Főoldal » Szakterületek » Szexológia

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

Szexológia

11 csecsemő halála miatt leállították a holland sildenafil tanulmányt 2.

Azonnali hatállyal leállították azt a holland kutatást, amely az erektilis diszfunkció kezelésére alkalmazott sildenafil terhes nőkön való alkalmazását vizsgálta, miután...

Feltöltve: 2018-09-13 | Kategória: Szexológia

11 csecsemő halála miatt leállították a holland sildenafil tanulmányt 1.

Azonnali hatállyal leállították azt a holland kutatást, amely az erektilis diszfunkció kezelésére alkalmazott sildenafil terhes nőkön való alkalmazását vizsgálta, miután...

Feltöltve: 2018-09-10 | Kategória: Szexológia

Hogyan vegyük fel a szexuális kórtörténetet? 2. rész

Szakterülettől függetlenül, valójában minden orvosnak szüksége lesz valamikor arra, hogy a beteg szexuális élete felől érdeklődjön. Az alábbiakban ezért igyekszünk javaslatokkal szolgálni a szexuális kórtörténet alapos felvételéhez.

Feltöltve: 2018-08-14 | Kategória: Szexológia

Hogyan vegyük fel a szexuális kórtörténetet? 1. rész

A CDC szexuális úton terjedő betegékkel (STD) kapcsolatos legutóbbi, 2016-os értékelése azt mutatta, hogy az utóbbi három évben folyamatosan nőtt az STD-k gyakorisága.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-08-08 | Kategória: Szexológia

A női libidó fokozására szánt gyógyszert a bizonytalanság ellenére jóváhagyták

Az FDA tavaly heves vita után hagyta csak jóvá egy gyógyszer alkalmazását premenopauza állapotában lévő nők libidócsökkenésének kezelésére.

Feltöltve: 2018-07-25 | Kategória: Szexológia

Erről, és nem a szexről szól valójában a nimfománia

A szexet habzsoló emberek gyakran tűnnek nagyvilági életmódot folytató, irigylésre méltó sármőröknek vagy díváknak, pedig a szenvedélyük teljesen más karaktert rejt.

Feltöltve: 2018-07-24 | Kategória: Szexológia

Infertilis férfiak hormonkezelésének szisztematikus áttekintése

Az áttekintés alapján a következő megállapításokat tették: Az exogén tesztoszteron gátolja a spermatogenezist.

Feltöltve: 2018-06-22 | Kategória: Szexológia

A legtöbb beteg őszintén vall szexuális orientációjáról

Ezekkel a kérdésekkel vélhetőleg csökkenthető az LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transsexual, transgender, intersexed) betegek egészségügyi hátrányos helyzete.

Feltöltve: 2018-05-29 | Kategória: Szexológia

Az aktív nemi életet élő fiatalok többségénél lazán kezelik a szexuális kockázatértékelést

Több egészségügy szervezet is javasolja, hogy az orvosok időnként kérdezzék ki szexuálisan aktív kamasz és felnőtt betegeiket a HIV vagy egyéb szexuális úton terjedő (STD) betegségek kockázatát illetően a potenciális magatartásformákról, sokuk ezt mégsem teszik meg.

Feltöltve: 2018-04-13 | Kategória: Szexológia

Az alacsony D-vitamin szint pótlása

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét. A vizsgálat a D-vitamin pótlás nemi szteroid szintekre gyakorolt hatását értékelte normál tesztoszteronszintű férfiaknál.

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Szexológia

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét

Egy új randomizált kontrollált vizsgálat eredményei szerint a D-vitamin pótlás jelentős mértékben növeli a normál tesztoszteronszintű középkorú férfiak ösztradiol szintjét, miközben jelentősen csökkenti a nemi hormon-kötő globulin (SHBG) szinteket.

Feltöltve: 2018-02-12 | Kategória: Szexológia

Az ondó számos vírusnak nyújt búvóhelyet

A jelenlegi orvosi szakirodalom elemzése 27 fertőző vírus genetikai bizonyítékát mutatta ki a spermában, beleértve a félelmet keltő Zika, az Ebola, a Marburg, a Lassa-láz és a chikungunya, valamint a mumpsz, az Epstein-Barr és a bárányhimlő vírusok részecskéit.

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Szexológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld