Főoldal » Összes hír
Ki foglalkozott elsőként emberi vonatkozásban a vírusbetegség terjedési mechanizmusával?
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Keveset tudni itthon a Covid-19 elleni oltóanyagok mellékhatásairól A tüdő érintettsége a sclerodermás betegeknél Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra Átmeneti kompenzációt kapnak a háziorvosok és fogorvosok Nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban Már kapható a kábítószer-túladagolás elleni orrspray az Egyesült Államokban Kihalt mamutból készített húsgolyót egy ausztrál vállalat „Olyan szomorú a hangod” – mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését Szórakozásból vett egy DNS-tesztet, titokra bukkant
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Fűszerrel az elbutulás ellen

Heti egy-két currys étel étrendünkben megelőzheti az Alzheimer-kórt és a demenciát - állítják amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Pszichiátria

Prospektív analízis: új műtéti megoldás a cervix carcinoma kezelésére

A korai cervix carcinoma kezelésében a tumor teljes eltávolítását reméltük a napjainkban alkalmazott radikális hysterectomiától, mely műtét az empirikus sebészi anatómia alapján történik.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham etiológiája és diagnózisa

Freud hisztériás rohamnak nevezte a jelenséget, és a normál szexuális vágyak elfojtását tartotta oki tényezőnek, amit a tudatból a hozzá kapcsolódó elfogadhatatlan affektusok miatt kell kiiktatni.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Pszichiátria

Újabb eredmények a folsav magzatvédő hatásáról

A folsav azon túl, hogy csökkenti nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.

Feltöltve: 2009-06-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Thrombozis és Hemostasis Nemzetközi Társaságának XXII. kongresszusa

2009. július 11-16. között kerül megrendezésre a Thrombosis és Hemostasis Nemzetközi Társaságának a XXII. kongresszusa.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Hematológia

D-vitaminhiány okozhatja a terhesek hüvelyfertőzését

Hajlamosabbak az ún. bakteriális vaginózisra a D-vitaminhiányban szenvedő terhes nők, ami megmagyarázhatja, hogy miért fordul elő háromszor gyakrabban a fertőzés az afro-amerikai nők körében.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Évente 250 000 lombikbébi jön a világra

Mintegy negyedmillió csecsemő születik évente in vitro illetve más mesterséges megtermékenyítési technikákkal – áll egy szerdán közzétett jelentésben.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Hodgkin-lymphoma epidemiológiája, pathogenesie és tünetei

A Hodgkin lymphoma (korábbi nevén Hodgkin-kór) potenciálisan gyógyítható malignus lymphoma, mely speciális szövettani lelettel, biológiai viselkedéssel és klinikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: Hematológia

3rd Asia Pacific Congress on Controversies in Obstetrics, Gynecology & Infertility

Az egy évtizedes megalakulása óta a COGI (Controversies in Obstetrics, Gynecology and Infertility) kongresszus a klinikai újdonságok, korszerű technikák és napjaink legégetőbb kérdései megvitatásának vezető helyszíne lett.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az italozók nagyobb valószínűséggel válnak HIV pozitívvá

Az italozók nagyobb valószínűséggel válnak HIV pozitívvá, mint az absztinensek, mondta az Orvosi Kutatások Tanácsának szóvivője.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

Új vírus - egy nap alatt 47 új brit eset

Egyetlen nap alatt 47 betegnél azonosították a brit hatóságok az új influenzavírust.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

A magyar utazók jelentős része még nem elég óvatos az utazási fertőzésekkel szemben

A járványok megfékezése, az utazók által behurcolt betegségek hatékony kezelése érdekében elengedhetetlen, hogy minden ország komoly figyelmet fordítson az utazási egészségügyre - állapították meg az Utazási Medicina Nemzetközi Társasága (ISTM) világkonferenciájának résztvevői, akik Budapesten tartják négynapos tanácskozásukat.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Infektológia

Terrorelhárítók segítettek egy pszichiátriai beteg megfékezésében Óbudán

Terrorelhárító egység segítségét vették igénybe egy feltehetőleg pszichiátriai beteg férfi megfékezésére Óbudán, az Apát utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel kedden hajnalban.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Pszichiátria

Rákgyógyszerek az alkoholizmus kezelésében

Egy a rákgyógyászatban használatos gyógyszer úgy tűnik az alkoholfüggőség kezelésében is hatékony lehet. Erre jutottak a Kalifornia Egyetem kutatói, amikor felfedezték a 'boldog órák' névre keresztelt géneket, amelyeknek fontos szerepük van az alkoholra adott válaszreakciók kialakításában.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: Pszichiátria

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham differenciáldiagnosztikája

Pszichogén nem-epilepsziás rohamok alatt olyan paroxizmális viselkedésbeli változásokat értünk, amelyek epilepsziás rohamokra emlékeztetnek, de amelyeknek nincsenek epilepsziára utaló elektrofiziológiai korrelátumai vagy egyéb jegyei.

Feltöltve: 2009-05-26 | Kategória: Pszichiátria

Ingyenes HPV-oltás Gyálon is

Újabb település csatlakozik az országos méhnyakrák-megelőzési programhoz; hamarosan a gyáli 13 éves lányok is ingyenesen juthatnak a HPV-oltáshoz – közölte az MTI-vel csütörtökön Nagy Gyöngyi, a gyáli önkormányzat egészségügyi, családvédelmi és szociális bizottságának elnöke.

Feltöltve: 2009-05-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A zöld tea kivonat krémmel keverve gátolja a HIV vírus átvitelét

A zöld teában található egyik vegyület gátolja az AIDS betegséget okozó vírus nemi úton történő átvitelét – áll egy kedden közzétett tanulmányban, amely azt javasolja, hogy az összetevőt hüvelykrémekkel együtt alkalmazzák a retrovírus elleni szerek kiegészítése érdekében.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megtalálták a menstruáció és a menopauza jelentkezéséért felelős gént

Azok a lányok, akik korábban kezdenek menstruálni, nagyobb valószínűséggel lesznek alacsonyabbak és kövérebbek, továbbá valószínűbb, hogy később mellrákot vagy méhrákot kapnak.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megválasztották az év szülésznőjét

Kismamák szavazatai alapján választották meg az év szülésznőjét a Nemzetközi Bábanap alkalmából tartott rendezvényen kedden Budapesten. A győztes részt vehet egy önismereti tréningen és egy ékszert, pénzjutalmat, újságelőfizetést, aromaterápiás termékeket tartalmazó díszcsomaggal is gazdagodott.

Feltöltve: 2009-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Ritka lymphadenopathiával járó kórképek II. – A multicentrikus Castleman-betegség

Korábbi munkánkban bemutattunk két ritka, ismeretlen etiológiájú, nyirokcsomó-megnagyobbodással járó kórképet: a Rosai-Dorfman kórt és a Kikuchi-betegséget. Folytatván a sort, jelenleg egy, kórlefolyását tekintve inkább már a malignus lymphomákhoz hasonló entitásról, a multicentrikus Castleman-betegségről foglaljuk össze röviden az ismereteket.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Hematológia

Összefügghet az időskori elbutulás és egy szembetegség

Ausztrál kutatók szerint elképzelhető, hogy azonos tényezők is szerepet játszanak a korral járó makula degeneráció és az időskori elbutulás kialakulásában.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Pszichiátria

A kokain gének

Egy nemrég végzett kutatás során a tudósok feltárták, miként változtatja meg a kokain az agy egyik legfontosabb jutalomközpontjában az ott lévő gének működését. A kokain hosszú távon komoly viselkedészavarokat okozhat, ezért a kutatók remélik, az új ismeretek segítségével hatékonyabban vehetik fel a harcot a droggal.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Pszichiátria

A pszichogén (nem-epilepsziás) roham I.

Pszichogén nem-epilepsziás rohamok (PNES: psychogenic non-epileptic seizures) alatt olyan paroxizmális viselkedésbeli változásokat értünk, amelyek epilepsziás rohamokra emlékeztetnek, de amelyeknek nincsenek epilepsziára utaló elektrofiziológiai korrelátumai vagy egyéb jegyei, és kimutathatók olyan pszichogén tényezők, amelyek okozhatják a rohamokat.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Pszichiátria

Terheseknél fontos az azonnali influenzakezelés

Az USA Járványügyi és Betegségellenőrzési Központjának (CDC) munkatársai szerint a sertésinfluenza további terjedésével több szövődményt tapasztalnak a terhes nők körében, ezért ebben a magas rizikójú csoportban az azonnali antivirális kezelés a betegség gyanúja esetén is indokolt.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az amerikaiak abortusszal kapcsolatos nézetei megváltoztak, a többség "életigenlő"

Egy pénteken nyilvánosságra hozott Gallup közvélemény-kutatás eredményei szerint az USA lakosságának véleménye az abortusszal kapcsolatban közel 15 éve most először mutatott változást. Enyhe többséggel 51 százalékuk tartja magát az „élet támogatójának”.

Feltöltve: 2009-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Első Előző 1 ... 354 355 356 357 358 ... 360 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld