Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mit jelent a POS?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Belgyógyászat

Rémálmok és szívbetegség

Új kutatások szerint a gyakori rémálmok független változói a cardiovascularis betegség (CVD) fokozott kockázatának.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Belgyógyászat

Nagyobb dózisú levothyroxin hatása a depresszív hangulatra

A hypothyreosis következtében jelentkező depresszív hangulat visszafordítható levothyroxin (LT4) hormonpótló kezeléssel. Nem egyértelmű azonban, hogy az LT4 dózis emelése további előnyökkel jár-e a hangulatra vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Belgyógyászat

A helyzetváltoztatás okozta vérnyomás eltérések összefügghetnek a demenciával?

Annak megfejtésére, hogy az orthostaticus hypotonia (OHYPO) és az ambuláns vérnyomás (BP) helyzetváltoztatásból eredő variabilitása összefüggésben áll-e a demencia előfordulásával, egy több ezres vizsgálat kereste a választ.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Belgyógyászat

COVID-19 és koaguláció: a SARS-CoV-2 fertőzés vérzéses és thrombotikus manifesztációi

A 2019-es koronavírus megbetegedésben (COVID-19) szenvedő betegek D-dimer szintjei emelkedettek. Az első jelentések magas vénás thromboembolia (VTE) és disszeminált intravascularis coagulatio (DIC) arányokról számolnak be, azonban csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Belgyógyászat

A hypertonia új definíciója új preeclampsia kockázatokat tár fel. 1. rész

Egy nagyméretű retrospektív kohorsz vizsgálat eredményei alapján a hypertonia új klinikai definíciója szerint még azok a terhes nők is, akiknél csak enyhe vérnyomás (’blood pressure’, BP) emelkedés fordul elő, a preeclampsia megnövekedett kockázatának vannak kitéve.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Belgyógyászat

Leukémia halmozódás a Világkereskedelmi Központ mentésében résztvevőknél?

A ’JNCI Cancer Spectrum’ szaklapban januárban közzétett tanulmány szerint azoknál a válaszadóknál, akik a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követően a Világkereskedelmi Központ területén dolgoztak, megnövekedett a daganatos megbetegedések összincidenciája az általános lakossághoz viszonyítva, különösképp a pajzsimirigy daganatot, prosztata daganatot és a leukémiát illetően, mely utóbbiról első alkalommal számoltak be.

Feltöltve: 2020-09-02 | Kategória: Belgyógyászat

Antidiabetikumok védenek a súlyos vesebetegségekkel szemben?

A ’The BMJ’ folyóiratban 2020. április 29-én közzétett tanulmányban megállapították, hogy a nátrium-glükóz kotranszporter 2 (SGLT-2) inhibitorok 2-es típusú diabetesben hozzájárulhat a súlyos vesebetegségek rizikójának csökkentéséhez.

Feltöltve: 2020-09-01 | Kategória: Belgyógyászat

A felnőttkori diabetes jelei már gyermekkorban láthatók?

A ’Diabetes Care’ szaklapban 2020. június 19-én közzétett új tanulmány szerint már 8 éves korban - azaz évtizedekkel előbb, mint azt valószínűsíthetően diagnosztizálják - láthatóak annak a korai jelei, hogy ha valaki sokkal hajlamosabb felnőttként a 2-es típusú diabetesre.

Feltöltve: 2020-08-27 | Kategória: Belgyógyászat

Az anti-TNF kezelés és az endogén inzulintermelés. 2. rész

A Buffaloi Egyetem gyermek-endokrinológus szakorvosa által vezetett kutatás során kiderült, hogy a golimumab megőrzi a béta-sejt funkciót 1-es típusú cukorbetegségben.

Feltöltve: 2020-08-24 | Kategória: Belgyógyászat

Az anti-TNF kezelés és az endogén inzulintermelés. 1. rész

A Buffaloi Egyetem gyermek-endokrinológus szakorvosa által vezetett kutatás során kiderült, hogy a golimumab megőrzi a béta-sejt funkciót 1-es típusú cukorbetegségben.

Feltöltve: 2020-08-21 | Kategória: Belgyógyászat

A COVID-19 pajzsmirigy gyulladást okozhat

Egy szakfolyóiratban közzétett új esettanulmány szerint a COVID-19 fertőzés szubakut thyreoiditis-t idézhet elő.

Feltöltve: 2020-08-20 | Kategória: Belgyógyászat

Az ibuprofen és a húgyúti fertőzések

Az Ingvild Vik és kollégái (Osloi Egyetem, Norvégia) által készített új tanulmány szerint az ibuprofen - amit antibiotikumok helyett adnak a szövődménymentes húgyúti fertőzésben (cystitis) szenvedő nőknek - a tünetek hosszabb időtartamához, és az elsődleges fertőzés terjedésével összefüggő, sokkal súlyosabb nemkívánt eseményekhez vezet.

Feltöltve: 2020-08-17 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld