Főoldal » Szakterületek » e-Health

Mi a biszfoszfonátok egyik veszélyes komplikációja?

Kép
 
Müller Cecília: 4 napnál nem régebbi negatív teszt kell az idősotthoni felvételhez Nem komplikált cystitis: ritkább patogének esetén mit válasszunk? Június 16-tal megszűnhet a veszélyhelyzet Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjenek napozni az emberek Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen Újabb 10 embernél mutatták ki a koronavírust, meghalt 2 beteg Nem kockázatosak a gyógyszerhatóanyag-maradványok a Balatonban Borozgatás után szerezték meg az első magyar jogosítványt Kulka János és Csákányi Eszter is szerepelni fog egy ingyenes, online előadásban
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Mondjuk engem érdekelne, ha a kamara arról is irna, hogy mi a háttere a csoportos élet és balesetbi...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Rendőr lesz minden rendelőben,aki a hálapénz átadását "felügyeli". Ő jobban meg lesz fizetve az or...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''

e-Health

Daganateltávolító műtét élőben!

Magyar idő szerint csütörtökön 13 órakor kezdődik az első olyan műtét, ami megvillantja, milyen lehetőségek is vannak a távmedicinában, ha virtuális valósággal keverjük. A daganateltávolító műtétet élőben közvetítik.

Feltöltve: 2016-04-14 | Kategória: e-Health

Az egészségügyet ötvözi a digitális technológiákkal az orvosi jövőkutató

Mivel az okos technológiák az életnek már minden területén jelen vannak, és ez alól az egészségügy sem kivétel, Meskó Bertalan orvosi jövőkutatóként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a hasznos technológiai újításokat mindenkinek elérhető módon behozza a mindennapi klinikai gyakorlatba.

Feltöltve: 2016-04-12 | Kategória: e-Health

Egyszer használatos, vezeték nélküli pulzoximéter

Az amerikai True Wearables Inc. gyógyászati eszközgyártó vállalat a közelmúltban bemutatta a világ első, vezeték nélküli, egyszer használatos, eldobható pulzoximéterét. Az Oxxiom névre keresztelt eszköz az arteriás oxigén szaturációt (SpO2), a pulzusszámot (PR) és a perfúziós indexet (PI) méri.

Feltöltve: 2016-03-24 | Kategória: e-Health

8 új egészségügyi alkalmazás orvosoknak

Vérátömlesztést segítő alkalmazás, app, amely segít eldönteni, hogy végezzen-e terheléses tesztet a kardiológus vagy akár komplex tachydysrhythmia-t is képes vezetni. Egy kalkulátor segít megállapítani a halálozási kockázatot a klinikai tünetek és a labor eredmények alapján egy Ebolás páciens esetében. Összegyűjtöttünk néhány új és hasznos applikációt.

Feltöltve: 2016-03-08 | Kategória: e-Health

Izzadságunkból következtet egészségünkre az okoskarkötő

Nemcsak csuklón, hanem homlokon is viselhető az érzékelőkkel felturbózott pánt, amely vezeték nélkül küldi okostelefonunkra valósidejű állapotfelmérésünket sportolás közben.

Feltöltve: 2016-03-03 | Kategória: e-Health

Mellrák érzékelő kesztyűk

A mellrákszűrés hamarosan sokkal egyszerűbbé válhat, hála egy high-tech gumikesztyűnek, amivel csak át kell masszírozni a melleket.

Feltöltve: 2016-02-20 | Kategória: e-Health

Melyek voltak 2015 legjobb egészségügyi alkalmazásai orvosok számára?

Az egészségügyi alkalmazásoknak se szeri se száma. Egyre több olyan applikációt fejlesztenek, amelyek az orvosok napi munkáját segítik, szakmailag ellenőrzött tartalmakkal, irányelvekkel. Segít kiválasztani a tünetek alapján a megfelelő terápiát. Összegyűjtöttük a tavalyi évben elérhető legjobb és leghasznosabb alkalmazásokat.

Feltöltve: 2016-02-04 | Kategória: e-Health

Ki lesz az egészségipar Ubere?

Már feltalálták a gének szerkesztését forradalmasító eljárást, a tudósok dolgoznak a rák célzott, genetikai alapú gyógyításán, de az egészségipar Uber-modellje még várat magára. Pedig igény lenne rá.

Feltöltve: 2016-01-29 | Kategória: e-Health

Az orvosokat és kutatókat is segíti az Apple egészségügyi platformja

Hamarosan sokkal könnyebb dolga lehet az orvosoknak és kutatóknak az Apple nemrég bejelentett ReasearchKit keretrendszerének köszönhetően. A megoldás a páciensektől történő, sokszor nehézkes adatgyűjtést hivatott egyszerűbbé tenni azáltal, hogy az Apple már tavaly megjelent HealthKit platformjából generált adatokat automatikusan továbbítja a szakértőknek a későbbi elemzéshez. Az első, ResearchKitre épülő alkalmazások már most elérhetők.

Feltöltve: 2016-01-28 | Kategória: e-Health

Szélütés, szívhalál: magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz jelzi a kockázatot

Világszerte, ekként hazánkban is vezető halálok a hirtelen szívhalál; túlélési aránya mindössze 10 százalék. A stroke, azaz a szélütés a második leggyakoribb halálok, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) évente ötmilliónál több emberéletet olt ki. Magyar adat: évente 40–50 ezren kapnak szélütést, és mintegy 12 ezren veszítik életüket agyi érkatasztrófa következtében.

Feltöltve: 2016-01-20 | Kategória: e-Health

Ingyenes mobilalkalmazás mutatja meg az italok cukortartalmát

Ingyenes mobilalkalmazás használatára buzdítja az Angol Közegészségügyi Szolgálat (PHE) a szülőket: az applikáció a termék vonalkódját leolvasva grafikán mutatja meg, hány kockányi a cukortartalma. Az 'okos cukorfigyelőt' a PHE fejlesztette azt remélve, hogy segít a fogszuvasodás, az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség megfékezésében - adta hírül a BBC News.

Feltöltve: 2016-01-12 | Kategória: e-Health

Mobil applikáció segítségével szűrhető ki a tüdőrák

Egyre szélesebb körben alkalmazza az egészségügy a telefonokra és táblagépekre letölthető, egyszerűen kezelhető mobil applikációkat a betegségek felismerése és megelőzése érdekében. A múlt év folyamán két ilyen jelentős fejlesztés is megvalósult.

Feltöltve: 2016-01-11 | Kategória: e-Health

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld