Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Belgyógyászat

Hasfájás terhesség alatt: a hasi fájdalom 7 oka? 2. rész

Ezek a kórképek állhatnak a terhesség alatti hasfájás hátterében.

Feltöltve: 2021-07-28 | Kategória: Belgyógyászat

Hasfájás terhesség alatt: a hasi fájdalom 7 oka? 1. rész

Ezek a kórképek állhatnak a terhesség alatti hasfájás hátterében.

Feltöltve: 2021-07-27 | Kategória: Belgyógyászat

Új, mexikói Covid variánst azonosítottak, ami egyre inkább terjed Észak-Amerikában

Ez a variáns az utóbbi időben került előtérbe Mexikóban, és más variánsokhoz hasonlóan változást mutat a koronavírus tüskefehérjéjében. A „mexikói variánst” a Bolognai Egyetem egyik kutatócsoportja azonosította.

Feltöltve: 2021-07-22 | Kategória: Belgyógyászat

A rekombináns zoster vakcina hatásos és biztonságos idősekben

Az esendő személyek gyakorta alulreprezentáltak a randomizált vizsgálatokban, ami kérdéseket vet fel a valós környezetben alkalmazott beavatkozások kimeneteleit illetően. Az esendőség (frailty) határozottan összekapcsolható a betegségekkel szembeni kiszolgáltatottsággal és a kedvezőtlen egészségügyi kimenetelekkel.

Feltöltve: 2021-07-15 | Kategória: Belgyógyászat

Ivermectin és COVID-19 az evidenciák tükrében. 2. rész

Az ivermectint 1975-ben fedezték fel és 1981 óta használják a gyógyászatban. A szer az avermectin családba tartozó parazita elleni gyógyszer. Számos mechanizmuson keresztül öli el a parazitákat. A humán gyógyászatban elsősorban scabiesben, onchocerciasisban, strongyloidiasisban, trichuriasisban, ascariasisban és lymphaticus filariasisban alkalmazzák.

Feltöltve: 2021-07-13 | Kategória: Belgyógyászat

Ivermectin és COVID-19 az evidenciák tükrében. 1. rész

Az ivermectint 1975-ben fedezték fel és 1981 óta használják a gyógyászatban. A szer az avermectin családba tartozó parazita elleni gyógyszer. Számos mechanizmuson keresztül öli el a parazitákat. A humán gyógyászatban elsősorban scabiesben, onchocerciasisban, strongyloidiasisban, trichuriasisban, ascariasisban és lymphaticus filariasisban alkalmazzák.

Feltöltve: 2021-07-12 | Kategória: Belgyógyászat

Előzetes halálozási adatok 2020. január - 2021. február között. 2. rész

A Covid-19 miatt elhunyt fiatalabb népesség esetében a diabetes gyakran szerepelt a halottvizsgálati bizonyítványon, mint már fennálló alapbetegség. Ami azt illeti, a 45-84 éves korcsoport Covid-19 miatt bekövetkező haláleseteinek 15%-a esetében szintén szerepelt diabetes a halottvizsgálati bizonyítványokon. A 45 évnél fiatalabbak esetében ez az arány alacsonyabb volt, a Covid-19 következtében elhunytak 9%-a esetében szintén diabetesről számoltak be. Tekintettel azonban arra, hogy a 2019. évi kanadai Népegészségügyi Felmérés szerint a 49 évnél fiatalabb kanadaiak 6%-a cukorbeteg, ez felhívja a figyelmet arra a fokozott kockázatra, ami a lakosság valamilyen alapbetegségben szenvedő fiatalabb csoportjai esetében fenn áll.

Feltöltve: 2021-07-09 | Kategória: Belgyógyászat

Előzetes halálozási adatok 2020. január - 2021. február között. 1. rész

A Covid-19 pandémia továbbra is hatással van a kanadai közösségekre és családokra. A betegségnek tulajdonítható haláleseteken túl a világjárványnak közvetett következményei is lehetnek, melyek növelik vagy csökkentik a halálesetek számát különféle tényezők - úgy, mint a késleltetve végrehajtott orvosi beavatkozások vagy a fokozott gyógyszerhasználat - eredményeként.

Feltöltve: 2021-07-08 | Kategória: Belgyógyászat

Összefüggés a diabéteszes retinopátia és súlyos Covid-19 között?

Egy, az Egyesült Királyságban elvégzett kisebb, egyközpontú vizsgálatban a Covid-19 megbetegedés következtében történő intubáció kockázata a nagyon beteg kórházban kezelt betegeknél több, mint ötszörösére növekedett azok esetében, akik diabéteszes retinopátiában szenvedtek, szemben azokkal, akiknél nem állt fenn ez a betegség.

Feltöltve: 2021-07-07 | Kategória: Belgyógyászat

Új radiológiai technika az aorta aneurysmák korai észleléséhez

Ascendens mellkasi aorta aneurysmák (’ascending thoracic aortic aneurism’; aTAA) akkor keletkeznek, amikor az aorta - a szervezet legnagyobb verőerének - falai meggyengülnek és elkezdenek kiboltosodni. Ez rupturához vagy disszekcióhoz vezethet, ami életveszélyes vérzést és halált okozhat.

Feltöltve: 2021-07-06 | Kategória: Belgyógyászat

NSAID-ok biztonságossága Covid-19 megbetegedés alatt

A nem szteroid gyulladásgátló készítmények (NSAID-ok) nem növelik a súlyosabb megbetegedés vagy a halálozás kockázatát a Covid-19 megbetegedéssel kórházban kezelt betegek esetében, - állapította meg egy új vizsgálat.

Feltöltve: 2021-07-05 | Kategória: Belgyógyászat

Soproni Gyógyközpont - Szakorvos, szakorvos-jelölt

A Soproni Gyógyközpont az alábbi szakterületekre vár szakorvos ill. szakorvos-jelölt munkatársakat.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld