Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''

Hematológia

A carvedilol nem előzi meg az antraciklin kardiotoxititást

A carvedilol az emlőtumorban szenvedő nőknél nem előzi meg a a bal kamrai ejekciós frakció (LVEF) csökkenését, ám csökkenti a troponin I szinteket.

Feltöltve: 2018-06-07 | Kategória: Hematológia

Az idős CLL betegeknél helytálló opció a rituximab terápia fenntartása

Francia kutatók vizsgálati eredményei alapján a két éves rituximab fenntartó terápia a krónikus limfocitás leukémiában (CLL) szenvedő idős betegeknél meghosszabbíthatja a betegség rövidített első vonalas fludarabin, ciklofoszfamid és rituximab (FCR) kúra után fellépő első remisszióját.

Feltöltve: 2018-05-11 | Kategória: Hematológia

A hemopoetikus őssejt-transzplantáció szisztémás sclerosisban

Egy nemzetközi kutatócsoport által végzett, nyílt címkés III. fázisú kísérlet eredménye alapján, hemopoetikus őssejt-transzplantáció (HSCT) esetén a konvencionális terápiához képest javulnak a rossz prognózisú, diffúz cutan szisztémás sclerosisban szenvedő betegek hosszú távú túlélési mutatói.

Feltöltve: 2012-07-02 | Kategória: Hematológia

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) eltekint a StemEx(R) 17 éves és ennél fiatalabb betegeknél történő vizsgálatától

Olasz, magyar, spanyol, izraeli és egyesült államokbeli klinikai vizsgálóhelyeken hamarosan megkezdenek egy nemzetközi vizsgálatot a StemEx nevű, leukémia, nyirokcsomó-daganat (lymphoma) és myelodysplasiás syndroma (MDS) elleni kísérleti kezeléssel.

Feltöltve: 2010-02-13 | Kategória: Hematológia

Őssejt transzplantáció AIDS talaján kialakult lymphomában

A HIV-vírussal nem fertőzött betegeknél fellépő agresszív terápiarefrakter vagy relapszusban lévő lymphoma kezelésére a standard terápiás választás az autológ őssejt átültetést követő nagy dózisú kemoterápia. Ugyanakkor ez a terápiás séma nem volt univerzális olyan betegek körében, akiknél AIDS talaján kialakult lymphomát diagnosztiáltak – legalábbis az elmúlt időszakot megelőzően.

Feltöltve: 2010-02-03 | Kategória: Hematológia

Véralvadásgátlók új generációja

Nyilvánosságra hozták a RE-COVER vizsgálat eredményeit. Az Amerikai Hematológiai Társaság éves ülésén ismertetett kutatás alátámasztotta, egy új, szájon át szedhető véralvadásgátló hatékonyságát, amely nemcsak eredményes ellenszer a visszatérő tromboembólia megelőzésére, hanem kevesebb vérzéssel is jár, mint az eddig alkalmazott terápiák.

Feltöltve: 2009-12-18 | Kategória: Hematológia

A vénás tromboembóliás betegségek prevenciója és népegészségügyi jelentôsége

A vénás tromboembólia Magyarországon az egyik vezető morbiditási és mortalitási tényező. Igaz ez annak ellenére is, hogy hatékony módszerekkel rendelkezünk mind a megelőzés, mind a kezelés területén. Az intenzív felvilágosító munkának ki kell terjedni a laikusok, betegek megfelelő tájékoztatására éppen úgy, mint az orvostársadalom különböző szubdiszciplináinak képviselőire, és a medikusképzésre is. Érvényt kell szerezni a rendelkezésre álló szakmai irányelvek gyakorlatban történő megfelelő alkalmazásának.

Feltöltve: 2009-09-25 | Kategória: Hematológia

Von- Willebrand Faktor és VIII-as faktor: egy szoros (barátság) kötelék eredete

A Blood ezen számában van den Biggelaar és munkatársai rekombináns 2N variáns VWF segítségével mutatják be, hogyan szállítódik a VIII-as faktor és a von Willebrand faktor (együttes szállítódását) a szekretoros granulumokba a FVIII és VWF magas affinitású kötődésének hiányában.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Hematológia

Engedélyezték a Mozobil használatát

A Genzyme gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy engedélyezték a Mozobil (plerixafor) nevű gyógyszerének használatát a limfómában és a myeloma multiplex betegségben szenvedő páciensek kezelésére, akiknél autológ őssejt beültetésre van szükség.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Hematológia

Pozitív CHMP vélemény a CLL kezelésére szolgáló MabThera nevű gyógyszerről

A Roche bejelentette, hogy a Humán Gyógyszerkészítmények Európai Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt fogalmazott a társaság MabThera (rituximab) nevű gyógyszerére vonatkozó engedélyezés kiterjesztés igénylésével kapcsolatban. A gyógyszer a krónikus lymphocytás leukémiában (CLL) szenvedő betegek kezelésére szolgál.

Feltöltve: 2009-08-03 | Kategória: Hematológia

Az FDA engedélyezte az Effient thrombocyta-gátló gyógyszer használatát

Az amerikai FDA bejelentette, hogy engedélyezte az Eli Lilly és a Daiichi Sankyo gyógyszergyárak Effient (prasugrel) nevű thrombocyta-gátló készítményének használatát. A gyógyszer az angioplasztika kezelésen áteső betegek esetében csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2009-07-17 | Kategória: Hematológia

A zöld teában található polyphenolok meggátolják a bortezomib (BZM) hatását

Az utóbbi időben intenzíven kutatják a zöld teát, és annak egyedi összetevőit, hiszen sok rákbeteg alkalmazza a "csodanövényt" öngyógyításra abban a reményben, hogy a kemoterápia hatását javíthatják. A bortezomibot elsősorban a myeloma multiplex kezelésében alkalmazzák.

Feltöltve: 2009-07-15 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld