Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

Kép
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Gyermekgyógyászat

Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése

A klinikai gyakorlatban számos esetben alkalmaznak a gazdaszervezet számára jótékony hatású élő baktériumokat tartalmazó probiotikumokat a különböző hasmenéses betegségek kezelésére.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma

Magyarországon évente 250-300 gyereket diagnosztizálnak 1-es típusú diabétesszel, az esetek száma az elmúlt harminc évben megháromszorozódott - derül ki a Semmelweis Egyetem (SE) szerdai közleményéből.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Minden negyvenedik amerikai gyermek autista

Egy országos reprezentatív felmérés alapján az USA-ban 2016-ban mintegy másfélmillió gyermek szenvedett autista spektrumbetegségben (ASD). A felmérés során a szülők nyilatkoztak gyermekeik egészségi állapotáról és viselkedéséről. A fiúk körében háromszor nagyobb volt az ASD diagnózis valószínűsége.

Feltöltve: 2018-12-28 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ginzeng okozta anaphylaxis és allergia gyermekeknél

A ginzeng a hagyományos kínai gyógyászat egyik kedvelt évelő gyógynövénye, mely jótékony egészségügyi hatásai miatt világszerte egyre népszerűbb.

Feltöltve: 2018-12-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az USA-ban lassan növekszik az influenza aktivitása

Az USA-ban némileg fokozódott az influenza aktivitás, amely az idei szezonban a 47. héten első alkalommal haladta meg az országos kiindulási adatokat. – olvasható a CDC beszámolójában. A szervezet szerint ugyanakkor még mindig korai lenne a 2018-2019-es influenza szezon kezdetéről beszélni.

Feltöltve: 2018-12-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A mellkas röntgen negatív prediktív értéke gyermekkori pneumoniában

Az orvosok sokszor nem biztosak abban, hogy a negatív mellkasröntgen (Mrtg) eredmény birtokában kizárható-e a gyermekkori pneumonia aggasztó klinikai jelek és tünetek ellenére. Egy új vizsgálatban Lipsett és kollégái arra törekedtek, hogy meghatározzák a Mrtg negatív prediktív értékét gyermekkori pneumonia gyanúja esetén.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Elvégezték a negyvenedik gyermek-szívtranszplantációt

Elvégezték a negyvenedik gyermek-szívtranszplantációt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központjában.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) - kivizsgálás

Az anamnézis felvétele alapján a szülői attitűdök, a várható együttműködési képesség (is) felmérhetők. A háziorvosi kapcsolat és az adatbázis óriási segítség.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ki, mivel és hogyan kezelje az éjszakai enuresist?

Az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna, EN) következményei a korai és hatékony kezeléssel előzhetők meg.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-11-29 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Továbbra sem ismert a varicocele kezelés utáni fertilitás

Egy új meta-analízis szerint közepes minőségű bizonyítékok alapján a varicocele kezelés növeli a here volumenét és a spermakoncentrációt, de a kezelés hosszú távú kimenetelei továbbra sem ismertek.

Feltöltve: 2018-11-28 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Jónak lenni jó! – a hosszú távú cél a megelőzés a dietetikus szerint

Idén a cukorbeteg gyermekeknek és fiataloknak gyűjt a közmédia Jónak lenni jó! című programja. A jótékonysági akcióban részt vevő szakemberek szerint a cél többek között az, hogy felhívják az emberek figyelmét a cukorbetegségre, illetve a megelőzés fontosságára.

Feltöltve: 2018-11-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Fontos a szakmai alázat a betegekkel és a betegségekkel szemben

Dr. Kovács Gábor a hemato-onkológiai ellátás hangsúlyának megtartása és fejlesztése mellett egyebek mellett a reumatológiai, immunológiai és genetikai profilt, valamint a tudományos tevékenységet is tovább erősítené a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán.

Feltöltve: 2018-11-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld