Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mit jelent a POS?

Kép
 
Kannabisz használat és pszichiátriai betegségek,,Megfelelően kontrolált és megfelelően indikált esetekben van helye a kanabisnak''Éger: „ebből baj lesz” - szavaznak az orvosok a kényszernyugdíjról,,Buy 125 Mcg Synthroid No Prescription The Canadian Drugstore Inc [url=http://achetercialisfr.com]c...''Súlyos betegségek gyógyítását segíti egy magyar cég,,Hurrá a feltalálásnak is jár Olimpiai aranyérem,mint a többi sportolóknak.''Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''

Belgyógyászat

Testedzés és mediterrán étrend az európai diabetes iránymutatásban

Kardiológus szakértők a diabetesben szenvedő betegek és a 2-es típusú diabetes fokozott kockázatával terhelt egyének számára heti legalább 150 perc testedzést és mediterrán étrendet javasolnak.

Feltöltve: 2019-10-17 | Kategória: Belgyógyászat

Új mérő chip a Legionella kimutatására

Legionárius betegség (legionellosis) járványkitörésekor fontos, hogy a további fertőzések megelőzése érdekében minél hamarabb megtalálják a fertőzés forrását.

Feltöltve: 2019-10-11 | Kategória: Belgyógyászat

Használható-e a genomikus gyógyászat?

Nagyjából tíz évvel ezelőtt Drazen és kollégái írtak egy cikket, amelyben azt sugallják, hogy a genomszintű vizsgálatok és a betegek által online megrendelt tesztek klinikai használhatóságával kapcsolatban legyünk óvatosak.

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: Belgyógyászat

Az SGLT2-gátlók és a szívelégtelenség

A BMJ szakfolyóiratban megjelent beszámoló szerint a 2-es típusú diabetes új típusú gyógyszerének számító SGLT2-gátlók a szívelégtelenség és a halálozás valamint a major cardiovascularis események csökkent kockázatával járnak.

Feltöltve: 2019-10-10 | Kategória: Belgyógyászat

Időskor és a fehérjebevitel

Egy randomizált klinikai vizsgálat szerint a nagyobb mértékű fehérjebevitel nem növeli az idősebb férfiak zsírmentes testtömegét vagy fizikai erőnlétét.

Feltöltve: 2019-10-09 | Kategória: Belgyógyászat

Szteroid-indukált osteoporosis

A glükokortikoid-indukált osteoporosis (DIOP) gyakori, ugyanakkor katasztrofális következményekkel járó probléma, főként az idősödő népesség és a reumás betegek körében.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Belgyógyászat

Mellékhatások a hyperkalemia elleni gyógyszer alkalmazásakor?

A Nephrology Dialysis Transplantation szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a hyperkalemia ellen nátrium-polisztirol-szulfonát (SPS) kezelésben részesülő, előrehaladott krónikus vesebetegségben szenvedő betegeket fokozottan veszélyeztetik a súlyos gastrointestinalis (GI) szövődmények.

Feltöltve: 2019-10-07 | Kategória: Belgyógyászat

Patkányméreg a szintetikus kannabinoidokban: esetbeszámoló

2018-ban az USA számos tagállamában járványszerűen elterjedtek a coagulopathiás esetek. Ekkor történt az is, hogy egy fiatal nő, aki patkányméreggel átitatott szintetikus kannabinoidokat szívott, coagulopathiával került be egy Illinois-i kórházba.

Feltöltve: 2019-10-04 | Kategória: Belgyógyászat

Palliatív terápia a nephrológiában

Más súlyos betegségben szenvedőkhöz képest az előrehaladott vesebetegségben szenvedők az életük végén nagyobb arányban kerülnek intenzív ellátásra, és kevésbe gyakran részesülnek palliatív gondozásban.

Feltöltve: 2019-10-03 | Kategória: Belgyógyászat

Vénás thromboembolia szüléskor

Egy dublini kórház keresztmetszeti vizsgálata alapján a frissen szült nők körében meglehetősen gyakorinak tűntek a vénás thromboembolia (VTE) kockázati tényezői.

Feltöltve: 2019-09-30 | Kategória: Belgyógyászat

A shock kezelésének buktatói. 2.rész

A szervkárosodás elkerüléséhez a shock agresszív és gyors kezelést kíván. Bár a legtöbb esetben folyadék reszuszcitáció elegendő, az adekvát intravénás (iv) folyadék reszuszcitáció olykor időbe telik.

Feltöltve: 2019-09-26 | Kategória: Belgyógyászat

A shock kezelésének buktatói. 1.rész

A shock gyakori kórállapot, melynek kezelésében a sürgőségi orvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Feltöltve: 2019-09-23 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld