Főoldal » Szakterületek » Levotiroxin
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Levotiroxin

Thyreoidectomia utáni pajzsmirigyhormon-kezelés szempontjai

Hypothyreosis előfordulása gyakori pajzsmirigy műtétek után – elsősorban ha totál thyreoidectomia esetén. Ennek megelőzése, illetve kezelése céljából az L-Thyroxin pótlás mérlegelendő ezen műtétek után, a továbbiakban ennek szempontjait tekintjük át.

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

Levothyroxin pótlás és terhesség

Várandósság során a magzat és a placenta jelenléte miatt a pajzsmirigy homeosztázisa jelentős változásokon megy át. A terhesség első trimeszterében a magzati thyroxin szükségletet teljes mértékben az anyai pajzsmirigy hormon termelés látja el.

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

Levothyroxin a mindennapi gyakorlatban

A 21. század első negyedében, amikor a betegségek hátterének genetikai-immunológiai feltárásával foglalkoznak a kutatók, orvosok, el sem tudjuk képzelni, hogy akárcsak 70 évvel ezelőtt a pajzsmirigy betegségek diagnózisa csupán a klinikai képen alapult. Nem álltak rendelkezésre a klinikus számára a diagnózis igazolására szolgáló hormon vizsgálatok, nem állt rendelkezésre ultrahang és egyéb képalkotás, valamint az izotóp vizsgálatok.

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

Hypotireózis

A pajzsmirigy alulműködés, vagy hypothyreosis elégtelen pajzsmirigy hormon ellátottság következtében kialakult állapot, melyet okozhat a hormon termelésének hiánya, vagy a hormon hatásának elmaradása egyaránt. Ugyanakkor leggyakrabban a pajzsmirigy elsődleges megbetegedése (primer hypothyreosis) okozza.

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

A hypertireózis kezelése

A hyperthireózis olyan klinikai állapotok összessége, melyet a pajzsmirigy hormonok fokozott szintézise és elválasztása hoz létre. A thireotoxikózis megfelelő kezelése a kórállapotot létrehozó diagnózison alapszik.

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

A hypothyreoidismus sztorija

Világszerte 1 milliárd ember él jódhiányos területeken, nem ismert azonban hogy ezek közül az emberek közül hányan szenvednek hypothyreosisban (pajzsmirigy alulműködés).

Feltöltve: 2023-02-17 | Kategória: Levotiroxin

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld