Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni,,ötvenes évek!!''Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''

Hematológia

Akut pancreatitis szövődményeként fellépő mélyvénás trombózis és tüdőembólia – esetismertetés

Az akut pancreatitis vascularis szövődménye lehet az erodálódott artériákból vagy pseudoaneurysmából származó vérzés, illetve a hiperkoagulábilis állapot következtében fellépő vénás trombózis, elsősorban a splanchnikus területen.

Feltöltve: 2016-12-27 | Kategória: Hematológia

Új diagnosztikai algoritmus a pulmonalis embolia kizárására, amivel kevesebb CTPA képalkotó vizsgálatra lehet szükség

Pulmonalis embolia (PE) gyanúja esetén a diagnózis megerősítése vagy kizárása érdekében gyakran végeznek komputer-tomográfiás pulmonalis angiográfia (CTPA) vizsgálatot.

Feltöltve: 2016-12-23 | Kategória: Hematológia

A daganat-asszociált VTE kutatás prioritásai

A vénás thrombusok több, mint 20%-a daganatos betegeknél fordul elő. A vénás thromboembolia (VTE) a daganatos betegek számára súlyos veszélyt jelent.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-12-23 | Kategória: Hematológia

Enoxaparinnal végzett tromboprofilaxis hatékonysága és biztonságossága császármetszés után

Japánban és a fejlett országokban az anyai halálozás egyik vezető oka a tüdőembólia. Ennek egyik fő rizikótényezője a mélyvénás trombózis, amely a terhesség és a gyermekágy során alakulhat ki, különösen császármetszést követően.

Feltöltve: 2016-12-19 | Kategória: Hematológia

Agyi metasztázisok mellett enoxaparinnal végzett terápiás antikoagulálás során jelentkező intracranialis vérzések

Az agyi metasztázisok jelentkezése esetén a betegek mintegy 20%-ánál fordul elő vénás tromboembolizáció.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Hematológia

Kis molekulasúlyú heparin az ismétlődő, placentaeredetű terhességi szövődmények megelőzésében - metaanalízis

Ha van egy 35 éves nőbetegünk, akinek az előző két terhessége során súlyos placentaeredetű szövődmények léptek fel, akkor a következő dilemma előtt állunk: meg tudjuk-e előzni a következő terhesség során a placentaris komplikációkat kis molekulasúlyú heparinnal (LMWH)?

Feltöltve: 2016-11-28 | Kategória: Hematológia

Nagy dózisú tromboprofilaxis hatékonysága és biztonságossága kórosan túlsúlyos betegeknél

A vénás tromboembóliás esemény (VTE) különösen gyakran lehet végzetes túlsúlyos betegeknél a szűkös kardiopulmonális tartalékok miatt. Az obes betegeknél két-háromszor gyakrabban alakul ki VTE, gyakoribb a késedelmes diagnózis és a poszttrombotikus szindróma. A posztoperatív pulmonális embóliában (PE) elvesztett betegek fele kórosan túlsúlyos, és a kóros obesitas tizenkétszeresére növeli a fatális PE kockázatát.

Feltöltve: 2016-11-22 | Kategória: Hematológia

A kis molekulasúlyú heparin növeli-e a talidomid antimyelomás hatását? Három vizsgálat retrospektív elemzése

Az immunmoduláns szerekkel kezelt myeloma multiplexes betegek 5-25%-ban előfordulhat vénás tromboembolizáció, ami a kis molekulasúlyú heparinok (LMWH) profilaktikus használatának gyakorlatát alakította ki.

Feltöltve: 2016-11-14 | Kategória: Hematológia

A halál oka: sportolás

A sportot mindenki az egészséges életmóddal hozza összefüggésbe, hiszen a testmozgás és sportolás általában véve jótékony hatású a szervezet számára. Azonban a sport tud veszélyes is lenni.

Feltöltve: 2016-11-07 | Kategória: Hematológia

Kis molekulasúlyú heparin és frakcionálatlan heparin alkalmazása percután koronária intervenció során - szisztematikus áttekintés és metaanalízis

A trombolízis, a perkután koronária intervenció, a bypass-műtét és a szívátültetés utáni reperfúziós károsodás egy jól ismert jelenség. ST-elevációs infarktusban, illetve ST-eleváció nélküli akut koronária szindrómában a korai mechanikus vagy gyógyszeres reperfúzió, az aszpirinnel végzett antitrombotikus terápia, a tienopiridinek, a glikoprotein Iib/IIIa gátlói és a frakcionálatlan heparin a mortalitás csökkentésének és az infarktus megelőzésének elfogadott és elterjedten használt eszközeivé váltak.

Feltöltve: 2016-10-31 | Kategória: Hematológia

Vénás tromboembolizáció gyulladásos bélbetegségben - megelőzés és kezelés

Noha a gyulladásos bélbetegség (IBD) – vagyis a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa – alapvetően a beleket érintő krónikus betegség, számos extraintestinalis szövődménye lehet. Ezek között a vénás tromboembolizáció (VTE) különösen fontos egyrészt gyakorisága, másrészt súlyossága és mortalitása miatt. Bár számos bizonyíték támasztja alá a gyulladásos bélbetegség és a vénás tromboembolizáció közti kapcsolatot, a kockázatot sokszor alábecsülik, ami a betegre nézve veszélyes következményekkel járhat.

Feltöltve: 2016-10-25 | Kategória: Hematológia

Vénás tromboembóliás események prevenciója onkológiai betegeknél - különös tekintettel a gastrointestinalis turmorokra 1. rész
Perioperatív és hospitalizációhoz kapcsolódó tromboprofilaxis

A vénás tromboemboliás esemény (VTE) rendszerint mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia formájában, ritkábban a hepatikus, portalis vagy splanchnikus vénák trombózisaként jelenik meg. Rosszindulatú daganatok esetén nagyobb a vénás tromboembolizáció kockázata. Ezt a veszélyt a daganattal összefüggő protrombogén tényezők mellett beteg- és kezelésspecifikus tényezők is befolyásolják, gyakori a magasabb életkor, az immobilitás és a centrális vénás katéter alkalmazása.

Feltöltve: 2016-09-14 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 2 3 4 5 6 7 8 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld