Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Gyermekgyógyászat

Internetfüggőség és alvászavar. 2. rész

Érdekes módon Oroszországban az IA alapvetően gyakrabban fordul elő a tinédzser lányok körében, mint a tizenéves fiúk körében.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Internetfüggőség és alvászavar. 1. rész

Több bizonyíték utal arra, hogy az internetfüggőség (’internet addiction’, IA) súlyossága közvetlenül összefügg a fiatalok esetében jelentkező alvászavarok súlyosságával.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Meddig van jelen a marihuána THC hatóanyaga az anyatejben?

Egy, a ’JAMA Pediatrics’ szaklapban közzétett új vizsgálatban a Coloradoi Gyermekkórház kutatói megállapították, hogy a tetrahidrokannabinol (THC), ami a marihuána pszichoaktív komponense, akár hat hétig is jelen marad az anyatejben, ami még inkább alátámasztja az azon ajánlásokat, melyekben javasolják, hogy t nők kerüljék a marihuána fogyasztást a várandósság és szoptatás időszaka alatt.

Feltöltve: 2021-05-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Előnyős lehet a metformin elhízott gyermekekben?

A metforminnak „mérsékelten” kedvező hatása volt az elhízott kisgyermekek testsúlyára és inzulinrezisztenciájára, - derül ki egy szisztematikus áttekintésből.

Feltöltve: 2021-04-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 2. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 1. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

SARS-CoV-2 a terhesség első trimeszterében

Hatással van-e az anya súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzése a terhesség első trimeszterében a magzati fejlődésre a tarkóredő vastagság (NT) és a vetélés alapján mérve?

Feltöltve: 2021-03-31 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Bacillus clausii mint adjunktív kezelés akut hasmenés esetén – a CODDLE vizsgálat eredményei

A klinikai gyakorlatban alkalmazott probiotikumok jelentős csoportját képviselik a Bacillus genus tagjai. A Bacillus clausii 4 probiotikus törzs (O/C, SIN, N/R és T) spóráit hatóanyagként tartalmazó készítmények több, mint 55 éve jelen vannak a piacon. A fizikai és kémiai behatásokkal (hő, antibiotikumok, gyomorsav kémhatása) szembeni rezisztenciája a spóráira vezethető vissza.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A preeclampsia és a metformin

A metformin csaknem egy héttel hosszabbította meg a várandósság időtartamát a korai preeclampsiában szenvedő nők esetében, és összefüggésben állt az újszülöttek rövidebb kórházi tartózkodásával is, - derül ki egy vizsgálat eredményeiből, amit január 28-án mutattak be az Anyai - Magzati Orvostudományi Társaság (’Society for Maternal-Fetal Medicine’; SMFM) 2021. évi, terhességgel kapcsolatos virtuális éves találkozóján.

Feltöltve: 2021-03-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

COVID-19 és gyermek-intenzív ellátás az USA-ban

Az intenzív ellátás fontos szerepet tölt be a Covid-19 pandémia időszakában, mivel sok betegnél alakulnak ki súlyos pulmonalis szövődmények. Az információk elérhetősége a gyermek-intenzív osztályokon (GYITO) továbbra is korlátozott. Ezen vizsgálat célja a Covid-19 pozitív kórházi felvétel/kezelés jellemzése volt az Egyesült Államokban, valamint azoknak a tényezőknek a meghatározása, amelyek befolyásolhatják ezeket a CPA-kat.

Feltöltve: 2021-03-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld