Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Mi az odynophagia?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Háziorvostan

Új gyógyszer az influenza kezelésében

A 2017/18-as influenza szezon az USA-ban meglehetősen súlyosnak bizonyult, főként az A(H3N2) szezonális influenza vírus szempontjából, ami a CDC szerint körülbelül 80 000 halálesetet okozott és az adatok szerint az eddigi legtöbb, összesen 185 gyermek életét követelte.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Háziorvostan

Újra lehet pályázni praxisvásárlásra, letelepedésre

Két és fél milliárd forintos támogatás jut a háziorvosi, fogorvosi körzetek betöltésére, praxisjog megvételére.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Háziorvostan

Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 1.

Egy átlagos dán nő terhesség alatti halálozásának kockázata elhanyagolható, ám ha a kérdéses nő epilepsziás, a valószínűség ennek az ötszörösére nő. - állapította meg az Aarhus Egyetem átfogó epidemiológiai tanulmánya.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Háziorvostan

Újdonságok az influenza kezelésében: a CDC 2019-es antivirális kezelési javaslatai 1.

Az USA-ban is javában zajlik a 2018-2019-es influenza szezon. Laboratóriumi adatok szerint az idei szezont az influenza A (H1N1)pdm09 predominanciája jellemzi, kivéve az ország délkeleti részét, ahol főként az A(H3N2) vírus okoz megbetegedéseket. Bár az influenza súlyossága a tavalyinál enyhébb, a fertőzés továbbra is sok áldozatot szed.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Háziorvostan

Javíthatja-e egy automatizált szöveges üzenet a diabeteses betegek HbA1c koncentrációját?

A mozgásszegény életmód és a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása miatt a fejlett országokban egyre gyakoribb a diabetes. A diabetes számos olyan mikro és makrovaszkuláris szövődményhez vezet, amelyek negatívan befolyásolják a betegek életminőségét és élethosszát.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Háziorvostan

Okos sztetoszkóp a tüdőgyulladás kiszűréséhez

A Johns Hopkins kutatóinak találmánya évente akár több millió ember életét is megmentheti.

Feltöltve: 2019-02-14 | Kategória: Háziorvostan

Radioembolizáció: új remény sok hazai májrákos betegnek

Nemrég Magyarországon egy májdaganatos beteg (egy 72 éves férfi) megkapta az első radioembolizációs kezelést. Hozhat-e ez áttörést a rákellenes harcban? – erről kérdezte a NLCafé dr. Bánsághi Zoltánt, a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának igazgatóhelyettesét, a műtétet vezető főorvost.

Feltöltve: 2019-02-14 | Kategória: Háziorvostan

Psoriasis és IBD: valóban komorbiditás? 2.rész

A psoriasis vulgaris, arthritis és a cardiovascularis betegség közti összefüggés jól megalapozott, és tanulmányokkal igazolt, hogy a TNF-alfa blokkoló terápiák (pl. etanercept, adalimumab, infliximab) megszüntetik a bőr plakkokat, enyhítik az ízületi gyulladást, csökkentik a gyulladás szérum markereit és még le is lassítják a cardiovascularis betegség progresszióját.

Feltöltve: 2019-02-14 | Kategória: Háziorvostan

Leopárdteknős páncélja ihlette az inzulint tartalmazó kapszula formáját

Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszulát fejlesztettek ki amerikai tudósok, mely a gyomron át juttatja a véráramba az inzulint.

Feltöltve: 2019-02-12 | Kategória: Háziorvostan

Az antidepresszánsok növelik az időskori csípőcsont törés gyakoriságát

Egy svéd betegnyilvántartás szerint antidepresszánsokat szedő idős betegeknél gyakrabban fordult elő csípőcsont törés az antidepresszáns terápia elkezdése előtti és utáni évben, mint a párosított kontrollcsoportban.

Feltöltve: 2019-02-11 | Kategória: Háziorvostan

Psoriasis és IBD: valóban komorbiditás? 1.rész

A psoriasis vulgaris egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, amely szisztémás komorbiditásokkal társul, mint arthritis, cardiovascularis betegség, vesebetegség, diabetes mellitus és metabolikus szindróma.

Feltöltve: 2019-02-11 | Kategória: Háziorvostan

Miért hajlamosabbak a nők a migrénre?

A nemi hormonok, főként az ösztrogén váltakozó szintje adhat magyarázatot arra, hogy miért szenved sokkal több nő migrénben, mint férfi.

Feltöltve: 2019-02-07 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld