Főoldal » Szakterületek » Fogorvos

Mit fedezett fel Alexander Fleming?

Kép
 
Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) Protonpumpa gátlók alkalmazása intenzív osztályokon: haszon vagy kockázat? Fő foglalkozáskörök szerinti öngyilkossági arányok 2012-2015 között 17 amerikai tagállamban 1. Influenza: megkezdődött a járvány 5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek Testre szabott terápia Gombapörkölt helyett: gombaragu Halhatatlan holttest A skandináv szokást, ami sosem lesz divat
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Fogorvos

Az aszpirin szerepe a fogszuvasodás gyógyításában

A fogszuvasodás világszerte a legelterjedtebb fogászati megbetegedés, és lehetséges, hogy egy gyakran használt közismert gyógyszer képes helyrehozni a fogszuvasodás által okozott károkat.

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Fogorvos

A szájrák és a nők diabetesenek kapcsolata

Egy új kutatás során kiderült, hogy a diabetesben szenvedő nőknél drasztikus mértékben nő a szájrák kialakulásának veszélye.

Feltöltve: 2018-11-26 | Kategória: Fogorvos

Kampány indult a helyes szájápolásért

Kampányt indított a helyes szájápolás érdekében a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája - közölte az intézmény igazgatója.

Feltöltve: 2018-10-25 | Kategória: Fogorvos

Európában egyedülálló alapképzés indítását tervezik

Debreceni egyetem a Semmelweis Egyetemmel közösen képezne a digitális technológiákban jártas fogtechnikusokat.

Feltöltve: 2018-04-13 | Kategória: Fogorvos

Esetismertetés: bőr-lágyrész fertőzés idős férfibetegben

72 éves cukorbeteg férfi háziorvosi rendelésen jelentkezik bal alsó végtagi fájdalommal.

Feltöltve: 2018-01-29 | Kategória: Fogorvos

Esetismertetés: akut tonsillo-pharingitises nőbeteg

40 éves nőbeteg fül-orr-gégészeti szakvizsgálatra jelentkezik torokfájdalommal, mely a jobb oldali fül felé sugárzik, fájdalma miatt nem tud aludni.

Feltöltve: 2018-01-09 | Kategória: Fogorvos

Az akut tonsillo-pharyngitis kezelési buktatói

A háziorvosi praxisban az egyik leggyakrabban megjelenő probléma az akut légúti fertőzés miatt jelentkező betegek ellátása. A betegek a gyors javulás reményében szinte azonnal antibiotikum kezelést szeretnének. A megfelelő antibiotikum kiválasztása azonban nem könnyű.

Feltöltve: 2017-12-28 | Kategória: Fogorvos

Nem komplikált bőr- és lágyrész fertőzések az ambuláns ellátásban

2011-ben az USA-ban a bőr- és lágyrész fertőzések (SSTI-k) miatt létrejövő orvosi vizitek száma elérte a 14 milliót. Az elmúlt évtizedben aggasztóan emelkedett a területen szerzett MRSA (methicillin rezisztens Staphylococcus aureus) kóroki szerepe; a legújabb adatok szerint az alapellátásban minden ötödik betegnél számolhatunk ennek a baktériumnak a megjelenésével.

Feltöltve: 2017-12-21 | Kategória: Fogorvos

Speciális fertőzéses kórképek – amiről jó tudni az alapellátásban

A háziorvosi rendelőben nemcsak a gyógyszeres terápia kiválasztása a feladat, hanem a szakellátó helyek speciális kórképekben javasolt kezelési módjainak követése és a beteg megfigyelése is.

Feltöltve: 2017-12-14 | Kategória: Fogorvos

Szájüregi fertőzések antibiotikum kezelése az alapellátásban

Szájüregi fertőzéssel gyakran jelentkeznek a betegek háziorvosi rendelésen. Kiemelt szempont, hogy az ellátó orvosok pontosan átlássák a probléma súlyát, és ha szükséges, a megfelelő helyre küldjék a beteget vagy a legoptimálisabb kezeléshez nyúljanak. Ahhoz, hogy hatékony antibiotikumot tudjunk választani, tisztában kell lennünk a fertőzés kóroki hátterével. A cikk ebben próbál útmutatást nyújtani a kezelési lehetőségek összefoglalásával.

Feltöltve: 2017-12-07 | Kategória: Fogorvos

VII. Tóth Pál Vándorgyűlés, MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szimpóziuma

A konferencia a fogszabályozással és gyermekfogászattal foglalkozó orvosok nagy hagyományokkal rendelkező kongresszusa.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Fogorvos

Melanoma malignum a szájüregben - a hét képe

A 60 éves nőbeteg 2 hónappal ezelőtt felső ínyt ért tompa traumát szenvedett, melyet követően kialakult, azóta is fennálló fekete elszíneződés miatt jelentkezett orvosánál. Panaszai nem voltak, nem ivott, nem dohányzott.

Feltöltve: 2016-07-18 | Kategória: Fogorvos

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld