Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Belgyógyászat

5 tudnivaló az ehrlichiosisról és az anaplazmózisról

Az ehrlichiosis és az anaplazmózis újonnan megjelenő, de alulreprezentált, kullancsok által terjesztett betegségek az USA-ban. Három kórokozó okozza az emberi ehrlichiosist: Ehrlichia (E) chaffeensis, Ehrlichia ewingii és Ehrlichia muris eauclairensis.

Feltöltve: 2022-09-30 | Kategória: Belgyógyászat

Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról

Az Amerikai Hematológiai Társaság (ASH) bizonyítékokon alapuló iránymutatásainak célja, hogy támogassák a betegeket, a klinikai orvosokat és más egészségügyi szakembereket a COVID-19-ben szenvedő betegeknél alkalmazott antikoagulánssal kapcsolatos döntések meghozatalában.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: Belgyógyászat

A cisztás májbetegség klinikai gyakorlatára vonatkozó iránymutatások (EASL, 2022)

A cisztás májbetegségekre vonatkozó iránymutatásokat 2022 júniusában tette közzé az Európai Májtársaság.

Feltöltve: 2022-09-19 | Kategória: Belgyógyászat

Antibiotikum-rezisztens baktériumok területi megjelenése

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) új tanulmánya szerint a karbapenem-rezisztens Enterobacterales (CRE) esetek meglepő hányada a közösségi környezetben élő betegek izolátumaiban található (CA-CRE). Korábban úgy gondolták, hogy ezek egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HCA-CRE).

Feltöltve: 2022-09-16 | Kategória: Belgyógyászat

Új irányelvek a pulmonális hipertónia korai felismerésére

A pulmonális hipertónia korai felismerését és a nagy kockázatú betegek mielőbbi beutalását ajánlja az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) és az Európai Légzőszervi Társaság (ERS) iránymutatása.

Feltöltve: 2022-09-12 | Kategória: Belgyógyászat

Egy új kombinált tabletta szívroham után

A spanyol Nemzeti Szív- és Érrendszeri Kutatási Központ (CNIC) és a Ferrer által kifejlesztett, három gyógyszerből álló "polypill" nevű gyógyszer hatékony volt a másodlagos szív- és érrendszeri események megelőzésében azoknál, akiknek korábban szívrohamuk volt, és 33 százalékkal csökkentette a szív- és érrendszeri halálozást ebben a betegcsoportban.

Feltöltve: 2022-09-09 | Kategória: Belgyógyászat

A lipoprotein(a) és az aortabillentyű kapcsolata?

A lipoprotein(a) [Lp(a)] potenciális okozati tényező az aortabillentyű-betegség patogenezisében. Az Lp(a) és az aortabillentyű-meszesedés (AVC) újbóli kialakulásának és progressziójának kapcsolatát azonban sohasem vizsgálták. A vizsgálat célja annak felmérése volt, hogy vajon a magas Lp(a) szérumszint összefüggésbe hozható-e az AVC előfordulási gyakoriságával és progressziójával.

Feltöltve: 2022-08-17 | Kategória: Belgyógyászat

Szükséges az éves status felmérés?

Számos, randomizált klinikai vizsgálat adatain alapuló metaanalízis nem talált összefüggést az éves fizikai felmérés (APE) és a csökkenő halálozás között; megfigyelési adatokon alapuló összehasonlítható metaanalízis azonban nem létezik.

Feltöltve: 2022-08-10 | Kategória: Belgyógyászat

Glomeruláris hematúria és a vizeletmikroszkópia

A hematúria értékelése és a vizeletüledék mikroszkópos vizsgálata a nefrológusok általánosan használt eszközei a glomeruláris betegségek felmérésében. A vizelet vörösvérsejtjeinek (RBC) mikroszkópos vizsgálatával kimutatható morfológiai eltérések segíthetnek a hematúria forrásának azonosításában, hogy az vajon glomeruláris vagy sem.

Feltöltve: 2022-08-09 | Kategória: Belgyógyászat

A sztatinok és a COVID-19 kapcsolata?

A szív- és érrendszeri betegségek elsődleges megelőzésére sztatinokat szedő betegeknél alacsonyabb lehet a COVID-19 miatti kórházi kezelés kockázata, mint a gyógyszereket nem szedő pácienseknél, állítja egy nagyszabású új tanulmány.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: Belgyógyászat

Kapcsolat a A SARS-CoV-2 vakcina hatása és az elhízás között

Az elhízás a súlyos Covid-19 fokozott kockázatával jár együtt. A SARS-CoV-2 vakcinák hatékonysága elhízott embereknél azonban nem ismert.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: Belgyógyászat

A varixok és a varixvérzések kezelése cirrhosisban

A cirrhosis két fő stádiumból áll: kompenzált (tünetmentes) és dekompenzált, ez utóbbi magasabb mortalitással jár. A varix vérzés ascitessel vagy encephalopathiaval, vagy mindkettővel együtt olyan események, amelyeket dekompenzált cirrhosisnak nevezünk, és amiket a portalis hipertónia vezérel.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld