Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Kiről nevezték el a Hashimoto-thyreoiditist?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Infektológia

Nigériai potyautas - A hét képe

A 42 éves férfi páciens nigériai vakációt követően, egy hónapja fennálló, a jobb lábát érintő intenzív viszketéssel jelentkezett orvosánál. A vándorló bőrkiütés naponta néhány millimétert/centimétert elmozdult.

Feltöltve: 2016-06-21 | Kategória: Infektológia

Korai, disszeminált Lyme-kór tünete - A hét képe

A 8 éves kisfiú 10 napja fennálló, szem körüli kiütéssel került orvoshoz, melynek megjelenését térdfájdalom, láz és fejfájás előzte meg.

Feltöltve: 2016-05-31 | Kategória: Infektológia

Fülöp-szigeteki vakációról az izolációs szobába - A hét képe

Az 54 éves női páciens 5 napja tartó lázzal, köhögéssel, orrfolyással jelentkezett orvosánál, miután Fülöp-szigeteki vakációját követően visszatért az Egyesült Államokba.

Feltöltve: 2016-05-03 | Kategória: Infektológia

A hét képe

Tudja Ön, hogy mely betegség elleni vakcina előállítására szolgált a tetű ketrec?

Feltöltve: 2016-04-05 | Kategória: Infektológia

Azithromycin vagy nem? Esetfeladvány - kisgyermekkori otitis media

A háziorvosnál 5 éves fiúgyermek jelentkezett 24 órája tartó enyhe jobb oldali fülfájással. A szülők elmondása szerint a gyermeknek nem volt láza, fülfolyást, hallásromlást vagy egyéb tüneteket nem tapasztaltak. A gyermek minden gyermekkori védőoltást megkapott, így a konjugált pneumococcus (PCV13) vakcinát is. Fülsérülés vagy fülészeti operáció nem szerepel a kórtörténetben, ismert gyógyszerallergia nem áll fenn.

Feltöltve: 2014-11-04 | Kategória: Infektológia

Esetismertetés: Gyakori kórokozó, ritka lokalizációban

Infektológiai profilú belosztályra érkező 76 éves férfibeteg anamnézisében többek között 2-es típusú diabetes mellitus, krónikus lymphoid leukémia (CLL), krónikus obstruktív tüdőbetegség, pitvarfibrillatio, hypertonia, és hipertenzív szívbetegség szerepelnek.

Feltöltve: 2014-10-15 | Kategória: Infektológia

Ismeretlen eredetű láz: diagnosztikus tippek és buktatók

Az ismeretlen eredetű lázas (FUO: fever of unknown origin) betegek kezelése hagyományosan problémás területnek számít a belgyógyászaton belül. Az etiológia rendkívül sokszínű: több száz betegség jelentkezhet hosszan fennálló, egyéb tünetekben szegény lázas állapot formájában.

Feltöltve: 2014-03-19 | Kategória: Infektológia

Bögölycsípés és az internet

Augusztus végén, balatoni nyaralása után egy héttel jelent meg Ambulanciánkon a 45 éves nőbeteg, akit háziorvosa „influenza” diagnózissal utalt be lázas, rendkívül elesett állapotban.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-03-03 | Kategória: Infektológia

Nem várt fogás egy dunai horgásztúrán

Augusztus közepén jelent meg rendelésünkön egy 36 éves férfi beteg, aki az előző héten horgásztúrán vett részt családjával a Dunán. A kirándulás utolsó napján mindhármuknál láz, ízületi és izomfájdalom jelentkezett, melyek különösebb beavatkozás nélkül, maguktól megszűntek 4 nap múlva.

Feltöltve: 2014-02-17 | Kategória: Infektológia

Szúnyog által átvihető vírusos betegségek hazánkban

Európából a 20. század folyamán a mocsarak lecsapolásával, a DDT, majd más inszekticidek bevezetésével a malária és a sárgaláz is kiszorult, azonban számos kisebb közegészségügyi jelentőséggel bíró mikroorganizmus továbbra is cirkulál.

Feltöltve: 2013-09-06 | Kategória: Infektológia

Speciális infektológiai esetek gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

A HIV fertőzött páciensek közösségben szerzett pneumóniájának oka leggyakrabban bakteriális. Az immunszupprimált állapot miatt azonban egyéb kórokozókat is számításba kell venni.

Feltöltve: 2013-01-08 | Kategória: Infektológia

Légúti fertőzések kezelésének mai gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

Habár az Egyesült Államokban széles körben használják az antibiotikumokat az akut otitis kezelésében, nem létezik I. szintű evidencia a betegség empirikus kezelésére. Nagyszámú vizsgálat bizonyítja, hogy az esetek 81%-ában spontán klinikai gyógyulás figyelhető meg.

Feltöltve: 2013-01-01 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld