Főoldal » Szakterületek » Szexológia

Hol van eltemetve Alexander Fleming?

 
4 munkakör, ami negatívan hat a személyiségünkre: megváltoztatják a viselkedést,,Gyógyszerészként mondthatom,hogy nem szeretem a szakmám,mert a cégek akik vezetnek minket és fenét ...''Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''

Szexológia

Az aktív nemi életet élő fiatalok többségénél lazán kezelik a szexuális kockázatértékelést

Több egészségügy szervezet is javasolja, hogy az orvosok időnként kérdezzék ki szexuálisan aktív kamasz és felnőtt betegeiket a HIV vagy egyéb szexuális úton terjedő (STD) betegségek kockázatát illetően a potenciális magatartásformákról, sokuk ezt mégsem teszik meg.

Feltöltve: 2018-04-13 | Kategória: Szexológia

Az alacsony D-vitamin szint pótlása

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét. A vizsgálat a D-vitamin pótlás nemi szteroid szintekre gyakorolt hatását értékelte normál tesztoszteronszintű férfiaknál.

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Szexológia

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét

Egy új randomizált kontrollált vizsgálat eredményei szerint a D-vitamin pótlás jelentős mértékben növeli a normál tesztoszteronszintű középkorú férfiak ösztradiol szintjét, miközben jelentősen csökkenti a nemi hormon-kötő globulin (SHBG) szinteket.

Feltöltve: 2018-02-12 | Kategória: Szexológia

Az ondó számos vírusnak nyújt búvóhelyet

A jelenlegi orvosi szakirodalom elemzése 27 fertőző vírus genetikai bizonyítékát mutatta ki a spermában, beleértve a félelmet keltő Zika, az Ebola, a Marburg, a Lassa-láz és a chikungunya, valamint a mumpsz, az Epstein-Barr és a bárányhimlő vírusok részecskéit.

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Szexológia

Okozhat-e szívleállást a szex?

A kutatók szerint az oregoni Portlandban és vonzáskörzetében 2002 és 2015 előfordult több mint 4500 hirtelen szívleállás közül mindössze 34 eset köthető szexhez, ami mindössze 0,7%-os arányt jelent.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-12-12 | Kategória: Szexológia

A spermiumszám környezeti és életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban

Egy szisztematikus metaanalízis eredménye szerint 1973-2011 között az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak spermium koncentrációja (SC) több mint a felére csökkent.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Szexológia

Az amerikaiaknak csupán egyharmada használ gumióvszert

Bár a gumióvszer védelmet nyújt a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségekkel (STD) szemben, egy új beszámoló szerint az amerikaiak csupán egyharmada használja.

Feltöltve: 2017-10-08 | Kategória: Szexológia

Alvás minőség és szexualitás

Egy új tanulmány szerint elégedettebbek a szexuális életükkel azok az idősebb nők, akik éjjelente jól alszanak. A tanulmányt a Menopause folyóirat januári kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-02-27 | Kategória: Szexológia

Drágám, ma ne, fáj a fejem!

Minden harmadik válás okaként az elhidegülést szokták említeni az érintettek. „Ma ne, fáj a fejem.” A viccekből, de a való életből is ismerős lehet ez a mondat. Természetesen előfordulhat, hogy a „kifogás” hátterében lelki okok állnak, de gyakran az is, hogy frontérzékenység, vagy migrén miatt ténylegesen a fejben lévő hasogató fájdalom az együttlét akadálya. Ilyenkor az időben bevett és megfelelően hatékony fájdalomcsillapító a fájdalom mellett „más” problémákra is gyógyírt jelenthet.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Szexológia

A sleeve gastrectomia javítja az elhízott férfiak tesztoszteronszintjét

A kaliforniai Stanford Egyetem sebészeinek eredménye alapján a testsúlycsökkentés céljából végrehajtott sleeve gastrectomia normalizálja az elhízott férfiak tesztoszteronszintjét. Az Amerikai Sebész Kollégium (American College of Surgeons) 2015-ös Klinikai Kongresszusán elhangzott beszámolójuk szerint a bariátriai műtétet követő 12 hónap során az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező obéz férfiak tesztoszteronszintje mérhetően emelkedett.

Feltöltve: 2016-10-12 | Kategória: Szexológia

Női libidónövelő tabletta

Az amerikai Food and Drug Administration 2015 augusztusában hagyta jóvá a Addyi (flibanserin) alkalmazását az első olyan gyógyszerként, amely a premenopauzális nők alacsony szexuális vágyának kezelésére használható abban az esetben, ha a libidócsökkenést nem fizikai vagy pszichés okok alapozzák meg.

Feltöltve: 2016-10-11 | Kategória: Szexológia

Erectilis disfunctió kezelésére szánt gyógyszerek az FDA új megfigyelési listáján

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) nemrégiben bejelentette, hogy vizsgálat alá helyezi az erektilis diszfunkció kezelésére használt gyógyszerek, többek közt a sildenafil (Viagra, Pfizer) és a tadalafil (Cialis, Lilly) és a melanoma lehetséges kapcsolatát, amit korábbi vizsgálatok már tanulmányoztak, ám nem jutottak eléggé meggyőző eredményre.

Feltöltve: 2016-07-28 | Kategória: Szexológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld