Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''Ne térjünk vissza a normálishoz! - Művészek és tudósok nyilatkozata,,Ez egy értelmes és fontos kezdeményezés. Jó lenne, ha mindenkihez eljutna. Hogy lehet vajon aláí...''Mivel és hogyan sminkeltek az ókorban a szépasszonyok és a férfiak? A krémektől a festékekig,,Lehet, hogy érdekes Neked.''

Infektológia

A HIV-vírus egy szubtípusa növeli a demencia kialakulásának esélyét

Azokban a betegekben, akik az AIDS kórokozójaként ismert HIV-vírus egyik típusával fertőzöttek meg, nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia, mint azokban, akik más szubtípusokat hordoznak – mutatták ki a John Hopkins Orvosi Egyetem kutatói. Az eredmény, amit a Clinical Infectious Diseases című újság szeptemberi számában közöltek, az első munka, amely bemutatja, hogy HIV egy speciális típusa felelős a kognitív folyamatok romlásáért, mely a nem ellenőrzött fertőzöttek között a leggyakoribb komplikáció.

Feltöltve: 2009-09-01 | Kategória: Infektológia

ÁNTSZ: változott az új influenzával kapcsolatos eljárási rend

Már két hete megszűnt az influenzagyanús megbetegedések egyedi, telefonon történő jelentési kötelezettsége és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) intézeteinek napi jelentése; az igazolt esetekről az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja minden héten szerdán ad ki tájékoztatást - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Az influenza elleni védőoltás csökkenheti az antibiotikumok túlzott használatát

Az influenza elleni védőoltás nem csupán a betegség megelőzésében nyújthat segítséget, hanem egyúttal csökkentheti az antibiotikumok túlzott használatának problémáját is - derül ki a Clinical Infectious Disease szakfolyóirat internetes változatában megjelent új tanulmányból.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

A fájdalommentes mikrotű véget vethet a tűtől való félelemnek

A Georgia Műszaki Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan fájdalommentes tapaszt, amely egy nap feleslegessé teheti az injekciós tűket és az évenkénti influenzaoltásokat. Az aprócska mikrotűkkel borított tapaszok a cukorbetegség és számos egyéb kórállapot kezelését biztonságosabbá, hatékonyabbá és kevésbé fájdalmassá tehetik.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Antibiotikum terápiás szokások III.

A magyarországi antibiotikum felhasználás statisztikai értékelését nem egyszerű elkészíteni. Szakmailag megfelelő és felhasználható adat ez idáig nem áll rendelkezésünkre. Több szempontot figyelembe kell venni.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Az új influenza halálos áldozatainak fele a magas kockázatú betegek közül kerül ki

Az új influenzában meghalt betegek mintegy fele terhes kismama volt, vagy valamilyen betegségben, leginkább cukorbetegségben és az elhízással kapcsolatos betegségekben szenvedett - állapították meg francia kutatók.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Epidemiológusok szakmai továbbképző munkaértekezlete

Az országos Epidemiológiai Központ honlapján került meghirdetésre a fenti esemény.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Infektológia

Antibiotikum terápiás szokások 2.

A bakteriális rezisztencia fokozódik! A fertőző beteg antibiotikum terápiája legtöbbször a járóbeteg ellátásban kezdődik, és sok esetben kórházi viszonylatban fejeződik be. Ki, vagy mi gerjeszti a rezisztenciát? Ki tudja a választ, és aki tudja a választ, mi a javaslata a megoldásra?

Feltöltve: 2009-08-18 | Kategória: Infektológia

Klinikai Immunológia Interdisciplinaris Fórum (KIIF)

Interdiszciplináris Fórum, mely a klinikai immunológia határterületi kérdéseit érinti.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

X. Jubileumi Sümegi Orvosi Napok (2009. augusztus 27-29.)

Az Experimentális és Klinikai Kutatások Nemzetközi Orvosi Egyesülete 2009. augusztus 27-29. között rendezi meg Sümegen a X. Jubileumi Sümegi Orvosi Napokat családorvosok, kórházi és klinikai szakorvosok számára.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

Hogyan védik gyermekeik egészségét a szülők?

Az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatos szülői hozzállásra volt kíváncsi az a tudományos és gyakorlati szakemberekből álló team, amelyik Hajdú-Bihar megyében tavaly egy kérdőíves felméréssel szólította meg a szülőket. A felmérés eredményeiről az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya adott tájékoztatást.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Infektológia

Antibiotikum terápiás szokások I.

Magyarországon létezik egyes fertőző betegségekre kiadott, szakmai kollégiumok által jóváhagyott és időszakosan felülvizsgált terápiás ajánlás. A napi gyakorlatban azonban nehéz hirtelen előhúzni azt az éppen hasznos és legmegfelelőbb protokollt, amelyre ott, abban a pillanatban szükségünk van.

Feltöltve: 2009-08-05 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 59 60 61 62 63 64 65 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld