Főoldal » Szakterületek » Esettanulmányok

Ki használt először endoszkópot gyógyításra?

Kép
 
Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Esettanulmányok

Egészséges külső, beteg belső

Jelenleg 79 éves férfibeteg; 1991 óta áll kezelés alatt, akkor enyhe hypertonia miatt szedett atenololt hosszú évekig. Mindig keményen és rendszeresen sportolt. Részben sportsérülések, részben a kor okozta degeneratív ízületi problémák miatt bal térd és jobb csípő protézis implantáció történt. A sportot ezekkel is folytatta tovább. 3 évente kardiológiai átvizsgálás (echocardiographia, ergometria), negatív eredmény, kiváló teljesítőképesség volt látható.

Feltöltve: 2014-12-22 | Kategória: Esettanulmányok

Meddig keressük a bajt?

RT 69 éves nőbeteg 2014. márciusban jelentkezett kardiológiai szakrendelésen egy 3 hónappal korábban mindössze egy alkalommal észlelt remegés, szívdobogás, szédülés miatt. Háziorvosa a panasz után elkészítette az EKG-t (amikor jelentkezett a beteg), amely normál szinusz ritmust mutatott.

Feltöltve: 2014-10-29 | Kategória: Esettanulmányok

Tufted (köteges) haj syndroma

36 éves férfi bőre évek óta „problémás”. Gyakoriak a száj körül, a szakálltájon, a nyakon viszkető pustulák, erosiók. Ezekre alkalmanként használt a kereskedelemben kapható és seborrhoeás bőrre javasolt készítményeket és gomba ellenes ecsetelőket.

Feltöltve: 2014-10-27 | Kategória: Esettanulmányok

Esetismertetés: Gyakori kórokozó, ritka lokalizációban

Infektológiai profilú belosztályra érkező 76 éves férfibeteg anamnézisében többek között 2-es típusú diabetes mellitus, krónikus lymphoid leukémia (CLL), krónikus obstruktív tüdőbetegség, pitvarfibrillatio, hypertonia, és hipertenzív szívbetegség szerepelnek.

Feltöltve: 2014-10-15 | Kategória: Esettanulmányok

Bullosus lichen planus - Esettanulmány

54 éves nő kb. 5 éve észleli nem gyógyuló, fájdalmas sebeit a jobb lábon, a sarok területén. A sebek az évek alatt fokozatosan növekedtek. A bal boka területén észlelt rozsdabarna színű, 3-5 mm nagyságú, a felszínből laposan kiemelkedő, hámreakciót nem mutató bőrtüneteket, helyileg kortikoszteroid externákkal kezelték.

Feltöltve: 2014-08-14 | Kategória: Esettanulmányok

Arthritis vagy sem?

Korábban egészséges, 63 éves nőbeteg háziorvosához fordult, a váll, a nyak, a medence és a derék területére lokalizáló, 4 napja tartó súlyos izommerevséggel és fájdalommal.

Feltöltve: 2014-06-09 | Kategória: Esettanulmányok

Kaposi sarcoma - Esettanulmány

72 éves férfi évtizedek óta krónikus primér nyiroködémában szenvedett a bal alsó végtagon. 2005-ben komplex ödéma­men­te­sí­tő kezelésben részesült: manualis drenázs, kompressziós pólya, gyógytorna.

Feltöltve: 2014-05-18 | Kategória: Esettanulmányok

Kéz- és lábujj nekrózis: Raynaud-szindróma?

37 éves nőbeteg extenzív és progresszív kéz- és lábujj nekrózissal. A beteg soha nem dohányzott, alkoholos abúzust negal. Családi kórtörténetben édesanyja részéről rheumatoid arthritis szerepel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-05-13 | Kategória: Esettanulmányok

Stressz ulcus kialakulása laparoscopos cholecystectomia kapcsán - esetbemutatás

KT. 44 éves nőbeteg előzményében hypertonia, valamint 2 alkalommal elvégzett sectio cesarea szerepel.

Feltöltve: 2014-04-21 | Kategória: Esettanulmányok

Nekrotizáló akut pankreátitisz - esettanulmány

A 65 éves férfibeteg anamnézisében 1967-ben és 1981-ben elszenvedett reumás láz és karditisz, valamint 1993 óta ismert hipertónia szerepelnek. 2013.03.21-én hirtelen kialakult erős, görcsös, felhasi fájdalom, hányás, hasmenés, kollapszus miatt jelentkezett a sürgősségi ügyeleten előző esti kevés kolbász, tojás és bor fogyasztását követően.

Feltöltve: 2014-04-09 | Kategória: Esettanulmányok

A PPI-k szerepe a refluxbetegség és a gasztroduodenitisz kezelésében

K. J. 64 éves, II-es típusú diabéteszes, ISZB-s nőbeteg felhasi diszkomfort, folyamatos hányinger, retroszternális égő jellegű fájdalom, savas felböfögés panaszával jelentkezett szakrendelésemen.

Feltöltve: 2014-04-02 | Kategória: Esettanulmányok

Hepatocelluláris carcinomát utánzó masszív hepatikus tuberculosis immunkompetens betegeben

A TB világszerte egyre nagyobb problémát jelent, ezért létfontosságú a betegség szokatlan prezentációinak felismerése. A májtuberculosis ritkán fordul elő immunkompetens egyénekben. Ismertetőnkben egy felső abdominális fájdalommal jelentkező, 26 éves fiatalember esetét mutatjuk be, akinél a laborvizsgálat rendellenes májfunkciókat tárt fel és a gyulladásos markerek emelkedett szintjét mutatta.

Feltöltve: 2014-03-31 | Kategória: Esettanulmányok

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld