Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Az online rendelés csak pótolja, de nem helyettesíti a személyes vizsgálatokat,,Réka. Ügy gondolom hogy a visszatérő hállapénz ügyet,aki már 35 évet dolgozik mashogy vélekedik.3 ...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Mondjuk engem érdekelne, ha a kamara arról is irna, hogy mi a háttere a csoportos élet és balesetbi...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Rendőr lesz minden rendelőben,aki a hálapénz átadását "felügyeli". Ő jobban meg lesz fizetve az or...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''

Infektológia

Nigériai potyautas - A hét képe

A 42 éves férfi páciens nigériai vakációt követően, egy hónapja fennálló, a jobb lábát érintő intenzív viszketéssel jelentkezett orvosánál. A vándorló bőrkiütés naponta néhány millimétert/centimétert elmozdult.

Feltöltve: 2016-06-21 | Kategória: Infektológia

Korai, disszeminált Lyme-kór tünete - A hét képe

A 8 éves kisfiú 10 napja fennálló, szem körüli kiütéssel került orvoshoz, melynek megjelenését térdfájdalom, láz és fejfájás előzte meg.

Feltöltve: 2016-05-31 | Kategória: Infektológia

Fülöp-szigeteki vakációról az izolációs szobába - A hét képe

Az 54 éves női páciens 5 napja tartó lázzal, köhögéssel, orrfolyással jelentkezett orvosánál, miután Fülöp-szigeteki vakációját követően visszatért az Egyesült Államokba.

Feltöltve: 2016-05-03 | Kategória: Infektológia

A hét képe

Tudja Ön, hogy mely betegség elleni vakcina előállítására szolgált a tetű ketrec?

Feltöltve: 2016-04-05 | Kategória: Infektológia

Azithromycin vagy nem? Esetfeladvány - kisgyermekkori otitis media

A háziorvosnál 5 éves fiúgyermek jelentkezett 24 órája tartó enyhe jobb oldali fülfájással. A szülők elmondása szerint a gyermeknek nem volt láza, fülfolyást, hallásromlást vagy egyéb tüneteket nem tapasztaltak. A gyermek minden gyermekkori védőoltást megkapott, így a konjugált pneumococcus (PCV13) vakcinát is. Fülsérülés vagy fülészeti operáció nem szerepel a kórtörténetben, ismert gyógyszerallergia nem áll fenn.

Feltöltve: 2014-11-04 | Kategória: Infektológia

Esetismertetés: Gyakori kórokozó, ritka lokalizációban

Infektológiai profilú belosztályra érkező 76 éves férfibeteg anamnézisében többek között 2-es típusú diabetes mellitus, krónikus lymphoid leukémia (CLL), krónikus obstruktív tüdőbetegség, pitvarfibrillatio, hypertonia, és hipertenzív szívbetegség szerepelnek.

Feltöltve: 2014-10-15 | Kategória: Infektológia

Ismeretlen eredetű láz: diagnosztikus tippek és buktatók

Az ismeretlen eredetű lázas (FUO: fever of unknown origin) betegek kezelése hagyományosan problémás területnek számít a belgyógyászaton belül. Az etiológia rendkívül sokszínű: több száz betegség jelentkezhet hosszan fennálló, egyéb tünetekben szegény lázas állapot formájában.

Feltöltve: 2014-03-19 | Kategória: Infektológia

Bögölycsípés és az internet

Augusztus végén, balatoni nyaralása után egy héttel jelent meg Ambulanciánkon a 45 éves nőbeteg, akit háziorvosa „influenza” diagnózissal utalt be lázas, rendkívül elesett állapotban.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-03-03 | Kategória: Infektológia

Nem várt fogás egy dunai horgásztúrán

Augusztus közepén jelent meg rendelésünkön egy 36 éves férfi beteg, aki az előző héten horgásztúrán vett részt családjával a Dunán. A kirándulás utolsó napján mindhármuknál láz, ízületi és izomfájdalom jelentkezett, melyek különösebb beavatkozás nélkül, maguktól megszűntek 4 nap múlva.

Feltöltve: 2014-02-17 | Kategória: Infektológia

Szúnyog által átvihető vírusos betegségek hazánkban

Európából a 20. század folyamán a mocsarak lecsapolásával, a DDT, majd más inszekticidek bevezetésével a malária és a sárgaláz is kiszorult, azonban számos kisebb közegészségügyi jelentőséggel bíró mikroorganizmus továbbra is cirkulál.

Feltöltve: 2013-09-06 | Kategória: Infektológia

Speciális infektológiai esetek gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

A HIV fertőzött páciensek közösségben szerzett pneumóniájának oka leggyakrabban bakteriális. Az immunszupprimált állapot miatt azonban egyéb kórokozókat is számításba kell venni.

Feltöltve: 2013-01-08 | Kategória: Infektológia

Légúti fertőzések kezelésének mai gyakorlata az Amerikai Egyesült Államokban

Habár az Egyesült Államokban széles körben használják az antibiotikumokat az akut otitis kezelésében, nem létezik I. szintű evidencia a betegség empirikus kezelésére. Nagyszámú vizsgálat bizonyítja, hogy az esetek 81%-ában spontán klinikai gyógyulás figyelhető meg.

Feltöltve: 2013-01-01 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld