Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

Gasztroenterológia

Neurofibromatosishoz társuló gasztrointesztinális sztróma tumor - esettanulmány

Egy generalizált neurofibromatosisos, kiterjedt bőrmanifesztációval bíró férfit 13 évvel ezelőtt obstructiós icterus, epeúttágulat miatt vizsgáltunk. Ductus choledochust elzáró neurofibroma igazolódott, mely eltávolításra került, choledocho-enterostomia történt.

Feltöltve: 2013-08-06 | Kategória: Gasztroenterológia

Colonoscopiás rákszűrés: időseknél a folytatása éppen olyan komoly döntés, mint abbahagyása

A JAMA Internal Medicine online kiadásában közölt két amerikai tanulmány eredménye szerint a rendszeres colonoscopos szűrés az idős betegek számára valószínűleg több veszélyt, mint előnyt hordoz, bár a szűrés folytatásával vagy abbahagyásával kapcsolatos döntésben maguk a betegek is felelősek lehetnek.

Feltöltve: 2013-04-22 | Kategória: Gasztroenterológia

Az elsőként lencsevégre kapott nyálkaevő bélbaktériumok

A Bécsi Egyetem Természettudományi Kara és a Max F. Perutz Laboratórium mikrobiológusainak NanoSIMS technológia segítségével a világon elsőként sikerült megfigyelniük közvetlenül a bélhám szekrétumával táplálkozó mikroorganizmusokat. A kutatási projekt eredményéről a Proceedings of the National Academy of Sciences legutóbbi számában olvashatunk.

Feltöltve: 2013-03-28 | Kategória: Gasztroenterológia

Gyakori a neoplasztikus polipok inkomplett rezekciója

A Complete Adenoma Resection (CARE) tanulmány 1427 beteg colonoscopiás vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy az 5-20 mm méretű neoplasztikus polipok eltávolítása az esetek 10%-ában inkomplett módon történik.

Feltöltve: 2013-02-21 | Kategória: Gasztroenterológia

A biológiai terápia hepatológiai vonatkozásai

A biológiai terápiák elmúlt évtizedbeli gyors fejlődése elsősorban a géntechnológiának köszönhető. Az, hogy ez a terápia az orvostudomány számos ágában (onkológia, hematológia, immunológia) a célzott illetve megközelítően oki terápia lehet, a molekuláris patomechanizmusok mélyebb megismerésének következménye.

Feltöltve: 2012-11-28 | Kategória: Gasztroenterológia

A bélbaktériumok túlszaporodása összefügg az irritábilis bél szindrómával

A Digestive Diseases and Sciences című folyóirat az új Cedars-Sinai tanulmányról számol be, mely a vékonybélből származó baktériumkultúrák segítségével egyértelműen bizonyította, hogy a baktériumok túlszaporodása összefügg az irritábilis bél szindróma (IBS) kialakulásával.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2012-06-26 | Kategória: Gasztroenterológia

Protokoll a C-vírus Hepatitis diagnosztikájára és antivirális kezelésére

Az ajánlás felújított verziója a bizonyítékokon alapuló orvoslás tapasztalatai, a költség-haszon számítások, valamint a kezelésben gyakorlatot szerzett kollégák javaslatainak figyelembevételével készült, a 2011. szeptember 9-én, a hepatitis centrumok vezetői és az Interferon Terápiás Bizottság tagjai részvételével tartott kerekasztal megbeszélés alapján.

Feltöltve: 2012-06-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Protokoll a B és D Hepatitis antivirális kezelésére

Az alábbi kezelési útmutatót a Gasztroenterológiai és Infektológiai Szakmai Kollégiumok által megbízott szakmai bizottság (aláírók) a B és D vírushepatitis kezelésére az OEP által nevesített gasztroenterológusok és infektológusok részére állította össze és aktualizálta.

Feltöltve: 2012-06-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Fájdalommentes kolonoszkópia

Az USA-ban 2003-2009 között egyre több beteg kért általános érzéstelenítést a fájdalmas, kolonoszkópiához hasonló gasztroenterológiai procedúrák során. Ezen periódus alatt, a procedúrák számának növekedésével párhuzamosan az altatások száma 14%-ról 30%-ra emelkedett.

Feltöltve: 2012-05-08 | Kategória: Gasztroenterológia

Lisztérzékenységben is az önkontroll a kulcs?

A lisztérzékenység egyetlen kezelése mind felnőttek, mind gyermekek esetén a gluténmentes étrend. A chicagói Rush Egyetem Orvosi Karának gasztroenterológusai elvégeztek egy tanulmányt, mely azt vizsgálta, az agy-, illetve a testkontroll valóban segítséget jelent-e a diéta betartásában.

Feltöltve: 2010-01-25 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa-gátlók nem várt következményei reflux-betegségben

A nagy hatásfok ellenére nem várt sürgősségi következmények léptek fel néhány refluxos betegnél, akik protonpumpa-gátlót használtak. Az orvosok felhívják rá a figyelmet az ilyesfajta mellékhatás monitorozásának fontosságára – írja az Otolaryngology - Head and Neck Surgery című folyóirat novemberi száma.

Feltöltve: 2009-11-13 | Kategória: Gasztroenterológia

A gluténmentes diéta segít megelőzni a lisztérzékeny gyermekek csontritkulását

A lisztérzékenység (cöliákia) örökletes bélbetegség, jellemzően a búzában, rozsban és árpában megtalálható fehérje, a glutén élethosszig tartó intoleranciáját jelenti. A Nutrition Reviews folyóiratban megjelent egyik új cikk a lisztérzékeny betegeknél gyakran előforduló csontritkulással foglalkozik.

Feltöltve: 2009-10-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld