Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A gyermekek első 1000 napja,,bimi1028''Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''

Infektológia

H1N1 a láthatáron

Tanácsok a mindennapi orvosi gyakorlat átalakításához, és a személyzet felkészítéséhez.

Feltöltve: 2009-09-16 | Kategória: Infektológia

Férfiak számára is elérhetővé válhat a HPV vakcina

Az amerikai Gyógyszer-és Élelmezésügyi Hatóság (FDA) e héten szavazta meg 9 és 26 év közötti fiúk oltását a humán papillomvirus elleni, az USÁ-ban Gardasil néven forgalmazott vakcinával. A vakcina, mellyel a hasonló korosztályba tartozó lányokat már 2006 óta oltják, a nemi tájék szemölcseinek, illetve rákos betegségeinek 70 százalékát okozó humán papillomavírus négy típusa ellen véd.

Feltöltve: 2009-09-14 | Kategória: Infektológia

Pneumococcus oltás Európában és itthon 2.

Mit tehetünk, hogy mégis megelőzhessük az oly rettegett kórt, a sokszor halálos invazív pneumococcus fertőzéseket? Mivel oltsunk, és kiket oltsunk?

Feltöltve: 2009-09-14 | Kategória: Infektológia

Az okkult HBV fertőzés

Az okkult HBV fertőzés a közelmúltban azonosított entitás, melynek egyre pontosabb megismerését a molekuláris diagnosztikai módszerek fejlődése, érzékenységének javulása tette lehetővé.

Feltöltve: 2009-09-10 | Kategória: Infektológia

Pneumococcus oltás Európában és itthon

A pneumococcus vakcináció bevezetése a kötelező oltási rendbe mérföldkő lehet a megelőzésben. Magyarországon jelenleg 2 pneumococcus vakcina érhető el.

Feltöltve: 2009-09-08 | Kategória: Infektológia

Új lehetőség a HIV-vírus megfékezésére?

A Science folyóirat csütörtöki számában közölt hír szerint kutatók két új, széles körű semlegesítő hatású antitestet (bNAbs) azonosítottak, amelyek a HIV-vírus sebezhető részét célozzák meg.

Feltöltve: 2009-09-07 | Kategória: Infektológia

A WHO szerint 2,5 és 20 dollár között lesz egy oltás ára

Adagonként 2,5 és 20 dollár között lesz a H1N1-es influenzavírus elleni oltás ára a vásárló ország gazdagságától függően - vélekedett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője egy szerdán megjelent interjúban.

Feltöltve: 2009-09-04 | Kategória: Infektológia

A trachoma gyógyítására alkalmazott antibiotikum csökkentette a gyermekhalandóságot Etiópiában

Egy antibiotikum, amelyet Afrikában a vaksághoz vezető szembetegség, a trachoma gyógyítására alkalmaznak, a jelek szerint csökkenti a más betegségek következtében előálló gyermekhalandóságot Etiópiában.

Feltöltve: 2009-09-03 | Kategória: Infektológia

Utazás - Védőoltás - Szaktanácsadás

Magyarországon elvétve találkozhatunk utazási tanácsadással foglalkozó szakrendeléssel.

Feltöltve: 2009-09-01 | Kategória: Infektológia

A HIV-vírus egy szubtípusa növeli a demencia kialakulásának esélyét

Azokban a betegekben, akik az AIDS kórokozójaként ismert HIV-vírus egyik típusával fertőzöttek meg, nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia, mint azokban, akik más szubtípusokat hordoznak – mutatták ki a John Hopkins Orvosi Egyetem kutatói. Az eredmény, amit a Clinical Infectious Diseases című újság szeptemberi számában közöltek, az első munka, amely bemutatja, hogy HIV egy speciális típusa felelős a kognitív folyamatok romlásáért, mely a nem ellenőrzött fertőzöttek között a leggyakoribb komplikáció.

Feltöltve: 2009-09-01 | Kategória: Infektológia

ÁNTSZ: változott az új influenzával kapcsolatos eljárási rend

Már két hete megszűnt az influenzagyanús megbetegedések egyedi, telefonon történő jelentési kötelezettsége és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) intézeteinek napi jelentése; az igazolt esetekről az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja minden héten szerdán ad ki tájékoztatást - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Az influenza elleni védőoltás csökkenheti az antibiotikumok túlzott használatát

Az influenza elleni védőoltás nem csupán a betegség megelőzésében nyújthat segítséget, hanem egyúttal csökkentheti az antibiotikumok túlzott használatának problémáját is - derül ki a Clinical Infectious Disease szakfolyóirat internetes változatában megjelent új tanulmányból.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 53 54 55 56 57 58 59 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld