Főoldal » Szakterületek » Sztomatológia
Mit fogalmaztak meg 3000 éve az indiai orvosok?
Kép
 
A direkt orális antikoagulánsok hogy teljesítenek antifoszfolipid szindrómában? Továbbra is csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja Hogyan hat a SARS-CoV-2 más légúti betegségekre? Megkezdődött a járványban dolgozó egészségügyiek munkabérelszámolása Csaknem 24 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten Nyomásgyakorlási eszközök bevetésére készül az orvosi kamara Metrórelikviákra és buszokra is lehet licitálni a BKV weboldalán A vakond lett az év emlőse Kiderült miért okoz függőséget a csokoládé, de van kiút
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Sztomatológia

Alvás közben állítja helyre a fogzománcot egy új fogkrém összetevő

Egy új fogkrémösszetevő alvás közben visszapótolja a fogzománc elvesztett ásványi anyagait, ezzel megelőzi a fogszuvasodást és enyhíti a fogérzékenységet. Az új összetevőt tartalmazó fogkrém online már most is beszerezhető, és a várakozások szerint év végére már a nagyobb üzletekben is megjelenik.

Feltöltve: 2016-05-11 | Kategória: Sztomatológia

Legyen a WEBBeteg szakértője!

Fogorvos szakorvosok jelentkezését várja az ország egyik legnagyobb laikus portálja, a WEBBeteg.hu. Jelentkezzen Ön is, és legyen orvosszakértő csapatunk tagja!

Feltöltve: 2016-01-29 | Kategória: Sztomatológia

A helyileg alkalmazott érzéstelenítők negatívan befolyásolhatják a gyermekek fogfejlődését

Először találta úgy egy amerikai kutatócsoport, hogy a fogászati beavatkozások során helyileg alkalmazott érzéstelenítők negatív hatással lehetnek a gyermekek fogfejlődésére.

Feltöltve: 2015-10-16 | Kategória: Sztomatológia

A periodontitis és a szívbetegség közti összefüggés

A periodontitis a szívbetegség egyik kockázati tényezője. Svéd kutatók nemrégiben azt is kimutatták, hogy a periodontitis egyik kórokozója olyan génexpressziós változásokat okoz, ami az aorta simaizomsejtjeiben fokozza a gyulladást és felgyorsítja az atherosclerosist. A kutatás eredményét az Amerikai Mikrobiológus Társaság (American Society for Microbiology) szakmai folyóirata, az Infection and Immunity közölte.

Feltöltve: 2015-10-12 | Kategória: Sztomatológia

A csontanyagcsere egyes biomarkerei összefüggésben állnak a periodontális betegségek súlyosságával

Amerikai kutatók eredményei szerint úgy tűnik, hogy egyes csontanyagcsere biomarkerek összefüggenek a súlyosabb periodontális betegségekkel.

Feltöltve: 2015-09-14 | Kategória: Sztomatológia

Kevés a bizonyíték a xylitol fogszuvasodást megelőző hatására

Korábbi kutatások új elemzése szerint csekély bizonyíték támasztja alá azt az állítást, hogy a népszerű édesítőszer, a xylitol önmagában csökkenti a fogszuvasodás valószínűségét.

Feltöltve: 2015-06-19 | Kategória: Sztomatológia

A hét képe

A hét képe: Laugier-Hunziker szindróma - Forrás: Figure 1.

Feltöltve: 2015-06-15 | Kategória: Sztomatológia

A periodontitis és a mérsékelt-súlyos psoriasis összefüggése

A BMC Oral Healt 2014 14. számában megjelent tanulmány célja a periodontitis és az alveoláris csontritkulás prevalenciájának összehasonlítása volt psoriasisban szenvedő betegek és random módon szelektált kontrollcsoport között.

Feltöltve: 2015-02-23 | Kategória: Sztomatológia

A fogszuvasodás elkerülésén túl is fontos a megfelelő szájhigiéné

Mindannyian tudjuk, hogy a fogápolás hiánya fogszuvasodást, ínybetegséget és kellemetlen leheletet okoz, ám a fogmosás elmulasztása ennél súlyosabb következményekkel is járhat. Lássuk hát, milyen kórképeket érint a dentális egészség hiánya.

Feltöltve: 2014-11-01 | Kategória: Sztomatológia

Még a fogorvosok sem értenek egyet a fogmosás helyes módjában

Még a fogorvosok is vitatkoznak a fogmosás helyes módjáról, így senki nem tudja megmondani, hogy mi is a helyes fogmosás biztos módja, állítja egy új tanulmány.

Feltöltve: 2014-10-04 | Kategória: Sztomatológia

Az FDA a fogzási fájdalmak csökkentésére alkalmazott lidocain veszélyeire figyelmeztet

A 2%-os viszkózus orális lidocain oldatot nem szabad használni csecsemők és gyermekek fogzási fájdalmainak kezelésére, mert a készítmény alkalmazása súlyos veszélyekkel járhat. – figyelmeztet az US Food and Drug Administration (FDA) nemrégiben kiadott gyógyszerbiztonságossági közleménye.

Feltöltve: 2014-08-19 | Kategória: Sztomatológia

A tejfogbél őssejtek elvezethetnek a hőguta kezeléséhez

Tajvani kutatók megállapították, hogy a humán tejfogbél eredetű őssejtek (SHED) intravénás alkalmazása a hőguta okozta agykárosodással szemben protektív hatást fejt ki.

Feltöltve: 2014-06-30 | Kategória: Sztomatológia

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld