Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Gyermekgyógyászat

Cukorbetegség és diabéteszes ketoacidózis gyermekek körében a COVID-19 pandémia alatt

A COVID-19 világjárvány a gyermek sürgősségi osztályok (ED) látogatottságának drámai csökkenését eredményezte. A korai megfigyelések azonban rámutattak mind az újonnan jelentkező cukorbetegséggel felvett gyermekek számának növekedésére, mind a diabéteszes ketoacidózis (DKA) előfordulásának és súlyosságának növekedésére.

Feltöltve: 2022-09-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Anyai D-vitamin-pótlás és az utódok

A prenatális anyai D-vitamin-pótlást az utódok atópiás ekcéma kockázatával összekötő bizonyítékok ellentmondásosak, a legtöbb adat megfigyeléses vizsgálatokból származik

Feltöltve: 2022-09-02 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Összefüggés a lezajlott Covid-19 fertőzés és a gyermekkori hepatitis között?

Egy új izraeli kutatás szerint összefüggés lehet a közelmúltban, gyermekek körében előforduló, megmagyarázhatatlan eredetű hepatitises esetek és a korábbi koronavírus-fertőzések között.

Feltöltve: 2022-08-31 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Végre egy jó hír: csökkent az alkohol - és marihuánafogyasztás!

Egy vizsgálat szerint a koronavírus világjárvány idején számos szerhasználati magatartás mérséklődött a fiatalok körében, nevezetesen az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az e-cigaretta (vaping) és a kannabisz-használata. Ez valószínűleg azért történt, mert több időt kellett otthon, és kevesebb időt lehetett a barátaikkal tölteniük.

Feltöltve: 2022-08-30 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A gyermek-psoriasis új kezelési lehetősége

A Janssen Gyógyszercég bejelentette, hogy az ustekinumabot, mint új kezelési lehetőséget engedélyezték a 6 éves vagy annál idősebb, aktív pikkelysömörös artritiszben szenvedő beteg gyermekek számára.

Feltöltve: 2022-08-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ismeretlen okú akut gyermekkori hepatitis

A birminghami Alabama Egyetem munkacsoportja 15 olyan gyermek adatait elemezte, akiknél 2021. október 1. és 2022. február 28. között hepatitis igazolódott: hat főnél az ok ismert volt, kilenc főnél nem.

Feltöltve: 2022-08-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Frissített ajánlás gyermekkori uveitis kezelésére

A gyermekkori uveitis-szel foglalkozó multinacionális interdiszciplináris munkacsoport (’Multinational Interdisciplinary Working Group for Uveitis in Childhood’; MIWGUC) frissen kiadott ajánlása szerint a juvenilis idiopathiás arthritishez (JIA) társult uveitis (JIAU) és az idiopathiás krónikus anterior uveitis (CAU) kezelésében a glükokortikoidoknak áthidaló terápiának kellene lenniük.

Feltöltve: 2022-07-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Covid utáni psychés állapot Amerikában

Két évnyi Covid-19-cel a hátunk mögött, az amerikai felnőttek aggodalmának fókuszába a globális események kerültek, - derült ki az Amerikai Pszichiátriai Társaság felméréséből.

Feltöltve: 2022-06-28 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A CDC frissítette a gyermekek körében terjedő hepatitis-járványra vonatkozó iránymutatásokat

A 2022. május 5-i állapot szerint a CDC és az állami egészségügyi hivatalok 25 tagállamban és régióban 109 gyermeket esetét vizsgálják, akik ismeretlen okból hepatitis fertőzöttek lettek.

Feltöltve: 2022-05-31 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyermekkori hepatitisek és az adenovírus? Lehet kapcsolat?

A CDC közegészségügyi figyelmeztetést adott ki a kisgyermekek körében előforduló súlyos hepatitis megbetegedésekkel kapcsolatban, miután Alabamából több esetről is beszámoltak. Az Egyesült Királyságban már több mint 100 esetet vizsgálnak. Bár a fertőzések forrása nem ismeretes, „jelenleg vizsgálják a gyermekkori hepatitis és az adenovírus-fertőzés közötti lehetséges összefüggést” - áll a CDC figyelmeztetésében.

Feltöltve: 2022-05-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kawasaki-betegség: új iránymutatás

Egy, az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és a Vasculitis Alapítvány (’Vasculitis Foundation’, VF) által közösen kiadott, frissített irányelv szerint minden Kawasaki-betegségben (KD) szenvedő beteget először intravénás immunglobulinnal kell kezelni.

Feltöltve: 2022-05-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Isoprinosine®: kettős hatással a felső légúti vírusfertőzések ellen

A jelenlegi járvány időszakban is kiemelt jelentőségű a felső légúti vírusfertőzések gyors és hatékony kezelése, hiszen légúti tünetek jelentkezése esetén mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek a járványügyi megszorítások enyhítése után is otthon kell maradniuk. Ezekben az esetekben nem mindegy, hogy meddig tart a hiányzás az iskolából, a munkahelyről.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld