Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
Kannabisz használat és pszichiátriai betegségek,,Megfelelően kontrolált és megfelelően indikált esetekben van helye a kanabisnak''Éger: „ebből baj lesz” - szavaznak az orvosok a kényszernyugdíjról,,Buy 125 Mcg Synthroid No Prescription The Canadian Drugstore Inc [url=http://achetercialisfr.com]c...''Súlyos betegségek gyógyítását segíti egy magyar cég,,Hurrá a feltalálásnak is jár Olimpiai aranyérem,mint a többi sportolóknak.''Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''

Infektológia

Toxoplasma agytályog heteroszexuálisan fertőződött AIDS betegben

45 éves férfibeteg a neurológiai osztályra került felvételre egy hónap alatti 20 kg-os fogyás, két hete tartó fejfájás, láz, hányinger, viselkedési- és beszédzavar, bal alsó és felső végtagi enyhe fokú, distalis eloszlású paresis miatt.

Feltöltve: 2013-03-06 | Kategória: Infektológia

Gyulladásos bélbetegség és icterus diagnosztikai problémái

19 éves férfi 3 hónapja fennálló hasmenés, két hete észlelt friss piros véres székletürítés, hőemelkedés, ízületi fájdalmak, jelentősen emelkedett tranzamináz értékek miatt kereste fel az infektológiai szakrendelést.

Feltöltve: 2013-02-19 | Kategória: Infektológia

„A kullancsencephalitis kötelezően bejelentendő betegség” - Beszámoló a Nemzetközi Kullancsenkefalitisz Munkacsoport (ISW-TBE) 15. tudományos üléséről

Az International Scientific Working Group on Tick-Borne Encephalitis (ISW-TBE) 15. tudományos ülését az elmúlt évekhez hasonlóan Bécsben, a Schloss Wilhelminenberg patinás épületében rendezte 2013. január 31. és február 1. között. A konferencián 17 európai országból vettek részt.

Feltöltve: 2013-02-11 | Kategória: Infektológia

A hazai járványügyi helyzet általános jellemzése

A 2013. január 21-27. közötti időszakban bejelentett fertőző megbetegedések alapján az ország járványügyi helyzetének összefoglalója.

Feltöltve: 2013-02-04 | Kategória: Infektológia

Szexuális úton terjedő fertőzések - az Epidemiológiai Központ helyzetjelentése

Az Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi osztályának jelentése a szexuális úton terjedő fertőzések magyarországi helyzetéről.

Feltöltve: 2013-02-04 | Kategória: Infektológia

Új közegészségügyi kihívást jelentenek a zoonózisok

A Nyugat-nílusi vírus, a Lyme-kór, Dengue-láz, és a pestis jó példái "vektorok által terjesztett zoonózisoknak", vagyis azon fertőző betegségeknek, melyek során az eredetileg állatokat megbetegítő patogének különböző vektorok, például szúnyog közvetítésével jutnak az emberi szervezetbe.

Feltöltve: 2013-01-24 | Kategória: Infektológia

A progenitor T-sejtek kimerülése vezet a krónikus vírusfertőzésekhez

Az influenzához hasonló akut fertőzés esetén, a szervezet a patogéneket elpusztító T-sejtek proliferációjával reagál. Küldetését befejezve az immunrendszer fokozott aktivitása leáll, hátrahagyva a szentinel sejtek populációját, melyek újrafertőződés esetén ismét azonnal csatarendbe állnak.

Feltöltve: 2013-01-19 | Kategória: Infektológia

Speciális infektológiai esetek gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban 2. rész

Ha a páciens nem szenved krónikus obstruktív pulmonális megbetegedésben, akut hörgőgyulladás esetében szükségtelen az antibiotikum adása. A bronchitisek tünettana sokszor hasonlít a pneumóniához, de a fizikális vizsgálat és a mellkas röntgenfelvétel nem támasztja alá.

Feltöltve: 2013-01-14 | Kategória: Infektológia

Speciális infektológiai esetek gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

A HIV fertőzött páciensek közösségben szerzett pneumóniájának oka leggyakrabban bakteriális. Az immunszupprimált állapot miatt azonban egyéb kórokozókat is számításba kell venni.

Feltöltve: 2013-01-08 | Kategória: Infektológia

Légúti fertőzések kezelésének mai gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

Habár az Egyesült Államokban széles körben használják az antibiotikumokat az akut otitis kezelésében, nem létezik I. szintű evidencia a betegség empirikus kezelésére. Nagyszámú vizsgálat bizonyítja, hogy az esetek 81%-ában spontán klinikai gyógyulás figyelhető meg.

Feltöltve: 2013-01-01 | Kategória: Infektológia

A Lyme kórokozó kontrollálásának új stratégiája

Az American Society for Microbiology mBio® című online folyóirata az University of California új tanulmányról számol be, melyben a kutatók a Lyme-kórt okozó Borrelia faj terjedését kontrolláló új stratégiát ismertetik.

Feltöltve: 2012-12-30 | Kategória: Infektológia

A sebek ellátása és profilaktikus infektológiai intézkedések napjainkban az Amerikai Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban évente átlagban 60 tetanuszos eset fordul elő, többnyire idősekben, akiknek a tetanusz elleni immunitásuk már nem megfelelő. Ha a sérült páciens nem immunizált, aktív és passzív immunizációban kell részesíteni. Ha csak gyengén immunizált, aktív immunizációban kell részesíteni.

Feltöltve: 2012-12-23 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 26 27 28 29 30 31 32 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld