Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Megdöbbentő, hogy ilyen cikkek itt megjelenhetnek, tele baromsággal. Már a cikk címe is tévedés.''MOK: elfogadhatatlan az ügyelet rendes munkaidőnél alacsonyabb díjazása,,A z új fegyenctörvény törvénytelenségét alkotmányellenességét hirdesse a MOK! Az orvosok jövedelmé...''

Belgyógyászat

Mellkas CT eredmények Covid-19 tünetmentes eseteiben

A vizsgálat célja a mellkasi képalkotó vizsgálatok eredményeinek átfogó értékelése a tünetmentes esetek tekintetében, a leggyakrabban előforduló mintázatok ismertetése, és a későbbi tünetek kialakulási arányának meghatározása ezekben a kezdetben tünetmentes esetekben.

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: Belgyógyászat

Digoxin és a pitvarfibrilláció. 2. rész

Egy randomizált vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns különbség az életminőség elsődleges végpontjában a 6. hónapban a digoxinnal végzett kezelés és a béta-blokkoló bisoprolollal végzett kezelés között azon betegeknél, akik pitvarfibrillációban (AF) szenvednek és szívelégtelenség (HF) tüneteit mutatják.

Feltöltve: 2021-02-17 | Kategória: Belgyógyászat

CDC szakértői vélemény az eddig beadott COVID-vakcinák biztonságosságáról. 2. rész

Az Egyesült Államok csaknem 6 hete kezdte meg történelmi jelentőségű kampányát annak érdekében, hogy az amerikaiak kerüljenek beoltásra a Covid-19 megbetegedést okozó vírus ellen. A CDC tanácsot adó oltóanyag-szakértők találkozóján 2021. január 27-én bemutatott új adatok szerint a két mRNS vakcina ezidáig rendkívül alacsony kockázatúnak tűnik.

Feltöltve: 2021-02-15 | Kategória: Belgyógyászat

CDC szakértői vélemény az eddig beadott COVID-vakcinák biztonságosságáról. 1. rész

Az Egyesült Államok csaknem 6 hete kezdte meg történelmi jelentőségű kampányát annak érdekében, hogy az amerikaiak kerüljenek beoltásra a Covid-19 megbetegedést okozó vírus ellen. A CDC tanácsot adó oltóanyag-szakértők találkozóján 2021. január 27-én bemutatott új adatok szerint a két alkalmazott vakcina ez idáig rendkívül alacsony kockázatúnak tűnik.

Feltöltve: 2021-02-12 | Kategória: Belgyógyászat

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 2. rész

„A vizsgálat korlátja a retrospektív kutatási dizájn volt, valamint az, hogy a vizsgálat a tünetek enyhülése szempontjából a betegek önbevallására hagyatkozott. További randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatokra van szükség, - mondta Dr. Mechtler.

Feltöltve: 2021-02-11 | Kategória: Belgyógyászat

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 1. rész

Előzetes vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az orvosi kannabisz biztonságos és hatásos lehet az idős betegek egyes neurológiai betegségeivel összefüggő krónikus tünetek széles körének kezelésében.

Feltöltve: 2021-02-10 | Kategória: Belgyógyászat

Új dohánytermék-szabályozás: követni kellene Európának az FDA példáját? 5. rész

Hippokratész kora óta az orvostudomány alapelve a következő volt: „csak nem ártani”; ma azonban egy modern-kori dilemmával szembesülünk. Prof. Dimitris J. Richter az ESC hivatalos oldalán, frissen megjelent írása nyomán.

Feltöltve: 2021-02-09 | Kategória: Belgyógyászat

Új dohánytermék-szabályozás: követni kellene Európának az FDA példáját? 4. rész

Hippokratész kora óta az orvostudomány alapelve a következő volt: „csak nem ártani”; ma azonban egy modern-kori dilemmával szembesülünk. Prof. Dimitris J. Richter az ESC hivatalos oldalán, frissen megjelent írása nyomán.

Feltöltve: 2021-02-08 | Kategória: Belgyógyászat

Egészségügyi dolgozók Covid-19 fertőzése

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felé jelentett minden hetedik Covid-19 eset során egészségügyi dolgozó az érintett, és néhány országban ez a szám eléri az egyharmadot is.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-02-05 | Kategória: Belgyógyászat

Tüdő ultrahang és Covid-19 kimenetel

Egyeseknél a COVID-19 megbetegedés következményeként súlyos tüdőgyulladás jelentkezhet vagy a betegség akár halálhoz is vezethet, míg mások teljesen tünetmentesek maradnak. Egy diagnosztikai eszköz segíthet az orvosoknak előre jelezni, hogy az adott beteg állapota súlyosbodik-e.

Feltöltve: 2021-02-02 | Kategória: Belgyógyászat

A PPI használat negatív prognosztikai marker az urotheliális daganatokat illetően

Egy, a ’Clinical Cancer Research’ szaklapban online formában közzétett vizsgálat szerint az atezolizumab-bal kezelt előrehaladott urotheliális daganatban szenvedő betegek esetében a protonpumpa-gátlók (PPI) használata negatív prognosztikai marker.

Feltöltve: 2021-02-01 | Kategória: Belgyógyászat

Az éttermek szerepe a Covid-19 megbetegedésben

Úgy tűnik, hogy az éttermek kulcsszerepet játszanak a Covid-19 megbetegedés terjedésében, - állítják a CDC kutatói.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld