Főoldal » Összes hír

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

A koronavírus rugalmasabb és ellenálóbb lehet, mint korábban gondolták Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből Új találmány segítheti az orvosokat a vírusgyanús esetek tesztelésében HPV-oltás: jó hírt közölt Kásler Miklós Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata Kétméteres robotok dolgoznak a tokiói boltokban Százmillió éves spermiumra bukkantak Kardszárnyú delfinek intéztek összehangolt támadást több tengeri jacht ellen
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

A koronavírus rugalmasabb és ellenálóbb lehet, mint korábban gondolták

A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni. Eredményeik szerint a felszínüket koronaszerűen borító tüskék rendkívül mozgékonyak, maga a vírus pedig öngyógyító, és az egyik legrugalmasabb, ember által ismert biológiai organizmus lehet. A vizsgálatuk bebizonyította, hogy a koronavírus könnyedén összenyomható, de alakja gumilabdaszerűen helyreáll, szerkezetükben pedig a fizikai behatás sem tesz kárt. Mindez közrejátszhat szokatlanul nagy fertőzőképességében is.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Koronavírus

Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből

Két hét alatt annyi teendője lett az egészségügynek, mint tavasszal két hónap alatt, miközben most nem csökkentették a kórházak egyéb kapacitásait, és egy év alatt több száz fiatal orvos távozott – mondta az orvoskamara alelnöke a 24.hu-nak. Egy Covid-osztályra vezényelt orvos pedig 900 forintos gyorséttermi órabérért menti a betegek életét.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Koronavírus

A pandémia hatása az online orvos-szakmai tartalom használatára. 1. rész

Világszerte az orvosok csaknem kétharmada számol be arról, hogy a Covid19 pandémia kezdete óta szignifikánsan megnövekedett az online orvos-szakmai tartalmak fogyasztása, és egynegyedük azt jósolja, hogy az ilyesféle tartalmakhoz való hozzáférésük módját illető változások állandósulni fognak.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Háziorvostan

Új találmány segítheti az orvosokat a vírusgyanús esetek tesztelésében

Robotkutya segíthet a járvány elleni harcban. A koronavírus második hulláma megérkezett, ennek hatására pedig ismét szigorúbb intézkedésekre van szükség. Ez az egészségügyre is befolyással van, hiszen újra nagyobb terhelés vár az orvosokra, rendelőkre és kórházakra.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Koronavírus

Mi a munkahelyi teendő, ha koronavírusos egy dolgozó?

Ha egy munkavállaló koronavírusos lett, akkor a munkáltatónak lehetősége van arra, hogy - a nagyobb biztonság érdekében - az ÁNTSZ által megnevezett hivatalos kontaktszemélyeken kívül, más dolgozót vagy dolgozókat is kivonjon a munkavégzésből - mondta az InfoRádiónak a Doktor24 Egészségközpont orvosigazgatója, Spányik Gábor.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Koronavírus

Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: 941 új beazonosított fertőzött és 6 elhúnyt krónikus beteg

941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt hat idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 669 főre emelkedett, 4240-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 11 202 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 41%-a budapesti. 374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Koronavírus

Rémálmok és szívbetegség

Új kutatások szerint a gyakori rémálmok független változói a cardiovascularis betegség (CVD) fokozott kockázatának.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Kardiológia

Falus András: ez már a második hullám, de elképzelhető, hogy lesz harmadik is

Sokkal kevésbé ismerjük az új koronavírust, mint gondolnánk, mondta Falus András az atv.hu-nak. Az immunológus hangsúlyozta, hogy noha a koronavírusokat 40-50 éve ismerjük, ez egy új vírus, és ugyan van köztük teljesen ártalmatlan náthát okozó fajta is, ez a mostani veszélyes és meglepetéseket tartogat.

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Koronavírus

A Korányiban és a Szent László kórházban is betelt a „lélegeztetőgép kapacitás”

A kormányfő állítja, hogy felkészült az egészségügy, de a lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Koronavírus

Nagyobb dózisú levothyroxin hatása a depresszív hangulatra

A hypothyreosis következtében jelentkező depresszív hangulat visszafordítható levothyroxin (LT4) hormonpótló kezeléssel. Nem egyértelmű azonban, hogy az LT4 dózis emelése további előnyökkel jár-e a hangulatra vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Pszichiátria

Sok fertőzött marad ki a statisztikából

Egyre több magánegészségügyi intézményben nyílik lehetőség elvégeztetni a Covid–19-tesztet, ahol teljes biztonsággal megbizonyosodhatunk róla, hogy elkaptuk-e a rettegett fertőzést. A tesztek között azonban jelentős különbség mutatkozik, amely nemcsak a minőségben és az árban jelenik meg, hanem abban is, hogy milyen következményei lehetnek egy pozitív eredménynek.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Koronavírus

581 új koronavírus fertőzött és elhunyt nyolc krónikus beteg

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus - A SARS-COV-2 vírus ellen hatékony, parányi antitestkomponenst találtak amerikai kutatók

A Pittsburgh-i Egyetem orvostudományi karának kutatói elkülönítették a legkisebb biológiai molekulát, amely teljesen semlegesíti a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Koronavírus

A helyzetváltoztatás okozta vérnyomás eltérések összefügghetnek a demenciával?

Annak megfejtésére, hogy az orthostaticus hypotonia (OHYPO) és az ambuláns vérnyomás (BP) helyzetváltoztatásból eredő variabilitása összefüggésben áll-e a demencia előfordulásával, egy több ezres vizsgálat kereste a választ.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Neurológia

Koronavírus - Generációkutató: a fiatalok relativizálják a veszélyt

Jelenleg a fiatalok relativizálják a veszélyt, míg tavasszal az idősebb generáció törődött kevésbé a járványügyi ajánlásokkal - mondta Steigervald Krisztián generációkutató kedden az M1 aktuális csatornán.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Koronavírus

Vírusellenes teóriák a járvány elleni védekezést és az emberek életét is veszélyeztetik

Miközben az új koronavírus megfékezésével küzd a világ, egyre nő azok száma, akik kételyeket fogalmaznak meg a vírussal, a járvánnyal, vagy a járvány kezelésével kapcsolatban. Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is.

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Koronavírus

COVID-19 és koaguláció: a SARS-CoV-2 fertőzés vérzéses és thrombotikus manifesztációi

A 2019-es koronavírus megbetegedésben (COVID-19) szenvedő betegek D-dimer szintjei emelkedettek. Az első jelentések magas vénás thromboembolia (VTE) és disszeminált intravascularis coagulatio (DIC) arányokról számolnak be, azonban csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Belgyógyászat

Fiatal betegben kialakult bal oldali vesetumor megoldása

Ezen esetismertetés folyóiratban korábban nem jelent meg és más helyre beküldésre nem került.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Koronavírus: a WHO szerint emelkedni fog a halálozások száma Európában a kövekező hónapokban

Emelkedhet a Covid-19 halálos áldozatainak a száma ősszel Európában - mondta hétfőn újságíróknak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodájának vezetője.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Koronavírus

A mai 844 új esettel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Koronavírus

A trigeminus neuralgia klinikai gyakorlati irányelvei (2019)

A trigeminus neuralgiában (TN) szenvedő betegek napi klinikai kezelésére vonatkozó irányelveket 2019-ben tette közzé az Európai Neurológiai Akadémia.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Neurológia

Teljesen lezárják Izraelt a második hullám miatt

Egy hónapos országos zárlatot vezetnek be Izraelben a jövő héten a koronavírus-járvány megfékezésére – jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Koronavírus

Orbán: Hatósági árasak lesznek a koronavírustesztek, nem zárják be az iskolákat

A miniszterelnök szerint a járvány második hullámában az lesz a lényeg, hogy működjön az ország, ez volt a fő üzenete a nemzeti konzultációnak. Továbbra is az időseket kell védeni, ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás is, de konkrét belső korlátozásokat nem jelentett be. Orbán Viktor azt ígérte, a következő hetekben többet fog kommunikálni, és visszamegy Facebook-huszárnak.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Koronavírus

A hypertonia új definíciója új preeclampsia kockázatokat tár fel. 1. rész

Egy nagyméretű retrospektív kohorsz vizsgálat eredményei alapján a hypertonia új klinikai definíciója szerint még azok a terhes nők is, akiknél csak enyhe vérnyomás (’blood pressure’, BP) emelkedés fordul elő, a preeclampsia megnövekedett kockázatának vannak kitéve.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Első Előző 1 2 3 4 ... 266 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld