Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Belgyógyászat

Elégtelen pajzsmirigyhormon-pótlás és kórházi kimenetel

Sok pajzsmirigy alul működésben szenvedő beteg szuboptimális kezelésben részesül, ami befolyásolhatja a kórházi kimeneteleket. Egy tanulmány keretében vizsgálták a kórházi kimenetelek közötti különbségeket hypothyreosisban szenvedő és a hypothyreosisban nem szenvedő betegek között.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: Belgyógyászat

Hogyan változott a glaukóma-ellátás a pandémia után?

Egy nemzetközi áttekintés a glaukóma kezelését érintő azon fejlesztéseket összegzi, amelyek a koronavírus fertőzés (Covid-19) pandémiára válaszul születtek meg, és valószínűleg a világjárvány megszűnése után továbbra is fennmaradnak.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: Belgyógyászat

Stroke kimenetelek SLE-ben

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy több szervrendszert érintő autoimmun betegség, amelynek megjelenési formája és klinikai manifesztációja változatos. Korábbi kutatások megállapították, hogy az SLE-s betegek esetében magasabb a kardiovaszkuláris betegségek és a stroke előfordulásának kockázata.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Belgyógyászat

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 2. rész

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) ajánlásának megfelelően a < 100 µg/L szérum ferritin szint abszolút vashiányt, a 100-299 µg/L ferritin szint < 20% TSAT pedig funkcionális vashiányt igazol.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: Belgyógyászat

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 1. rész

Vashiány nemcsak anaemiával társulhat, jelentkezhet gyulladásos folyamatokban is, mint például a krónikus szívelégtelenség, krónikus vesebetegség, daganatos állapotok és a gyulladásos bélbetegségek. Egy szakértői munkacsoport új formába öntötte a vashiány fogalmát, mint: “ a vashiány egy olyan állapot, ahol a vas a szervezet szükségleteihez mérten nem megfelelően érhető el és megjelenhet anaemia nélkül vagy annak kíséretében”. Az új megközelítés azért is fontos, mert nemcsak az anaemiával járó állapotot kell kezelni, hanem az anaemia nélküli állapotot is.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Belgyógyászat

Edukáció hatása az antibiotikum használatra sürgősségi osztályon

A húgyúti fertőzéseket (’urinary tract infection’, UTI) gyakran tévesen diagnosztizálják vagy túlzottan széles spektrumú antibiotikumokkal kezelik, ami negatív következményekkel járhat. A vizsgálat célja az volt, hogy a húgyúti fertőzések felírására irányuló antimikrobiális stewardship (AS) stratégiákat valósítson meg sürgősségi osztályon (SBO).

Feltöltve: 2022-05-03 | Kategória: Belgyógyászat

Egy új diagnosztikai lehetőség endometriózisban!

Az endometriózis diagnosztizálása jelentős gazdasági terhet ró az egészségügyi rendszerre, mivel a diagnosztikai eszközök gyakran nem meggyőzőek és nem elég pontosak.

Feltöltve: 2022-04-29 | Kategória: Belgyógyászat

Nem megfelelő opioid és gabapentin felírás krónikus veseelégtelenségben

Az opioidok nem megfelelő felírása a krónikus vesebetegségben (CKD) szenvedő betegek fájdalomcsillapítására továbbra is jelentős problémát jelent.

Feltöltve: 2022-04-28 | Kategória: Belgyógyászat

Új gyógyszer a CKD-ban előforduló anaemiára?

A krónikus vesebetegségben (CKD) szenvedő betegek esetében előforduló anaemia kezelésére alkalmazott hipoxia-indukált faktor prolil-hidroxiláz gátló (HIF-PHI) hatóanyagcsoportot az elmúlt 8 hónapon belül másodszor utasította el az FDA.

Feltöltve: 2022-04-27 | Kategória: Belgyógyászat

Konvaleszcens plazma és kórházi kezelés?

A ’The New England Journal of Medicine’ szaklapban közzétett adatok szerint a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek esetében a tünetek megjelenését követő 9 napon belül beadott konvaleszcens plazma csökkentheti a kórházi kezelés kockázatát.

Feltöltve: 2022-04-26 | Kategória: Belgyógyászat

Posztoperatív opioidok használatának iránymutatásai urológiai betegekben

Az elmúlt két évtized alatt az orvosok az akut és krónikus fájdalom kezelését illetően - különösképp posztoperatív környezetben - az opioid gyógyszerekre támaszkodtak. Az opioid-járvány felszámolására tett erőfeszítések ellenére a legtöbb sebészeti szakterület esetében hiányoznak az opioidok felírására vonatkozó standardizált irányelvek.

Feltöltve: 2022-04-22 | Kategória: Belgyógyászat

Az alkoholfogyasztás és a szürkehályog műtét?

Az alkoholfogyasztás, illetve az alkoholtartalmú ital-típusok és a szürkehályog-műtétek összefüggését vizsgálta 2 nagy kohorsz longitudinalis, megfigyeléses vizsgálat keretében.

Feltöltve: 2022-04-15 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld