Főoldal » Szakterületek » Védőoltások
Mit jelent az ESBL kifejezés?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Védőoltások

A nemzeti HPV elleni oltóprogram hatásai Angliában a méhnyakrák és a rákmegelőző állapot gyakoriságára

Az Egyesült Királyságban több, mint 10 éve zajlik a nemzeti oltóprogram a méhnyakrákot és egyéb megbetegedéseket is okozó HPV-fertőzés ellen. Egy friss publikáció a kampányoltás korai hatásait vizsgálta a méhnyakrák és a cervikális diszplázia súlyos formájának (CIN3) incidenciája alapján. A kohorszvizsgálatban három különböző oltottsági státuszú csoport és az oltatlan csoport eredményeit hasonlították össze. A vizsgálati modell összesen 13,7 millió évnyi utánkövetés adatait foglalta magába.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Védőoltások

Európai keretek közt: ideje a HPV okozta daganatok eliminációjának

Világszerte mintegy 690 000 beteget diagnosztizálnak évente, amiért a HPV fertőzések tehetők felelőssé. A HPV okozta daganat viszont a legkönnyebben megelőzhető rosszindulatú betegségek közé tartozik, ennek ellenére a szakpolitikai intézkedések sok európai országban elmaradnak a probléma nagyságától vagy a megelőzés lehetőségétől. A rendelkezésre álló orvosi technológia és tudás viszont lehetővé tenné az ilyen megbetegedések eliminációját.

Feltöltve: 2021-09-06 | Kategória: Védőoltások

Szeptember 13-ig igényelhető az ingyenes és önkéntes HPV elleni védőoltás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ módszertani levele alapján az iskolai kampányoltás keretében az idei tanévben is igényelhető az ingyenes, önkéntes HPV elleni védőoltás a hetedik osztályos lányok és fiúk számára. Az iskolaorvos és az iskolavédőnő feladata felajánlani az ingyenes védőoltást, és tájékoztatni a szülőket a HPV okozta betegségekről, illetve a védőoltással kapcsolatban felmerülő kérdésekről.

Feltöltve: 2021-08-31 | Kategória: Védőoltások

HPV elleni védőoltás és Coaching: ne csak beszéljünk róla!

A téves információk, negatív hírek és az oltásellenes csoportok által terjesztett hiedelmek bizonyítottan gyorsabban terjednek a weben és a médiában, mint a valós ismeretek. Ez a fake news jelenség, amivel szemben a HPV oltásokra vonatkozó komplex biológiai és számbeli adatok sem hatékonyak

Feltöltve: 2021-08-24 | Kategória: Védőoltások

Hogyan kommunikáljunk a szülőkkel a védőoltásokról

Sokan kérdőjelezik meg a védőoltások fontosságát, éppen ezért kulcsfontosságú hogyan kommunikál az orvos, hogyan oszlatja el a tévhiteket és miként ajánlja fel a szülők részére a HPV elleni védőoltás lehetőségét.

Feltöltve: 2021-08-09 | Kategória: Védőoltások

Az egészségügyi szolgáltatók szerepe a HPV elleni oltási programok hatékonyságában

Napjainkban a HPV elleni védőoltással való átoltottság és a méhnyakszűrés együttesen képezik a méhnyakrák okozta idő előtti halálozás megelőzését, valamint a női egészség megőrzését. A sikeres stratégia azonban nem csak az egyéni egészségmegőrzésben, hanem társadalmi szinten is kedvező: csökkenti a HPV okozta betegségterhet is. A korszerű, komplex megelőzési program hatékonysági fokát az orvos-páciens találkozások szintjén az egészségügyi szakemberek állásfoglalása, az általuk képviselt szemlélet határozza meg.

Feltöltve: 2021-08-02 | Kategória: Védőoltások

Az edukáció jelentősége a HPV prevencióban

A HPV vírusok által okozott megbetegedéseket célzó megelőző programok világszerte átalakulóban vannak. Az elérhető védőoltások egyre szélesebb körben nyújtanak biztonságot: a 11-12 éves lányok korosztályának oltása mellett egyre elterjedtebbé válik a fiúk oltása is. A legfrissebb ajánlások szerint a szexuálisan aktív fiatal felnőttek és egyéb, fokozott fertőződési kockázattal élő csoportok oltása is jelentős egészségnyereséggel járhat.

Feltöltve: 2021-07-27 | Kategória: Védőoltások

A HPV elleni védőoltás 10 éve Ausztráliában: jelent-e további egészségnyereséget a 9 komponensű oltóanyag?

Ausztráliában 2007 óta működik egy HPV elleni nemzeti oltási program, mely keretein belül a 4 komponensű védőoltás először a lányok számára, majd 2013-tól a fiúk számára is térítésmentesen elérhetővé vált. A program első 10 éve alapján a HPV asszociált betegségek megelőzésének igazi sikertörténete kezd kirajzolódni Ausztráliában. Kérdés, hogy milyen további hatása lesz a közelmúltban bevezetett 9 komponensű oltóanyagnak?

Feltöltve: 2021-07-19 | Kategória: Védőoltások

Nem szexuális úton terjedő HPV fertőzések a védőoltások fényében

A humán papilloma vírusok (HPV) okozta fertőzésveszély kapcsán a szexuális úton terjedő törzsek és a rosszindulatú megbetegedések megelőzése kapja a legnagyobb figyelmet, a bőr rétegeit és a nyálkahártyát előszeretettel befertőző HPV azonban nem csak szexuális úton terjed. Bár az átvitel az esetek többségében valóban bőrről bőrre vagy bőr és nyálkahártya érintkezésekor történik, egyes tanulmányok erősen abba az irányba mutatnak, hogy az átfertőződés nem csak szexuális érintkezéskor valósul meg, és az önfertőződés lehetősége sem zárható ki.

Feltöltve: 2021-07-12 | Kategória: Védőoltások

A 9 komponensű HPV elleni oltás 94%-os védelmet nyújt a HPV - okozta méhnyakbetegségek ellen

A 9 komponensű HPV elleni védőoltás több nemzetközi, randomizált, duplavak vizsgálat alapján 94%-os védelmet nyújt a bármely fokú, és kiemelt, 98%-os védelmet a méhnyakat érintő magas rizikójú cervikális diszpláziák kialakulásának megelőzésében. Bár a megelőzés leghatékonyabb módja a HPV-naiv korosztály oltása, a szexuálisan aktív fiatal felnőttek oltása is kedvező egészségügyi hatással bírhat mind egyéni, mind populációs szinten.

Feltöltve: 2021-07-05 | Kategória: Védőoltások

Védőoltással legtöbbször megelőzhető lenne a végbélnyílás körüli, a HPV által okozott rákok kialakulása

Régóta ismert, hogy a HPV vírusfertőzés daganatok kialakulását okozhatja, azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a méhnyakrák csak egy a vírus által okozott elváltozások közül.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-28 | Kategória: Védőoltások

Újabb ok a fiúk és a fiatal férfiak HPV elleni védőoltása mellett

A magas kockázatú humán papillomavírus (HPV) törzsek és a prosztatarák kialakulása közti összefüggésre hívja fel a figyelmet egy új kutatás. A HPV onkogén hatása jelentősen eltérhet a méhnyakrák kialakulásában betöltött szereptől, és bár nem az egyetlen patogén, ami a prosztatarák kialakulásához vezethet, jelenleg az egyetlen olyan fertőzéssel terjedő kórokozó, ami ellen oltással is védekezhetünk.

Feltöltve: 2021-06-21 | Kategória: Védőoltások

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld