Főoldal » Szakterületek » Szakmai videók

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''Egymillióan látták már A padlást,,Kedvenc musicalem,de zenéjét nem Tolcsvay Bródy írta??? Nekem a Katona József színház Kecskeméti el...''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Már megi t valami esztelenséget talált ki a kormány,mikor lesz már ennek vége és béke a szívekben ,...''Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe,,Mi ezzel a probléma? A boltban sem kell fizetni?''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''

Szakmai videók

Kártérítési perek a szülészet-nőgyógyászat területén

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett első „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvény az orvosi hibák megelőzésének és kezelésének a lehetőségeit vette górcső alá.

Feltöltve: 2013-10-02 | Kategória: Szakmai videók

Igazságügyi orvosszakértés szülészet-nőgyógyászatban

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvényen Dr. Tóth Zsuzsanna, igazságügyi orvosszakértő előadásában az orvosok szakmai- és kártérítési felelősségét, a kártérítés formáit, valamint a lehetséges megoldásokat járta körül néhány, a szülészet-nőgyógyászat területéről hozott esetismertetés és szakértői vélemény bemutatásával.

Feltöltve: 2013-07-22 | Kategória: Szakmai videók

"Praxis határok nélkül"

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvény az orvosi hibák megelőzésének és kezelésének a lehetőségeit vette górcső alá.

Feltöltve: 2013-06-24 | Kategória: Szakmai videók

Skorpióméregtől világít az agydaganat

A sebészek az új módszerrel pontosan tudják majd, hol és mit kell kivágniuk.

Feltöltve: 2012-12-20 | Kategória: Szakmai videók

A korai embrió viselkedése jelzi a vetélés kockázatát

A megtermékenyített petesejt osztódásáról készülő gyorsított felvételek segíthetik az orvosokat annak eldöntésében, hogy mely embriókat ültethetik be a vetélés kisebb kockázatával a mesterséges megtermékenyítés során.

Feltöltve: 2012-12-07 | Kategória: Szakmai videók

Orvos-beteg kommunikáció a depresszió kezelésében - Interjú Dr. Pilling Jánossal

Dr. Pilling János, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Kommunikáció Részlegének vezetője beszél a kommunikációs ismeretek és az orvos-beteg kommunikáció jelentőségéről a pszichiátriai ellátásban és a depresszió terápiájában, mely kulcsfontosságú szerepet játszhat a betegek együttműködésének javításában.

Feltöltve: 2012-11-26 | Kategória: Szakmai videók

Anhedónia mint a depresszió magtünete – Interjú Prof. Dr. Kálmán Jánossal

Prof. Dr. Kálmán János, Ph.D. (Szegedi Tudományegyetem, Pszichiátriai Klinika) ismerteti az anhedónia fogalmát, legjellemzőbb tüneteit, a depresszió diagnosztikai kritériumrendszerében betöltött szerepét, és a lehetséges terápiás megoldásokat a depresszió kezelésében.

Feltöltve: 2012-11-26 | Kategória: Szakmai videók

Biztató jelek is mutatkoznak az egészségügyben

Noha az elmúlt egy évben több, bizakodásra okot adó elem is a helyére került az orvosi életpályamodellben, ezzel együtt az egészségügyi rendszerben teljesen új tervezési módszertan bevezetésére van szükség - hangzott el a Napi Gazdaság egészségügyi konferenciáján.

Feltöltve: 2012-11-24 | Kategória: Szakmai videók

Rejtélyes fájdalom?

2012. október 6-án, a Magyar Reumatológusok Egyesülete vándorgyűlésén Dr. Valikovics Attila (osztályvezető főorvos, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház) Rejtélyes fájdalom? Pregabalin a neuropátiás komponensű derékfájás kezelésében címmel beszélt a krónikus derékfájás hatékony kezelésének lehetőségeiről.

Feltöltve: 2012-11-07 | Kategória: Szakmai videók

Ilyen is van már: cukorból nyomtatott érhálózat

Egyre gyakoribb, hogy egészségügyi célokra is bevetik a legújabb, 3D-s nyomtatótechnológiát, például ereket készítenek a segítségükkel.

Feltöltve: 2012-07-09 | Kategória: Szakmai videók

Így alakul ki az arc az anyaméhben

Először készítettek háromdimenziós animációt arról a folyamatról, ahogy az embrió arca kialakul az anyaméhben.

Feltöltve: 2012-07-06 | Kategória: Szakmai videók

Az első MRI-videó egy szülésről

Most hozták nyilvánosságra azt a filmet, amely egy MRI-készülékben fekvő nő szüléséről készült.

Feltöltve: 2012-06-27 | Kategória: Szakmai videók

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld