Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Mi az anaphylaxia kezelésében alkalmazott adrenalin kezdeti dózisa és elsődlegesen javasolt beadási módja?

Kép
 
Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Bár a X. tesztet sikeresen kitöltöttem, nem kaptam igazolást róla ...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Nem lehet a tesztet kitolteni nem jelenik meg a teszt Üdvözlettel dr.Nyiredy Géza''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a tanfolyam kérdéssora mobilkészülékről nem elérhető. Kérjük számítógép...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Tisztelt drborbas! Köszönjük az észrevételét! Technikai probléma volt, de megoldottuk, most már el...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Egészségügyi jog VII. és VIII. teszt nem jelenik meg. Tisztelettel: Dr. Borbás Antal''

Gyermekgyógyászat

Kell-e második echocardiogramm Kawasaki-betegség esetén?

Egy új tanulmány szerint nem szükséges elvégezni a hathetes kontroll echocardiográfiai vizsgálatot azoknál a Kawasaki-betegségben szenvedő gyermekeknél, akiknél a kiinduláskor és a kéthetes ellenőrző echocardiográfiai vizsgálatkor normál eredmények születtek.

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A csecsemőknél előforduló pertussis esetek zöme az anya beoltatlan statusához kapcsolódik

A terhesgondozó klinikák vakcina raktárkészletének biztosítása a legjobb mód arra, hogy minden terhes nő megkapja az oltást.

Feltöltve: 2018-10-30 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) és a pszichológiai kórképek – ok, következmény vagy véletlen?

Az éjszakai bepisilést (EN) hosszú ideig pszichiátriai betegségnek tartották. Ez a nézet alapjaiban változott meg, amikor a kutatások igazolták, hogy az EN létrejöttében az éjszakai polyuria (a vasopressin hiány következményeként), a detrusor izomzat éjszakai hyperaktivitása és az alvás-ébreszthetőség eltérései (high arousal treshold) is alapvető szerepet játszanak.

Feltöltve: 2018-10-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Tavaly az USA-ban 80 000 halálesetet okozott az influenza 1.

Az influenza tavaly különösen súlyosnak bizonyult az USA-ban. A CDC és a National Foundation for Infectious Diseases (NFID) nemrégiben közzétett adatai alapján a tavalyi szezonban 900 000 ember került kórházba és 80 000 beteg halt meg influenza miatt.

Feltöltve: 2018-10-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A kongenitális syphilises esetek rohamosan növekszik az USA-ban

A CDC éves jelentése alapján 2013 óta több mint duplájára emelkedett a kongenitális syphilis esetek száma.

Feltöltve: 2018-10-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A gyermekkori passzív dohányzás és a rheumatoid arthritis

Egy új kutatás eredménye szerint a gyermekkorban elszenvedett passzív dohányfüst expozíció a későbbiek során növelheti a rheumatoid arthritis (RA) kialakulásának veszélyét.

Feltöltve: 2018-10-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Agytumorok sugárkezelésének következményei gyermekeknél: hova lesznek az emlékképek?

A sugárkezelés életmentő beavatkozás, köztudottan csökkenti a hippocampus volumenét és a neurogenezist valamint káros hatással van az agyfejlődésre. - állítja Dr. Melanie J. Sekeres a Toronto Egyetem Gyermekórházának munkatársa.

Feltöltve: 2018-09-25 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyermekkori bronchiolitis esetén mellőzhető a pulzoximetria

A BMJ szakfolyóirat augusztusi online kiadásában megjelent kutatói elemzés szerint a bronchiolitisben szenvedő kisgyermekeknél mellőzhető a pulzoximetria használata.

Feltöltve: 2018-09-11 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Vezethet-e felnőttkori krónikus veseelégtelenséghez a gyermekkori vesebetegség?

Egy nemrégiben készült populáció alapú tanulmány kutatói azt vizsgálták, hogy a gyermekkori vesebetegség mekkora veszélyt jelent a felnőttkori végstádiumú vesebetegségre nézve.

Feltöltve: 2018-09-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ősztől a 9-komponensű HPV vakcina kerül az iskolai HPV védőoltási kampányba

A 2018/2019. tanévtől a 9-komponensű HPV elleni védőoltás kerül az iskolai védőoltási kampányba, ami a korábban használt 2-komponensű vakcinával összehasonlítva jelentősen szélesebb körű védelmet nyújt a HPV vírusok okozta fertőzések, valamint a méhnyakrák kialakulásával szemben. (X)

Feltöltve: 2018-08-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Továbbra is sok a nemkívánatos események száma a gyermekkórházakban 2.

Egy vizsgálat szerint a hospitalizált gyermekek körében továbbra is jóval több adverz esemény fordul elő az oktató kórházakban fekvő és krónikus betegségekben szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2018-08-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Továbbra is sok a nemkívánatos események száma a gyermekkórházakban 1.

A kutatók random módon 3790 kórlapot választottak ki a 2007-2012 között. Összesen 414 AE-t és 210 megelőzhető AE-t azonosítottak.

Feltöltve: 2018-08-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld