Főoldal » Szakterületek » Fogorvos

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 
Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 1.rész Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket Szlávik János: az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca Szenzációs műtétre, anyaméh-átültetésre (is) készülnek a PTE-n! Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást A felrobbantott Margit híd ma is rejt titkokat a Dunában 100 millió éves világító bogarat találtak Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását
A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,A plasztikkártyát és a digitális útlevelet le kell gyártani? Milliós nagyságrendben. Egy újabb fö...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,https://index.hu/kulfold/2021/01/24/lazadnak_a_hollandok_a_kijarasi_tilalom_ellen/''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,https://index.hu/kulfold/2021/01/24/brit_tisztifoorvos-helyettes_a_beoltott_emberek_is_terjesztheti...''Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Porhintés. ki az az elmebeteg,aki ha nem szűnik meg a szabad orvosválasztás, elhiszi hogy ingyen be...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''

Fogorvos

Periodontitis hatása a biológiai terápiára?

Úgy vélik, hogy a rheumatoid arthritis (RA) és a periodontitis (periodontális betegség, PD) számos azonos klinikai és patológiai jellemzővel rendelkezik. Csak kevés jelentés vizsgálta azonban a PD mértéke és az RA kezelésre adott terápiás válasz közötti kapcsolatot.

Feltöltve: 2020-09-30 | Kategória: Fogorvos

Miért rossz az élsportolók szájhygiéniai állapota?

Az élsportolók esetében magas a szájbetegségek aránya, annak ellenére, hogy gyakrabban mosnak fogat, mint a legtöbb ember, - állapította meg egy új tanulmány.

Feltöltve: 2020-08-26 | Kategória: Fogorvos

Annyi fogorvosi rendelő zárt be, hogy hatóságilag kell kijelölni a sürgősségi ellátást végzőket

Megyénként egy-két rendelőt kell hatóságilag kijelölni, ahol a sürgős eseteket ellátják – írta Kásler Miklós miniszter a fogorvosoknak. A levélben tételesen felsorolta azt is, mi számít sürgős esetnek.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Fogorvos

Ellátás nélküliek az angolok fogászat terén?

Az NHS alapellátásra vonatkozó felmérésének eredményei alapján négyből egy beteg, azaz nagyjából 1,03 millió ember nem szerepel a közfinanszírozott fogorvosok által vezetett nyilvántartásban és az elmúlt év során nem tudott fogászati ellátásra időpontot szerezni.

Feltöltve: 2020-02-18 | Kategória: Fogorvos

A Helicobacter pylori fertőzés fogászati vonatkozásai

A Helicobacter pylori (H. pylori) 1983 óta ismert, mint a fekély etiológiai faktora. A Gram negatív mikroaerofil spirális alakú pálcát a hosszú flagelluma segíti a mozgásban és a gyomor mucosához való tapadásban.

Feltöltve: 2020-01-28 | Kategória: Fogorvos

Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban

A Tampere Egyetem kutatói elsőként bizonyították, hogy a stroke betegek agyi embóliái orális patogénekből származó DNS-t tartalmaznak. A kutatók cikkét a Journal of American Heart Association tudományos szakfolyóirat közölte.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-11-11 | Kategória: Fogorvos

Kedvezőtlen az élsportolók orális egészségi állapota

Az University College London (UCL) egyik új tanulmánya arra a megállapításra jutott, hogy bár az élsportolók általában a legtöbb embernél gyakrabban mosnak fogat, mégis gyakrabban szenvednek különböző szájüregi megbetegedésekben.

Feltöltve: 2019-10-18 | Kategória: Fogorvos

Jubileumi gyémánt és arany díszokleveleket adtak át a FOK-on

A Fogorvostudományi Kar (FOK) ünnepségén az ötven és hatvan évvel ezelőtt végzett fogorvosok vehettek át jubileumi gyémánt és arany díszoklevelet Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettestől, Dr. Gerber Gábor dékántól és Dr. Nyirády Pétertől, a Szak- és Továbbképzési Központ igazgatójától.

Feltöltve: 2019-10-09 | Kategória: Fogorvos

A gingivitis és az Alzheimer-kór kapcsolata

A rendszeres fogmosás nem csak a fogainkat védi, hanem az Alzheimer-kór kialakulását is elodázza, mivel az ínybetegségek és az Alzheimer-kór egyértelműen kapcsolatban állnak egymással. - olvasható a Bergen Egyetem kutatóinak beszámolójában.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-09-25 | Kategória: Fogorvos

A fluorid hatása a vese- és májfunkciókra

A Environment International szakfolyóirat augusztusi kiadásában megjelent tanulmány eredménye arra utal, hogy a fluorid expozíció ronthatja a kamaszok vese- és májfunkcióit.

Feltöltve: 2019-09-19 | Kategória: Fogorvos

Fogszúvasodásban alkalmazott lézer és biodentin

A vizsgálat célja, hogy értékelje különböző fogászati anyagok (műgyanta-módosított üvegionomer ragasztócement (RMGIC); biodentin) hatását a fogszuvasodás kezelésében önmagukban illetve lézerrel kombinálva (lézer+RMGIC+lézer; biodentin).

Feltöltve: 2019-08-15 | Kategória: Fogorvos

Saját bevételüket forgatják bele az állami ellátásba

Szeptember elején kéthetes sztrájkra készülnek a fogorvosok, a kezdeményezéshez már ezren csatlakoztak. Az ok: sokak számára nehézségekbe ütközik praxisuk fenntartása.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Fogorvos

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld