Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Kinek a nevével hozható összefüggésbe a gyermekágyi láz?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Infektológia

Új lehetőségeket nyitnak meg a daganatos megbetegedések adenovírusokkal történő kezelésével kapcsolatos kutatási eredmények

Az adenovírus gyakori vírus, amely emberi és állati szervezetben légúti, ocularis és gastrointestinalis fertőzéseket okoz.

Feltöltve: 2018-06-27 | Kategória: Infektológia

A kísérleti Ebola oltással talán megfékezhető a kongói járványkitörés

Ebola vakcina segítségével megakadályozható, hogy a Kongó térségében kirobbant járvány az ország más területeire átterjedjen.

Feltöltve: 2018-06-25 | Kategória: Infektológia

Vizsgálat a véráramfertőzést okozó heparin fecskendők ügyében

Az amerikai egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak, mert a Becton Dickinson and Co (BD) cég által gyártott heparint és fiziológiás sóoldatot tartalmazó fecskendők négy tagállamban vélhetőleg véráramfertőzést okoztak.

Feltöltve: 2018-06-18 | Kategória: Infektológia

Új klinikai irányelv: Neurológia

Bár a neurocyticercosis (NCC) számos formában megnyilvánulhat, két leggyakoribb prezentációja a fokozott koponyaűri nyomás és a rohamok megjelenése. A kezdeti értékeléskor alaposan át kell tekinteni a kórelőzményeket, fizikai vizsgálatot és képalkotó vizsgálatot kell végezni.

Feltöltve: 2018-06-05 | Kategória: Infektológia

Segíthet-e az aspirin a meningitis tuberculosa kezelésében?

A tuberculosis rendkívül fertőző betegség, a WHO adati alapján az évezredek során több emberéletet követelt, mint a háborúk vagy az éhínség. A világ népességének mintegy harmada, azaz legalább 2 milliárd ember hordozza vélhetőleg a betegség kórokozóját.

Feltöltve: 2018-05-15 | Kategória: Infektológia

A Helicobacter pylori kezelés csökkenti a gyomorrák kockázatot

A New England Journal of Medicine szakfolyóirat márciusi kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a korai stádiumú gyomorrák vagy magas fokozatú adenoma endoszkópos reszekcióján átesett betegek Helicobacter pylori (H. pylori) antibiotikum kezelése a metakrón gyomorrák arányának csökkenésével társul.

Feltöltve: 2018-05-10 | Kategória: Infektológia

Csökkenő tendencia a fertőző betegségek okozta halálozások számában: USA, 1980-2014

2014-ben a fertőző betegségekből adódó halálozások fő okai az alsó légúti fertőzések voltak.

Feltöltve: 2018-04-26 | Kategória: Infektológia

Humán Borrelia miyamotoi fertőzés az USA-ban

A Borrelia miyamotoi spirochaeta baktérium genetikailag a visszatérő lázat (febris recurrens) okozó boriellafaj rokona. A kórokozót a Lyme-kór vektoraiként ismert kullancsok valamennyi fajában detektálták, így 2001-ben a Connecticutban endemikusnak számító Ixodes scapularis fajban is.

Feltöltve: 2013-04-25 | Kategória: Infektológia

Új közegészségügyi kihívást jelentenek a zoonózisok

A Nyugat-nílusi vírus, a Lyme-kór, Dengue-láz, és a pestis jó példái "vektorok által terjesztett zoonózisoknak", vagyis azon fertőző betegségeknek, melyek során az eredetileg állatokat megbetegítő patogének különböző vektorok, például szúnyog közvetítésével jutnak az emberi szervezetbe.

Feltöltve: 2013-01-24 | Kategória: Infektológia

A lélegeztetés-asszociált pneumónia megelőzésének újabb módjai 2. rész

A tubus mandzsettában uralkodó nyomást kontrollálni kell. A 20 cmH2O alatti nyomásnál a váladék bejut az alsó légutakba, míg a 30 cmH2O feletti érték nyálkahártya károsodást okoz. Sokféle készüléket kifejlesztettek a mandzsettanyomás monitorizálására, amelyek a megfelelő nyomást állandóan fenntartják.

Feltöltve: 2012-06-30 | Kategória: Infektológia

Potenciális új HIV vakcina/terápia

A Science Translational Medicine májusi kiadása az UCSF kutatóinak egyik új tanulmányáról számol be, mely szerint Simian Immundeficiencia (SIV) vírussal mesterségesen megfertőzött rhesus makákók vérében kevesebb vírust detektáltak azon állatok esetében, melyek bélrendszerében a Th17 sejtek nagyobb számban voltak jelen, sőt ezen egyedeknél a fertőzést követő hat hónap elteltével hatékony víruskontrollt is tapasztaltak.

Feltöltve: 2012-06-16 | Kategória: Infektológia

Protokoll a C-vírus Hepatitis diagnosztikájára és antivirális kezelésére

Az ajánlás felújított verziója a bizonyítékokon alapuló orvoslás tapasztalatai, a költség-haszon számítások, valamint a kezelésben gyakorlatot szerzett kollégák javaslatainak figyelembevételével készült, a 2011. szeptember 9-én, a hepatitis centrumok vezetői és az Interferon Terápiás Bizottság tagjai részvételével tartott kerekasztal megbeszélés alapján.

Feltöltve: 2012-06-13 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld