Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Gyermekgyógyászat

Gyermekkori hepatitisek és az adenovírus? Lehet kapcsolat?

A CDC közegészségügyi figyelmeztetést adott ki a kisgyermekek körében előforduló súlyos hepatitis megbetegedésekkel kapcsolatban, miután Alabamából több esetről is beszámoltak. Az Egyesült Királyságban már több mint 100 esetet vizsgálnak. Bár a fertőzések forrása nem ismeretes, „jelenleg vizsgálják a gyermekkori hepatitis és az adenovírus-fertőzés közötti lehetséges összefüggést” - áll a CDC figyelmeztetésében.

Feltöltve: 2022-05-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kawasaki-betegség: új iránymutatás

Egy, az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és a Vasculitis Alapítvány (’Vasculitis Foundation’, VF) által közösen kiadott, frissített irányelv szerint minden Kawasaki-betegségben (KD) szenvedő beteget először intravénás immunglobulinnal kell kezelni.

Feltöltve: 2022-05-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Isoprinosine®: kettős hatással a felső légúti vírusfertőzések ellen

A jelenlegi járvány időszakban is kiemelt jelentőségű a felső légúti vírusfertőzések gyors és hatékony kezelése, hiszen légúti tünetek jelentkezése esetén mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek a járványügyi megszorítások enyhítése után is otthon kell maradniuk. Ezekben az esetekben nem mindegy, hogy meddig tart a hiányzás az iskolából, a munkahelyről.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

DulcoSoft belsőleges oldat - Már 6 hónapos kortól* alkalmazható székletlágyításhoz

Jól tudjuk, hogy a székrekedés nem csak a felnőtteknek okozhat gondot.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A SARS-CoV-2 delta variánsa és az anyai-perinatális kimenetelek. 2. rész

A súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó koronavírus 2 (SARS-CoV-2) delta variánsával összefüggésben fokozott a kritikus lefolyású megbetegedések és kedvezőtlen perinatális kimenetelek előfordulása a várandósság során.

Feltöltve: 2022-02-14 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A SARS-CoV-2 delta variánsa és az anyai-perinatális kimenetelek. 1. rész

A súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó koronavírus 2 (SARS-CoV-2) delta variánsával összefüggésben fokozott a kritikus lefolyású megbetegedések és kedvezőtlen perinatális kimenetelek előfordulása a várandósság során.

Feltöltve: 2022-02-11 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kik a bizonytalanok az 5-11 éves korú gyermekek Covid-oltásával kapcsolatosan? 2. rész

A klinikusok között a nők fölülmúlták férfi társaikat a vakcina biztonságosságával kapcsolatos bizalom tekintetében: 71% szemben a 65%-kal az orvosok körében, 55% szemben a 45%-kal az ápolók/APRN-ek körében, és 68% szemben a 60%-kal a gyógyszerészek körében.

Feltöltve: 2022-01-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kik a bizonytalanok az 5-11 éves korú gyermekek Covid-oltásával kapcsolatosan? 1. rész

Egy a ’Medscape’ szaklap által készített felmérés - ami a klinikusok 5-11 éves korú gyermekek Covid-19 elleni védőoltással történő beoltását illető bizalmáról szólt – szignifikáns mértékű bizonytalanságról árulkodott.

Feltöltve: 2022-01-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Depresszió, szorongás és viselkedési problémák előfordulása az amerikai gyermekeknél?

Egy új vizsgálat célja az volt, hogy a legfrissebb adatok felhasználásával megbecsülje a frissen diagnosztizált depresszió, szorongásos problémák és magatartásproblémák vagy viselkedési zavarok prevalenciáját és összefüggéseit a gyermekek körében, valamint az ezzel összefüggő mentális egészségügyi kezelés igénybevételét.

Feltöltve: 2022-01-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Védi a babát a terhesség során beadott Covid-19 elleni védőoltás?

Azok a nők, akik a várandósságuk alatt megkapják a Covid-19 elleni védőoltást, antitesteket adnak át gyermekeiknek, ami megvédheti az újszülötteket a betegségtől, - derült ki egy kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Gyermekgyógyászat

HGYE XXVI. Őszi konferencia - Közösen a gyermekekért

November 20-án (szombat), 9:00-14:45 között, online kerül megrendezésre a HGYE XXVI. Őszi konferenciája. Már az alcíme "Közösen a gyermekekért" is sugallja, hogy idén is nagyon fontos témáknak ad helyet - hangsúlyosan foglalkozunk az elszigetelten dolgozó praxisok, és a társszakmák közös szakmai lehetőségeivel.

Feltöltve: 2021-11-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Nanotechnológia alkalmazása terhességben

Egy, a ’NanoVelcro’ chip technológián alapuló új vérvizsgálat már az első trimeszterben képes detektálni a placenta accreta-t, - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld