Főoldal » Szakterületek » IBD 
 
Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

IBD

A budezonid alkalmazása a colitis ulcerosa kezelésében (infografika)

Grafikus formában foglaltuk össze a Szinapszis kutatásának eredményeit, amely a budezonid alkalmazási szokásait térképezte fel a colitis ulcerosa kezelésében gasztroenterológus szakorvosok körében.

Feltöltve: 2017-08-28 | Kategória: IBD

Biztató módszer a Crohn-betegség aktivitásának megítélésére

A Crohn-betegség (CD) aktivitásának új, kapszula-endoszkópián alapuló pontértékelése (CECDAIic vagy NIV-score) pontosan mutatja a nyálkahártya betegség aktivitását a vékony-és vastagbélben.

Feltöltve: 2017-01-25 | Kategória: IBD

Gyulladásos bélbetegség kezelése meszalazinnal: naponta hányszor szedje a beteg?

A gyulladásos bélbetegség – angol megfelelőjének rövidítésével: IBD – kezelésének célja a remisszió elérése, másfelől a nyugalmi stádium fenntartása és a relapszus kivédése.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: IBD

cortiment-tajekoztato pentasa-cortiment pentasa

Orális budesonide MMX-terápia hatása az 5-ASA-bázisterápia mellett is fennálló colitis ulcerosa kezelésében

A budesonide MMX egy orálisan, naponta egyszer alkalmazandó, a Multi-Matrix System (MMX) technológiának köszönhetően elnyújtott felszabadulású második generációs kortikoszteroid, amely hatását célzottan a vastagbélben fejti ki.

Feltöltve: 2016-11-09 | Kategória: IBD

A betegegyüttműködés jelentősége IBD-ben

Minden betegség sikeres kezelésének alapja, hogy rendelkezzünk megfelelően hatásos gyógyszerekkel, és a beteg azokat az előírt adagban, módon, elosztásban, kellő ideig alkalmazza.

Feltöltve: 2016-10-26 | Kategória: IBD

A kombinált kezelés hatásosabb colitis ulcerosában – PINCE vizsgálat

Orális és lokális meszalazin kezelés kombinációja növeli a terápia hatékonyságát aktív extenzív colitis ulcerosában.

Feltöltve: 2016-10-19 | Kategória: IBD

Egyszer vagy kétszer? – a MOTUS vizsgálat eredményei

Az aminoszalicilátok a colitis ulcerosa (CU) remissziójának fenntartása mellett elsőként választandó szernek számítanak az enyhe-mérsékelt aktív fellángolások kezelésében. Proctitis, illetve a colon leszálló szakaszát érintő folyamatok esetén a rectalis, míg enyhe-mérsékelt súlyosságú, kiterjedt betegség esetén az orális gyógyszerformák az előnyösebbek.

Feltöltve: 2016-10-12 | Kategória: IBD

Napi egyszeri adagolás a colitis ulcerosa fenntartó terápiájában

Az Európai Crohn és Colitis Társaság ajánlása szerint colitis ulcerosában a remisszió fenntartásához minimálisan szükséges aminoszalicilát dózis kb. napi 1 g. Ez nagyjából megegyezik a Japán Egészségügyi Minisztérium jelenleg érvényes irányelvével, amely napi 1,5–2,25 g meszalazint javasol fenntartó dózisnak. Habár a betegek negyedét az alacsonyabb dózissal is remisszióban lehet tartani egy éven át, lehetséges, hogy fenntartó kezelésként egyes betegeknek nagyobb adag meszalazinra van szükségük, aktív folyamat esetén ugyanis a 4 g/nap adag szignifikánsan hatékonyabb a remisszió elérésében, mint a 2,25 g/nap dózis.

Feltöltve: 2016-10-11 | Kategória: IBD

A gyulladásos bélbetegség kezelése gyömbér nanorészecskékkel

A Biomaterials című szakfolyóiratban megjelent kutatási eredmény alapján a gyömbér nanorészecskék célzott és hatékony gyógymódot kínálnak a gyulladásos bélbetegség kezelésére.

Feltöltve: 2016-09-01 | Kategória: IBD

Mit kell tudnunk az autoimmun betegségekről?

Autoimmun megbetegedésnek nevezzük, amikor az immunrendszer valamilyen oknál fogva megtámadja a szervezet saját, egészséges sejtjeit és szöveteit. Egyes autoimmun betegségek a legveszélyesebb és legnehezebben kezelhető kórképek közé tartoznak. Az autoimmun betegségeket esetenként rosszul vagy évekig egyáltalán nem diagnosztizálják, mivel sokuk jár hasonló tünetekkel. Korrekt diagnózis felállítása esetén a szakorvos határozza meg a megfelelő terápiát.

Feltöltve: 2016-08-01 | Kategória: IBD

A sztatinterápia csökkenti a gyulladásos bélbetegség kockázatát

Egy új kutatás eredménye arra utal, hogy a sztatinterápia a gyulladásos bélbetegség (IBD) kialakulásának kockázatcsökkenésével jár. A kockázatcsökkentő hatás főként idősebb betegek Crohn-betegségének kialakulása kapcsán érvényesül.

Feltöltve: 2016-07-27 | Kategória: IBD

Az ecet segítséget nyújthat a colitis ulcerosa kezelésében

Az Amerikai Kémikus Társaság (American Chemical Society) Journal of Agricultural and Food Chemistry című szakfolyóiratában közölt kutatás eredménye arra utal, hogy az ecet elősegítheti a colitis ulcerosa kezelését.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-05-20 | Kategória: IBD

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld