Főoldal » Összes hír

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan

Az Amerikai Diabetes Szövetség (ADA) új állásfoglalása a szervezet legutóbbi iránymutatása óta eltelt 15 év során a diabeteses retinopathia diagnosztizálásában és kezelésében elért haladást tükrözi.

Feltöltve: 2017-11-24 | Kategória: Diabetológia

Az elhízás és a daganatok kapcsolata

Az Egyesült Államokban diagnosztizált daganatos esetek 40%-a áll kapcsolatban elhízással. „Ez nem jelenti azt, hogy minden daganatos megbetegedést a túlsúly okoz, csupán azt, hogy van valamiféle magyarázatra váró összefüggés a kettő között.” – állítja a CDC.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Belgyógyászat

A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal

Kutatók 29 tanulmány áttekintésével megállapították, hogy súlyos oltási reakciók ritkán, vagy soha nem fordulnak elő akkor, ha a gyermeket ismételten ugyanazzal vagy hasonló összetevőjű vakcinával oltják be.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Háziorvostan

Az időskorúak eleséseit nem D-vitaminnal, hanem mozgással kell megelőzni

Az időskorúak magatehetetlenségének legfőbb okát az esések és az ebből adódó csonttörések jelentik.

Feltöltve: 2017-11-22 | Kategória: Háziorvostan

A menopauza hormonpótló kezelése miatt nem kell aggódni

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) a menopauzális és posztmenopauzális nők hormonpótló terápiájával (HRT) kapcsolatban nemrégiben új állásfoglalást és garanciákat tett közzé arra vonatkozóan, hogy az orvosok és betegeik aggodalmak nélkül használhassák a HRT-t az életminőség javítására.

Feltöltve: 2017-11-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Heti 1 óra testmozgás is csökkenti a depresszió kockázatát

A kanapélakóknak érdemes megjegyezniük, hogy egy új kutatás szerint csupán heti egy óra bármilyen fizikai aktivitás is csökkentheti a depresszió hosszú távú kockázatát.

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Pszichiátria

Javítja-e a széklet transzplantáció az inzulin szenzitivitást?

Kutatók beszámolója szerint a sovány donortól származó fekális mikrobióta transzplantációja (FMT) átmenetileg javítja egyes metabolikus szindrómában szenvedő obes betegek inzulin szenzitivitását.

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Gasztroenterológia

A migrén és az alvási apnoe szoros kapcsolata

Egy új felmérés eredményei szerint a migrénes betegeket, főként a krónikus migrénben szenvedőket fokozottan veszélyeztetik az alvászavarok, köztük az alvási apnoe (SA).

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Neurológia

A nyirokcsomó pozitivitás kockázati tényezője-e az életkor melanoma esetén?

A rendelkezésre álló legfrissebb, 2014-es adatok szerint az USA-ban 76 655 új primer cutan melanoma malignum (MM) esetet diagnosztizáltak, ami 9324 esetben a beteg halálával járt, így az említett évben a daganatos betegségek közül az MM követelte a legtöbb emberéletet.

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

A scoliosis szűrése segíthet a gerincprobléma korai kimutatásában

Egy ortopéd szakorvos szerint a scoliosis rutinszerű szűrésével megelőzhető, hogy a rendellenesség kárt tegyen a gyermekek egészségében és önbecsülésében.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Reumatológia

Sok beteg nem tudja megfizetni az új koleszterincsökkentő gyógyszereket

Az új koleszterincsökkentő szerek igen hatékonyak, ennek ellenére magas áruk miatt sok beteg nem tud hozzájuk férni, állítja egy új tanulmány.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Belgyógyászat

Meghosszabbítja-e a kávé vagy a tea a cukorbetegek életét?

A diabetesszel diagnosztizált betegek számára sok étel és ital kerül tiltólistára, ám egy új kutatás szerint a kávét és teát nem kell kiiktatniuk, mivel mindkettő segíthet megelőzni a betegek idő előtti halálozását. Legalábbis akkor, ha a diabetesben szenvedő beteg nőnemű.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Háziorvostan

A spermiumszám környezeti és életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban

Egy szisztematikus metaanalízis eredménye szerint 1973-2011 között az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak spermium koncentrációja (SC) több mint a felére csökkent.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A colitis ulcerosa lokális kezelése – a harmadik európai evidencia alapú konszenzus kezelési útmutató alapján

A gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa és Crohn-betegség) krónikus gyulladásos állapotok melyek a jellegzetes bélrendszeri érintettség mellett más szervi érintettséggel (leggyakrabban ízületi, bőr, szem, stb.) is járnak.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: IBD

Egy genetikai tényező adhat magyarázatot arra, miért kerülik az autista gyermekek a szemkontaktust

Az autista gyermekek nem szívesen néznek mások szemébe és általában elfordulnak attól, aki hozzájuk beszél. Egy új kutatás szerint viselkedésük ezen sajátosságát genetikai tényezők vezérlik.

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Pszichiátria

Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok

Az orvosok néha szteroidokat írnak fel bronchitis vagy egyéb mellkasi fertőzések kezelésére, holott egy brit tanulmány szerint ez indokolatlan.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A napfogyatkozással együtt jár a solaris retinopathia

Mára már biztosan sokan hallottak arról a teljes napfogyatkozásról, amely idén nyáron volt látható az USA fölötti égbolton. Az Egyesült Államok egén 99 éve volt az utolsó, ezt megelőző teljes napfogyatkozás.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: Szemészet

A férfiaknál korábban jelentkezik a pitvarfibrilláció, mint a nőknél

Egy új német tanulmány eredménye szerint a férfiaknál a nőkhöz képest egy évtizeddel hamarabb alakul ki a pitvarfibrillációnak nevezett veszélyes arrythmia.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: Kardiológia

Dr. Botos Péter

A magyarországi sürgősségi betegellátó osztályok működésének megkezdésekor még nem állt rendelkezésre egy olyan egységes osztályozó (triázs) rendszer, amely megfelelő szempontok szerint meghatározta volna azt, hogy milyen prioritással, milyen sorrendben vizsgáljuk az egyszerre vagy kis időkülönbséggel az osztályra érkező betegeket. Ez adta az ötletet, hogy hazánkban is létesüljön egy olyan egységes betegirányító rendszer a sürgősségi osztályokon, ami a betegek prioritását, az ellátásuk sürgősségét objektív paraméterek szerint határozza meg.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: 25 év - 25 innováció

Dr. Fekete István

Elértük azt, hogy a magánrendelésre a betegek 90% - a online jelentkezik be anélkül, hogy akár telefonhívással akár email küldéssel kellene időt, energiát áldozni. Az online szinkronizálással akár az utcán sétálva is pontosan látom, hogy mikor van szabad lehetőség egy-egy időpont kiosztására.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: 25 év - 25 innováció

Kölyökkutyák székletétől fertőződtek meg az állatkereskedés vásárlói

Az USA 7 államában 29 Campylobacter fertőzésről számoltak be. Amerikai közegészségügyi tisztviselők szerint a Petland áruházlánc üzleteiben árult kölyökkutyákkal hozható összefüggésbe az a bakteriális fertőzés, amely az USA 7 államában összesen 39 embert betegített meg.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Infektológia

Bronchiolitis esetén a legtöbb gyermeknél mellőzhető a pulzoxymetria?

A BMJ szakfolyóirat kiadásában megjelent elemzés szerint a bronchiolitisben szenvedő gyermekeknél kerülendő a pulzoxymetria.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Veszélyben a gyermekorvosi ellátás

A házi gyermekorvosi hivatás elöregedett: a doktorok 45 százaléka 60 év feletti, az aktív nyugdíjkorúak aránya is 25 százalék.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Magánpraxis

A szoptatás csökkenti az endometriosis veszélyét

A BMJ szakfolyóiratban megjelent új vizsgálat eredménye arra utal, hogy kisebb az endometriosis veszélye azoknál a nőknél, akik életük során legalább egy gyermeket szoptattak.

Feltöltve: 2017-11-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új iránymutatás a reumás betegségek bioszimiláris készítményekkel történő kezelésével kapcsolatban

Egy új konszenzus alapú ajánlás szerint a reumás betegségekben szenvedő betegek kezelése során az esetek többségében biztonsággal átválhatunk a biológikumokról bioszimiláris készítményekre.

Feltöltve: 2017-11-10 | Kategória: Reumatológia

Első Előző 1 2 3 4 ... 196 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld