Főoldal » Szakterületek » e-Health

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Müller Cecília: 4 napnál nem régebbi negatív teszt kell az idősotthoni felvételhez Nem komplikált cystitis: ritkább patogének esetén mit válasszunk? Június 16-tal megszűnhet a veszélyhelyzet Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjenek napozni az emberek Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen Újabb 10 embernél mutatták ki a koronavírust, meghalt 2 beteg Nem kockázatosak a gyógyszerhatóanyag-maradványok a Balatonban Borozgatás után szerezték meg az első magyar jogosítványt Kulka János és Csákányi Eszter is szerepelni fog egy ingyenes, online előadásban
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Mondjuk engem érdekelne, ha a kamara arról is irna, hogy mi a háttere a csoportos élet és balesetbi...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Rendőr lesz minden rendelőben,aki a hálapénz átadását "felügyeli". Ő jobban meg lesz fizetve az or...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''

e-Health

Életeket ment a magyar startup

Semmelweis Ignác után újabb magyar technológia változtathatja meg a kórházak életét. A HandInScan csapata egy olyan digitális rendszert fejlesztett, amely alkalmas az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítési eljárásának kiértékelésére – közvetlen és objek­tív módon.

Feltöltve: 2016-09-12 | Kategória: e-Health

Élen jár az egészségügyi szektor a digitalizációs fejlesztésekben

Az egészségügyi szektorban működő szervezetek több mint fele tervez digitalizációs fejlesztéseket a következő három évben - derült ki a Siemens Zrt. megbízásából, a Siemens Healthineers közreműködésével a hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatásból.

Feltöltve: 2016-08-31 | Kategória: e-Health

Fizess, vagy a pácienseid bánják !

Több mint tízmillió páciens adatait lopta el egészségügyi intézményektől az a hacker, aki az adatbázist most a fekete piacon árulja. Ha egy kórház nem hajlandó fizetni, erről értesíti az érintett pácienseket is, így helyezve még nagyobb nyomás alá az intézményt.

Feltöltve: 2016-07-20 | Kategória: e-Health

Nem kell már beteg az orvostanhallgatóknak

Világszerte egyre nagyobb szerepet kap az egészségügyi oktatásban és a gyógyításban az egészségügyi informatika egyik sikerágazata, a betegszimulációs technológia. A hazai informatikus szakemberek egyelőre kevéssé ismerik a szakterületet, pedig az innovatív egészségügyi ágazat igazi hiányterület, melyre 50 ezer magasan képzett szakembert várnak világszerte, így Magyarországon is – derült ki a CAE Healthcare szakmai nyílt napján.

Feltöltve: 2016-07-08 | Kategória: e-Health

Világsiker kapujában a debreceni orvostanhallgatók appja

Az Imagine Cup a világ legnagyobb, diákoknak tartott innovációs versenye, amin egyetemista csapatok mutatnak be okostelefonos appokat, online szolgáltatásokat, meg minden hasonlót, amikkel mostanában milliárdos üzleteket szoktak csinálni kollégiumi szobákból elindult startupok. A versenyt a Microsoft tartja és szponzorálja, és mostanában a magyarok rendszeresen nyerni járnak a seattle-i döntőre: két éve a fitness-tamagocsi Tep, tavaly a turisztikai appba oltott kalandjáték Mistory hozott haza több díjat is.

Feltöltve: 2016-07-01 | Kategória: e-Health

Izgalmas pályázati lehetőség orvosi startupoknak is

Medtech, biotech és digital health témakörben innovatív ötlettel vagy már meglévő termékkel, szolgáltatással rendelkező kkv-knak kihagyhatatlan lehetőség! Az EIT Health InnoStars szervezésében két accelerator pályázati program felhívása jelent meg 2016. június 15-i beadási határidővel.

Feltöltve: 2016-06-09 | Kategória: e-Health

A Microsoft már akkor tudhat a rákról, amikor a beteg még csak sejti

Eric Horvitz és Ryen White, a Microsoft kutatói és John Paparrizos, a Columbia Egyetem diákja tanulmányt jelentettek meg egy onkológiai kiadványban, amiben arról írnak: a tech-vállalat Bing néven ismert keresőmotorja segítségével sok esetben azelőtt képesek azonosítani a hasnyálmirigyrákot, mielőtt az érintett felhasználó ezzel tisztában lenne.

Feltöltve: 2016-06-08 | Kategória: e-Health

Óriási siker a demenciakutató mobiljáték

Alig két héttel a bevezetése után világszerte több mint egymillió ember töltötte le a Sea Hero Quest (A tenger hőse) nevű mobiljátékot, amelyet a demenciakutatás előmozdítására fejlesztettek kutatók a Glitchers játékfejlesztő céggel és a Deutsche Telekommal együttműködve.

Feltöltve: 2016-05-27 | Kategória: e-Health

Forradalom jön az egészségügyben: 2020 lehet a csúcspont

Mi az összefüggés a daganatos elváltozások korai észlelése, a kevesebb szívinfarktus, a fogamzásgátlás és az okostechnológia között? Az eszközeink, az adataink és az internet összekapcsolása 2020-ra 1000 milliárdos piacot fog jelenteni, amiből hatalmas szeletet hasít ki az egészségügy - olvasható a portfolio.hu internetes portálon.

Feltöltve: 2016-05-25 | Kategória: e-Health

Egy debreceni startup, ami gyökeresen átformálja az anatómia tanulást

Az anatómia tanulást megkönnyítő mobilalkalmazást fejlesztett egy debreceni startup, amellyel a hazai mellett, már nemzetközi sikereket is elértek. Az RF Anatómia Atlasz segítségével az emberi test minden apró részlete megvizsgálható, a 700-nál is több illusztráció és az angol-latin szótár a humán anatómiai ismeretek könnyebb elsajátítását segítik elő. Nem csak a tanulásban, de a mindennapi orvoslásban is segítség lehet ez a mobilalkalmazás.

Feltöltve: 2016-05-10 | Kategória: e-Health

Összegezték az emberiség alvási szokásait egy applikációval

Kutatóknak sikerült összegezniük az emberiség alvási szokásait egy mobiltelefonos applikációval.

Feltöltve: 2016-05-10 | Kategória: e-Health

Összeforr a viselhető kütyük és az egészségügy jövője

Kettős kép van a viselhető eszközök piacán. Miközben egyesek joggal aggódnak amiatt, hogy a cégek innentől kezdve szó szerint minden lépésünkkel és egészségügyi adatunkkal tisztában vannak, addig a másik oldalról nagy hasznot jelenthetnek az effajta kütyük az egészségügyben.

Feltöltve: 2016-04-19 | Kategória: e-Health

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld