Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''

Hematológia

Ritka lymphadenopathiával járó kórképek II. – A multicentrikus Castleman-betegség

Korábbi munkánkban bemutattunk két ritka, ismeretlen etiológiájú, nyirokcsomó-megnagyobbodással járó kórképet: a Rosai-Dorfman kórt és a Kikuchi-betegséget. Folytatván a sort, jelenleg egy, kórlefolyását tekintve inkább már a malignus lymphomákhoz hasonló entitásról, a multicentrikus Castleman-betegségről foglaljuk össze röviden az ismereteket.

Feltöltve: 2009-05-20 | Kategória: Hematológia

Romiplostim: krónikus therápia egy krónikus betegségben?

Az immunthrombocytopenia felnőttekben többnyire krónikus megjelenésű betegség. A jelenleg elérhető akut ITP-ben alkalmazott gyógyszeres terápiák egyike sem alkalmas hosszú távú kezelésre.

Feltöltve: 2009-05-13 | Kategória: Hematológia

Vér mindig kell: a daganatos szövet érhálózata, mint terápiás célpont

Ahol daganat van, ott vér és véredények is vannak, hogy segítsék a tumornövekedést. Míg a daganatellenes gyógyszerek nagy részét közvetlenül a daganatsejtek elpusztítására fejlesztették ki, jelenleg egyre intenzívebben vizsgálják a daganatsejtek közvetett elpusztításának lehetőségeit a tumor mikrokörnyezetének és a tumor érhálózatának befolyásolásával.

Feltöltve: 2009-05-05 | Kategória: Hematológia

Szerepet játszik-e az ionizáló sugárzás a myeloma kialakulásában?

Az életkor, a nem, a rassz és a myeloma multiplexre vonatkozó pozitív családi anamnézis mellett eddig még nem sikerült egyetlen olyan külső rizikófaktort sem találni, melynek bizonyítottan szerepe lehet a myeloma multiplex létrejöttében. Korábban több tanulmány vizsgálta a radioterápia hatását, illetve vizsgálatokat végeztek atombombatámadás túlélőin is, ám egyik esetben sem találtak rizikónövekedést a normál populációhoz képest.

Feltöltve: 2009-05-05 | Kategória: Hematológia

Az Amerikai Hematológiai Társaság 51. éves találkozója

Az Amerikai Hematológiai Társaság szeretettel várja a résztvevőket a vibráló, elbűvölő városba, New Orleans-ba, az 51. éves Találkozóra.

Feltöltve: 2009-05-04 | Kategória: Hematológia

Myeloid koloniastimuláló faktorok szerepe a malignus hematológiai kórképek szupportív kezelésében

Az egyre újabb kezelési protokolloknak köszönhetően a malignus hematológiai kórképekben szenvedő betegek gyógyulási, túlélési esélyei az elmúlt években jelentősen javultak.

Feltöltve: 2009-04-29 | Kategória: Hematológia

A krónikus betegségekhez társuló anaemia

Krónikus betegek esetén gyakori tünet a vérszegénység. Ennek elkülönítése a valódi vashiányos anemiától nem mindig egyszerű, de néhány kiegészítő laboratóriumi vizsgálat a segítségünkre lehet. Az alapbetegség hatékony kezelése gyakran önmagában is megoldja a beteg vérszegénységét.

Feltöltve: 2009-04-23 | Kategória: Hematológia

Ritka, lymphadenomegáliával járó kórképek 1. rész

A nyirokcsomó-megnagyobbodás (lymphadenomegalia) gyakori klinikai tünet. A hátterében változatos okok állnak, a banális fertőzéses eredetű hyperplasiáktól, az immunpatogenzisű folyamatokon keresztül a primer hematológiai és solid metastaticus malignus kórképekig terjed a spektrum.

Feltöltve: 2009-04-16 | Kategória: Hematológia

Pan Pacific Lymphoma Konferencia

2009. június 22-26-ig kerül megrendezésre a szakdolgozóknak, orvosoknak és kutatóknak szóló Pan Pacific Lymphoma Konferencia lymphoma és transplantáció témakörben. A legutóbb 2007-ben megrendezett nemzetközi eseményen közel 600 onkológus, hematológus, pathológus, klinikai kutató és nővér vett részt.

Feltöltve: 2009-04-02 | Kategória: Hematológia

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság Kongresszusa

Május 14. és 16. között immáron huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Kongresszus. Idén Szeged városa ad otthont a rendezvénynek, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák korszerű kezelése

A non-Hodgkin lymphomák terápiája, nem egységes kórképről lévén szó, meglehetősen szerteágazó téma. A legutóbbi évek tendenciája, hogy az irradiatiós kezelés ma már szinte csak kiegészítő kezelésként alkalmazható, a kombinált kemoterápiás protokollok hatékonyságát pedig jelentősen növelik a monoklonális antitestek illetve a radioimmunoterápia.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: Hematológia

Megfelelő kumarinadagolás a véralvadásgátlásért

A véralvadásgátló kumarin-származékok (pl.: warfarin, aceno-kumarol) hatékonyan előzik meg az agyi érkatasztrófák, valamint a vénás vérrögképződés embóliás szövődményeit, ám az orvosok hosszú idő óta küzdenek a megfelelő dozírozás problémájával. Amerikai orvosok állítják, megtalálták a megoldást.

Feltöltve: 2009-03-26 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 20 21 22 23 24 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld