Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Mi volt az első ismert, ember által előállított szedatív (nyugtató) kémiai anyag?

Kép
 
Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban,,Neurológus vagyok, nagyon fontosnak tartom az információt. Erről most értesültem''5 fontos tudnivaló a zoonózisokról 1.rész,,Nagyon sokan az állattal alszik,hülyeségnek tartom''5 fontos tudnivaló a zoonózisokról 1.rész,,Nagyon sokan az állattal alszik,hülyeségnek tartom''Transzgenerációs átok,,Örömmel üdvőzlőm a kezdeményezést , biztos,hogy munkájuk nagyon fontos , hiánypœtló.Dr Nagy Al...''A gingivitis és az Alzheimer-kór kapcsolata,,[email protected]''

Hematológia

Ritka, lymphadenomegáliával járó kórképek 1. rész

A nyirokcsomó-megnagyobbodás (lymphadenomegalia) gyakori klinikai tünet. A hátterében változatos okok állnak, a banális fertőzéses eredetű hyperplasiáktól, az immunpatogenzisű folyamatokon keresztül a primer hematológiai és solid metastaticus malignus kórképekig terjed a spektrum.

Feltöltve: 2009-04-16 | Kategória: Hematológia

Pan Pacific Lymphoma Konferencia

2009. június 22-26-ig kerül megrendezésre a szakdolgozóknak, orvosoknak és kutatóknak szóló Pan Pacific Lymphoma Konferencia lymphoma és transplantáció témakörben. A legutóbb 2007-ben megrendezett nemzetközi eseményen közel 600 onkológus, hematológus, pathológus, klinikai kutató és nővér vett részt.

Feltöltve: 2009-04-02 | Kategória: Hematológia

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság Kongresszusa

Május 14. és 16. között immáron huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Kongresszus. Idén Szeged városa ad otthont a rendezvénynek, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák korszerű kezelése

A non-Hodgkin lymphomák terápiája, nem egységes kórképről lévén szó, meglehetősen szerteágazó téma. A legutóbbi évek tendenciája, hogy az irradiatiós kezelés ma már szinte csak kiegészítő kezelésként alkalmazható, a kombinált kemoterápiás protokollok hatékonyságát pedig jelentősen növelik a monoklonális antitestek illetve a radioimmunoterápia.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: Hematológia

Megfelelő kumarinadagolás a véralvadásgátlásért

A véralvadásgátló kumarin-származékok (pl.: warfarin, aceno-kumarol) hatékonyan előzik meg az agyi érkatasztrófák, valamint a vénás vérrögképződés embóliás szövődményeit, ám az orvosok hosszú idő óta küzdenek a megfelelő dozírozás problémájával. Amerikai orvosok állítják, megtalálták a megoldást.

Feltöltve: 2009-03-26 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák epidemiológiája és patogenezise

A diagnosztizált non-Hodgkin lymphomás esetek száma világszerte nő, jelenleg az összes rosszindulatú daganat mintegy 4 %-át reprezentálják. Az Egyesült Államokban évente körülbelül 50000 új beteget regisztrálnak. Magyarországon az incidencia mintegy 15-20/100000 lakos évente.

Feltöltve: 2009-03-17 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák klasszifikációja

A non-Hodgkin lymphomák (NHL), mint az immunrendszer tumorai, malignus lymphoproliferatív kórképek. A normális lymphoid szövet helyét kóros klonális jellegű sejtszaporulat foglalja el, ezen sejtek lehetnek B-, T-lymphocyta, NK-sejt vagy histiocyta eredetűek.

Feltöltve: 2009-03-16 | Kategória: Hematológia

Mesterségesen előállított vérképző őssejtek

A Michigan Egyetem kutatócsoportjának sikerült mesterséges csontvelőt létrehozni: vörös- és fehérvérsejt képzést tettek lehetővé in vitro, azaz laboratóriumi körülmények között.

Feltöltve: 2009-02-10 | Kategória: Hematológia

A nyelőcső-őssejt átültethető szövetté fejlődött

A Pennsylvania Egyetem kutatói őssejteket fedeztek fel egerek nyelőcsövében, melyek képesek szövetszerű képződményekbe rendeződni. Az eredmények a Journal of Clinical Investigation online számában jelentek meg.

Feltöltve: 2009-01-21 | Kategória: Hematológia

Nem támogatjá az őssejtek felhasználását

Elutasította az Európai Szabadalmi Hivatal a humán embrionális őssejtek fejlesztésének szabadalmaztatási lehetőségét. A döntés komoly csapásként érheti az ilyen tevékenységben érdekelt cégeket.

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: Hematológia

Köldökzsinór vérből szívbillentyű

Azok a gyermekek, akik szívbillentyű rendellenességgel születnek, egy nap talán tökéletesen megfelelő új szívbillentyűt kaphatnak a köldökzsinór vérből nyert őssejtek felhasználásával.

Feltöltve: 2008-12-12 | Kategória: Hematológia

Barát vagy ellenség?

Az emberi szervezet vérrögfeloldó rendszere gyorsíthatja az érelmeszesedés folyamatát, de új lehetőségeket jelenthet az érbetegségek megelőzésében és kezelésében, ha feloldjuk ezt az ellentmondást.

Feltöltve: 2008-12-05 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 20 21 22 23 24 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld