Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,És mi van a gynecomastia plasztikai sebészeti kezelésével - amiről egy szó sem esik ebben a buta c...''

Háziorvostan

Listeriosis-járvány - Összefoglaló

SÁRGADINNYE ÁLTAL TERJESZTETT LISTERIOSIS-JÁRVÁNY AZ USA 28 ÁLLAMÁBAN

2011. szeptember 2-án Colorado Állam Közegészségügyi és Környezet-egészségügyi Hivatala azt jelentette a CDC-nek, hogy augusztus 29 óta az átlagosat meghaladó számú, hét listeriosis megbetegedést regisztráltak az állam területén. Szeptember 5-én az egyik beteg háztartásában feltalált sárgadinnye mintáját is begyűjtötték Listeria-vizsgálatra.

Feltöltve: 2012-02-21 | Kategória: Háziorvostan

Tudásfrissítő - Újraélesztés: A 2011-es ALS ajánlás

Minden kolléga kerülhet „életmentő” szituációba. Tekintsük át röviden a legújabb még érvényben lévő protokollt!

Feltöltve: 2012-02-20 | Kategória: Háziorvostan

Márciusi konferenciák és kongresszusok

A márciusban esedékes konferenciákról cikkünkben olvashat bővebben.

Feltöltve: 2012-02-03 | Kategória: Háziorvostan

A „nyáj” immunitás epidemiológiai megközelítése

A vakcinációnak kettős hatása van: egyrészt védettséget ad az egyén szintjén, másrészt biztosítja a populáció vagy – angolszász terminológiával élve – a „nyáj” immunitását. Több vizsgálat foglalkozik azzal, hogy meghatározza azt az elégséges számú vakcinációt, amellyel populációs szintű védettséget lehet elérni. Ezáltal a rosszabb gazdasági helyzetű nemzeteknél is elérhetővé válik, hogy protektivitás alakuljon ki a lakosság körében a fertőző betegségekkel szemben, még ha egyéni szinten ez nem is valósítható meg maradéktalanul.

Feltöltve: 2012-01-27 | Kategória: Háziorvostan

Az irritábilis bél szindróma

Az irritábilis bél szindróma és néhány egyéb gasztroenterológiai betegség tüneteit csökkenti a szénhidrátszegény diéta és a probiotikumok alkalmazása. A szénhidrátfogyasztásról és az irritábilis bél szindróma tüneteiről szóló tanulmány az American Journal of Gastroenterology-ban jelent meg. A probiotikumok és az irritábilis bél szindróma kapcsolatáról a Gut című folyóiratban jelent meg egy átfogó tanulmány.

Feltöltve: 2012-01-24 | Kategória: Háziorvostan

Endometriosisban gyakoribb az IBD

A Gut című gasztroenterológiai szakmai folyóirat 2011. decemberi számában látott napvilágot egy dán vizsgálat, mely szerint az endometriosis a gyulladásos bélbetegségek magasabb kockázatát jelenti.

Feltöltve: 2012-01-16 | Kategória: Háziorvostan

Az alacsony kalóriabevitel javítja a szívfunkciót cukorbetegekben

Az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság idei kongresszusán tették közzé annak a kis esetszámú tanulmánynak az eredményeit, ami a túlsúlyos, 2-es típusú cukorbetegek szívfunkcióját vizsgálta 4 hónapos szigorú diétát követően.

Feltöltve: 2012-01-11 | Kategória: Háziorvostan

Infekció katéter viselése mellett

Az alábbi összefoglaló az Európai Urológus Társaság irányelvei alapján készült, melyben számos randomizált és kontrollált klinikai vizsgálat metaanalízisének eredményére támaszkodva foglalták össze a katéter viselésével kapcsolatos fertőzésekről a tudnivalókat. Az alábbi összefoglaló ajánlható azoknak is, akik katéterek ápolásával, gondozásával foglalkoznak.

Feltöltve: 2012-01-09 | Kategória: Háziorvostan

Oralis anticoncipiens okozta, tako-tsubo-syndromát mimikázó myocardialis infarctus

26 éves nőbeteg anamnesisében néhány hónapja tragikus hirtelenséggel elvesztett édesanya, munkahelyi pszichés stressz és 4 órája fennálló tartós mellkasi fájdalom szerepel. Rizikó faktorok közül csak a dohányzás és a fogamzásgátló szerepelt.

Feltöltve: 2012-01-02 | Kategória: Háziorvostan

Húgyúti infekciók terhesség alatt

Az urológia traktus fertőzéses gyulladásai gyakoriak terhesség alatt. A legtöbb nőnek a terhessége előtt kerül baktérium a vizeletelvezető rendszerébe. Terhesség alatt a tünetmentes bakteriuriás nők kb. 20-40%-ban alakul ki pyelonephritis.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2012-01-02 | Kategória: Háziorvostan

Bilobil Forte – a legősibb gyógynövénnyel a jó keringésért és emlékezetért

A Ginkgo biloba, azaz a páfrányfenyő a földtörténet egyik legidősebb fája. Hatóanyagai hozzájárulnak a normális agyi és perifériás vérkeringéshez, ezáltal segítik többek között a memória és a szellemi teljesítőképesség frissen tartását. Flavonoidjai értágító hatással bírnak, biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását és fokozzák az anyagcserét, emellett antioxidáns tulajdonsággal is rendelkeznek.

Feltöltve: 2011-12-29 | Kategória: Háziorvostan

Máriatövis kivonattal a májkárosodás ellen

A májproblémák fitoterápiával való kezelése évszázados múltra tekint vissza. Az egyik legismertebb májvédő növény, a máriatövis (Silybum marianum) hatásosságáról már Dioszkoridész és Plinius is említést tesz műveiben, de megtalálható a középkori füveskönyvekben és Melius Juhász Péter magyar nyelvű Herbáriumában (1578) is. Hatásosságát modern klinikai vizsgálatokkal is sikerült igazolni. A máriatövismagról pozitív E-monográfia készült, szerepel a Német Gyógyszerkönyvben is.

Feltöltve: 2011-12-20 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 95 96 97 98 99 100 101 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld