Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Neurológia

Guillain-Barré szindróma és Covid-oltás? 2. rész

A Guillain-Barré-szindróma egy ritka, perifériás idegeket érintő rendellenesség, ami bizonyos típusú vírusos és bakteriális fertőzéseket követően fordulhat elő, amit ezidáig nem hoztak egyértelműen összefüggésbe a SARS-CoV-2 vírus által okozott fertőzéssel vagy a vírus ellen alkalmazott védőoltással.

Feltöltve: 2021-09-06 | Kategória: Neurológia

Guillain-Barré szindróma és Covid-oltás? 1. rész

A Guillain-Barré-szindróma egy ritka, perifériás idegeket érintő rendellenesség, ami bizonyos típusú vírusos és bakteriális fertőzéseket követően fordulhat elő, amit ezidáig nem hoztak egyértelműen összefüggésbe a SARS-CoV-2 vírus által okozott fertőzéssel vagy a vírus ellen alkalmazott védőoltással.

Feltöltve: 2021-09-03 | Kategória: Neurológia

Terápiás plazmacsere myasthenia gravisban: evidenciák meta-analízise

A myasthenia gravisban (MG) szenvedő betegek terápiás plazmacserével (’therapeutic plasma exchange’; TPE) vagy intravénás immunglobulin- (’intravenous immune globulin’; IVIG) terápiával kezelhetők akutan.

Feltöltve: 2021-08-27 | Kategória: Neurológia

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 2. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

Feltöltve: 2021-08-23 | Kategória: Neurológia

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 1. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-08-20 | Kategória: Neurológia

A stroke kockázat mérhető rheumatoid arthritisben?

Az emelkedett szisztémás gyulladásos válaszreakció-index (’systemic inflammatory response index’; SIRI) az ischaemiás stroke fokozott kockázatát jelezheti a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél, - számoltak be róla kínai kutatók.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Neurológia

Új epilepszia gyógyszerek. 2. rész

A Neurológiai Akadémia 2021-es éves találkozóján az új epilepszia-gyógyszerekről adtak tájékoztatást a hallgatóság számára. Két új szájon át szedhető görcsroham elleni gyógyszer (’antiseizure drug’; ASD), a cenobamát és a fenfluramin, valamint két új intranazális rohamoldó készítmény, a diazepám és a midazolám állt.

Feltöltve: 2021-06-17 | Kategória: Neurológia

Új epilepszia gyógyszerek. 1. rész

A Neurológiai Akadémia 2021-es éves találkozóján az új epilepszia-gyógyszerekről adtak tájékoztatást a hallgatóság számára. Két új szájon át szedhető görcsroham elleni gyógyszer (’antiseizure drug’; ASD), a cenobamát és a fenfluramin, valamint két új intranazálisan alkalmazható, rohamoldó készítmény, a diazepám és a midazolám állt.

Feltöltve: 2021-06-16 | Kategória: Neurológia

Covid-19 védőoltás és Guillain-Barré szindróma? 2. rész

Nagyon körültekintő statisztikai gondolatmenet és elemzés nélkül nem engedhetjük meg, hogy elhamarkodott és tévesen megállapított asszociációk kerüljenek meghatározásra a Covid elleni védőoltást rövid időn belül követő GBS esetek előfordulását illetően.

Feltöltve: 2021-06-07 | Kategória: Neurológia

Covid-19 védőoltás és Guillain-Barré szindróma? 1. rész

Kritikus fontosságú megérteni azoknak a ritka betegségeknek az epidemiológiáját, amelyek elkerülhetetlenül és véletlenszerűen jelentkeznek a SARS-CoV-2 elleni védőoltásokat követően, de amelyekkel kapcsolatban szinte alig vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az esetek jelentős számában az oltások okoznák őket.

Feltöltve: 2021-06-07 | Kategória: Neurológia

Demencia gondozás. 1. rész

A demenciában szenvedő betegek palliatív ellátását egyre inkább az életminőség javításának, és az egyre előrehaladottabb stádiumú neurodegeneratív betegség számos fizikai és pszichológiai tünetei enyhítésének egy módjaként tartják számon. A daganatos megbetegedésekkel ellentétben azonban viszonylag kevés terminális állapotú, demenciában szenvedő beteg kap beutalót palliatív ellátásra.

Feltöltve: 2021-04-27 | Kategória: Neurológia

A Covid-19 és az ischaemiás stroke

Egy közel 28 000, sürgősségi osztályról származó egészségügyi rekord feldolgozásával készült áttekintés megállapította, hogy a Covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált betegek kevesebb, mint 2%-a szenvedett ischaemiás stroke-ot, de azoknál, akiknél ez előfordult, nagyobb volt a hosszú távú ápolás szükségességének kockázata a kórházi elbocsátást követően.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld