Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Gyermekgyógyászat

A gyermekkori allergiás kontakt-dermatitis

Egy, a ’Gyermekgyógyászati Allergiás Kontakt Dermatitis Regiszterből’ származó adatok elemzése szerint a 18 éves kornál fiatalabb betegek esetén az első három kontakt allergén a linalool hidroperoxidjai, a nikkel-szulfát, és a metil-izotiazolinon voltak.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A PPI-kezelés fokozott töréskockázattal jár gyermekek esetén

A protonpumpa-gátlók alkalmazása összefüggésben állt a töréskockázat kismértékű, de szignifikáns növekedésével egy átfogó, svéd, regiszter alapú, 18 éven aluli gyermekeket tartalmazó kohorszban.

Feltöltve: 2020-09-08 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A felnőttkori diabetes jelei már gyermekkorban láthatók?

A ’Diabetes Care’ szaklapban 2020. június 19-én közzétett új tanulmány szerint már 8 éves korban - azaz évtizedekkel előbb, mint azt valószínűsíthetően diagnosztizálják - láthatóak annak a korai jelei, hogy ha valaki sokkal hajlamosabb felnőttként a 2-es típusú diabetesre.

Feltöltve: 2020-08-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legfrissebb ajánlások: gyermekek gyakori bakteriális fertőzései. 1. rész

Egy olyan világban, amelyet felemésztett a vírustól való félelem, a nem megfelelő antibiotikum használat és az ezt követő növekvő antimikrobiális rezisztencia következményeként jelentkező károk a háttérbe sorolódtak napjainkban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő antibiotikum ’stewardship’ iránti igény megszűnt volna.

Feltöltve: 2020-07-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A Kawasaki-örökség

Tomisaku Kawasaki egy japán család hetedik gyermekeként látta meg a napvilágot 1925-ben Tokyoban. A Chiba Egyetem Orvoskarán végzett, majd a gyermekgyógyászat kezdte érdekelni.

Feltöltve: 2020-07-08 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Dr. Skorán Ottó: Számomra az üzlet mindig is eszköz volt

Pályája kezdete óta kutatóorvosként dolgozott, farmakológiai és klinikai kutatásokat vezetett, társalapítója és vezetője a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetnek, egy közelmúltban bejelentett tőkeemelés eredményeként pedig az egyik vezető hazai magánegészségügyi intézmény társtulajdonosának is mondhatja magát.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Mit kell tudnunk a rotavírus elleni védőoltásról? 2. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Vastagbél daganat terhesség alatt: két esettanulmány

A colorectalis daganat (CRC) rendkívül ritka terhesség alatt, a becslések szerint 13 000 terhességből 1 esetben fordul elő. A CRC tüneteit, úgy, mint a hasfájást, székrekedést, hányingert és hányást általában a terhességgel járó fiziológiai változásoknak tulajdonítják.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Szűrővizsgálat tinédzserek öngyilkossági kockázatára

Dr. Cheryl King egy konferencián arról számolt be, hogy a tinédzserek esetében alkalmazható egy olyan öngyilkossági rizikóra vonatkozó szűrővizsgálat, ami számítógépes algoritmuson alapul.

Feltöltve: 2020-06-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az amerikai csecsemők D-vitamin hiánya

Egy új vizsgálat arra enged következtetni, hogy a legtöbb amerikai csecsemő esetében a D-vitamin bevitele nem felel meg a vonatkozó irányelveknek, és az utóbbi években nem változott sokat azoknak a gyermekeknek az aránya, akik megkapják a minimálisan ajánlott D-vitamin mennyiséget.

Feltöltve: 2020-06-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Kawasaki betegség és COVID-19? Van kapcsolat?

A Kawasaki betegség egy olyan súlyos, ismeretlen etiológiájú, ritka gyulladásos kórkép, amely gyermekkorban jelentkezik, és szigorú kritériumok alapján lehet csak kimondani a diagnózist.

Feltöltve: 2020-05-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld