Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Gyermekgyógyászat

Nanotechnológia alkalmazása terhességben

Egy, a ’NanoVelcro’ chip technológián alapuló új vérvizsgálat már az első trimeszterben képes detektálni a placenta accreta-t, - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyermekek és a Covid: néhány morbiditási adat frissítés

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (’American Academy of Pediatrics’; AAP) és a Gyermekkórház Szövetség (’Children’s Hospital Association’; CHA) szerint a gyermekek esetében a Covid-19 megbetegedések heti esetszáma február eleje óta első ízben haladta meg a 100 000 esetet.

Feltöltve: 2021-10-08 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kimerültség és gyermekkori reumatológiai kórképek

Habár a kimerültség egy gyakran előforduló kellemetlen tünet a gyermekkori reumatológiai kórképekben (’pediatric rheumatic conditions’; PRC) szenvedő gyermekek és kamaszok körében, ennek csökkentését szolgáló intervenciós vizsgálatok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Feltöltve: 2021-09-01 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Fluorokinolonok és az ínsérülések kapcsolata kamaszoknál

Egy aktív komparátorral kontrollált, 2000-2018 közötti időszakra vonatkozó, populáció alapú vizsgálatba olyan (12-18 éves kor közötti) kamaszokat vontak be, akik számára ambuláns rendelésen szájon át alkalmazott fluorokinolon tartalmú gyógyszert, vagy széles spektrumú antibiotikum komparátor készítményt írtak fel.

Feltöltve: 2021-08-05 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Internetfüggőség és alvászavar. 2. rész

Érdekes módon Oroszországban az IA alapvetően gyakrabban fordul elő a tinédzser lányok körében, mint a tizenéves fiúk körében.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Internetfüggőség és alvászavar. 1. rész

Több bizonyíték utal arra, hogy az internetfüggőség (’internet addiction’, IA) súlyossága közvetlenül összefügg a fiatalok esetében jelentkező alvászavarok súlyosságával.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Meddig van jelen a marihuána THC hatóanyaga az anyatejben?

Egy, a ’JAMA Pediatrics’ szaklapban közzétett új vizsgálatban a Coloradoi Gyermekkórház kutatói megállapították, hogy a tetrahidrokannabinol (THC), ami a marihuána pszichoaktív komponense, akár hat hétig is jelen marad az anyatejben, ami még inkább alátámasztja az azon ajánlásokat, melyekben javasolják, hogy t nők kerüljék a marihuána fogyasztást a várandósság és szoptatás időszaka alatt.

Feltöltve: 2021-05-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Előnyős lehet a metformin elhízott gyermekekben?

A metforminnak „mérsékelten” kedvező hatása volt az elhízott kisgyermekek testsúlyára és inzulinrezisztenciájára, - derül ki egy szisztematikus áttekintésből.

Feltöltve: 2021-04-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 2. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 1. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld