Egészségnevelés

Teret hódít az életmód orvoslás - Az esti stresszoldó, alvást segítő készítmények új generációja

A jóllét lehetősége évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. A biztonságosabb és kényelmesebb életkörülmények érdekében az emberi fejlesztések lenyűgöző tempóban és leleményességgel alakították át a lakókörnyezeteinket és a társadalmat. A biztonság és kényelem elérhetővé vált, a modern kor embere a krónikus stresszel kell megküzdjön a jóllétért. Egyre nagyobb szükség van a hétköznapokba integrált életmód orvoslásra. (x)

Az ismeret és a természet erejével: korszerű immuntámogató megoldások az egészséges táplálkozás jegyében

Ismereteink napról napra bővülnek arra vonatkozóan, hogy az egészséges élettani folyamatok milyen hatások finomhangolása révén valósulnak meg, vagy éppen milyen változások és környezeti hatások indíthatnak el napok, évek vagy évtizedek alatt lejátszódó kórfolyamatokat. Nincs ez másképpen a táplálkozással, a vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel kapcsolatos tudásunk és az egészségünk alakulásával kapcsolatban sem.(x)

Minden, amit a Q10-koenzimről tudni érdemes

A WHO adatai szerint a világ vezető halálokai közül a legnagyobb jelentőséggel és halálozási rátával a szív-és érrendszeri megbetegedések bírnak. A szív-és érrendszeri, valamint anyagcsere-betegségek új és összesesetszáma évről évre növekszik.

Professzionális higiénia a frontvonalban dolgozóknak

Az egészségügyi ellátásban dolgozók pontosan tudják, mennyire fontos a megfelelő higiénia folyamatos fenntartása a kórházakban, egészségügyi intézményekben, orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban. A legmagasabb színvonal a lehető legkedvezőbb áron – létezik? Igen, ezért érdemes megbízni a Brado termékekben. (x)

A gyermekkori D-vitamin szükségletről

A D-vitamin nem vitamin, csupán orvostörténeti okokból nevezzük így. Valójában egy, a napfény hatására az emberi szervezetben kialakuló, vagy a táplálékkal bekerülő előanyag, amiből számos lépésben aktiválódik egy szteránvázas hormon.

Hogyan jussunk el a böjttől a húsvéti sonkáig?

A böjtölésnek többféle fajtája és célja van. A vallási böjtöket meggyőződésből, meghatározott időben, meghatározott időtartamig, szigorú vagy lazább előírások szerint végzik a hívők már hosszú évszázadok óta, így a böjtre vonatkozó előírások pontosan ismertek és általában mentesek a káros túlzásoktól.

Kincset érő anyatej

A legújabb magyar irányelv szerint a hozzátáplálás legkorábban az 5. hónap elejétől, legkésőbb a 6. hónap végén kezdhető el, de ez nem zárhatja ki a 6 hónapos korig tartó kizárólagos szoptatást.

A hisztamin és hisztaminérzékenység

A köznyelvben hisztaminérzékenységnek nevezett tünetegyüttes hátterében több betegség húzódhat meg. A tüneteket a hisztamin szervezeten belüli túlzott mértékű felszaporodása váltja ki a hisztamin fokozott termelődése vagy csökkent bontása, illetve a táplálékkal történő toxikus mennyiség elfogyasztása miatt. A hisztamin okozta tünetek hasonlóak az allergiás jelenséghez, azonban ezek nem immunreakció következtében alakulnak ki. felhasználásra küldök.

Hogyan és milyen élelmiszerekben képződik az akrilamid, és mik a veszélyei?

Az akrilamid egy olyan kis molekulasúlyú, vízben jól oldódó vegyület, amely keményítőtartalmú élelmiszerekben természetes módon képződik magas hőmérsékleten történő sütés során (1,2,3). 120°C felett (de 170°C felett jelenléte ugrásszerűen megnő), alacsony nedvességtartalom mellett, pl. bő zsiradékban vagy sütőben történő sütésnél, pörkölésnél, valamint élelmiszeripari feldolgozásnál (1,7).

Táplálkozás a koronavírus idején

Az emberi szervezet folyamatosan változik, fejlődik, amit megfelelő táplálkozással nagymértékben segíthetünk. Jelenleg a változás életünk minden területén jelen van. A változások általában tőlünk teljesen függetlenül, általunk nem irányítható módon következnek be, amilyen a COVID-19 világjárvány is. Mivel irányítani egyénileg nem tudjuk, a legfontosabb, hogy megfelelően reagáljunk a körülményekre.

Család és cukorbetegség

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelenleg hatályos szakmai irányelve szerint „a diabetes mellitus (cukorbetegség, cukorbaj) olyan anyagcsere-betegség, amelynek központjában a szénhidrát-anyagcsere zavara áll, de a kórfolyamat következményesen érinti a zsír- és a fehérjeanyagcserét is.