Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni,,ötvenes évek!!''Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''

Infektológia

Pneumococcus oltás Európában és itthon 2.

Mit tehetünk, hogy mégis megelőzhessük az oly rettegett kórt, a sokszor halálos invazív pneumococcus fertőzéseket? Mivel oltsunk, és kiket oltsunk?

Feltöltve: 2009-09-14 | Kategória: Infektológia

Az okkult HBV fertőzés

Az okkult HBV fertőzés a közelmúltban azonosított entitás, melynek egyre pontosabb megismerését a molekuláris diagnosztikai módszerek fejlődése, érzékenységének javulása tette lehetővé.

Feltöltve: 2009-09-10 | Kategória: Infektológia

Pneumococcus oltás Európában és itthon

A pneumococcus vakcináció bevezetése a kötelező oltási rendbe mérföldkő lehet a megelőzésben. Magyarországon jelenleg 2 pneumococcus vakcina érhető el.

Feltöltve: 2009-09-08 | Kategória: Infektológia

Új lehetőség a HIV-vírus megfékezésére?

A Science folyóirat csütörtöki számában közölt hír szerint kutatók két új, széles körű semlegesítő hatású antitestet (bNAbs) azonosítottak, amelyek a HIV-vírus sebezhető részét célozzák meg.

Feltöltve: 2009-09-07 | Kategória: Infektológia

A WHO szerint 2,5 és 20 dollár között lesz egy oltás ára

Adagonként 2,5 és 20 dollár között lesz a H1N1-es influenzavírus elleni oltás ára a vásárló ország gazdagságától függően - vélekedett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője egy szerdán megjelent interjúban.

Feltöltve: 2009-09-04 | Kategória: Infektológia

A trachoma gyógyítására alkalmazott antibiotikum csökkentette a gyermekhalandóságot Etiópiában

Egy antibiotikum, amelyet Afrikában a vaksághoz vezető szembetegség, a trachoma gyógyítására alkalmaznak, a jelek szerint csökkenti a más betegségek következtében előálló gyermekhalandóságot Etiópiában.

Feltöltve: 2009-09-03 | Kategória: Infektológia

Utazás - Védőoltás - Szaktanácsadás

Magyarországon elvétve találkozhatunk utazási tanácsadással foglalkozó szakrendeléssel.

Feltöltve: 2009-09-01 | Kategória: Infektológia

A HIV-vírus egy szubtípusa növeli a demencia kialakulásának esélyét

Azokban a betegekben, akik az AIDS kórokozójaként ismert HIV-vírus egyik típusával fertőzöttek meg, nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia, mint azokban, akik más szubtípusokat hordoznak – mutatták ki a John Hopkins Orvosi Egyetem kutatói. Az eredmény, amit a Clinical Infectious Diseases című újság szeptemberi számában közöltek, az első munka, amely bemutatja, hogy HIV egy speciális típusa felelős a kognitív folyamatok romlásáért, mely a nem ellenőrzött fertőzöttek között a leggyakoribb komplikáció.

Feltöltve: 2009-09-01 | Kategória: Infektológia

ÁNTSZ: változott az új influenzával kapcsolatos eljárási rend

Már két hete megszűnt az influenzagyanús megbetegedések egyedi, telefonon történő jelentési kötelezettsége és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) intézeteinek napi jelentése; az igazolt esetekről az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja minden héten szerdán ad ki tájékoztatást - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Az influenza elleni védőoltás csökkenheti az antibiotikumok túlzott használatát

Az influenza elleni védőoltás nem csupán a betegség megelőzésében nyújthat segítséget, hanem egyúttal csökkentheti az antibiotikumok túlzott használatának problémáját is - derül ki a Clinical Infectious Disease szakfolyóirat internetes változatában megjelent új tanulmányból.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

A fájdalommentes mikrotű véget vethet a tűtől való félelemnek

A Georgia Műszaki Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan fájdalommentes tapaszt, amely egy nap feleslegessé teheti az injekciós tűket és az évenkénti influenzaoltásokat. Az aprócska mikrotűkkel borított tapaszok a cukorbetegség és számos egyéb kórállapot kezelését biztonságosabbá, hatékonyabbá és kevésbé fájdalmassá tehetik.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Antibiotikum terápiás szokások III.

A magyarországi antibiotikum felhasználás statisztikai értékelését nem egyszerű elkészíteni. Szakmailag megfelelő és felhasználható adat ez idáig nem áll rendelkezésünkre. Több szempontot figyelembe kell venni.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 59 60 61 62 63 64 65 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld