Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Hány százalékos mortalitású volt a régmúltban a császármetszés?

Kép
 
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Gyermekgyógyászat

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Bariátriai sebészeti beavatkozás és mentális egészség

Svéd kutatók elmondása alapján a súlyos obesitas miatt bariátriai műtéten átesett fiatalok nem tapasztaltak jobb mentális egészségi állapotot öt évvel a beavatkozást követően, és valójában bizonyos mértékben rosszabb állapotban voltak, mint azok a társaik, akik esetében nem került sor beavatkozásra.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Csecsemőket is érintett az új koronavírus (2019-nCoV)!

A kínai központi kormányzattól és a helyi egészségügyi hatóságoktól származó adatok alapján 2019. december 8. és 2020. február 6. között kilenc 1 évesnél fiatalabb csecsemő fertőződött meg a COVID-19 megbetegedést okozó vírussal és került kórházba Kínában.

Feltöltve: 2020-03-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Mogyoróallergia: új FDA által engedélyezett gyógyszer gyermekeknek!

Az FDA engedélyezte a Palforzia elnevezésű készítményt allergiás reakciókra beleértve az anaphylaxiát, amik a földimogyoróra allergiás személyeknél fordulhatnak elő.

Feltöltve: 2020-03-05 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyógyszerek és terhesség: amit szem előtt kell tartani 2. rész

A várandós nők több, mint 50 %-a a várandósság során valamikor szed valamilyen vényköteles, vagy nem vényköteles (OTC) gyógyszert vagy használ élvezeti cikkeket (cigaretta, alkohol) illetve illegális szereket. Az összes születési rendellenesség 2-3 %-a valamilyen betegség vagy tünet kezelésére beszedett gyógyszer következménye.

Feltöltve: 2020-03-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyógyszerek és terhesség: amit szem előtt kell tartani 1. rész

A várandós nők több, mint 50 %-a a várandósság során valamikor szed valamilyen vényköteles, vagy nem vényköteles (OTC) gyógyszert vagy használ élvezeti cikkeket (cigaretta, alkohol) illetve illegális szereket. Az összes születési rendellenesség 2-3 %-a valamilyen betegség vagy tünet kezelésére beszedett gyógyszer következménye.

Feltöltve: 2020-02-28 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az újszülöttek anyai immunvédelme kanyaró ellen 2. rész

Egy új kutatás alapján azok az újszülöttek, akik kanyaró által nem érintett országban születtek, hat hónapos koruk után már nem kaptak megfelelő védelmet a betegség ellen az anyai antitestek által.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Pszichiátriai betegség és terhesség alatti fertőzések ?

Koppenhágai kutatók egereken végzett vizsgálatok során kimutatták, hogy az anya fertőzései hogyan okoznak zavart az agy őssejtjeinek, prekurzor sejtjeinek, valamint idegsejtjeinek fejlődési folyamatában. Az új kutatást a ’Molecular Psychiatry’ tudományos folyóirat publikálta.

Feltöltve: 2020-02-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az újszülöttek anyai immunvédelme kanyaró ellen 1. rész

Egy új kutatás alapján azok az újszülöttek, akik kanyaró által nem érintett országban születtek, hat hónapos koruk után már nem kaptak megfelelő védelmet a betegség ellen az anyai antitestek által.

Feltöltve: 2020-02-20 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Újabb veszélyes vírus, amiért aggódnunk kell

A világsajtó az utóbbi időszakban mástól sem hangos, mint az új Wuhan-koronavírus, másnéven a 2019-nCoV. Az első, rejtélyes megbetegedéseket Kína már 2019. december 31-én jelentette a WHO-nak. Az ezt követő három napban már 44 beteget kezeltek atípusos pneumóniával, melyek etológiája kezdetben tisztázatlan volt.

Feltöltve: 2020-01-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Egy érdekes urológiai kérdés a férfiasságról

Pubertáskorban a pénisz hossza és kerülete is növekedésnek indul. Amikor a pubertáskor véget ér, nem valószínű, hogy a hímvessző tovább növekszik. Néhány férfi azonban a korai 20-as éveiben tapasztalhat növekedést.

Feltöltve: 2020-01-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Cannabidiol - mindenre jó csodaszer, kábítószer vagy humbuk?

A háziorvosi praxisokban egyre gyakrabban tűnnek fel olyan betegek, akik öngyógyító szándékkal cannabidiol (CBD) olajat használnak különböző panaszok enyhítésére. Mi is ez a szer és mi köze van a kannabisz növényhez?

Feltöltve: 2020-01-07 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld