Főoldal » Szakterületek » IBD
Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''Egymillióan látták már A padlást,,Kedvenc musicalem,de zenéjét nem Tolcsvay Bródy írta??? Nekem a Katona József színház Kecskeméti el...''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Már megi t valami esztelenséget talált ki a kormány,mikor lesz már ennek vége és béke a szívekben ,...''Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe,,Mi ezzel a probléma? A boltban sem kell fizetni?''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''

IBD

Mhorr-gazella és gyulladásos bélbetegség? Május 19-én mindenre fény derül

Május 19. az IBD világnapja. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre, támogatást nyújtson az IBD betegeknek abban, hogy szégyenkezés nélkül merjenek beszélni problémáikról, és közösségi elfogadást biztosítson az érintettek számára.

Feltöltve: 2018-05-11 | Kategória: IBD

A colitis ulcerosa lokális kezelése – a harmadik európai evidencia alapú konszenzus kezelési útmutató alapján

A gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa és Crohn-betegség) krónikus gyulladásos állapotok melyek a jellegzetes bélrendszeri érintettség mellett más szervi érintettséggel (leggyakrabban ízületi, bőr, szem, stb.) is járnak.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: IBD

A gyermekkori gyulladásos bélbetegség (IBD) korszerű terápiája

A krónikus gyulladásos bélbetegség (IBD) a gasztrointesztinális traktus gyulladása. Sajnos az intenzív kutatások ellenére - kiváltó oka ismeretlen, ezért kezelni is igen nehéz. Két fő formája közül a Crohn-betegség (CD) a szájnyílástól a rectumig bárhol előfordulhat.

Feltöltve: 2017-11-02 | Kategória: IBD

cortiment-tajekoztato pentasa-cortiment pentasa

A budezonid alkalmazása a colitis ulcerosa kezelésében (infografika)

Grafikus formában foglaltuk össze a Szinapszis kutatásának eredményeit, amely a budezonid alkalmazási szokásait térképezte fel a colitis ulcerosa kezelésében gasztroenterológus szakorvosok körében.

Feltöltve: 2017-08-28 | Kategória: IBD

Biztató módszer a Crohn-betegség aktivitásának megítélésére

A Crohn-betegség (CD) aktivitásának új, kapszula-endoszkópián alapuló pontértékelése (CECDAIic vagy NIV-score) pontosan mutatja a nyálkahártya betegség aktivitását a vékony-és vastagbélben.

Feltöltve: 2017-01-25 | Kategória: IBD

Gyulladásos bélbetegség kezelése meszalazinnal: naponta hányszor szedje a beteg?

A gyulladásos bélbetegség – angol megfelelőjének rövidítésével: IBD – kezelésének célja a remisszió elérése, másfelől a nyugalmi stádium fenntartása és a relapszus kivédése.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: IBD

Orális budesonide MMX-terápia hatása az 5-ASA-bázisterápia mellett is fennálló colitis ulcerosa kezelésében

A budesonide MMX egy orálisan, naponta egyszer alkalmazandó, a Multi-Matrix System (MMX) technológiának köszönhetően elnyújtott felszabadulású második generációs kortikoszteroid, amely hatását célzottan a vastagbélben fejti ki.

Feltöltve: 2016-11-09 | Kategória: IBD

A betegegyüttműködés jelentősége IBD-ben

Minden betegség sikeres kezelésének alapja, hogy rendelkezzünk megfelelően hatásos gyógyszerekkel, és a beteg azokat az előírt adagban, módon, elosztásban, kellő ideig alkalmazza.

Feltöltve: 2016-10-26 | Kategória: IBD

A kombinált kezelés hatásosabb colitis ulcerosában – PINCE vizsgálat

Orális és lokális meszalazin kezelés kombinációja növeli a terápia hatékonyságát aktív extenzív colitis ulcerosában.

Feltöltve: 2016-10-19 | Kategória: IBD

Egyszer vagy kétszer? – a MOTUS vizsgálat eredményei

Az aminoszalicilátok a colitis ulcerosa (CU) remissziójának fenntartása mellett elsőként választandó szernek számítanak az enyhe-mérsékelt aktív fellángolások kezelésében. Proctitis, illetve a colon leszálló szakaszát érintő folyamatok esetén a rectalis, míg enyhe-mérsékelt súlyosságú, kiterjedt betegség esetén az orális gyógyszerformák az előnyösebbek.

Feltöltve: 2016-10-12 | Kategória: IBD

Napi egyszeri adagolás a colitis ulcerosa fenntartó terápiájában

Az Európai Crohn és Colitis Társaság ajánlása szerint colitis ulcerosában a remisszió fenntartásához minimálisan szükséges aminoszalicilát dózis kb. napi 1 g. Ez nagyjából megegyezik a Japán Egészségügyi Minisztérium jelenleg érvényes irányelvével, amely napi 1,5–2,25 g meszalazint javasol fenntartó dózisnak. Habár a betegek negyedét az alacsonyabb dózissal is remisszióban lehet tartani egy éven át, lehetséges, hogy fenntartó kezelésként egyes betegeknek nagyobb adag meszalazinra van szükségük, aktív folyamat esetén ugyanis a 4 g/nap adag szignifikánsan hatékonyabb a remisszió elérésében, mint a 2,25 g/nap dózis.

Feltöltve: 2016-10-11 | Kategória: IBD

A gyulladásos bélbetegség kezelése gyömbér nanorészecskékkel

A Biomaterials című szakfolyóiratban megjelent kutatási eredmény alapján a gyömbér nanorészecskék célzott és hatékony gyógymódot kínálnak a gyulladásos bélbetegség kezelésére.

Feltöltve: 2016-09-01 | Kategória: IBD

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld