Főoldal » Szakterületek » Esettanulmányok
Mit neveztek a középkor elejéig morbus regiusnak?
Kép
 
Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Esettanulmányok

NSAID-gastropathia – esetismertetés

A nem szteroid gyulladásgátló szerek (NSAID-ek) a világon a legelterjedtebben alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Legfontosabb terápiás hatásuk a gyulladásgátlásban, fájdalomcsillapításban és a lázcsillapításban rejlik.

Feltöltve: 2014-03-25 | Kategória: Esettanulmányok

Az időskor emésztőrendszeri panaszai és háttere

Az „időskor” nehezen kategorizálható időszaka életünknek. Időbeli értelemben a 65 év feletti életszakaszt jelenti, de biológiai értelemben életünk ezen időszaka valahogy mindenkinél máskor kezdődik.

Feltöltve: 2014-03-13 | Kategória: Esettanulmányok

Bögölycsípés és az internet

Augusztus végén, balatoni nyaralása után egy héttel jelent meg Ambulanciánkon a 45 éves nőbeteg, akit háziorvosa „influenza” diagnózissal utalt be lázas, rendkívül elesett állapotban.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-03-03 | Kategória: Esettanulmányok

Ritka kórképek: epekő ileus

Az epekő ileus a mechanikus bélelzáródás ritka oka, amit a biliáris-enteralis fisztulán áthaladó (gyakran a duodendumból érkező) epekő terminális ileumba való beékelődése okoz. A betegség jóval gyakoribb a 70 év körüli nőknél.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-01-07 | Kategória: Esettanulmányok

Ritka kórképek: makacs fejfájásként és panhypopituitarismusként jelentkező neurosarcodiosis

A sarcoidosis ismeretlen etiológiájú, krónikus, multiszisztémás gyulladásos megbetegedés, melyet az érintett szervek gyulladása jellemez. Köztudott, hogy az idegrendszer érintettségével járó neurosarcoidosis a sarcoidosis betegek kb. 5%-ánál jelentkezik. Azonban a szisztémás érintettség nélküli neurosarcoidosis igen ritka.

Feltöltve: 2013-11-25 | Kategória: Esettanulmányok

Chronicus calcifikáló pancreatitis szövődményei - esetbemutatások

A chronicus calcifikáló pancreatitis ismert szövődménye a meszes szövet által okozott térfoglalás, amely egyrészt a ductus choledochus, másrészt a ductus Wirsungianus kifolyási zavarával járhat.

Feltöltve: 2013-11-22 | Kategória: Esettanulmányok

Lymphangiectasia - Esettanulmány

L. K. 3 éves leány, születése óta észlelik a jobb felső végtag megvastagodását. Lokalizált gigantizmus tünetei, és a tenyéren látható bőrtünetek miatt keresték fel a szülők a rendelőt.

Feltöltve: 2013-10-24 | Kategória: Esettanulmányok

Mélyvénás trombózis – Ön hogyan kezelné a beteget?

35 éves nő, nem dohányzik, évek óta szed fogamzásgátló tablettát. Háziorvosnál jelentkezik bal lábszár fájdalommal. Előző nap (1. nap) erőteljes jogging edzése volt. Ortopédussal is konzultált (4. nap), aki nem talált patológiás eltérést és ibuprofen kezelést indított.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-09-18 | Kategória: Esettanulmányok

A mellkasi fájdalom differenciáldiagnosztikája

49 éves férfibeteg retrosternalis, bal vállba sugárzó fájdalom, hányinger miatt keresi fel a háziorvosi rendelőt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-09-03 | Kategória: Esettanulmányok

Rövid bél szindrómás betegek protonpumpa gátló (PPI) terápiája

A rövid bél szindrómás, jejuno- vagy colostomaval élő betegeknél nagy probléma a fokozott stoma output, amely a folyadék- és ionháztartás zavarához, illetve a lerövidült tranzit idő által a malabsorptio, maldigestio további romlásához vezet. A stoma hozam csökkentése elsődleges cél ezeknél a betegeknél.

Feltöltve: 2013-08-20 | Kategória: Esettanulmányok

Az endometriosis emésztőrendszeri megjelenése

Az endometriosis idült, ismeretlen eredetű nőgyógyászati betegség, amelyben a méhbelhártya vagy annak megfelelő szövet található a méh üregén kívül, bárhol a szervezetben.

Feltöltve: 2013-08-13 | Kategória: Esettanulmányok

Neurofibromatosishoz társuló gasztrointesztinális sztróma tumor - esettanulmány

Egy generalizált neurofibromatosisos, kiterjedt bőrmanifesztációval bíró férfit 13 évvel ezelőtt obstructiós icterus, epeúttágulat miatt vizsgáltunk. Ductus choledochust elzáró neurofibroma igazolódott, mely eltávolításra került, choledocho-enterostomia történt.

Feltöltve: 2013-08-06 | Kategória: Esettanulmányok

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld