Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Gyermekgyógyászat

Nincs klasszikus tünet COVID-19 fertőzött gyermeknél? 2. rész

Egy egyközpontú, 22 beteg részvételével végzett retrospektív vizsgálat adatai alapján a legtöbb gyermeknél, akinek a SARS-CoV-2 vírus-tesztje pozitív lett, nem jelentkezett légúti betegség.

Feltöltve: 2020-11-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Nincs klasszikus tünet COVID-19 fertőzött gyermeknél? 1. rész

Egy egyközpontú, 22 beteg részvételével végzett retrospektív vizsgálat adatai alapján a legtöbb gyermeknél, akinek a SARS-CoV-2 vírus-tesztje pozitív lett, nem jelentkezett légúti betegség.

Feltöltve: 2020-11-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 1. rész

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy olyan autoimmun betegség, ami szignifikánsan gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál, valamint afro-amerikaiaknál és latin-amerikaiaknál. Habár a gyermekkorban kialakuló SLE ritka (éves incidenciája 0.3-0.9 / 100 000 gyermek), ez rendszerint sokkal aktívabb, mint a felnőttkorban kialakuló lupus, főként abban a tekintetben, milyen mértékben érinti a vesét és a központi idegrendszert.

Feltöltve: 2020-10-21 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A kannabisz és a pszichózis kockázata? 2. rész

Új kutatások arra engednek következtetni, hogy a kannabisz használat közvetlenül növeli a pszichózis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A kannabisz és a pszichózis kockázata? 1. rész

Új kutatások arra engednek következtetni, hogy a kannabisz használat közvetlenül növeli a pszichózis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A fatális kimenetelű gyermekkori melanomák. 2. rész

Egy retrospektív, multricentrikus vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a melanoma malignumok a gyermekek és serdülőkorúak esetén szerencsére ritkák, azonban diagnosztizálásuk kihívást jelenthet, és a fatális kimenetelű betegség különféle módon manifesztálódhat.

Feltöltve: 2020-10-05 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A távorvoslás és a mentális egészség

Sok, mentálhigiéniai ellátás céljából speciális klinikákra beutalt gyermek nem vesz részt az első találkozón. A Seattle-ben található ’Washingtoni Egyetem’ egy kutatócsoportja készített egy tanulmányt, ami azt vizsgálta, javult-e a gyermekek alapellátásból közösségi mentálhigiénés centrumba történő beutalásának folyamata azáltal, hogy sor került egy kezdeti triázs találkozóra videókonferencián keresztül. A vizsgálatban 342 fő, 5-12 éves kor közötti gyermek vett részt, akik 62%-a fiú volt.

Feltöltve: 2020-09-25 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A gyermekkori allergiás kontakt-dermatitis

Egy, a ’Gyermekgyógyászati Allergiás Kontakt Dermatitis Regiszterből’ származó adatok elemzése szerint a 18 éves kornál fiatalabb betegek esetén az első három kontakt allergén a linalool hidroperoxidjai, a nikkel-szulfát, és a metil-izotiazolinon voltak.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A PPI-kezelés fokozott töréskockázattal jár gyermekek esetén

A protonpumpa-gátlók alkalmazása összefüggésben állt a töréskockázat kismértékű, de szignifikáns növekedésével egy átfogó, svéd, regiszter alapú, 18 éven aluli gyermekeket tartalmazó kohorszban.

Feltöltve: 2020-09-08 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A felnőttkori diabetes jelei már gyermekkorban láthatók?

A ’Diabetes Care’ szaklapban 2020. június 19-én közzétett új tanulmány szerint már 8 éves korban - azaz évtizedekkel előbb, mint azt valószínűsíthetően diagnosztizálják - láthatóak annak a korai jelei, hogy ha valaki sokkal hajlamosabb felnőttként a 2-es típusú diabetesre.

Feltöltve: 2020-08-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legfrissebb ajánlások: gyermekek gyakori bakteriális fertőzései. 1. rész

Egy olyan világban, amelyet felemésztett a vírustól való félelem, a nem megfelelő antibiotikum használat és az ezt követő növekvő antimikrobiális rezisztencia következményeként jelentkező károk a háttérbe sorolódtak napjainkban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő antibiotikum ’stewardship’ iránti igény megszűnt volna.

Feltöltve: 2020-07-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Kawasaki-örökség

Tomisaku Kawasaki egy japán család hetedik gyermekeként látta meg a napvilágot 1925-ben Tokyoban. A Chiba Egyetem Orvoskarán végzett, majd a gyermekgyógyászat kezdte érdekelni.

Feltöltve: 2020-07-08 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld