Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

Gyermekgyógyászat

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Vastagbél daganat terhesség alatt: két esettanulmány

A colorectalis daganat (CRC) rendkívül ritka terhesség alatt, a becslések szerint 13 000 terhességből 1 esetben fordul elő. A CRC tüneteit, úgy, mint a hasfájást, székrekedést, hányingert és hányást általában a terhességgel járó fiziológiai változásoknak tulajdonítják.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Szűrővizsgálat tinédzserek öngyilkossági kockázatára

Dr. Cheryl King egy konferencián arról számolt be, hogy a tinédzserek esetében alkalmazható egy olyan öngyilkossági rizikóra vonatkozó szűrővizsgálat, ami számítógépes algoritmuson alapul.

Feltöltve: 2020-06-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az amerikai csecsemők D-vitamin hiánya

Egy új vizsgálat arra enged következtetni, hogy a legtöbb amerikai csecsemő esetében a D-vitamin bevitele nem felel meg a vonatkozó irányelveknek, és az utóbbi években nem változott sokat azoknak a gyermekeknek az aránya, akik megkapják a minimálisan ajánlott D-vitamin mennyiséget.

Feltöltve: 2020-06-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kawasaki betegség és COVID-19? Van kapcsolat?

A Kawasaki betegség egy olyan súlyos, ismeretlen etiológiájú, ritka gyulladásos kórkép, amely gyermekkorban jelentkezik, és szigorú kritériumok alapján lehet csak kimondani a diagnózist.

Feltöltve: 2020-05-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

2 143 gyermek COVID-19 fertőzése: Kína, epidemiológiai jellegzetességek

A kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ felé 2020. január 16- február 8. között bejelentésre kerülő, országos szinten 2 143 fő COVID-19 megbetegedésben szenvedő gyermek esetét vizsgálták meg.

Feltöltve: 2020-05-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Illegális szerek terhesség alatt

A terhesség alatt szövődményeket okozhat és a fejlődő magzat és az újszülött esetében súlyos problémákhoz vezethet az illegális szerek (különösen az opioidok) használata a várandósság idején.

Feltöltve: 2020-05-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A COVID-19 pandémia és a várandósság

A várandós nők és magzataik a fertőző betegségek járványkitöréseinek idején magas kockázatú csoportot képviselnek. A szakirodalom mindezidáig 55 várandós nő és 46 újszülött esetében számolt be COVID-19 fertőzöttségről, azonban a vertikális átvitelre vonatkozóan nem áll rendelkezésre egyértelmű bizonyíték.

Feltöltve: 2020-04-13 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Bariátriai sebészeti beavatkozás és mentális egészség

Svéd kutatók elmondása alapján a súlyos obesitas miatt bariátriai műtéten átesett fiatalok nem tapasztaltak jobb mentális egészségi állapotot öt évvel a beavatkozást követően, és valójában bizonyos mértékben rosszabb állapotban voltak, mint azok a társaik, akik esetében nem került sor beavatkozásra.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Csecsemőket is érintett az új koronavírus (2019-nCoV)!

A kínai központi kormányzattól és a helyi egészségügyi hatóságoktól származó adatok alapján 2019. december 8. és 2020. február 6. között kilenc 1 évesnél fiatalabb csecsemő fertőződött meg a COVID-19 megbetegedést okozó vírussal és került kórházba Kínában.

Feltöltve: 2020-03-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Mogyoróallergia: új FDA által engedélyezett gyógyszer gyermekeknek!

Az FDA engedélyezte a Palforzia elnevezésű készítményt allergiás reakciókra beleértve az anaphylaxiát, amik a földimogyoróra allergiás személyeknél fordulhatnak elő.

Feltöltve: 2020-03-05 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld