Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mi a cardiorenalis szindróma lényege?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Gasztroenterológia

Lisztérzékenységben is az önkontroll a kulcs?

A lisztérzékenység egyetlen kezelése mind felnőttek, mind gyermekek esetén a gluténmentes étrend. A chicagói Rush Egyetem Orvosi Karának gasztroenterológusai elvégeztek egy tanulmányt, mely azt vizsgálta, az agy-, illetve a testkontroll valóban segítséget jelent-e a diéta betartásában.

Feltöltve: 2010-01-25 | Kategória: Gasztroenterológia

Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának (FIGAMU) V. Kongresszusa

A Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának (FIGAMU) V. Kongresszusa jövőre Balatonalmádiban kerül megrendezésre.

Feltöltve: 2010-01-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Paleolit táplálkozás - A nyugati étrend és a civilizációs betegségek

A nyugati étrend alapvetően idegen az emberi szervezet működésétől, következésképp ez a táplálkozás megbetegítő - fogalmaz Szendi Gábor, a Paleolit táplálkozás - A nyugati étrend és a civilizációs betegségek című könyv szerzője. A kötet a Jaffa Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Feltöltve: 2009-12-31 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa-gátlók nem várt következményei reflux-betegségben

A nagy hatásfok ellenére nem várt sürgősségi következmények léptek fel néhány refluxos betegnél, akik protonpumpa-gátlót használtak. Az orvosok felhívják rá a figyelmet az ilyesfajta mellékhatás monitorozásának fontosságára – írja az Otolaryngology - Head and Neck Surgery című folyóirat novemberi száma.

Feltöltve: 2009-11-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Rostfogyasztással az asztma és a diabétesz ellen

A sok rostot tartalmazó ételek fogyasztása javítja az immunrendszert, segíti a szervezetet a gyulladásos betegségekkel való küzdelemben - állítják ausztrál kutatók a Nature tudományos magazinban csütörtökön közzétett tanulmányukban.

Feltöltve: 2009-10-30 | Kategória: Gasztroenterológia

Az étrendünk befolyásolhatja az alvásunkat

A Sydney Egyetem dietetikusainak új kutatásából kiderült, hogy a magas glikémiás indexű ételek megnövelik a triptofán nevű aminosav színtjét, melynek álmosságot okozó hatása jól ismert. Emiatt az elfogyasztott étel fajtája jelentősen befolyásolhatja alvásunkat.

Feltöltve: 2009-10-14 | Kategória: Gasztroenterológia

A gluténmentes diéta segít megelőzni a lisztérzékeny gyermekek csontritkulását

A lisztérzékenység (cöliákia) örökletes bélbetegség, jellemzően a búzában, rozsban és árpában megtalálható fehérje, a glutén élethosszig tartó intoleranciáját jelenti. A Nutrition Reviews folyóiratban megjelent egyik új cikk a lisztérzékeny betegeknél gyakran előforduló csontritkulással foglalkozik.

Feltöltve: 2009-10-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Minden újszülöttnél vizsgáltatnák a sárgaság mértékét

Amerikai szakemberek az újszülöttek rutinszűrését javasolják a súlyos sárgaság előfordulásának lecsökkentésére.

Feltöltve: 2009-10-05 | Kategória: Gasztroenterológia

Ajánlott tápanyagbevitel gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Gasztroenterológia

Pacemaker segíthet a gyomorbeteg gyermekeknek is

Az Ohio állambeli Columbusban található Nemzeti Gyermekkórház orvosai a jellemzően szívbeteg felnőtteknél alkalmazott készüléket súlyos gyomorbetegségben szenvedő gyermekek gyógyítására is használják.

Feltöltve: 2009-08-05 | Kategória: Gasztroenterológia

A banánliszttel készült tészta egészségesebb

Éretlen banánból származó liszttel kiegészített spagetti egészségesebb, mivel növényi rostot és antioxidánst tartalmaz – az Élelmezési Technológiai Intézet tanulmánya szerint.

Feltöltve: 2009-07-31 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa inhibitor (PPI)-kezelés hirtelen abbahagyása rebound gyomorsav-hypersecretiot okozhat

A Gastroenterology című folyóirat 2009. júliusi száma beszámolt arról, hogy a 8 hétig tartó PPI kezelés befejezése után rebound sav-hypersecretio alakulhat ki, ezt egy randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálat igazolta.

Feltöltve: 2009-07-25 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 30 31 32 33 34 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld