Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből,,Az egészségügy válsága nem a Qvírussal kezdődőt, most csak kitapinthatóbbá vált.''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''

Infektológia

Kawasaki betegség és COVID-19? Van kapcsolat?

A Kawasaki betegség egy olyan súlyos, ismeretlen etiológiájú, ritka gyulladásos kórkép, amely gyermekkorban jelentkezik, és szigorú kritériumok alapján lehet csak kimondani a diagnózist.

Feltöltve: 2020-05-18 | Kategória: Infektológia

2 143 gyermek COVID-19 fertőzése: Kína, epidemiológiai jellegzetességek

A kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ felé 2020. január 16- február 8. között bejelentésre kerülő, országos szinten 2 143 fő COVID-19 megbetegedésben szenvedő gyermek esetét vizsgálták meg.

Feltöltve: 2020-05-13 | Kategória: Infektológia

A COVID-19 kezelése myeloma multiplexes beteg esetében

Egy kínai, vuhani beteg esettanulmánya arra enged következtetni, hogy az immunszuppresszáns tocilizumab hatékony lehet a COVID-19 kezelésében olyan nagyon rossz állapotban levő betegek esetében, akik myeloma multiplexben és egyéb hemato-onkológiai betegségben is szenvednek.

Feltöltve: 2020-05-12 | Kategória: Infektológia

RAS-gátlók és COVID-19: elegendőek a bizonyítékok?

Több állatokon végzett vizsgálat áttekintése alapján a COVID-19 megbetegedést okozó vírussal fertőzött betegek számára megfelelőek lehetnek a renin-angiotenzin rendszert gátló kezelések. Ezek a preklinikai eredmények általánosságban alátámasztják számos kardiológiai társaság elmúlt hetekben közölt álláspontját, amelyek a renin-angiotenzin rendszert gátló gyógyszereket szedő betegek kezelésének folytatását javasolták.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-05-08 | Kategória: Infektológia

A COVID-19 bőrgyógyászati megjelenése

Olaszország volt az egyik leginkább érintett ország és itt rendkívüli korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre. Ráadásul számos egészségügyi dolgozó is érintett volt, ez a helyzet jelentős erőfeszítéseket követelt minden orvostól és ápolótól. A bőrgyógyász szakorvosok is a frontvonalra kerültek.

Feltöltve: 2020-05-04 | Kategória: Infektológia

Aminokinolinok a 2019-es koronavírus megbetegedés (COVID-19) ellen: chloroquine vagy hydroxychloroquine

A súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) által okozott 2019-es koronavírus megbetegedés (COVID-19) kezelésére számos vizsgálatot terveztek a hatékony terápiás rezsimének meghatározása céljából.

Feltöltve: 2020-04-30 | Kategória: Infektológia

Kannabisz szerepe baktérium rezisztenciában

Kevesebb antibiotikum áll rendelkezésre a rezisztens baktériumok okozta fertőzések kezelésére, így fennáll annak lehetősége, hogy ismét az antibiotikumok előtti korszakba lépünk. Folyamatban van alternatív stratégiák vizsgálata.

Feltöltve: 2020-04-29 | Kategória: Infektológia

Citokinvihar Covid-19-fertőzésben

A Covid-19 betegség lefolyásáról és az egyes gyógyszerek alkalmazhatóságáról Szekanecz Zoltán és Constantin Tamás készített ábrával kísért összefoglalót az mta.hu-nak.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-24 | Kategória: Infektológia

Szájmaszk hiány és a COVID-19 járvány

A szájmaszk viselés megfelelő kézhigiéniával kiegészítve hatékony intézkedésnek számít a SARS-CoV-2 terjedésének megakadályozása terén, azonban a globális maszkhiány általános aggodalmat váltott ki a társadalomban.

Feltöltve: 2020-04-23 | Kategória: Infektológia

Chloroquine hatékonyság és biztonságosság: COVID-19

A COVID-19 megbetegedés nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzet. Mindezidáig nem áll rendelkezésre hatékony gyógyszeres kezelés, habár erre nagy szüksége lenne azoknak a betegeknek, akiknél a betegség súlyos formája alakul ki. Ez a szisztémás áttekintés összegzi a chloroquine-ra vonatkozó tényeket a COVID-19 terápiában.

Feltöltve: 2020-04-22 | Kategória: Infektológia

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel!

A COVID-19 járványszerű felbukkanása súlyos fenyegetést jelent az emberiség számára. A korábbi vizsgálatok elsősorban Wuhanra és a tipikus tünetekre fókuszáltak. A Csöcsiang tartományból származó, 74 COVID-19 fertőzésben szenvedő, gastrointestinalis tüneteket mutató eset elemzése során meghatározták az epidemiológiai, klinikai és virológiai jellemzőket.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Infektológia

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld