Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat
Miért nem operáltak a sebészek kezdetben Magyarországon?
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Gyermekgyógyászat

5-ből 1 fiatal felnőtt mondja, hogy marihuánát használ: Felmérés

Az Egyesült Államokban a 12 éves vagy annál idősebb személyek közül majdnem minden ötödik ember azt mondta, hogy használt marihuánát 2021-ben - derül ki az új szövetségi felmérés eredményeiből.

Feltöltve: 2023-01-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ennivaló nikotin?

Egy nemrégiben Dél-Kalifornia középiskoláiban végzett felmérés szerint a 9. és 10. osztályosok több mint 3%-a kipróbálta már a nem terápiás nikotinos rágógumit, gumicukrot, tablettát vagy cukorkát.

Feltöltve: 2022-12-30 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Terhesség alatti alkoholfogyasztás és agyfejlődés

Egy új MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a terhesség alatti alkoholfogyasztás még alacsony vagy mérsékelt mennyiségben is megváltoztathatja a baba agyszerkezetét és késleltetheti az agy fejlődését.

Feltöltve: 2022-12-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Vasculitis gyerekeknél és felnőtteknél: van-e különbség?

A kutatók kapcsolatot találtak a betegek életkora diagnózis felállításakor és a különböző klinikai jellemzők és kimenetel között az antineutrofil citoplazmatikus antitestekkel (ANCA) kapcsolódó vasculitisben (AAV) szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2022-11-29 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Befolyásolta-e a COVID járvány a csecsemők agyának fejlődését?

Összességében jó híreket tartalmaz egy nagyszabású elemzés, amely azt vizsgálta, hogy az anya COVID-19 fertőzése vagy a világjárvány idején történő szülése befolyásolhatja-e a baba agyának fejlődését.

Feltöltve: 2022-11-17 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Myocarditis tinédzserekben COVID-vakcina után?

Izraelből származó új adatok további bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a szívizomgyulladás a Pfizer/BioNTech mRNS COVID-19 vakcinával történő oltás ritka mellékhatása serdülőknél - amely túlnyomórészt férfiaknál fordul elő, és jellemzően a második adag után.

Feltöltve: 2022-11-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kawasaki-betegség: mi a különbség az idősebb és a fiatalabb gyermekek között?

Egy tanulmány a Kawasaki-betegség klinikai jellemzőiben az idősebb és fiatalabb gyermekek között fennálló különbségeket vizsgálata. A retrospektív vizsgálat 405 Kawasaki-betegségben szenvedő gyermeket vizsgált, akiket 2015 és 2019 között vettek fel a Showa University Northern Yokohama Kórházba.

Feltöltve: 2022-10-25 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Tumor nekrózis faktor ellenes kezelés terhességben

A gyulladásos megbetegedések biológiai kezelésének folytatása a terhesség alatt még mindig nehéz döntés. Sok gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő nő a 24. hét után abbahagyja a tumor nekrózis faktor-ellenes (TNF-alfa gátló) kezelést.

Feltöltve: 2022-10-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Balovaptan gyermekkori autizmusban?

Az autizmus spektrumzavar (ASD) központi tüneteire, a szocializációs és kommunikációs nehézségekre jelenleg nincs engedélyezett gyógyszer.

Feltöltve: 2022-10-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az eddigi legfiatalabb SMA-s csecsemő génterápiás kezelése hazánkban

A Bethesda Gyermekkórházban 2022.09.29-én valósult meg a 25. génterápiás SMA kezelés, a 3 hónapos Kovács Máté az eddigi legfiatalabb csecsemő, aki a kezelésben részesült. Ezzel a Bethesda Gyermekkórház nemcsak az egyik legtöbb tapasztalattal bíró génterápiás intézmény Európában, hanem a gyermek fiatal életkorával is kitűnik a nemzetközi kezelések sorából. A kisfiú a kezelést a NEAK finanszírozásában kapta meg.

Feltöltve: 2022-10-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Cukorbetegség és diabéteszes ketoacidózis gyermekek körében a COVID-19 pandémia alatt

A COVID-19 világjárvány a gyermek sürgősségi osztályok (ED) látogatottságának drámai csökkenését eredményezte. A korai megfigyelések azonban rámutattak mind az újonnan jelentkező cukorbetegséggel felvett gyermekek számának növekedésére, mind a diabéteszes ketoacidózis (DKA) előfordulásának és súlyosságának növekedésére.

Feltöltve: 2022-09-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Anyai D-vitamin-pótlás és az utódok

A prenatális anyai D-vitamin-pótlást az utódok atópiás ekcéma kockázatával összekötő bizonyítékok ellentmondásosak, a legtöbb adat megfigyeléses vizsgálatokból származik

Feltöltve: 2022-09-02 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld