Főoldal » Szakterületek » e-Health

Mit jelent a SIADH?

Kép
 
Müller Cecília: 4 napnál nem régebbi negatív teszt kell az idősotthoni felvételhez Nem komplikált cystitis: ritkább patogének esetén mit válasszunk? Június 16-tal megszűnhet a veszélyhelyzet Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjenek napozni az emberek Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen Újabb 10 embernél mutatták ki a koronavírust, meghalt 2 beteg Nem kockázatosak a gyógyszerhatóanyag-maradványok a Balatonban Borozgatás után szerezték meg az első magyar jogosítványt Kulka János és Csákányi Eszter is szerepelni fog egy ingyenes, online előadásban
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Mondjuk engem érdekelne, ha a kamara arról is irna, hogy mi a háttere a csoportos élet és balesetbi...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Rendőr lesz minden rendelőben,aki a hálapénz átadását "felügyeli". Ő jobban meg lesz fizetve az or...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''

e-Health

Indul az e-egészségügy

Ma is használnak a különböző egészségügyi létesítmények, így a kórházak, magánrendelők, gyógyszertárak informatikai rendszereket, a gond az, hogy ezek legtöbbször nem tudnak egymással kapcsolatba lépni.

Feltöltve: 2016-01-06 | Kategória: e-Health

Kiemelt e-Health projektek

Külön szekciót szenteltek az eHealth konferencián az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK-et) érintő e-egészségügyi projekteknek, egész pontosan kilenc előadást. Ezeket részletezzük az alábbiakban.

Feltöltve: 2015-12-21 | Kategória: e-Health

Kell a mozgás!

A Pécsi Tudományegyetem az elmúlt 8 és fél hónap folyamán különböző orvosi kutatásait hangolta össze annak érdekében, hogy a jelenleg kórházi ápolást igénylő betegségekben szenvedők egy része biztonságosan átvezethető legyen az otthoni ápolás területére.

Feltöltve: 2015-12-16 | Kategória: e-Health

Videojátékkal a hátfájdalmak ellen?

Testre rögzíthető érzékelővel vezérelhető videojátékokkal segít az alsó háttáji fájdalmakban szenvedőkön a svájci fejlesztésű Valedo. A két szenzorból álló eszköz vezeték nélkül csatlakozik az okostelefonokhoz vagy táblagépekhez, amelyeken a felhasználók különböző háterősítő tornagyakorlatokkal kontrollálhatják a készülékhez letölthető játékokat. A Valedo mobilalkalmazása az elért eredményeken túl a gyakorlatok során nyújtott teljesítményt is részletesen rögzíti.

Feltöltve: 2015-11-27 | Kategória: e-Health

Mi lesz a viselhető technológiák jövője?

Már régóta foglalkoztatja az emberséget, mi történne, ha ember és gép egyesülhetne. Ez többé már nem csak a sci-fi világába tartozik, a viselhető eszközök egyre közelebb repítenek minket ehhez az új valósághoz. Vajon mi is fog történni, mikor beteljesülnek álmaink? Az alábbiakban megismerkedhet a viselhető technológia 5 legvalószínűbb jövőjével.

Feltöltve: 2015-11-12 | Kategória: e-Health

Recept helyett új orvosi applikáció

Az orvosok gyógyszerek és fizikoterápia mellett hamarosan "felírhatnak" okostelefonra letölthető alkalmazást is pácienseiknek. Tünetek feljegyzése, folyamatos kommunikáció az orvossal - mobilról gyógyulunk.

Feltöltve: 2015-11-11 | Kategória: e-Health

Felejtse el a tampont - az okos menstruációs kehely az új megoldás!

Minden nő menstruációja egyedi – a fájdalom erősségétől a hangulatbeli változásokig. Hogy jobban megérthesse és kezelhesse a havi változásokat, egy San Fransisco-i fejlesztő csapat kidolgozta a Looncap névre hallgató első okos menstruációs kelyhet.

Feltöltve: 2015-11-06 | Kategória: e-Health

Az e-egészségügyi fejlesztés megalapozza a felelős döntéseket

Az elmúlt időszak e-egészségügyi fejlesztéseinek eredményeként olyan strukturált adathalmaz jött létre, amely megalapozza a felelős döntések meghozatalát az ágazatban - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden, az Infotér Egyesület e-Health egészségügyi konferenciáján.

Feltöltve: 2015-11-05 | Kategória: e-Health

3D-nyomtatott, emberi bőr a jövő tesztalanya?

Eddig példátlan módon, 3D-nyomtatással létrehozott emberi bőrön folytatná a jövőben a kozmetikai tesztelést a L'Oreal. A vállalat nagyra törő projektjében az Organovo nevű céggel lépett együttműködésre, amely már majdnem egy évtizede foglalkozik élő szövet nyomtatásával.

Feltöltve: 2015-10-29 | Kategória: e-Health

Távirányítható okostabletta segítheti a lefogyást 2016-ban

Elektronikus tablettával rukkolt elő az izraeli MelCap Systems, amellyel a cég elsősorban az elhízásban szenvedőket célozza. A vállalat apró, lenyelhető készüléke androidos vagy iOS-es okostelefonról kezelhető, és a gyomor adott pontjait elektromos impulzusokkal stimulálva kelt telítettségérzetet a páciensben. Az eszköz 21 napig is képes a szervezetben maradni, és a készítők szerint a súlyvesztés mellett a kívánt testtömeg megtartásában is segíti használóját.

Feltöltve: 2015-10-21 | Kategória: e-Health

Lezárult az e-egészségügyi rendszer fejlesztése

Lezárult a nemzeti egészségügyi informatikai (e-egészségügyi) rendszer fejlesztésének projektje, a 2,1 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló fejlesztéssel egy úgynevezett ágazati platform jött létre, amelyen keresztül a szakmai felhasználók számára helytől és időtől függetlenül elérhető az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt).

Feltöltve: 2015-10-19 | Kategória: e-Health

A top 10 diabétesz alkalmazás

A cukorbetegség elleni harcban a technológia egyre fejlődik, és vele együtt a cukorbetegség kezelését segítő alkalmazások is egyre többet tudnak. Attól függően, hogy az alkalmazást a vércukorszint mérések eredményének rögzítésére, vagy az ételbevitel felügyelésére szeretnénk használni, a választási lehetőség egyre bővül.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2015-10-17 | Kategória: e-Health

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld