Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Gyermekgyógyászat

Biztonságban lesznek a gyerekek az iskolában? 2. rész

A gyerekek terjesztik a vírust? A gyermekek felső légutainak magas vírusterhelése ellenére úgy tűnt, hogy a pandémia korai szakaszának egyéb adatai azt jelzik, hogy a SARS-CoV-2 vírussal fertőzött gyermekek ritkán adják át a vírust a közeli személyes kontaktjaiknak az otthonukban. Egy svájci, a SARS-CoV-2 háztartási klasztereit részletező rövid jelentésben 39 gyermekből csak 3 (8%) gyermek esetében volt jelen a vírus a saját otthonukban.

Feltöltve: 2021-03-01 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Biztonságban lesznek a gyerekek az iskolában? 1. rész

Kétségtelen, hogy legtöbbünket a szülők elárasztották kérdéseikkel azzal kapcsolatosan, hogy a gyermekeik visszatérhetnek-e az iskolába személyesen.

Feltöltve: 2021-02-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kincset érő anyatej

A legújabb magyar irányelv szerint a hozzátáplálás legkorábban az 5. hónap elejétől, legkésőbb a 6. hónap végén kezdhető el, de ez nem zárhatja ki a 6 hónapos korig tartó kizárólagos szoptatást.

Feltöltve: 2021-02-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Pandémia a gyermekorvosok szemszögéből. 2. rész

Mindannyian látjuk a pénzügyi és pszichés stresszel küzdő családok gyermekekre gyakorolt hatását. Több gyermek fog haláleseteket megtapasztalni a családjában.

Feltöltve: 2021-01-29 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Pandémia a gyermekorvosok szemszögéből. 1. rész

Az okok, amiért a COVID-19 megbetegedés kisebb hatással van a gyermekekre, mint a felnőttekre.

Feltöltve: 2021-01-28 | Kategória: Gyermekgyógyászat

COVID-19 a várandós nők körében

A várandós nők a súlyos lefolyású 2019-es koronavírus megbetegedés (Covid-19) fokozott kockázatának lehetnek kitéve, ami valószínűleg az immunrendszerüket és légzésfiziológiájukat érintő változásokkal állhat összefüggésben. Kedvezőtlen terhességi kimenetelek, úgy, mint a koraszülés és a halva születés, gyakrabban fordulhatnak elő a Covid-19 megbetegedést okozó SARS-CoV-2 vírussal fertőzött várandós nők körében.

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Reverzibilis tüdőfibrózis gyermekkori esete nitrofurantoin kezelést követően

A tüdőt érintő mellékhatások, köztük a tüdőfibrózis, jól ismertek azoknál az idős betegeknél, akiket hosszútávon nitrofurantoin kezelésben részesítettek húgyúti fertőzés és másodlagos vesekárosodás megelőzése céljából.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 2. rész

A belimumab-bal kezelt betegek 59.1%-ánál, míg a placebo-val kezelt betegek 33.3%-ánál tapasztalták a Szülők Globális Értékelése szerinti jó közérzet tartós javulását (OR 3.49, 95% CI 1.23-9.91). A súlyos fellángolások kockázata 64%-kal alacsonyabb volt a belimumab-bal kezelt SLE-s gyermekek esetében a placebo csoporthoz képest. Az első fellángolásig eltelt idő mediánértéke a belimumab esetében 150 nap volt, szemben a placebo csoporttal, amely estében 113 nap.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 1. rész

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy olyan autoimmun betegség, ami szignifikánsan gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál, valamint afro-amerikaiaknál és latin-amerikaiaknál. Habár a gyermekkorban kialakuló SLE ritka (éves incidenciája 0.3-0.9 / 100 000 gyermek), ez rendszerint sokkal aktívabb, mint a felnőttkorban kialakuló lupus, főként abban a tekintetben, milyen mértékben érinti a vesét és a központi idegrendszert.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Covid-pozitív anyatej és fertőzés?

Egy új, olasz orvosok által készített esettanulmány szerint egy olaszországi csecsemő, akinek az édesanyja tesztje a szülést követően pozitív lett a Covid-19-et illetően, nem fertőződött meg a koronavírussal, amikor az anya anyatejjel táplálta őt még azt megelőzően, hogy megtudta volna, hogy a vizsgálat eredménye pozitív.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

HPV elleni védőoltás: iránymutatások az EU országokban. 2. rész

Három új, szisztematikus áttekintés során egy ad hoc szakértői bizottság értékelte bizonyítékok sokaságát, információt szolgáltatott további bizonyítékokat illetően, és feltárta az adatokra vonatkozó hiányosságokat a jövőbeli kutatásokhoz. A szakértői testület a benyújtott bizonyítékok alapján a következőket fogalmazta meg.

Feltöltve: 2020-12-14 | Kategória: Gyermekgyógyászat

HPV elleni védőoltás: iránymutatások az EU országokban. 1. rész

Három új, szisztematikus áttekintés során egy ad hoc szakértői bizottság értékelte bizonyítékok sokaságát, információt szolgáltatott további bizonyítékokat illetően, és feltárta az adatokra vonatkozó hiányosságokat a jövőbeli kutatásokhoz. A szakértői testület a benyújtott bizonyítékok alapján a következőket fogalmazta meg.

Feltöltve: 2020-12-11 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld