Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Ki használt először sztetoszkópot?

Kép
 
Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Az eredeti cikk végén azt is feltüntetik, hogy a két gyógyszercég, amik a HPV vaccinát gyártja, a s...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Ha 10 éve oltanak, akkor a legidősebb oltott 23 éves, a legfiatalabb 14 éves. Ezt a korosztály nézt...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Csatlakozva dr.Sebő Zsuzsannához, ez több, mint sánta, ez félrevezetés, szándékos torzítás, a legke...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,mai napig is mély döbbenettel tapasztalom,hallom és látom ,hogy egyes anyukák ők a nagy okosak most...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Mindenki figyelmébe ajánlom ezt a magyarra fordított cikket, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja an...''

Háziorvostan

Utazás előtti védőoltások IV.

A kolera és a sárgaláz elleni védőoltásokról.

Feltöltve: 2010-07-01 | Kategória: Háziorvostan

Utazás előtti védőoltások III.

A hastifusz (Tiphus abdominális) nem gyakori kórkép, azonban sok esetben a betegség enyhe tünetekkel zajlik, mely veszélyt jelenthet a betegség terjedése szempontjából.

Feltöltve: 2010-06-24 | Kategória: Háziorvostan

Utazások előtti védőoltások II.

A hepatitis A okozta megbetegedés az egyik leggyakoribb vírusfertőzés világszerte, évente mintegy 1.4 millió új fertőzés fordul elő. Bár a vírus köztudottan faeco-orálisan terjed, mégsem kizárólag a rossz higiénés körülmények között élőket fenyegeti.

Feltöltve: 2010-06-18 | Kategória: Háziorvostan

Utazás előtti védőoltások I. - kinek a feladata?

Itt a nyár, a nyaralások, utazások időszaka. Természetesen a háziorvos is látja betegei romló anyagi helyzetét, hiszen egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy nyaralni menjen. Ennek ellenére megvan a szűk köre azoknak a pácienseknek is, akik évről-évre egzotikus tájakra utaznak. Jelen cikksorozatunkban az un. utazási betegségek megelőzésére szolgáló, nem kötelező védőoltások témakörét járjuk körbe, a háziorvos szemszögéből.

Feltöltve: 2010-06-10 | Kategória: Háziorvostan

Súlyos állapotú gyermek állapotának megítélése helyszíni körülmények között II.

A súlyos állapotba került gyermek ellátása nagy kihívás az ellátónak. A váratlan vészhelyzetek mind a gyermekeknek, mind az ellátóknak nagy stresszt jelentenek. Ellátásuk meglehetősen nehéz azoknak, akiknek ez nem napi feladat. A cikk lépésről lépésre ismerteti a vizsgálat és a kezelés módjait az első benyomástól a szükséges beavatkozásokig.

Feltöltve: 2010-06-06 | Kategória: Háziorvostan

Súlyos állapotú gyermekek állapotának megítélése helyszíni körülmények között I.

A területen dolgozó háziorvos, házi gyermekorvos gyakrabban találkozik munkája során sürgős ellátást igénylő állapotokkal, mint gondolná. A beteg későbbi sorsát döntően befolyásolja az első észlelő és ellátó orvos ténykedése.

Feltöltve: 2010-06-02 | Kategória: Háziorvostan

A Magyar Epilepszia Liga Tudományos Ülése

Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban tartják 2010. június 17-19 között a Magyar Epilepszia Liga 2010. évi Tudományos Ülését.

Feltöltve: 2010-05-29 | Kategória: Háziorvostan

A gyermekkori véres hasmenések differenciáldiagnosztikája II.

A gyermekek tápcsatornája sérülékenyebb, ezért körükben lényegesen gyakoribbak a hasmenéses megbetegedések. A banális enteritisek többsége néhány napon belül spontán gyógyul, de mindenképpen körültekintést igényel, ha a gyermek széklete vért és/vagy nyálkát is tartalmaz.

Feltöltve: 2010-05-22 | Kategória: Háziorvostan

A gyermekkori véres hasmenések differenciáldiagnosztikája I.

Jön a nyár. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem otthon étkezünk. A melegben ételeink is romlandóbbak. Gyermekeink gyakorta megfeledkeznek az étkezések előtti kézmosásról, illetve ki vagyunk téve a nem megfelelő higiénés körülmények között készült ételek okozta veszélynek is.

Feltöltve: 2010-05-15 | Kategória: Háziorvostan

B-vitamin: ne vedd a szívedre

Ellentmondásos kutatási eredmények láttak napvilágot a B-vitamin és a folsav szerepére vonatkozóan – lehet, hogy nem is segítenek a szív- és érrendszeri panaszokkal szemben.

Feltöltve: 2010-05-13 | Kategória: Háziorvostan

A has mindig a „fekete ló” marad

Esetismertetés: Pénteken, késő délután 34 éves nőbeteg hív fel telefonon, azzal a panasszal, hogy hashajtót vett be, és most „görcsöl a hasa”.

Feltöltve: 2010-05-09 | Kategória: Háziorvostan

Súlyos sérült ellátása az alapellátás szintjén II.

Tekintettel arra, hogy a halálos kimenetelű balesetek áldozatainak fele a helyszínen vagy szállítás közben hal meg, nagy figyelmet kell fordítani az időveszteség elkerülésére. Hozzájárul ehhez, hogy a sérült a gyógyulását leginkább befolyásoló első 60 percben legtöbbször a prehospitális ellátó kezében van. Célunk tehát a gyors és szakszerű ellátás a helyszínen.

Feltöltve: 2010-04-30 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 95 96 97 98 99 100 101 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld