Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Kinek a nevével hozható összefüggésbe a gyermekágyi láz?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Háziorvostan

A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 1.

Az Amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma (HHS) nemrégiben tette közzé a fizikai aktivitással kapcsolatos iránymutatásának (PAG) második kiadását, melyben már a három éves kisgyermekek fizikai aktivitásával kapcsolatosan is szerepelnek javaslatok.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Háziorvostan

Harc a multidrog-rezisztens baktériumok ellen II.

A kritikus állapotú betegek számára a multirezisztens baktériumok okozta fertőzések jelentik az egyik legnagyobb kihívást.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Háziorvostan

Biztonságos-e az orális biszfoszfonát terápia szüneteltetése?

Az osteoporosis kezelése során szokásos gyakorlatnak számít az orális vagy intravénás (IV) biszfoszfonát kezelés időnkénti szüneteltetése.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Háziorvostan

A DPP-4 inhibitorok jótékony hatása a vesére diabetesben

Egy új vizsgálat szerint a dipeptidil-peptidáz-4 (DPP-4) inhibitorok késleltethetik a krónikus vesebetegség (CKD) kialakulását a 2-es típusú diabetesben szenvedőknél.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Háziorvostan

Elsőként számoltak be marihuána másodlagos fogyasztása által okozott allergiás esetről

Egy súlyos asthmában szenvedő, és a kezelésre nem reagáló hat éves kisfiúnál a családtagok által otthon használt marihuána allergiát okozott. Ez az első ilyen jellegű eset, amelyről a kutatók beszámoltak.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Háziorvostan

Hogyan kezelhető a nők alacsony libidója? 1.

A rutinvizsgálatok során az orvosok ritkán tesznek fel kérdéseket a női betegek szexuális életével kapcsolatban, holott szakértők szerint érdemes lenne. Az alacsony libidójuk miatt aggódó nőknek ugyanis bátorításra van szükségük ahhoz, hogy ezt a problémát megbeszéljék az orvosukkal. A fizikai és lelki problémákból adódó elégtelen szexuális élet pedig orvosolható.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Háziorvostan

Genetikai rizikó a reumatoid arthritis-asszociált interstitialis tüdőbetegségre

A rheumatoid arthritis (RA) - asszociált intersticiális tüdőbetegség és az RA nélküli idiopathiás tüdőfibrosis (IPF) genetikai háttere hasonló, aminek jellemző vonása egy MUC5B gén promóter variáns, mely a tüdőben fokozott mucin termelődést idéz elő. – kezdte beszámolóját Dr. Pierre-Antoine Juge, az Amerikai Reumatológus Társaság éves értekezletén.

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Háziorvostan

AZ 50 év feletti nők vizelet inkontinenciája

Egy amerikai felmérés eredménye szerint az 50 év feletti nők közel fele számol be vizeletszivárgásról, ami számukra nagy gondot okoz.

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Háziorvostan

Magasabb dózisú influenza vakcina hatékonyabb a reumatoid arthritises betegeknél

Egy randomizált, aktív hatóanyaggal kontrollált vizsgálatban a szokásos adagnál nagyobb dózisú influenza vakcina jóval kedvezőbb immunválaszt produkált rheumatoid arthritisben szenvedő szeropozitív betegeknél.

Feltöltve: 2018-12-07 | Kategória: Háziorvostan

Harc a multidrog-rezisztens baktériumok ellen I.

Az egyre gyakrabban izolálható multidrog-rezisztens (MDR) baktériumok önálló prediktoraivá váltak az inadekvát antibiotikum terápiának.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Háziorvostan

A TENS elvágja a fibromyalgiás fájdalmat, igazolja a metaanalízis

A transzkután elektromos ideg stimulációs (TENS) kezelés jelentősen enyhítette a fibromyalgiás betegek mozgás közben jelentkező fájdalmait egy randomizált kontrollált vizsgálat során, amelybe két amerikai kórház 301 betegét vonták be.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Háziorvostan

Éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) - kivizsgálás

Az anamnézis felvétele alapján a szülői attitűdök, a várható együttműködési képesség (is) felmérhetők. A háziorvosi kapcsolat és az adatbázis óriási segítség.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld