Főoldal » Összes hír

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Hat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt Több száz tudós szerint a levegőben is terjedhet a koronavírus Telemedicina és opioid felhasználás terheseknél Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában RTL Híradó interjúja Dr. Álmos Péter alelnökkel - Sok orvostanhallgató menne külföldre Kit véd a kuruzsló törvény és honnan kezdődik az igazi segítség Meghalt Ennio Morricone olasz zeneszerző Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház Űrballonnal szállítanának turistákat a sztratoszférába, akár már jövőre
A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni,,ötvenes évek!!''Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''

Hat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2860-an pedig már meggyógyultak.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: Koronavírus

Több száz tudós szerint a levegőben is terjedhet a koronavírus

Több száz tudós állítása szerint vannak bizonyítékok arra, hogy a koronavírus a levegőben terjed. Ezért felszólítják a WHO-t, hogy módosítson az ajánlásain – írja a Reuters.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: Koronavírus

Telemedicina és opioid felhasználás terheseknél

Opioid használati zavarok esetén (’opioid use disorder’; OUD) magas a morbiditás és a mortalitás az anyák és az újszülöttek körében.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: Pszichiátria

Hat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős, krónikus beteg

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4172 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így 588-ra emelkedett az elhunytak száma, 2752-en pedig már meggyógyultak.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Koronavírus

Jó hatással volt a szomszédi kapcsolatokra a koronavírus

Persze nem minden korosztályra igaz ez az állítás, de úgy tűnik, hogy az azonos környéken élő egészen kis gyerekeket összehozta a koronavírus.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Koronavírus

Dr. Skorán Ottó: Számomra az üzlet mindig is eszköz volt

Pályája kezdete óta kutatóorvosként dolgozott, farmakológiai és klinikai kutatásokat vezetett, társalapítója és vezetője a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetnek, egy közelmúltban bejelentett tőkeemelés eredményeként pedig az egyik vezető hazai magánegészségügyi intézmény társtulajdonosának is mondhatja magát.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Mit kell tudnunk a rotavírus elleni védőoltásról? 2. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Infektológia

Allergia, megfázás, vagy akár COVID-19?

A COVID-19 járvány miatt hajlamosak vagyunk néhány köhögés, egy kis torokkaparás esetén is rögtön arra gondolni, hogy a koronavírus áll a háttérben. Míg a koronavírus járvány szerencsére egyre kevesebb megbetegedést okoz hazánkban, a tavaszi-nyári időszak bekövetkeztével elérkezett a szezonális allergiák időszaka, így sokakban felmerül a kérdés, vajon mi is áll panaszaik hátterében: megfázás, allergia, netán a koronavírus?

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Szezonális allergia

Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Koronavírus

Merkely Béla: nyitva vannak a határok, de inkább ne menjünk idén külföldre nyaralni

A Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádióban elmondta: bár családjával nagy utazó, idén nyáron nem lépi át az országhatárt. Egyébiránt a széleskörű, önkéntes tesztelésnek "nagy barátja".

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Koronavírus

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Infektológia

Trendek a szájüreg és a garat daganatainak incidenciájában

A szájüreg és pharynx daganatai az Amerikai Egyesült Államokban az évente diagnosztizált daganatok 3%-át képezik, kialakulásukban elsősorban a dohányzás, alkoholfogyasztás, és HPV infekciók játszanak szerepet. A szájüregi és pharyngealis daganatok incidenciája az 1980-as években csökkent, majd 1999-től kezdve újra emelkedést mutat.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Védőoltások

H-UNCOVER: 56 ezer főre becsülhető az új koronavírus fertőzésen átesettek száma

Mindössze három főnek lett pozitív a PCR-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus szűrővizsgálat keretében. Emellett hetven főnél mutatta a vérvizsgálat azt, hogy átesett a COVID-19 betegségen.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

A komoly maszkok nagyon jól megállítják a kiköhögött cseppeket

Bár a laikusok között nem csitul a vita a maszkhordás hatékonyságáról és szükségességéről, a szakemberek között mára az az egyértelmű konszenzus alakult ki, hogy a szájmaszkokkal jól ki lehet védeni a fertőzés átadását.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

Egy újabb vírust azonosítottak a tudósok, amely világjárványt okozhat

Újfajta influenzatörzset azonosítottak kínai disznókban tudósok, akik úgy vélik, hogy újabb világjárványt okozhat a kórokozó - írja a CNBC amerikai gazdasági hírcsatorna.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Koronavírus

Mit kell tenni az epehólyag polipokkal?

A radiológiai vizsgálatok révén esetlegesen felfedezett epehólyag polipok kezelése máig vitatott. Az epehólyag polip észlelése radiológiai vizsgálat alkalmával problémát jelenthet a radiológusnak és annak a szakorvosnak, aki a beteget radiológiai vizsgálatra irányította.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Radiológia

Amerikai járványügy: gyakorlatilag tehetetlenek a koronavírus ellen

Naponta több mint 30 ezer új Covid-fertőzöttet találnak az Egyesült Államokban, a fertőzöttek száma pedig lassan megközelíti a hárommilliót; ilyen szinten már lehetetlen kordában tartani a járványt – mondta Anne Schuchat, az amerikai járványügyi hivatal, a CDC alelnöke egy interjúban.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos napilapja szerint nem észleltek nem kívánt mellékhatásokat az orvosok azokon az önkéntes katonákon, akik részt vesznek az első orosz koronavírus-vakcina tesztelésén.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: 3 új tünet, amire érdemes figyelni

Az amerikai járványügyi hivatal frissítette a koronavírus általános figyelmeztető jeleinek listáját, a CDC három lehetséges tünettel egészítette ki a korábban meghatározott listát.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Koronavírus

Az agyi mikrovérzések szerepe a post-stroke demenciában

A mikrovérzések a cerebrovasculáris betegségek markerei, azonban a post-stroke demencia (PSD) előfordulásában betöltött szerepük továbbra sem egyértelmű.

Feltöltve: 2020-06-30 | Kategória: Neurológia

Telemedicina az „otthon kényelmében”

A távkonzultáció és az online vizitek megjelenése a klasszikus értelemben vett orvoslás egy új, rendkívül izgalmas fejezetét nyitja meg előttünk. A megszokottól eltérő elektronikus rendelések gyorsan a mindennapjaink szerves részévé válhatnak, ennek feltétele azonban az orvostársadalom és a betegek oktatása, felkészítése a témában.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Migrén

Meghaladta az ötszázezret a halálos áldozatok száma a világon

A világon 10 145 947 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 501 898, a gyógyultaké pedig 5 140 987 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítése szerint.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

3 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 idős, krónikus beteg

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda

Bálint György felesége jelenleg is karanténban van, ezért a temetéssel meg kell várni a vesztegzár végét.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Koronavírus

Oesophagitis dissecans superficialis vas szulfát kezelés mellett

A gyógyszerek által előidézett oesophagitis egy jól ismert, de ritka klinikai diagnózis, és a leggyakrabban azoknál a betegeknél jelentkezik, akiknél elégtelen nyelőcső-motilitás, obstrukció vagy anatómiai eltérések állnak fenn.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Első Előző 1 2 3 4 ... 258 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld