Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Mi a cardiorenalis szindróma lényege?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Klinikai onkológia

A fiatalabb vastagbélrákos nők tovább élnek a férfiaknál

Az ösztrogén vagy más hormonok segíthetnek a vastagbélrákban szenvedő fiatal nőknek tovább élni a betegségben szenvedő férfiakhoz képest – derül ki a Clinical Cancer Research legfrissebb számából.

Feltöltve: 2009-10-08 | Kategória: Klinikai onkológia

Hő segítségével hatékonyabbá tehető a kemoterápia

A kemoterápia mellett hőterápiával is kezelt daganatos betegek túlélése jelentősen javul a csak kemoterápiában részesülőkhöz képest – állítja egy új tanulmány. További vizsgálatok után a hőterápia lehetővé teheti a gyógyszerek adagjának csökkentését.

Feltöltve: 2009-09-29 | Kategória: Klinikai onkológia

A radon felelős a tüdőrákos esetek 3-14 százalékáért

A radon felelős a tüdőrákos megbetegedések 3-14 százalékáért, ezért radikálisan, egy tizedére kell csökkenteni e radioaktív gáz megengedett mennyiségét a lakóházakban - hangsúlyozza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb kiadványában, Az épületen belüli radon kézikönyvében (Handbook on Indoor Radon).

Feltöltve: 2009-09-23 | Kategória: Klinikai onkológia

Kutatás a daganatos betegségeknél előforduló áttörő fájdalomról és annak kezeléséről

Nemrégiben jelent meg az első nagy nemzetközi vizsgálat az áttörő fájdalomról, azaz arról fájdalomról, amely a rutinszerűen adott fájdalomcsillapítók ellenére is időnként rohamszerűen megjelenve kínozza a daganatos betegeket.

Feltöltve: 2009-09-21 | Kategória: Klinikai onkológia

Mellrák: nemzetközi konferencia az új kezelésekről

Nemzetközi tudományos tanácskozást szerveznek Szegeden, ahol a ma elérhető legkorszerűbb kezelések és kutatási tervek is napirendre kerülnek. A Szegedi Tudományegyetem emlőbetegségekkel foglalkozó munkacsoportja 2009. szeptember 17-19. között immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot, amelynek idei kiemelt témája lesz a korai emlőrákok orvosi ellátása, ám sok előadás foglalkozik az előrehaladott daganatok ellátásával is.

Feltöltve: 2009-09-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Csúcskategóriás ultrahangkészüléket adományoz a Gyermekrák Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak

A Gyermekrák Alapítvány 33.5 millió forintért vásárolta meg azt a komplett UH berendezést, amelyet Dr. Velkey György a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója kért. A műszert Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adja át a kórház főigazgatójának.

Feltöltve: 2009-08-25 | Kategória: Klinikai onkológia

A tumor őssejtjeit öli meg a rákellenes új vegyület

Egy új vegyület egérkísérletekben hatékonyan vette célba a tumorőssejteket, melyek a kulcsát képezik a folyamatnak, ahogyan a rosszindulatú daganat szétszóródik és amelyek általában ellenállnak a kezeléseknek - közölték amerikai kutatók a Cell című szaklap csütörtöki számában megjelent tanulmányukban.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Klinikai onkológia

Súlyemeléssel csökkenthető a mellrákműtét utáni ödéma

A mértékletes súlyemelés enyhíti a kardagadást, amely azoknál a mellrákos nőknél jelentkezik, akiknek a műtét során hónalji nyirokcsomóit is eltávolították - közölték szerdán amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Klinikai onkológia

Az Országos Onkológiai Intézet betegfelvételi rendje megfelel a jelenleg hatályos törvényeknek

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) betegfelvételi rendje teljes mértékben megfelel a jelenleg hatályos törvényeknek és az etikai igényeknek, a betegellátás pedig európai akkreditációval igazolva a legmagasabb szakmai feladatok megoldására is képes - olvasható az intézet közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Klinikai onkológia

Egy beültethető készülékkel folyamatosan monitorozhatók lesznek a rákbetegek

A daganatok diagnózisában standard eljárásnak számít a szövetmintavétel, más néven a biopszia, azonban ez csak a pillanatnyi állapotot tükrözi. Sokkal hasznosabb lenne, ha a biopszia után hetekig vagy akár hónapokig nyomon lehetne követni a tumor növekedését és kezelésre adott válaszát. Amerikai kutatók egérkísérletekben megvalósították ezt egy új készülék segítségével.

Feltöltve: 2009-07-26 | Kategória: Klinikai onkológia

A legtöbb onkológus nem követi a fertilitás megőrzésének ajánlásáról szóló ASCO irányelveket

Egy felmérés szerint a legtöbb onkológus nem követi az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) azon irányelveit, melyek szabályozzák az onkológiai kezelésben részesülő betegek kezelés előtti felvilágosítását arról, miként őrizhetik meg fertilitásukat.

Feltöltve: 2009-07-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Tovább csökken a daganatos betegségek előfordulása az Egyesült Államokban

Az elmúlt 15 évben jelentősen csökkent a daganatok miatti halálozások száma, összesen körülbelül 650 ezerrel kevesebben hunytak el, közölte az Amerikai Onkológiai Társaság szerdán. Azonban az idén is 1,48 millió új esetet diagnosztizálnak majd és a Társaság statisztikája szerint több, mint 562 ezer életet követel a betegség.

Feltöltve: 2009-06-04 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 35 36 37 38 39 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld