Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mikor halt meg az első diagnosztizált prostatarákos beteg?

Kép
 
Az online rendelés csak pótolja, de nem helyettesíti a személyes vizsgálatokat,,Réka. Ügy gondolom hogy a visszatérő hállapénz ügyet,aki már 35 évet dolgozik mashogy vélekedik.3 ...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Mondjuk engem érdekelne, ha a kamara arról is irna, hogy mi a háttere a csoportos élet és balesetbi...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Rendőr lesz minden rendelőben,aki a hálapénz átadását "felügyeli". Ő jobban meg lesz fizetve az or...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''

Infektológia

Nem várt fogás egy dunai horgásztúrán

Augusztus közepén jelent meg rendelésünkön egy 36 éves férfi beteg, aki az előző héten horgásztúrán vett részt családjával a Dunán. A kirándulás utolsó napján mindhármuknál láz, ízületi és izomfájdalom jelentkezett, melyek különösebb beavatkozás nélkül, maguktól megszűntek 4 nap múlva.

Feltöltve: 2014-02-17 | Kategória: Infektológia

Konvergáló járványok: tuberculosis és diabetes

A diabeteses betegeknek, függetlenül attól, hogy a betegség 1-es vagy 2-es típusú, körülbelül 2-3-szor nagyobb a rizikója aktív TBC-re az egészséges populációhoz viszonyítva. Minél rosszabb a glükóz kontroll, annál magasabb a kockázat is.

Feltöltve: 2014-02-10 | Kategória: Infektológia

Új rizikófaktor a cardiovascularis betegségekben

A nervus trigeminus ophtalmicus ágát érintő herpes zoster révén a transaxonálisan terjedő varicella-zoster vírus (VZV) képes eljutni az agyi artériákba. A bejutott vírus által okozott zárvány szövettani eljárással kimutatható. Egy 2009-ben Lancet-ben megjelent vizsgálat szerint az így okozott vasculopathia felelős lehet a stroke és a transiens ischaemiás attack (TIA) kialakulásáért.

Feltöltve: 2014-02-04 | Kategória: Infektológia

Az influenza oltás javíthatja a szülés kimenetelét

A halifaxi Dalhousie Egyetem tanulmánya szerint a vakcinálatlan gravidákkal összehasonlítva a terhesség alatt influenzaoltásban részesült nőknél alacsonyabb lehet a koraszülés vagy a kis súlyú magzat születésének esélye.

Feltöltve: 2014-01-28 | Kategória: Infektológia

HPV és epilepsziás rohamok: Újabb ok a vakcinálásra?

Két különleges tanulmány jelent meg nemrégiben a human papillomavirus (HPV) kapcsán. Az egyiket a Journal of Infectious Diseases publikálta a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kutatóitól. A második a Shriners Hospitals Pediatric Research Center kutatóinak munkája és az Annals of Neurology hasábjain jelent meg.

Feltöltve: 2014-01-27 | Kategória: Infektológia

A tuberkulózis okozta tüdő léziók eltérőek és egymástól függetlenek, akár aktív akár látens a fertőzés

Az University of Pittsburgh kutatóinak állatmodellje azt bizonyítja, hogy a tuberkulózis okozta tüdő léziók meglepően nagy változatosságot mutatnak és egymástól függetlenek, akár klinikailag aktív vagy látens a megbetegedés. Az új preventív vakcinák fejlesztésének módjára rávilágító eredményeket a Nature Medicine online kiadása közölte.

Feltöltve: 2014-01-25 | Kategória: Infektológia

Reménysugár a HIV betegség végleges gyógyításához

Egy új vizsgálat eredményei alapján az antiretrovirális kezeléssel kombinált radioimmunoterápia eredményes lehet a HIV-vel fertőzött sejtek eliminálásában, így fontos lépés lehet a HIV fertőzés végleges gyógyulásáért folytatott harcban.

Feltöltve: 2014-01-09 | Kategória: Infektológia

Új módszerrel javítható a szepszis túlélése

A szepszis, a szervezetnek a súlyos infekciókra adott válasza több áldozatot követel, mint az emlőtumor, a prosztatarák és az AIDS együtt. Átlagosan a diagnózisok 30%-a halállal végződik.

Feltöltve: 2014-01-02 | Kategória: Infektológia

Szoptasson-e a HCV pozitív édesanya?

A hepatitis C vírus terjedési módjai közül kiemelkedő jelentőséggel bír a vérrel történő direkt kontaktus. A HCV pozitív édesanyák gyermekei között azonban csak mintegy 5-10%-os perinatális fertőződési aránnyal lehet számolni.

Feltöltve: 2013-12-19 | Kategória: Infektológia

A HCV kezelésének új korszaka

A krónikus hepatitis C infekció kezelésének aranystandardja sokáig a pegilált interferon és ribavirin kombinációja volt. Az elmúlt pár évben azonban a vírus replikációban résztvevő proteinjeit direkt gátló gyógyszerek fejlesztésével jelentős változások következtek be a terápiában.

Feltöltve: 2013-12-06 | Kategória: Infektológia

A polio és a szíriai polgárháború: visszatérhet-e a gyermekbénulás Európába is?

A szíriai polgárháború alatt az országban 10 esetben igazoltak vad-típusú polio vírus által okozott akut flaccid paresist. Ezt megelőzően utoljára 1999-ben jelentettek polio vírusfertőzést Szíriában.

Feltöltve: 2013-12-02 | Kategória: Infektológia

Öt újdonság a Clostridium difficile kezelésében

Bizonyos megfontolások szerint a Clostridium difficile okozta hasmenés egy olyan kórházi környezetben szerzett megbetegedés, ami az infekciókontroll sikertelenségét tükrözi, és talán még szorosabb a kapcsolata az antibiotikum kontroll hiányosságaival.

Feltöltve: 2013-11-21 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 26 27 28 29 30 31 32 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld