Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Mit jelent a POS?

Kép
 
A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni,,ötvenes évek!!''Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''

Hematológia

Enoxaparin hatékonysága és biztonságossága császármetszés utáni tromboprofilaxisban

A tüdőembólia az anyai halálozás vezető oka a fejlett országokban. A mélyvénás trombózis, a pulmonális embolizáció fő kockázati tényezője, gyakori szövődmény terhességben és a szülés során, különösen császármetszést követően – a vaginális szüléshez képest a mélyvénás trombózis kockázata mintegy ötszörös, a tüdőembóliáé huszonkétszeres. Mivel a császármetszések gyakorisága folyamatosan növekszik, a trombembóliás profilaxis az anyai halálozás csökkentése szempontjából kulcsfontosságú.

Feltöltve: 2016-09-07 | Kategória: Hematológia

Mélyvénás trombózissal és tüdőembóliával szövődött akut pancreatitis - esetismertetés

Az akut pancreatitis szisztémás gyulladásos folyamatokat indíthat be. Emellett, illetve ennek következtében változó súlyosságú szövődmények is kialakulhatnak: ischaemiás komplikációk, artériás erózióból vagy pszeudoaneurizmából kiinduló vérzések, és – többnyire splanchnicus területekre lokalizálódó – vénás trombózishoz vezető hiperkoagulábilis állapot. Jelen tanulmány egy mélyvénás trombózissal és pulmonális embóliával szövődött akut pancreatitis esetét mutatja be.

Feltöltve: 2016-09-02 | Kategória: Hematológia

Az életmódbeli tényezők és a vénás tromboembólia kockázatának összefüggései nőknél: a MISS tanulmány

Az utóbbi években egyre inkább sikerül megérteni, hogy a véralvadási faktorok milyen módon befolyásolják a vénás tromboembólia kialakulásának kockázatát, az életmódbeli tényezők szerepe ezzel szemben ma még kevéssé tisztázott a nők esetében. Ezt a hiányt hivatott pótolni a British Journal of Hematology című folyóiratban megjelent kohorsz tanulmány, amelyben Pelle G. Lindqvist és munkatársai több mint 24 000, 25 és 64 év közötti svéd nő adatait elemezték.

Feltöltve: 2016-08-08 | Kategória: Hematológia

A trombózis a magyar sztárokat sem kíméli!

Tudta Ön, hogy az olimpiai bajnok magyar kenus Vajda Attila, vagy az ismert színésznő, Rékasi Károly párja, Pikali Gerda is trombózison estek át? Arcplasztikai műtétjét követően kapott mélyvénás trombózist az egykori valóságshow háziasszonya, Nóci, de Benedek Tibor gyönyörű modell felesége is átesett a betegségen.

Feltöltve: 2016-08-05 | Kategória: Hematológia

A vénás tromboembólia kockázata a maratonfutók körében

A vénás tromboembólia megelőzésében alapvető fontosságú, hogy az egészségügyi szakemberek és a fokozott kockázatnak kitett csoportok is tisztában legyenek vele, milyen óvintézkedéseket lehet megtenni a betegség elkerülése érdekében. Az egyik ilyen kockázati csoport a maratonfutóké, akiknél a hosszú időn át végzett intenzív edzés miatt többféle, a vénás tromboembólia kialakulásának esélyét növelő kockázati tényezővel kell számolni.

Feltöltve: 2016-08-03 | Kategória: Hematológia

A fizikai aktivitás és a vénás tromboembólia kockázata: a Tromsø tanulmány

Egy prospektív kohorsz vizsgálatban azt próbálták meg felmérni, hogy milyen hatást gyakorol a rendszeres, közepesen intenzív testmozgás a vénás tromboembólia kockázatára. Az eredmények alapján nem mutatható ki szignifikáns kockázatnövekedés az általános populáción belül.

Feltöltve: 2016-07-29 | Kategória: Hematológia

AML-val együtt jelentkező myeloid szarkóma - a hét képe

A 17 éves férfi páciens egy hete jelentkező, bal oldali proptosis miatt kereste fel orvosát. A vizsgálatok eredménye szerint egy daganat szövet ábrázolódik a bal bulbus körül. (A fotó).

Feltöltve: 2016-07-26 | Kategória: Hematológia

Mely ritka betegség tünete az epernyelv? - a hét képe

A 8 éves kislány hét napja tartó lázzal és bőrkiütéssel került kórházba. Tünetei: diffúz, foltos kiütés, repedezett ajkak, eper-nyelv, 39oC-os láz, mindkét szemén nem- exudativ kötőhártyagyulladás, megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók, erythema a tenyereken és a talpakon, enyhe oedéma a kezeken és periungualis hámlás.

Feltöltve: 2016-06-28 | Kategória: Hematológia

Az anaemia fokozza a szívroham utáni halálozás kockázatát

Az American Journal of Cardiology című szakmai folyóiratban közölt tanulmány eredménye szerint a szívrohamon és coronaria angioplasztikán átesett betegek esetében az anaemia fokozza a halálozás kockázatát, különösen, ha a revaszkularizáció inkomplett és a betegség több eret érint.

Feltöltve: 2016-05-26 | Kategória: Hematológia

A Staphylococcus elősegíti a lymphoma sejtek szaporodását

Az emberi bőrfelszínt milliói baktérium borítja, melyek zöme az egészségünk szempontjából hasznos. Azonban lehetséges, hogy a lymphomás betegeknél egész más a helyzet, mivel a Koppenhága Egyetem kutatása szerint a Staphylococcus baktériumtörzsek méreganyagi elősegítik, hogy a tumorsejtek átvegyék az irányítást az egészséges sejtek felett. A Dán Ráktársaság 3 millió dán koronával járult hozzá a kutatási projekthez.

Feltöltve: 2016-04-29 | Kategória: Hematológia

A vérsejtképződés első, minden részletre kiterjedő, számítógépes szimulációs modellje

A Cambridge Egyetem és a Microsoft Research kutatói létrehozták a vérsejtképződés első, minden részletre kiterjedő, számítógépes szimulációs modelljét, amely reményeik szerint előmozdíthatja a különböző hematológiai daganatok, köztük a leukémia és lymphoma új kezelései módszereinek fejlesztését.

Feltöltve: 2016-04-24 | Kategória: Hematológia

A morfin ronthatja a thrombocyta-gátló kezelésre adott rövidtávú választ

Egy kis esetszámú vizsgálat során a perkután coronariaintervencióra (PCI) előkészített, ST elevációval járó acut myocardiális infarctusos (STEMI) betegek közül azok, akik a súlyos mellkasi fájdalmaik enyhítésére morfin kezelésben részesültek, gyengébben reagáltak az antithrombotikus ágensekre, mint a morfinnal nem kezelt betegek.

Feltöltve: 2016-04-21 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 3 4 5 6 7 8 9 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld