Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Hematológia

Enoxaparinnal végzett tromboprofilaxis hatékonysága és biztonságossága császármetszés után

Japánban és a fejlett országokban az anyai halálozás egyik vezető oka a tüdőembólia. Ennek egyik fő rizikótényezője a mélyvénás trombózis, amely a terhesség és a gyermekágy során alakulhat ki, különösen császármetszést követően.

Feltöltve: 2016-12-19 | Kategória: Hematológia

Agyi metasztázisok mellett enoxaparinnal végzett terápiás antikoagulálás során jelentkező intracranialis vérzések

Az agyi metasztázisok jelentkezése esetén a betegek mintegy 20%-ánál fordul elő vénás tromboembolizáció.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Hematológia

Kis molekulasúlyú heparin az ismétlődő, placentaeredetű terhességi szövődmények megelőzésében - metaanalízis

Ha van egy 35 éves nőbetegünk, akinek az előző két terhessége során súlyos placentaeredetű szövődmények léptek fel, akkor a következő dilemma előtt állunk: meg tudjuk-e előzni a következő terhesség során a placentaris komplikációkat kis molekulasúlyú heparinnal (LMWH)?

Feltöltve: 2016-11-28 | Kategória: Hematológia

Nagy dózisú tromboprofilaxis hatékonysága és biztonságossága kórosan túlsúlyos betegeknél

A vénás tromboembóliás esemény (VTE) különösen gyakran lehet végzetes túlsúlyos betegeknél a szűkös kardiopulmonális tartalékok miatt. Az obes betegeknél két-háromszor gyakrabban alakul ki VTE, gyakoribb a késedelmes diagnózis és a poszttrombotikus szindróma. A posztoperatív pulmonális embóliában (PE) elvesztett betegek fele kórosan túlsúlyos, és a kóros obesitas tizenkétszeresére növeli a fatális PE kockázatát.

Feltöltve: 2016-11-22 | Kategória: Hematológia

A kis molekulasúlyú heparin növeli-e a talidomid antimyelomás hatását? Három vizsgálat retrospektív elemzése

Az immunmoduláns szerekkel kezelt myeloma multiplexes betegek 5-25%-ban előfordulhat vénás tromboembolizáció, ami a kis molekulasúlyú heparinok (LMWH) profilaktikus használatának gyakorlatát alakította ki.

Feltöltve: 2016-11-14 | Kategória: Hematológia

A halál oka: sportolás

A sportot mindenki az egészséges életmóddal hozza összefüggésbe, hiszen a testmozgás és sportolás általában véve jótékony hatású a szervezet számára. Azonban a sport tud veszélyes is lenni.

Feltöltve: 2016-11-07 | Kategória: Hematológia

Kis molekulasúlyú heparin és frakcionálatlan heparin alkalmazása percután koronária intervenció során - szisztematikus áttekintés és metaanalízis

A trombolízis, a perkután koronária intervenció, a bypass-műtét és a szívátültetés utáni reperfúziós károsodás egy jól ismert jelenség. ST-elevációs infarktusban, illetve ST-eleváció nélküli akut koronária szindrómában a korai mechanikus vagy gyógyszeres reperfúzió, az aszpirinnel végzett antitrombotikus terápia, a tienopiridinek, a glikoprotein Iib/IIIa gátlói és a frakcionálatlan heparin a mortalitás csökkentésének és az infarktus megelőzésének elfogadott és elterjedten használt eszközeivé váltak.

Feltöltve: 2016-10-31 | Kategória: Hematológia

Vénás tromboembolizáció gyulladásos bélbetegségben - megelőzés és kezelés

Noha a gyulladásos bélbetegség (IBD) – vagyis a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa – alapvetően a beleket érintő krónikus betegség, számos extraintestinalis szövődménye lehet. Ezek között a vénás tromboembolizáció (VTE) különösen fontos egyrészt gyakorisága, másrészt súlyossága és mortalitása miatt. Bár számos bizonyíték támasztja alá a gyulladásos bélbetegség és a vénás tromboembolizáció közti kapcsolatot, a kockázatot sokszor alábecsülik, ami a betegre nézve veszélyes következményekkel járhat.

Feltöltve: 2016-10-25 | Kategória: Hematológia

Vénás tromboembóliás események prevenciója onkológiai betegeknél - különös tekintettel a gastrointestinalis turmorokra 1. rész
Perioperatív és hospitalizációhoz kapcsolódó tromboprofilaxis

A vénás tromboemboliás esemény (VTE) rendszerint mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia formájában, ritkábban a hepatikus, portalis vagy splanchnikus vénák trombózisaként jelenik meg. Rosszindulatú daganatok esetén nagyobb a vénás tromboembolizáció kockázata. Ezt a veszélyt a daganattal összefüggő protrombogén tényezők mellett beteg- és kezelésspecifikus tényezők is befolyásolják, gyakori a magasabb életkor, az immobilitás és a centrális vénás katéter alkalmazása.

Feltöltve: 2016-09-14 | Kategória: Hematológia

Enoxaparin hatékonysága és biztonságossága császármetszés utáni tromboprofilaxisban

A tüdőembólia az anyai halálozás vezető oka a fejlett országokban. A mélyvénás trombózis, a pulmonális embolizáció fő kockázati tényezője, gyakori szövődmény terhességben és a szülés során, különösen császármetszést követően – a vaginális szüléshez képest a mélyvénás trombózis kockázata mintegy ötszörös, a tüdőembóliáé huszonkétszeres. Mivel a császármetszések gyakorisága folyamatosan növekszik, a trombembóliás profilaxis az anyai halálozás csökkentése szempontjából kulcsfontosságú.

Feltöltve: 2016-09-07 | Kategória: Hematológia

Mélyvénás trombózissal és tüdőembóliával szövődött akut pancreatitis - esetismertetés

Az akut pancreatitis szisztémás gyulladásos folyamatokat indíthat be. Emellett, illetve ennek következtében változó súlyosságú szövődmények is kialakulhatnak: ischaemiás komplikációk, artériás erózióból vagy pszeudoaneurizmából kiinduló vérzések, és – többnyire splanchnicus területekre lokalizálódó – vénás trombózishoz vezető hiperkoagulábilis állapot. Jelen tanulmány egy mélyvénás trombózissal és pulmonális embóliával szövődött akut pancreatitis esetét mutatja be.

Feltöltve: 2016-09-02 | Kategória: Hematológia

Az életmódbeli tényezők és a vénás tromboembólia kockázatának összefüggései nőknél: a MISS tanulmány

Az utóbbi években egyre inkább sikerül megérteni, hogy a véralvadási faktorok milyen módon befolyásolják a vénás tromboembólia kialakulásának kockázatát, az életmódbeli tényezők szerepe ezzel szemben ma még kevéssé tisztázott a nők esetében. Ezt a hiányt hivatott pótolni a British Journal of Hematology című folyóiratban megjelent kohorsz tanulmány, amelyben Pelle G. Lindqvist és munkatársai több mint 24 000, 25 és 64 év közötti svéd nő adatait elemezték.

Feltöltve: 2016-08-08 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld