Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

Gyermekgyógyászat

Meddig van jelen a marihuána THC hatóanyaga az anyatejben?

Egy, a ’JAMA Pediatrics’ szaklapban közzétett új vizsgálatban a Coloradoi Gyermekkórház kutatói megállapították, hogy a tetrahidrokannabinol (THC), ami a marihuána pszichoaktív komponense, akár hat hétig is jelen marad az anyatejben, ami még inkább alátámasztja az azon ajánlásokat, melyekben javasolják, hogy t nők kerüljék a marihuána fogyasztást a várandósság és szoptatás időszaka alatt.

Feltöltve: 2021-05-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Előnyős lehet a metformin elhízott gyermekekben?

A metforminnak „mérsékelten” kedvező hatása volt az elhízott kisgyermekek testsúlyára és inzulinrezisztenciájára, - derül ki egy szisztematikus áttekintésből.

Feltöltve: 2021-04-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 2. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 1. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

SARS-CoV-2 a terhesség első trimeszterében

Hatással van-e az anya súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzése a terhesség első trimeszterében a magzati fejlődésre a tarkóredő vastagság (NT) és a vetélés alapján mérve?

Feltöltve: 2021-03-31 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Bacillus clausii mint adjunktív kezelés akut hasmenés esetén – a CODDLE vizsgálat eredményei

A klinikai gyakorlatban alkalmazott probiotikumok jelentős csoportját képviselik a Bacillus genus tagjai. A Bacillus clausii 4 probiotikus törzs (O/C, SIN, N/R és T) spóráit hatóanyagként tartalmazó készítmények több, mint 55 éve jelen vannak a piacon. A fizikai és kémiai behatásokkal (hő, antibiotikumok, gyomorsav kémhatása) szembeni rezisztenciája a spóráira vezethető vissza.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A preeclampsia és a metformin

A metformin csaknem egy héttel hosszabbította meg a várandósság időtartamát a korai preeclampsiában szenvedő nők esetében, és összefüggésben állt az újszülöttek rövidebb kórházi tartózkodásával is, - derül ki egy vizsgálat eredményeiből, amit január 28-án mutattak be az Anyai - Magzati Orvostudományi Társaság (’Society for Maternal-Fetal Medicine’; SMFM) 2021. évi, terhességgel kapcsolatos virtuális éves találkozóján.

Feltöltve: 2021-03-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

COVID-19 és gyermek-intenzív ellátás az USA-ban

Az intenzív ellátás fontos szerepet tölt be a Covid-19 pandémia időszakában, mivel sok betegnél alakulnak ki súlyos pulmonalis szövődmények. Az információk elérhetősége a gyermek-intenzív osztályokon (GYITO) továbbra is korlátozott. Ezen vizsgálat célja a Covid-19 pozitív kórházi felvétel/kezelés jellemzése volt az Egyesült Államokban, valamint azoknak a tényezőknek a meghatározása, amelyek befolyásolhatják ezeket a CPA-kat.

Feltöltve: 2021-03-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Biztonságban lesznek a gyerekek az iskolában? 2. rész

A gyerekek terjesztik a vírust? A gyermekek felső légutainak magas vírusterhelése ellenére úgy tűnt, hogy a pandémia korai szakaszának egyéb adatai azt jelzik, hogy a SARS-CoV-2 vírussal fertőzött gyermekek ritkán adják át a vírust a közeli személyes kontaktjaiknak az otthonukban. Egy svájci, a SARS-CoV-2 háztartási klasztereit részletező rövid jelentésben 39 gyermekből csak 3 (8%) gyermek esetében volt jelen a vírus a saját otthonukban.

Feltöltve: 2021-03-01 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Biztonságban lesznek a gyerekek az iskolában? 1. rész

Kétségtelen, hogy legtöbbünket a szülők elárasztották kérdéseikkel azzal kapcsolatosan, hogy a gyermekeik visszatérhetnek-e az iskolába személyesen.

Feltöltve: 2021-02-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld