Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat 
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Belgyógyászat

Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan

Az Amerikai Diabetes Szövetség (ADA) új állásfoglalása a szervezet legutóbbi iránymutatása óta eltelt 15 év során a diabeteses retinopathia diagnosztizálásában és kezelésében elért haladást tükrözi.

Feltöltve: 2017-11-24 | Kategória: Belgyógyászat

Az elhízás és a daganatok kapcsolata

Az Egyesült Államokban diagnosztizált daganatos esetek 40%-a áll kapcsolatban elhízással. „Ez nem jelenti azt, hogy minden daganatos megbetegedést a túlsúly okoz, csupán azt, hogy van valamiféle magyarázatra váró összefüggés a kettő között.” – állítja a CDC.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Belgyógyászat

Sok beteg nem tudja megfizetni az új koleszterincsökkentő gyógyszereket

Az új koleszterincsökkentő szerek igen hatékonyak, ennek ellenére magas áruk miatt sok beteg nem tud hozzájuk férni, állítja egy új tanulmány.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Belgyógyászat

A colitis ulcerosa lokális kezelése – a harmadik európai evidencia alapú konszenzus kezelési útmutató alapján

A gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa és Crohn-betegség) krónikus gyulladásos állapotok melyek a jellegzetes bélrendszeri érintettség mellett más szervi érintettséggel (leggyakrabban ízületi, bőr, szem, stb.) is járnak.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Belgyógyászat

Meghosszabbítja-e a kávé vagy a tea a cukorbetegek életét?

A diabetesszel diagnosztizált betegek számára sok étel és ital kerül tiltólistára, ám egy új kutatás szerint a kávét és teát nem kell kiiktatniuk, mivel mindkettő segíthet megelőzni a betegek idő előtti halálozását. Legalábbis akkor, ha a diabetesben szenvedő beteg nőnemű.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Belgyógyászat

Vérnyomás kezelése krónikus vesebetegségben: mozgó célpont?

A hypertonia általános probléma a krónikus vesebetegségben (CKD) szenvedőknél, és egyben a CKD progresszió és cardiovascularis betegségek bizonyított kockázati tényezője.

Feltöltve: 2017-11-07 | Kategória: Belgyógyászat

Ismeretlen kóroki hátterű vesebetegségek- egy feltételezett mechanizmus

A Colorado Egyetem egyik szakértője lehetségesnek tartja, hogy a szokásos kockázati tényezők (például hypertonia és diabetes) egyikével sem összefüggő krónikus vesebetegség az ismételődő dehidratáció okozta vesekárosodás következménye.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Belgyógyászat

Gyakoribb a daganatos megbetegedések diagnózisa, mint a házasságkötés?

Ma már többször diagnosztizálnak rákot, mint ahány házasságkötésre kerül sor, ahányszor első gyermek születik vagy ahányan diplomáznak. Állítja beszámolójában az Egyesült Királyság daganatos betegeket segítő legnagyobb jótékonysági szervezete.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Belgyógyászat

A gyermekkori gyulladásos bélbetegség (IBD) korszerű terápiája

A krónikus gyulladásos bélbetegség (IBD) a gasztrointesztinális traktus gyulladása. Sajnos az intenzív kutatások ellenére - kiváltó oka ismeretlen, ezért kezelni is igen nehéz. Két fő formája közül a Crohn-betegség (CD) a szájnyílástól a rectumig bárhol előfordulhat.

Feltöltve: 2017-11-02 | Kategória: Belgyógyászat

Mikor van szükség immunhisztokémiai vizsgálatra?

Az immunhisztokémiai (IHC) vizsgálat az 1990-es évek eleje óta folyamatosan épült be a mindennapi patológiai munkába, manapság már a rutin patológiai vizsgálatok része. A magyar kórházakban működő valamennyi patológiai osztály napi szinten használja ezt a technikát.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Belgyógyászat

Egy új eljárás javítja a vesetranszplantáció sikerességét

Előzetes vizsgálati eredmények szerint egy új kezelés segítségével lehetőség nyílik arra, hogy több előrehaladott állapotban lévő vesebetegnél végezhessenek transzplantációs műtétet.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Belgyógyászat

A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata

Egy tanulmány szerint a férfiak esetében az összkoleszterin és az LDL-koleszterin magasabb szintje a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével társul. Az eredmény összhangban áll azokkal az új kutatásokkal, amelyek a magasabb koleszterinszintet a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével hozzák kapcsolatba.

Feltöltve: 2017-10-29 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld