Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mi a biszfoszfonátok egyik veszélyes komplikációja?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Infektológia

Az Európai Gyógyszerügynökség gyorsított eljárás keretében vizsgálja felül a H1N1 vakcinákat

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) bejelentette, hogy a gyártók gyorsított felülvizsgálati eljárás keretében elkezdték az influenza A (H1N1) vakcinákkal kapcsolatos adatok előterjesztését.

Feltöltve: 2009-07-28 | Kategória: Infektológia

Egy régi quinolon újabb mellékhatással!

Ez év májusában a ciprofloxacin egy ezidáig nem közölt mellékhatásáról szerezhettünk tudomást a szakirodalomból egy 34 éves beteg esete kapcsán. A szegmentális haemorrhagiás colitis kialakulását egy 4 napos ambuláns ciprofloxacin kezeléssel összefüggően írták le a betegben, akit sinusitis maxilláris miatt kezeltek.

Feltöltve: 2009-07-26 | Kategória: Infektológia

Szabolcsban is megjelent az új típusú influenzavírus

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos szervezetében is kimutatták az új típusú influenzavírust - írta pénteki számának címoldalán a Kelet-Magyarország.

Feltöltve: 2009-07-26 | Kategória: Infektológia

Megtalálták a HIV-vírus hiányzó láncszemét beteg csimpánzokban

Megtalálták az AIDS-betegséget okozó vírus evolúciójának eddig "hiányzó láncszemét", mely áthidalja a legtöbb majom számára ártalmatlan SIV, valamint az emberek millióinak halálát okozó HIV vírusok közötti különbséget.

Feltöltve: 2009-07-23 | Kategória: Infektológia

Meg lehet előzni a férgek okozta vakságot

Hamarosan a múlté lehet egy, a trópusokon előforduló, féreg által okozott vakság - állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya.

Feltöltve: 2009-07-23 | Kategória: Infektológia

Hatékony a tífusz elleni vakcina gyerekeknél

Egy olcsó, a fejlődő országok szegényei számára is elérhető tífuszvakcina hatékonynak bizonyult az iskoláskor előtti gyerekek között - jelentette be csütörtöki közleményében a szöuli székhelyű Nemzetközi Vakcinaintézet (IVI).

Feltöltve: 2009-07-23 | Kategória: Infektológia

Fenyegetően magas az afrikai AIDS-beteg homoszexuális férfiak aránya

Tízszer nagyobb a HIV-fertőzöttség aránya néhány afrikai országban a homoszexuális férfiak körében, mint általában a férfiak között - állapították meg a The Lancet orvosi szaklap honlapján közzétett tanulmány szerzői.

Feltöltve: 2009-07-22 | Kategória: Infektológia

AIDS-vakcinát tesztelnek Dél-Afrikában

Megkezdődnek az első, fejlődő országban kidolgozott AIDS-vakcina klinikai próbái Dél-Afrikában - közölte vasárnap a kormány által támogatott Orvosi Kutatási Tanács elnöke.

Feltöltve: 2009-07-21 | Kategória: Infektológia

A Tamiflu mellett a peramivir is hatásos lehet a sertésinfluenza kezelésére

A Shionogi és a BioCryst bejelentette, hogy a peramivir készítmény két fázis III tanulmány utolsó szakaszához ért. A tanulmányok a kísérleti fejlesztés alatt álló antivirális készítmény hatását vizsgálták olyan betegek esetében, akik az új influenzával fertőződtek meg.

Feltöltve: 2009-07-21 | Kategória: Infektológia

ÁNTSZ: hatékonyak a vírusellenes szerek

Hatékonyak a vírusellenes szerek, a jelenlegi információk alapján semmi nem mutat arra, hogy széles körben rezisztencia alakulna ki a H1N1 vírus elleni szerrel szemben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-07-17 | Kategória: Infektológia

A pontos adatok hiányában torz kép alakul ki az új influenza terjedéséről

Felületes, torz adatok félrevezető következtetésekhez vezethetnek az új influenza által jelentett veszélyekről - figyelmeztetnek brit kutatók a British Medical Journal orvosi szaklap friss számában.

Feltöltve: 2009-07-17 | Kategória: Infektológia

A hormonok magyarázhatják az AIDS gyorsabb kialakulását a nőkben

Amerikai kutatók hétfőn bejelentették, hogy magyarázattal szolgálhatnak arra, miért alakul ki a humán immundeficiencia vírussal (HIV) fertőzött nőkben gyorsabban az AIDS betegség, mint a férfiakban.

Feltöltve: 2009-07-15 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 53 54 55 56 57 58 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld