Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mi a PEHO syndroma?

Kép
 
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Gasztroenterológia

Ártalmas is lehet a gluténmentes étrend

A Mayo Klinika legutóbbi kutatási eredménye szerint a gluténmentes étkezéssel a szervezetben felhalmozódhatnak a nehézfémek, melyek köztudottan toxikusak lehetnek.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-06-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Azonosították az akut diverticulitis recidíva kockázati tényezőit

A női nem, a dohányzás, az obezitas, a komorbiditások és a megbetegedés kezdetén fellépő komplikációk növelik a kiújulás esélyét.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Gasztroenterológia

Új gyakorlati irányelv: Gastroenterológia 2.rész

TNF-alfa gátló ágensek (infliximab, adalimumab, certolizumab pegol) használhatók egyéb terápia rezisztens esetben.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Gasztroenterológia

Migrén és komorbiditások: gastrointestinalis kapcsolat

Cikksorozatunkban arra keressük a választ, hogy a migrén társulhat-e egyes szervi megbetegedésekkel, mint cardiovasculáris- és metabolikus, gastrointestinális, autoimmun valamint pszichiátriai kórképekkel. A legfrissebb információkat az elmúlt év szakirodalmából merítettük. Második rész.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Gasztroenterológia

Új gyakorlati irányelv: Gastroenterológia 1.rész

A fekális calprotectin teszt segít az gyulladásos bélbetegség (IBD) és az irritábilis bél szindróma (IBS) differenciáldiagnózisában.

Feltöltve: 2018-06-04 | Kategória: Gasztroenterológia

Gastrointestinalis megbetegedések graviditasban 1.

A gastrooesophagealis reflux betegség (GERD) gyakran jelentkezik terhesség során, olyannyira, hogy a terhes nők 45-80%-a tapasztalja. A gravidák 52%-ánál az első trimeszterben, 24-40%-uknál a második, míg 9%-uknál a harmadik trimeszterben jelentkezik.

Feltöltve: 2018-06-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Ma van a Coeliakia Nemzetközi Napja!

Május 16. a Coeliakia Nemzetközi Napja, ennek kapcsán egy áttekintő összefoglalót ajánlunk a figyelmükbe. A lisztérzékenység Európában a leggyakoribb krónikus, élelmiszer által kiváltott betegség, amit az esetek 80 százalékában még mindig nem vagy csak nagyon későn ismernek fel.

Feltöltve: 2018-05-16 | Kategória: Gasztroenterológia

A metotrexát károsíthatja az IBD-ben szenvedő férfiak spermiumainak DNS-ét

A Gastroenterology szakfolyóiratban megjelent kutatás szerint úgy tűnik, hogy az IBD miatt metotrexáttal (MTX) kezelt férfiaknál károsodik a spermiumok DNS-ének integritása, még akkor is, ha az alapvető ondóelemzés normál eredményt jelez.

Feltöltve: 2018-05-16 | Kategória: Gasztroenterológia

Az alkohollal összefüggő májrák túlélése kedvezőtlenebb

Az alkohollal összefüggő hepatocellularis carcinoma (HCC) általában diffúz és nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják rosszabb májfunkciókkal rendelkező betegeknél.

Feltöltve: 2018-05-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Mhorr-gazella és gyulladásos bélbetegség? Május 19-én mindenre fény derül

Május 19. az IBD világnapja. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre, támogatást nyújtson az IBD betegeknek abban, hogy szégyenkezés nélkül merjenek beszélni problémáikról, és közösségi elfogadást biztosítson az érintettek számára.

Feltöltve: 2018-05-11 | Kategória: Gasztroenterológia

A Helicobacter pylori kezelés csökkenti a gyomorrák kockázatot

A New England Journal of Medicine szakfolyóirat márciusi kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a korai stádiumú gyomorrák vagy magas fokozatú adenoma endoszkópos reszekcióján átesett betegek Helicobacter pylori (H. pylori) antibiotikum kezelése a metakrón gyomorrák arányának csökkenésével társul.

Feltöltve: 2018-05-10 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa-gátlók tartós használatával megkétszereződik a gyomorrák kockázata

Egy hongkongi populáció-alapú vizsgálat eredménye szerint a Helicobacter pylori eradikációs kezelését követő protonpumpa-gátló (PPI) használat több mint duplájára növelte a gyomorrák kockázatát.

Feltöltve: 2018-05-08 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld