Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Hány százalékos mortalitású volt a régmúltban a császármetszés?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Háziorvostan

A reflux gyógyszerek elősegítik a krónikus májbetegség kialakulását. 2.rész

A kutatók megvizsgálták a PPI használat és az alkoholos májbetegség közti kapcsolatot alkohol alkoholabúzusban szenvedő embereknél is. 4830 krónikus alkoholabúzussal diagnosztizált beteget elemeztek, akik közül 1024 (21%) volt aktív PPI használó, 745 (15%) korábban használt PPI-ket és 3061 (61%) soha nem használt ilyen gyógyszereket.

Feltöltve: 2019-03-01 | Kategória: Háziorvostan

Magas adók segíthetnek a cukorbetegség elleni harcban

Ötvenkét százalékkal csökkent a cukrozott üdítők fogyasztása három év alatt Kalifornia államban, ahol 2015-ben vezették be az egészséget károsító italok megadóztatását.

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: Háziorvostan

Az anyatej véd az ekcéma ellen is

Az első három hónapban kizárólag anyatejjel táplált babák hatévesen jelentősen kisebb eséllyel lesznek ekcémásak, mint hasonló korú, de nem anyatejes vagy rövidebb ideig szoptatott társaik egy új kutatás szerint.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: Háziorvostan

Az FDA tanácsadói sürgetik a romosozumab osteoporosis kezelésére történő engedélyezését. 1. rész

A csont, reproduktív és urológiai gyógyszerek tanácsadói bizottsága január 16-án 18:1 arányban megszavazta az egyedülálló hatásmechanizmusú anabolikus humanizált monoklonális antitest támogatását.

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: Háziorvostan

A schizophrenia már az anyaméhben elkezdődik 2.rész

Egy új kutatás eredménye szerint lehetséges, hogy a betegség, amelyet az agykéregben kialakuló malformációk idéznek elő ki, az anyaméhen belül kezelhető.

Feltöltve: 2019-02-26 | Kategória: Háziorvostan

Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 2.

Egy átlagos dán nő terhesség alatti halálozásának kockázata elhanyagolható, ám ha a kérdéses nő epilepsziás, a valószínűség ennek az ötszörösére nő. - állapította meg az Aarhus Egyetem átfogó epidemiológiai tanulmánya.

Feltöltve: 2019-02-26 | Kategória: Háziorvostan

A század végére eltűnhetne a méhnyakrák

A Lancet Oncology szakfolyóiratban publikált tanulmány megállapításai szerint a szűrőprogramok, illetve az egyre hatékonyabbá váló humánpapillóma-vírus (HPV) elleni vakcinák segítségével 2100-ra el is felejthetnénk a méhnyakrákot világszerte. De ez csak akkor valósulhat meg, ha a mostaninál sokkal több nőt beoltanak a vírus ellen.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Háziorvostan

A reflux gyógyszerek elősegítik a krónikus májbetegség kialakulását. 1.rész

Az átlagnépesség hozzávetőleg 10%-a szed protonpumpa-gátló gyógyszereket (PPI) gyomorsav csökkentésre és a savas refluxszal és gastrooesophagealis reflux betegséggel járó gyomorégés enyhítésére.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Háziorvostan

Influenza: Tovább csökkent a megbetegedések száma

Az elmúlt héten a lakosság arányában legtöbben Zala, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében fertőződtek meg.

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Háziorvostan

Újdonságok az influenza kezelésében: a CDC 2019-es antivirális kezelési javaslatai 2.

Az USA-ban is javában zajlik a 2018-2019-es influenza szezon. Laboratóriumi adatok szerint az idei szezont az influenza A (H1N1)pdm09 predominanciája jellemzi, kivéve az ország délkeleti részét, ahol főként az A(H3N2) vírus okoz megbetegedéseket. Bár az influenza súlyossága a tavalyinál enyhébb, a fertőzés továbbra is sok áldozatot szed.

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Háziorvostan

A fizikai aktivitás csökkenti a diabeteses betegek mortalitását

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) prevenciós részlegének (EAPC) állásfoglalása szerint a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek számára a vércukorszint és a kardiális egészség kontrollálása érdekében fizikai aktivitást kell előírni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Háziorvostan

A schizophrenia már az anyaméhben elkezdődik 1.rész

Az eredmények szerint lehetséges, hogy a betegség, amelyet az agykéregben kialakuló malformációk idéznek elő ki, az anyaméhen belül kezelhető.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld