Főoldal » Összes hír

Mi az anafilaxia?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Félő, hogy nem lesz meg év közepére a világszintű nyájimmunitás Az influenzaoltás védhet a koronavírus ellen is Elégtelen pajzsmirigyhormon-pótlás és kórházi kimenetel Jobb kezekben lehet Pintér Sándornál az egészségügy, mint Káslernél volt Megfejtették a hirtelen csecsemőhalál szindróma okát? A nőket és a cukorbetegeket veszélyezteti a befagyott váll szindróma Az újrahasznosítás és a lassulás jegyében jön a Műtárgyak éjszakája Betegségre is utalhat ha semmit sem tudunk kidobni Európa első gluténjelző segítőkutyája magyar
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Félő, hogy nem lesz meg év közepére a világszintű nyájimmunitás

Nem állunk jól világszinten a Covid-oltásokkal, így nem teljesül a WHO ambiciózus célja, hogy 2022 közepére a világ lakosságának 70 százaléka be legyen oltva koronavírus ellen. Ez még sok fejlett országban sem sikerült, nemhogy a szegény országokban, ahol bőven 20 százalék alatti az átoltottság. Amíg pedig nincs mindenki biztonságban, addig senki sincs biztonságban, tartja a WHO, amely így egyelőre nem jelentette be a világjárvány végét.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: Koronavírus

Az influenzaoltás védhet a koronavírus ellen is

Egy több mint 30 000 katari egészségügyi dolgozó bevonásával végzett tanulmány megállapította, hogy az influenza elleni oltásban részesülőknél közel 90%-kal kisebb volt az esélye annak, hogy a következő néhány hónapban súlyos COVID-19-fertőzésen essenek át, összehasonlítva azokkal, akiket nem oltottak be influenza ellen.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: Koronavírus

Elégtelen pajzsmirigyhormon-pótlás és kórházi kimenetel

Sok pajzsmirigy alul működésben szenvedő beteg szuboptimális kezelésben részesül, ami befolyásolhatja a kórházi kimeneteleket. Egy tanulmány keretében vizsgálták a kórházi kimenetelek közötti különbségeket hypothyreosisban szenvedő és a hypothyreosisban nem szenvedő betegek között.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: Belgyógyászat

Kiderült mi állhat a súlyos koronavírus esetek hátterében

A koronavírus a fertőzött sejtek felrobbanását okozhatja

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Koronavírus

6 millió 409 ezer a beoltott, 4749 az új fertőzött és elhunyt 103 beteg

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 408 742 fő, közülük 6 194 964 fő a második, 3 872 440 fő a harmadik, 295 989 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 4749 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 914 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 446 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 830 803 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 448 főre csökkent. Jelenleg 742 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Koronavírus

Engedélyezték a Pfizer-BioNTech emlékeztető oltást az 5 és 11 év közötti korosztálynak az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) kedden engedélyezte a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalatok által közösen kifejlesztett, koronavírus elleni emlékeztető oltás alkalmazását az 5 és 11 év közötti korosztály számára - jelentette kedden az amerikai sajtó.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Koronavírus

Hogyan változott a glaukóma-ellátás a pandémia után?

Egy nemzetközi áttekintés a glaukóma kezelését érintő azon fejlesztéseket összegzi, amelyek a koronavírus fertőzés (Covid-19) pandémiára válaszul születtek meg, és valószínűleg a világjárvány megszűnése után továbbra is fennmaradnak.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Szemészet

Milyen gyakran fertőződhetünk meg koronavírussal?

A vírus nem akar eltűnni, sorra jelennek meg olyan variánsok, amelyek ügyesen kijátsszák a szervezet védekezését, és évente kétszer, esetleg háromszor indulhatnak fertőzéshullámok − egyes tudósok szerint ez lehet a Covid–19 jövője.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Koronavírus

Szlávik János: Úgy tűnik, a koronavírus velünk marad

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járványokról.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Koronavírus

Magyarországot sem kerülik el a legfertőzőbb koronavírus-mutánsok

Szinte biztos, hogy Magyarországot sem kerülik el a koronavírus Dél-Afrikában felfedezett variánsai, amelyeket már Európa több országában is kimutattak. A BA.4 és a BA.5 mutánsokat a WHO az aggodalomra okot adó változatok között tartja számon a többi omikron-alfajjal együtt. „Az új SARS-CoV-2-változatok a jelek szerint nagyjából félévente váltják egymást, de a tudósok már csak azt figyelik, okoznak-e súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedéseket” – magyarázza Kemenesi Gábor virológus.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Koronavírus

Stroke kimenetelek SLE-ben

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy több szervrendszert érintő autoimmun betegség, amelynek megjelenési formája és klinikai manifesztációja változatos. Korábbi kutatások megállapították, hogy az SLE-s betegek esetében magasabb a kardiovaszkuláris betegségek és a stroke előfordulásának kockázata.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

Sanghajban júniusban térhet vissza az élet a megszokott kerékvágásba

Júniusban térhet vissza az élet a megszokott kerékvágásba Sanghajban a kínai metropolisz vezetése szerint, miután annak 16 kerületéből 15-ben sikerült megfékezni a koronavírus terjedését.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: Koronavírus

A WHO vizsgálja, okozhatja-e a rejtélyes májgyulladást a koronavírus

Világszerte 348-ra emelkedett a látszólag magyarázat nélkül hepatitiszes betegek száma: a WHO a koronavírus mellett az adenovírusok lehetséges szerepét is vizsgálja.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: Koronavírus

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 2. rész

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) ajánlásának megfelelően a < 100 µg/L szérum ferritin szint abszolút vashiányt, a 100-299 µg/L ferritin szint < 20% TSAT pedig funkcionális vashiányt igazol.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: Háziorvostan

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 1. rész

Vashiány nemcsak anaemiával társulhat, jelentkezhet gyulladásos folyamatokban is, mint például a krónikus szívelégtelenség, krónikus vesebetegség, daganatos állapotok és a gyulladásos bélbetegségek. Egy szakértői munkacsoport új formába öntötte a vashiány fogalmát, mint: “ a vashiány egy olyan állapot, ahol a vas a szervezet szükségleteihez mérten nem megfelelően érhető el és megjelenhet anaemia nélkül vagy annak kíséretében”. Az új megközelítés azért is fontos, mert nemcsak az anaemiával járó állapotot kell kezelni, hanem az anaemia nélküli állapotot is.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Háziorvostan

Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban

Miközben 2021 augusztusában a halálozások 18,9%-át adták oltottak, 2022 februárjában ez a szám már 40%-ra ugrott - írja az ABC News.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Koronavírus

Ijesztő, mit hagyott maga után a koronavírus-járvány Magyarországon

Kezeletlen, az ellátórendszerből eltűnő rákbetegek, szívbetegek, mentális betegek tömegei, megugró öngyilkossági statisztika, ijesztő többlethalálozás a fiataloknál a koronavírus-járvány magyarországi egyenlege - derül ki a járvány társadalmi-gazdasági hatásait összegző, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) által készített tanulmánykötetből.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: Európában már több mint 2 millióan haltak meg

Az adat tartalmazza a be nem jelentett halálesetek becsült számát is.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Koronavírus

A koronás betegek fele még mindig szenved a tünetektől

Egy friss tanulmányban 1200 kórházban ápolt covidos beteget kérdeztek meg, az eredmény lesújtó.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Koronavírus

100 év múlva is velünk lehet a koronavírus, de másként, mint gondoljuk

Egy friss kutatás során a tudósok az 1918-19-es spanyolnátha idejéről származó tüdőmintákat elemezték, hogy kiderítsék, hová tűnt az emberiség eddigi legnagyobb járványát okozó vírus.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Koronavírus

Nem a legidősebbek voltak a legnagyobb veszélyben a koronavírus-járvány alatt

Rosszabbul áll Magyarország a fiatalabb korosztályok többlethalálozásában, mint az európai országok többsége.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Koronavírus

Méhnyakrákszűrés önmintavétellel?

Egy új vizsgálat során kérdőíves felmérés elvégzésére került sor a nők méhnyakszűrés vonatkozásában várható preferenciáiról, ami az első ilyen jellegű vizsgálat az Egyesült Királyságban.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Kemenesi Gábor izolálta Lloviu-vírus itt van Magyarországon is

A filovírus család tagja az ebola közeli rokona, brit kutatók és Kemenesi Gábor most először tudták izolálni.

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Koronavírus

Fals pozitív eredmények emlő vizsgálat során?

A digitális emlő tomoszintézissel végzett emlőrákszűrés csökkentheti a fals pozitív eredmények előfordulását a digitális mammográfiához képest.

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Radiológia

A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát

Az állapotos nők koronavírus elleni védőoltásának fontosságát hangsúlyozták brit orvosok, miután egy nagyszabású felülvizsgálat megállapította, hogy az oltások nemcsak biztonságosak, hanem a halvaszületés kockázatát is csökkentik.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 338 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld