Főoldal » Szakterületek » Allergológia és klinikai immunológia

Minek a rövidítése a CDC?

Kép
 
Szakértő: nincsenek nagyobb veszélyben az allergiások Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak Szülést követő pericarditis esete Gondolkodó protézis Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól Kókay András: A magánegészségügyi verseny nyertesei a betegek lesznek Fesztivál helyett kiállítás Kapolcson Újra leállították A Gyűrűk Ura-sorozat forgatását Az öbölháború-szindróma nyomában
Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak,,Néhány évvel ezelőtt a H1N1 magyar vakcinát se tesztelték tízezres nagyságrendben.''Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,drabroncsos- meggondoltad a hozzászólásodat? Ha nem, akkor baj, ha igen, még nagyobb baj''Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,Gratulálunk az oroszoknak , remélem , mi is rendeltünk tőlük. A lakosság átoltását minél előbb el k...''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,A börtönorvosi státusz is betöltött 2 évre.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Ő az akit kitüntettek?''

Allergológia és klinikai immunológia

Feltérképezik a hazai allergiás betegeket

Allergiaszezonban antihisztaminból háromszoros, szemcseppekből tízszeres fogyasztást regisztrálnak a gyógyszercégek.

Feltöltve: 2019-04-11 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Ginzeng okozta anaphylaxis és allergia gyermekeknél

A ginzeng a hagyományos kínai gyógyászat egyik kedvelt évelő gyógynövénye, mely jótékony egészségügyi hatásai miatt világszerte egyre népszerűbb.

Feltöltve: 2018-12-27 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Elsőként számoltak be marihuána másodlagos fogyasztása által okozott allergiás esetről

Egy súlyos asthmában szenvedő, és a kezelésre nem reagáló hat éves kisfiúnál a családtagok által otthon használt marihuána allergiát okozott. Ez az első ilyen jellegű eset, amelyről a kutatók beszámoltak.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Mikor lett rajtunk úrrá az ételallergia?

Az elmúlt hónapokban egymást érték a hírek olyan esetekről, amelyek ártatlan étkezésnek indultak, de halál lett a végük.

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Anaphylaxia - 2017-es klinikai gyakorlati irányelvek

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2017-es iránymutatása szerint anaphylaxia kezelésére elsőként mindig epinefrint kell használni, aminek időben történő beadása szinte minden esetben hatékonynak bizonyult.

Feltöltve: 2018-03-22 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Káosz a penicillin allergiával kapcsolatban

Egy új felmérés eredménye szerint a kórházi fekvőbetegeknek gyógyszert rendelő orvosok nem igazán tudják, mikor kell konzultálniuk allergológussal a beteg esetleges vagy állítólagos penicillin allergiája kapcsán.

Feltöltve: 2017-08-18 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Immunterápiás tapasszal deszenzitizálhatóak a mogyoróallergiás betegek

Három éves vizsgálat során a gyermekek idővel egyre kevésbé voltak érzékenyek a mogyoróra egy bőrre helyezhető immunterápiás tapasznak köszönhetően.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-07-20 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusa

A kongresszus fő témakörei az immunterápiák, a lágyrész szarkómák és a gasztrointesztinális traktus daganatainak kezelése.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

A Magyar Gyermekgyógyász Társaság és a Magyar Tüdõgyógyász Társaság Gyermektüdõgyógyász Szekciójának 52. Konferenciája

November elején Budaörsön ötvenkettedik alkalommal kerül megrendezésre A Magyar Gyermekgyógyász Társaság és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának Konferenciája.

Feltöltve: 2016-10-20 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Magyar Immunológiai Társaság 45. vándorgyűlése

Az angol nyelvű konferencia egyik kiemelt témája „A gasztrointesztinális betegségek rheumatológiai vonatkozásai”. A témakört nemzetközi szakértők (Claudia Berek, Berlin; Tom Cupedo, Rotterdam vezetik be. A konferencia keretén belül tisztújító közgyűlést is tartanak.

Feltöltve: 2016-10-18 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

A körömrágás és az ujjszopás csökkenti az allergia kockázatát

Azok a gyermekek, akik kisiskolás korukban rágják a körmüket vagy szopják az ujjukat, kamasz és felnőttkorukra társaiknál kevésbé hajlamosak a gyakori allergénekkel szembeni érzékenységre. Az asztma és a szénanátha veszélyét ugyanakkor látszólag nem befolyásolja a két rossz szokás. Az eredmények egy Új-Zélandi populáció-bázisú születési kohorsz tanulmányból származnak.

Feltöltve: 2016-08-25 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Kontrasztanyag kiváltotta túlérzékenység: iododerma - a hét képe

Az 57 éves férfi páciens 12 órája észlelt haematuriával jelentkezett a sürgősségi osztályon. Urográfia történt jódtartalmú kontrasztanyag felhasználásával. A vizsgálatot követően néhány órával generalizált, göbös bőrkiütések, összefolyó, gennyes hólyagok jelentkeztek a beteg arcán, fülén, és fülében, a törzsén, a karokon és a lábakon.

Feltöltve: 2016-07-06 | Kategória: Allergológia és klinikai immunológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld