Főoldal » Összes hír
Mit neveztek a középkor elejéig morbus regiusnak?
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Az orális fogamzásgátlók és a hirtelen halál rizikója? 1. rész

Úgy tűnik, hogy a jelenleg használatos orális fogamzásgátlók (OC) általánosságban nem rontják a hirtelen szívhalál (’sudden cardiac death’; SCD) kockázatát a kongenitalis hosszú QT-szindrómában (’long-QT syndrome’; LQTS) szenvedő nők esetében, azonban a potenciális kockázat OC típusonként változik, mivel azok különböző hormonokat különböző dózisokban tartalmaznak. Az sem ismeretes teljes egészében, hogy vajon a béta-blokkolók, amiket sok LQTS-ben szenvedő nő szed, csökkenthetik-e ezt a fajta kockázatot.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál

Esetükben több százszoros koronavírus kapcsán a kórházi kezelés rizikója, így indokolt, hogy minél magasabb szintű védelem alakulhasson ki náluk.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Koronavírus

Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk”

A virológus szerint most és a jövőben is különös fontos, hogy kérjük az influenza elleni oltást.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Koronavírus

Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Harminchat, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. Hozzátették: eddig 5 943 832 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 724 539-en a második, 1 millió 141 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Koronavírus

Komplikált bőrgyulladás? Az Oxycort megoldja!

Az Oxycort külsőleges szuszpenziós spray már több mint 50 éve áll rendelkezésünkre a bőr különböző, bakteriális eredetű gyulladásos állapotainak kezelésében. Két hatóanyagának, a hidrokortizonnak és az oxitetraciklin-hidrokloridnak köszönhetően komplikáltabb gyulladások kezelésére is hatékonyan alkalmazható. (x)

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

XX. Magyar Sürgősségi Orvostani Kongresszus

Meghívás minden, a sürgősségi ellátás iránt érdeklődőnek a 2021. november 4-6. között megrendezésre kerül a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság XX. Kongresszusára, amely előreláthatóan Siófokon, helyszíni részvétel valósul meg.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

Koronavírus - Szinte egész Magyarország piros jelzést kapott

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) négyfokú skáláján ez a második legrosszabbnak számító besorolást. A Közép-Dunántúl kivételével a piros jelzésű kategóriába került Magyarország az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) térképén.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Koronavírus

Nehéz helyzetbe hozta Európát a koronavírus új hulláma

Egyre több helyen kell bevezetni lezárásokat Európában a koronavírus-járvány miatt. A fertőzés terjedése még azokban az országokban is bizonytalanságot okoz, ahol magas az átoltottság. Ahol azonban alacsony maradt az érték, ott egyre katasztrofálisabb a helyzet – írja a CNN.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Koronavírus

Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán, valamint a Budapest környéki agglomerációban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Koronavírus

Nanotechnológia alkalmazása terhességben

Egy, a ’NanoVelcro’ chip technológián alapuló új vérvizsgálat már az első trimeszterben képes detektálni a placenta accreta-t, - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Belgyógyászat

Újabb kutatás mutatta ki, sokkal több előnye van a gyerekek számára a Pfizer-vakcinának, mint kockázata

Újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezze az 5-11 évesek oltását a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Koronavírus

Virológus: csökken a betegek átlagéletkora

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Koronavírus

Elhunyt 75 beteg, 6688 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Hetvenöt, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 6688 új fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn. Hozzátették: eddig 5 938 665 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 718 873-an a második, 1 millió 104 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Koronavírus

Élővírus vakcináció biológiai terápia mellett?

Egy klinikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az 50 éves és ennél idősebb felnőttek, akik számos gyulladásos betegség kezelésére tumor nekrózis faktor alfa gátló (TNF-α-gátló) gyógyszereket alkalmaznak, hatékony védelemben részesülhetnek az övsömörrel szemben egy élő vírust tartalmazó varicella zoster vakcina által.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Bőrgyógyászat

Megrázó adatokat közölt a WHO

Öt egészségügyi dolgozóból még mindig csak kettő kapta meg a koronavírus ellen védő valamelyik oltás teljes dózisát.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Koronavírus

Szlovéniában megjutalmazzák az oltást népszerűsítő háziorvosokat

Plusz juttatásban részesítik azokat a háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában, akik hozzájárulnak a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsításához - közölte a szlovén közszolgálati televízió pénteken.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Koronavírus

Isoprinosine®: kettős hatással a felső légúti vírusfertőzések ellen

A jelenlegi járvány időszakban kiemelt jelentőségű a felső légúti vírusfertőzések gyors és hatékony kezelése, hiszen légúti tünetek esetén mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek a teljes lezárás után is otthon kell maradniuk. Ezekben az esetekben nem mindegy, hogy meddig tart a hiányzás az iskolából, a munkahelyről.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Háziorvostan

A fájdalomcsillapítók mellékhatásprofilja – mire figyeljünk az alkalmazáskor?

A fájdalomcsillapítók alkalmazása során fokozott figyelmet kell fordítani pontos adagolásra. Az előny és kockázat ésszerű mérlegelését követően egyénre szabottan kell kiválasztani a megfelelő készítményt. A fájdalomcsillapító gyógyszerek és terápiás lehetőségek választásában az elsődleges cél az akut fájdalom mihamarabbi és adekvát kezelése, ezért különösen fontos, hogy milyen dózisban, milyen rendszerességgel és mennyi időn keresztül alkalmazzuk azokat.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: MULTIMODÁLIS ANALGÉZIA

Várandósoknak is biztonságos az AstraZeneca vakcinája

Megérkeztek az első kutatási eredmények az AstraZeneca vakcina kapcsán is a termékenységgel és a terhességgel kapcsolatban.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Koronavírus

Az oltáskutatók a deltánál is rosszabb variánsra készülnek

A gyártók folyamatosan frissítik és tesztelik vakcináik alternatív változatait, hogy ha a pandémia drámai fordulatot venne, azonnal tudjanak lépni.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Koronavírus

Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara

Az október 23-i rendezvényekre is utalnak.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Koronavírus

Újabb adatok: terhesség és COVID-19. 1. rész

A CDC sürgetőileg hívta fel a figyelmet a terhesek koronavírus elleni védőoltására. 2021. szeptemberig az USA-ban 125000 terhesnél igazolódott a COVID-19, akik közül 22000 fertőzött került kórházba és 161 terhes hunyt el. A kórházba került terhesek 97%-a nem volt beoltva.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Elhunyt 24 beteg, 2548 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Huszonnégy, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 2548 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 935 182 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 714 861-en a második, 1 millió 82 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Koronavírus

Ezt "tudja" a leendő magyar koronavírus-gyógyszer

Kacskovics Imre immunológus már startidőponttal is szolgált az InfoRádióban; reménykeltő hírek érkeznek a leggyengébb immunrendszerűek számára.

Feltöltve: 2021-10-21 | Kategória: Koronavírus

Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra

A szerdai bejelentés után kijött a rendelet a járványügyi korlátozások felfüggesztéséről, és Gulyás Gergely is válaszolt a maszkviseléssel kapcsolatos kérdésekre.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-21 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 314 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld