Főoldal » Szakterületek » Gyermekgyógyászat

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyászat terén elért legutóbbi eredmények: atópiás betegségek

Gyermekgyógyászattal foglalkozó cikksorozatunk harmadik, befejező részében a D-vitamin pótlásával, illetve az atópiás betegségekkel foglalkozunk.

Feltöltve: 2017-09-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyászat terén elért új eredmények: a gyengülő Tdap hatékonysága kamaszoknál

A legutóbbi kutatások szerint a Tdap csupán mérsékelt védelmet nyújt az oltás utáni első évben, és hatékonysága ezt követően gyorsan hanyatlik, évente mintegy 35%-kal.

Feltöltve: 2017-09-03 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyászat terén elért legfrissebb eredmények

Az utóbbi idők legolvasottabb gyermekgyógyászati témái között fellelhető a csecsemőkori gastroenteritis, a gyengülő Tdap oltás vagy a kamaszkori posturalis orthostaticus tachycardia syndroma is, illetve a terhességi D-vitaminpótlással kapcsolatos cikkek. Cikksorozatunk első részében többek között a gastroenteritis kezelésével is foglalkozunk.

Feltöltve: 2017-09-01 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Jelentősen aluljelentett a csecsemőkori HCV fertőzések esetszáma

A CDC új vizsgálata megállapította, hogy a csecsemőkori Hepatitis C vírus (HCV) fertőzések esetszáma erősen aluljelentett, ami a terhes nők rutinszerű tesztelésének szükségességére utal.

Feltöltve: 2017-07-24 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Helytelen antibiotikum felírás és gyermekkori pneumonia

A gyermekkori pneumonia kezelése során két tanulmány szerint is gyakran használnak helytelenül széles spektrumú antibiotikumokat, annak ellenére, hogy a kezelési irányelvek célzottabb kezelést javasolnak.

Feltöltve: 2017-07-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Háromszor gyakoribb a bántalmazás miatti gyermekhalálozás a szegényebb közösségekben

Az USA-ban előfordult bántalmazás miatti gyermekhalálozások elemzése azt mutatta, hogy minél több szegény él egy közösségben, annál nagyobb a bántalmazás miatti gyermekhalálozás aránya.

Feltöltve: 2017-07-18 | Kategória: Gyermekgyógyászat

A bomlasztó viselkedési rendellenesség szülői közreműködéssel végzett kezelése a leghatékonyabb

Egy új kutatás szerint a gyermekkori bomlasztó viselkedészavar (disruptive behavior disorder, DBD) leghatékonyabb terápiás megközelítése az, amelyben a szülő is aktívan közreműködik.

Feltöltve: 2017-06-26 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Ne írjunk fel tramadolt és kodeint 12 évnél fiatalabb gyermekeknek

Az FDA bejelentése alapján a 12 évnél fiatalabb gyermekeknél a két opioid légzéslassulással vagy légzési nehezítettséggel, sőt akár halálozással is járhat.

Feltöltve: 2017-06-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Bólogató-kórt okozhat egy féregparazita

Egy új kutatás megerősítette, hogy egy féregparazita a gyógyíthatatlan, görcsrohamokkal járó gyermekkori betegség, a bólogató-kór (nodding syndrome, NS) kiváltó oka lehet.

Feltöltve: 2017-06-16 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az enuresis nocturna kezelése

Az enuresis nocturna kezelésének elsődleges célja a gyermekre nehezedő pszichés teher és szorongás, illetve a környezeti elvárások csökkentése. Ennek része a szülők felvilágosítása is a bevizelés lehetséges okairól.

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az enuresis nocturna pszichológiai vonatkozásai

Míg korábban az enuresis nocturnát egy jóindulatú betegségnek tekintettük, amely évi 15 %-os valószínűséggel spontán gyógyul, az utóbbi évek kutatásai egyre inkább megkérdőjelezik ezt a vélekedést. A felnőttek több, mint 1 %-ánál fennmarad az alvás közbeni enuresis, vagyis a gyermekek egy része soha nem „növi ki” a problémát.

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Primer enuresis nocturna – Szükség van a kezelésre

A gyermekek növekedését és érését jelző mérföldkövek egyike, amikor a pelenkát már éjszakára is biztonságosan el lehet hagyni. Az ágytisztaság elérésének elmaradása, vagy a bepisilés ismételt megjelenése mind a gyermek, mind a szülők számára hónapról hónapra fokozódó lelki terhet jelent.

Feltöltve: 2017-05-29 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld