Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 2.,,[email protected]''Zacher Gábor: Dolgoznék, de már nem kellek,,Zacher kollegának soha nem lett volna szabad osztályvezet€st vállalnia a honvédkórházban.Sajn...''Hétfőre bezupál a Honvédkórház,,Volt idő , amikor Oroszországba küldtek ki bennünket tanulni és nem akarták honosítani a diplomát ....''Dalí még annál is bizarrabb ember volt, mint hittük,,A képeit már akkor sem szeretem, amikor semmit nem tudtam a személyiségéről. A.P.''Specializálódás a radiológia területén?,,Hát én nem tudom. Annak idején például Ct- Mr-ből, ultrahangból, gyermek radiológiából is volt viz...''

Háziorvostan

Az otthoni szakápolás és az otthoni hospice gondozás dokumentálása II.

Az otthoni szakápolásra, és a hospice ellátásra vonatkozó további dokumentáció a háziorvosok számára kevéssé ismert, pedig a SZAKÁPOLÁS/HOSPICE ELLÁTÁS TERVEZÉSE ÉS KIVITELEZÉSE c. nyomtatvány kitöltése az elrendelő orvos feladata.

Feltöltve: 2009-10-27 | Kategória: Háziorvostan

Az "egészségőrző" alkoholfogyasztás több kárt okoz, mint a hasznot

A módjával fogyasztott alkohol egészségre gyakorolt üdvös hatását sok tanulmány kifejtette már, ám amerikai kutatók azt állítják, hogy egyébiránt annyira megnöveli például a daganatos betegségek kockázatát, hogy inkább káros, mint hasznos. Hogy senki ne ringassa magát tévhitekbe, azt is pontosan meghatározták: mi az a mérsékelt alkoholfogyasztás.

Feltöltve: 2009-10-22 | Kategória: Háziorvostan

Az otthoni szakápolás és az otthoni hospice gondozás elrendelhetősége

Nekünk háziorvosoknak sokszor a jogszabályok útvesztőjében való tájékozódás, a naprakészség követelménye okozza a legnagyobb nehézséget.

Feltöltve: 2009-10-22 | Kategória: Háziorvostan

Alpha: Otthoni távmonitorozás és döntéstámogatás

Fiziológiai jelek és az életmód intelligens távdiagnosztikai informatikai rendszerekkel történő otthoni/munkahelyi megfigyelésével, folyamatos értékelésével hatékonyabbá tehető a prevenció és a rehabilitáció,új, magasabb szintű orvosi felügyeletre nyílik lehetőség.

Feltöltve: 2009-10-21 | Kategória: Háziorvostan

Az otthoni szakápolás és az otthoni hospice gondozás dokumentálása I.

Mivel az egészségügyi ellátások helytelen dokumentálásából adódó hibák gyakoriak, de minimális odafigyeléssel könnyen elkerülhetőek, tekintsük most át az otthoni szakápolásra és a hospice ellátásra vonatkozó legfontosabb dokumentációs kötelezettségünket.

Feltöltve: 2009-10-21 | Kategória: Háziorvostan

Évente négymillió ember hal meg cukorbetegségben világszerte

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség legfrissebb adatai szerint világszerte 285 millió cukorbeteg ember él, és évente négymillióan halnak meg a betegségben.

Feltöltve: 2009-10-21 | Kategória: Háziorvostan

Utazási orvostani (utazási medicina) továbbképző tanfolyam

Új orvosi továbbképzõ program indult 2008-ban Magyar Prevenciós Akadémia névvel. Nevében is jelzi, hogy a betegségmegelõzés különbözõ témakörében, a legkorszerûbb elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására ad lehetõséget. Ennek keretén belül, ebben az évben is megrendezésre kerül a védõoltásokról és az utazók egészségügyi felkészítésérõl szóló továbbképzõ tanfolyam.

Feltöltve: 2009-10-16 | Kategória: Háziorvostan

Az étrendünk befolyásolhatja az alvásunkat

A Sydney Egyetem dietetikusainak új kutatásából kiderült, hogy a magas glikémiás indexű ételek megnövelik a triptofán nevű aminosav színtjét, melynek álmosságot okozó hatása jól ismert. Emiatt az elfogyasztott étel fajtája jelentősen befolyásolhatja alvásunkat.

Feltöltve: 2009-10-14 | Kategória: Háziorvostan

Szívinfarktus után a beültetett defibrillátor nem növeli az életkilátásokat

A koszorúér-elzáródás következtében kialakuló szívizomelhalás után fokozott az életveszélyes szívritmuszavarok kockázata, ezért évek óta sok beteg bőre alá beültetnek parányi defibrillátort, amely másodperceken belül hatékonyan működésbe lép. Egy évek óta folytatott vizsgálat adatai azt mutatták, hogy ez a beavatkozás nem javítja mérhetően az infarktus utáni kezelés eredményeit.

Feltöltve: 2009-10-09 | Kategória: Háziorvostan

Másodlagos immunhiányos állapotok és fertőzések

A másodlagos immunhiányos állapotok közé tartoznak az autoimmun betegségek, a szervtranszplantáció, a dialízis kezelés, az immunszupresszív gyógyszeres terápia, a drogfogyasztás, de a krónikus alkoholfogyasztásról vagy a cukorbetegségről sem szabad megfeledkeznünk.

Feltöltve: 2009-10-08 | Kategória: Háziorvostan

A gluténallergia emeli a halálozási kockázatot

Alábecsülik a gluténallergia kockázatait - állítja egy kedden közzétett tanulmány, amely emelkedett halálozási arányt talált a gluténérzékeny emberek körében.

Feltöltve: 2009-09-17 | Kategória: Háziorvostan

Harminc évet öregíthet a krónikus fájdalom

A krónikus fájdalommal élő emberek általános fizikai képességei a náluk több évtizeddel idősebb egészségesekéhez hasonlóak - közölték szerdán megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-09-17 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 95 96 97 98 99 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld