Főoldal » Szakterületek » Szexológia

Mi a paracetamol antidotuma?

Kép
 
Durva drágulás a magyar rezsidíjaknál és az egészségügyben,,Nem csodálkozom a képviselőknek jut mi meg mehetünk el a magyar földről máshová dolgozni.Mi lesz mé...''Új szuperkórház, ahol minden beteget VIP-vendégként kezelnek,,Hol lesz ez, magánkórház lesz, vagy mehetnek ide ingyen az Egészségügyi hozzájárulást fizető, terül...''Csak a doktor lelkiismerete az ellátás színvonalának garanciája,,Kb. 30 évvel ezelőtt néhány évig kollegiális vezető háziorvos voltam, ellenőriztem a kollégákat, se...''Még mindig több mint 300 praxis betöltetlen,,Konkrét példa : - Ideális praxisomat ajánlottam kórházi fiatal szakorvosjelölteknek és udvariasan ...''Ártalmas is lehet a gluténmentes étrend,,.''

Szexológia

Infertilis férfiak hormonkezelésének szisztematikus áttekintése

Az áttekintés alapján a következő megállapításokat tették: Az exogén tesztoszteron gátolja a spermatogenezist.

Feltöltve: 2018-06-22 | Kategória: Szexológia

A legtöbb beteg őszintén vall szexuális orientációjáról

Ezekkel a kérdésekkel vélhetőleg csökkenthető az LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transsexual, transgender, intersexed) betegek egészségügyi hátrányos helyzete.

Feltöltve: 2018-05-29 | Kategória: Szexológia

Az aktív nemi életet élő fiatalok többségénél lazán kezelik a szexuális kockázatértékelést

Több egészségügy szervezet is javasolja, hogy az orvosok időnként kérdezzék ki szexuálisan aktív kamasz és felnőtt betegeiket a HIV vagy egyéb szexuális úton terjedő (STD) betegségek kockázatát illetően a potenciális magatartásformákról, sokuk ezt mégsem teszik meg.

Feltöltve: 2018-04-13 | Kategória: Szexológia

Az alacsony D-vitamin szint pótlása

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét. A vizsgálat a D-vitamin pótlás nemi szteroid szintekre gyakorolt hatását értékelte normál tesztoszteronszintű férfiaknál.

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Szexológia

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét

Egy új randomizált kontrollált vizsgálat eredményei szerint a D-vitamin pótlás jelentős mértékben növeli a normál tesztoszteronszintű középkorú férfiak ösztradiol szintjét, miközben jelentősen csökkenti a nemi hormon-kötő globulin (SHBG) szinteket.

Feltöltve: 2018-02-12 | Kategória: Szexológia

Az ondó számos vírusnak nyújt búvóhelyet

A jelenlegi orvosi szakirodalom elemzése 27 fertőző vírus genetikai bizonyítékát mutatta ki a spermában, beleértve a félelmet keltő Zika, az Ebola, a Marburg, a Lassa-láz és a chikungunya, valamint a mumpsz, az Epstein-Barr és a bárányhimlő vírusok részecskéit.

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Szexológia

Okozhat-e szívleállást a szex?

A kutatók szerint az oregoni Portlandban és vonzáskörzetében 2002 és 2015 előfordult több mint 4500 hirtelen szívleállás közül mindössze 34 eset köthető szexhez, ami mindössze 0,7%-os arányt jelent.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-12-12 | Kategória: Szexológia

A spermiumszám környezeti és életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban

Egy szisztematikus metaanalízis eredménye szerint 1973-2011 között az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak spermium koncentrációja (SC) több mint a felére csökkent.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Szexológia

Az amerikaiaknak csupán egyharmada használ gumióvszert

Bár a gumióvszer védelmet nyújt a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségekkel (STD) szemben, egy új beszámoló szerint az amerikaiak csupán egyharmada használja.

Feltöltve: 2017-10-08 | Kategória: Szexológia

Alvás minőség és szexualitás

Egy új tanulmány szerint elégedettebbek a szexuális életükkel azok az idősebb nők, akik éjjelente jól alszanak. A tanulmányt a Menopause folyóirat januári kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-02-27 | Kategória: Szexológia

Drágám, ma ne, fáj a fejem!

Minden harmadik válás okaként az elhidegülést szokták említeni az érintettek. „Ma ne, fáj a fejem.” A viccekből, de a való életből is ismerős lehet ez a mondat. Természetesen előfordulhat, hogy a „kifogás” hátterében lelki okok állnak, de gyakran az is, hogy frontérzékenység, vagy migrén miatt ténylegesen a fejben lévő hasogató fájdalom az együttlét akadálya. Ilyenkor az időben bevett és megfelelően hatékony fájdalomcsillapító a fájdalom mellett „más” problémákra is gyógyírt jelenthet.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Szexológia

A sleeve gastrectomia javítja az elhízott férfiak tesztoszteronszintjét

A kaliforniai Stanford Egyetem sebészeinek eredménye alapján a testsúlycsökkentés céljából végrehajtott sleeve gastrectomia normalizálja az elhízott férfiak tesztoszteronszintjét. Az Amerikai Sebész Kollégium (American College of Surgeons) 2015-ös Klinikai Kongresszusán elhangzott beszámolójuk szerint a bariátriai műtétet követő 12 hónap során az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező obéz férfiak tesztoszteronszintje mérhetően emelkedett.

Feltöltve: 2016-10-12 | Kategória: Szexológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld