Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mi az Usher szindróma?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Belgyógyászat

Az ARB-k és a kognitív hanyatlás?

Egy kisebb randomizált vizsgálat kimutatta, hogy az angiotenzin receptor blokkoló (ARB) candesartan olyan kognitív előnyökkel járt, amik valószínűleg függetlenek voltak a gyógyszer vérnyomáscsökkentő hatásától.

Feltöltve: 2020-11-23 | Kategória: Belgyógyászat

A koronavírus-szerű tüneteket mutató betegek biztonságos hazabocsátása

Minimális bizonyíték áll rendelkezésre azokkal a sürgősségi betegellátó osztályon (SBO) ellátott, COVID-19 fertőzés gyanús betegek kimeneteleivel kapcsolatban, akik nem kerülnek kórházi felvételre. A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék a 30 napos kimeneteleket (SBO újbóli felkeresése, kórházi felvétel, intenzív osztályra (ITO) történő felvétel és halál) azoknál az alacsony kockázatú betegeknél, akiket az SBO-n a COVID-19 vonatkozásban végzett értékelést követően elbocsátottak.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: Belgyógyászat

A szubklinikus hypothyreosis és a vetélés. 2. rész

Az elfogadott referencia tartományokat alkalmazva a kutatók diagnosztizáltaltan klinikailag nem diagnosztizálható hypothyreosist a résztvevők 0,2%-ánál, klinikailag nyilvánvaló hypothyreosist a résztvevők 0,3%-ánál, súlyos SCH-t (a TSH nagyobb, mint 10 mIU/L) a résztvevők 0,2%-ánál, és SCH-t (a TSH nagyobb, mint 4,5 mIU/L) a résztvevők 2,4%-ánál azonosítottak.

Feltöltve: 2020-11-19 | Kategória: Belgyógyászat

A szubklinikus hypothyreosis és a vetélés. 1. rész

Egy, a ’Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism’ szaklapban közzétett prospektív, megfigyeléses vizsgálat szerint azok a nők, akiknek a kórelőzményében előfordult vetélés vagy subfertilitás, a szubklinikus hypothyreosis prevalenciája 20% körül van, ha a TSH 2.5 mIU/L-es referenciaértékét alkalmazzuk.

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: Belgyógyászat

Melyek a legígéretesebb Covid-19 elleni terápiák?

Dr. Luke O’Neill, az írországi ’Dublini Trinity College’ biokémia részlegének vezetője szerint jelenleg az antitest-alapú terápiák a legígéretesebbek a hatásos és szélesebb körben alkalmazható Covid-19 elleni kezelések első hullámát illetően.

Feltöltve: 2020-11-16 | Kategória: Belgyógyászat

A COPD és a marihuána használat?

Azoknál a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel (COPD) diagnosztizált betegeknél, akik marihuána használatról számoltak be, kisebb volt a kórházi mortalitás és a pneumonia kialakulásának kockázata, mint azok esetében, akik nem használtak marihuánát – derült ki egy országos populáció alapú vizsgálatból.

Feltöltve: 2020-11-13 | Kategória: Belgyógyászat

Kalkulátor a daganatkockázat előrejelzésében cardiovascularis betegségben?

Most elsőként megbecsülhető a bizonyítottan cardiovascularis betegedésben (CVD) szenvedő betegeknél az egyéni, 10 éves-, és élettartamra vonatkoztatott daganatkockázat, - számolt be Dr. Cilie C. van 't Klooster az Európai Kardiológiai Társaság éves online kongresszusán.

Feltöltve: 2020-11-10 | Kategória: Belgyógyászat

A transzkatéteres aortabillentyű-csere és a krónikus vesebetegség. 2. rész

Úgy tűnik, hogy a transzkatéteres aortabillentyű-csere (TAVR) stabilizálja, vagy javítja a veseműködést a legtöbb súlyos aortasztenózisban és krónikus vesebetegségben szenvedő (CKD) beteg esetén, - derül ki a ’PARTNER’ vizsgálatok új adataiból. A vesefunkció javulás az előrehaladott, 3B vagy 4. stádiumú CKD-ben szenvedő betegek esetében volt a legnyilvánvalóbb.

Feltöltve: 2020-11-09 | Kategória: Belgyógyászat

A transzkatéteres aortabillentyű-csere és a krónikus vesebetegség. 1. rész

Úgy tűnik, hogy a transzkatéteres aortabillentyű-csere (TAVR) stabilizálja, vagy javítja a veseműködést a legtöbb súlyos aortasztenózisban és krónikus vesebetegségben szenvedő (CKD) beteg esetén, - derül ki a ’PARTNER’ vizsgálatok új adataiból. A vesefunkció javulás az előrehaladott, 3B vagy 4. stádiumú CKD-ben szenvedő betegek esetében volt a legnyilvánvalóbb.

Feltöltve: 2020-11-06 | Kategória: Belgyógyászat

A B1-vitamin-hiány és az alkoholos demencia kapcsolata? 2. rész

A vitaminhiány az alkoholfogyasztással összefüggő rendellenességben (’alcohol use disorders’, AUD) szenvedő betegek akár 80%-ánál előfordul. Az AUD esetében gyakran előforduló magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú étrend növeli a tiamin iránti igényt, ugyanakkor csökkenti annak emésztőrendszeri felszívódását.

Feltöltve: 2020-11-05 | Kategória: Belgyógyászat

A B1-vitamin-hiány és az alkoholos demencia kapcsolata? 1. rész

Vitaminhiány az alkoholfogyasztással összefüggő rendellenességben (’alcohol use disorders’, AUD) szenvedő betegek akár 80%-ánál előfordul. Az AUD esetében gyakran előforduló magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú étrend növeli a tiamin iránti igényt, ugyanakkor csökkenti annak emésztőrendszeri felszívódását.

Feltöltve: 2020-11-04 | Kategória: Belgyógyászat

D-vitamin szerepe a Covid-19 fertőzésekben

A tanulmány célja a 25-hydroxyvitamin-D szérumszintek (D3Vit), és nemkívánatos klinikai kimenetelekre gyakorolt hatása, valamint az immunfunkciók és a SARS-CoV-2 fertőzés miatti mortalitás paraméterei közötti összefüggés vizsgálata. A tanulmányban 235 fő Covid- 19 fertőzött beteg kórházi adatai kerültek elemzésre.

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld