalis mellékhatások kockázatnövekedésére.

Feltöltve: 2019-09-17 | Kategória: Sebészet

Glaucoma és alvás

Egy alvással kapcsolatos kérdőívet kitöltő több mint 6700, 40 év felett amerikai válaszaiból az derült ki, hogy a rossz alvás és a glaucoma kapcsolatban állhatnak egymással.

Feltöltve: 2019-09-16 | Kategória: Szemészet

Hogyan adagoljuk a levotiroxint? 2.rész

Az elmúlt éviztedben számos országban, így az Egyesült Államokban is megjelentek a levotiroxin folyékony vagy gél halmazállapotú verziói.

Feltöltve: 2019-09-13 | Kategória: Háziorvostan

Gyógyszercégek és gabapentin receptek. 2.rész

A JAMA Internal Medicine szakfolyóirat júliusi online kiadásában megjelent tanulmány alapján úgy tűnik, hogy a gyógyszercégek ajándékai jelentős befolyással bírnak az abúzus potenciállal rendelkező gabapentinoidok vényfelírására.

Feltöltve: 2019-09-13 | Kategória: Neurológia

Robotikus műtéti indikációk a gyermekgyógyászatban

A szexuális fejlődés során fellépő eltérések (DSD) befolyásolják a belső reproduktív szervek és a külső genitáliak fejlődését.

Feltöltve: 2019-09-12 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Hogyan adagoljuk a levotiroxint? 1.rész

A levotiroxin használatát vérvizsgálattal ellenőrzik, amelynek eredménye részben a szájon át történő bevétel utáni cirkuláló pajzsmirigyhormon szint stabilitásától függ.

Feltöltve: 2019-09-12 | Kategória: Háziorvostan

Kis dózisú rituximab thrombotikus trombocitopéniás purpura kezelésében

A rituximab bizonyítottan normalizálja az ADAMTS13 gént és tartós remissziót indukál a recidív vagy refrakter TTP-ben szenvedő betegek több mint 90%.-ánál.

Feltöltve: 2019-09-11 | Kategória: Hematológia

Vegetáriánus étrend és krónikus vesebetegség

Bár a fehérje bevitel étrendi visszaszorítását régóta vesevédő kezelésnek tartják, kevesen vizsgálták, hogy a megemésztett fehérje minőségi változásai milyen hatást gyakorolnak a krónikus vesebetegség (CKD) gyakoriságára és progressziójára.

Feltöltve: 2019-09-11 | Kategória: Háziorvostan

Eltérések az európai gyermekorvosok probiotikum használatában

A probiotikumok előnyével kapcsolatban az emberekben kialakult képet nagymértékben befolyásolják az orvosoktól és egészségügyi szakemberektől kapott információk.

Feltöltve: 2019-09-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Abláció, pitvarfibrilláció és a telomerek 2. rész

A telomerek a kromoszómák végén lévő bázispárok ismétlődő szekvenciái, melyek fenntartják a kromoszóma stabilitását, ám nem minden egyes sejtosztódáskor sikerül tökéletesen megismétlődniük.

Feltöltve: 2019-09-10 | Kategória: Kardiológia

Díjmentes konferenciák és továbbképzések a Hungaromed-en

Magyarország egyetlen átfogó egészségipari fórumát második alkalommal rendezik meg október 7-9. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Feltöltve: 2019-09-09 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

Gyógyszercégek és gabapentin receptek. 1.rész

A JAMA Internal Medicine szakfolyóirat júliusi online kiadásában megjelent tanulmány alapján úgy tűnik, hogy a gyógyszercégek ajándékai jelentős befolyással bírnak az abúzus potenciállal rendelkező gabapentinoidok vényfelírására.

Feltöltve: 2019-09-09 | Kategória: Neurológia

Urticaria és a methotrexát

A Journal of the American Academy of Dermatology szakfolyóiratban megjelent összefoglaló szerint a krónikus spontán urticaria harmadvonalbeli terápiájaként használható methotrexát semmivel sem jobb, mint H1-antihisztaminok mellett alkalmazott placebo.

Feltöltve: 2019-09-09 | Kategória: Bőrgyógyászat

Policisztás ovárium szindróma: terápiás iránymutatás (2018) - 2. rész

A hiperandrogenizmus és/vagy rendszertelen menstruációs ciklus kezelésére kombinált orális kontraceptív tabletták (COCP) alkalmazása ajánlott.

Feltöltve: 2019-09-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Ösztrogén tapasz schizophreniában? 2. rész

Egy új kutatás szerint az adjuváns ösztrogén tapasz jelentős mértékben javítja a schizophreniában szenvedő premenopauzális állapotban lévő nők pozitív és negatív tüneteit.

Feltöltve: 2019-09-05 | Kategória: Pszichiátria

Coeliakiára vonatkozó klinikai útmutatás (2019) 3.

Az Európai Coeliakia Kutatási Társaság (ESsCD) 2019 júniusában adta közre a coeliakia betegség (CD) és más, gluténnel kapcsolatos betegségek kezelésére vonatkozó frissített ajánlásait.

Feltöltve: 2019-09-05 | Kategória: Gasztroenterológia

Abláció, pitvarfibrilláció és a telomerek 1. rész

A tünetes pitvarfibrilláció (AF) nagyon gyakori, és gyakorisága a népesség öregedésével párhuzamosan várhatóan növekedni fog.

Feltöltve: 2019-09-04 | Kategória: Kardiológia

Első Előző 1 2 3 4 ... 237 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld