Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat 
 
150 gyermekorvos hagyná abba a gyógyítást,,Mikor jön rá Balogh Úr,hogy isten nem gyógyit?''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''

Belgyógyászat

Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése

Az American Society of Interventional Pain Physicians iránymutatása szerint az opioid-visszaélések azonosításához az opioid abúzus szűrésére van szükség, amelyhez vényfelírás ellenőrző programokat (PDMP) és vizelet drogteszteket (UDT) használhatunk.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Belgyógyászat

A hypertonia klasszifikációja és kezelése

Az ACC/AHA új iránymutatása a pre-hypertoniás állapotot nem rangsorolja, hanem két szintre osztja.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Belgyógyászat

Hepatitis B oltás

Az American College of Physicians and Centers for Disease Control and Prevention 2017-es iránymutatása a HBV elleni védőoltásról.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Belgyógyászat

Női egészség: az elmúlt év legjobb kutatásai

Menopauzális hormonterápia és hosszú távú, bármely okból bekövetkező mortalitás: Women's Health Initiative randomizált vizsgálat.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Belgyógyászat

Az alacsony D-vitamin szint pótlása

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét. A vizsgálat a D-vitamin pótlás nemi szteroid szintekre gyakorolt hatását értékelte normál tesztoszteronszintű férfiaknál.

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Belgyógyászat

Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához

Négy klinikai tünet, a láz, szapora pulzus, légzési zörej és alacsony oxigén szaturáció jelenléte segítséget nyújthat a pneumóniában szenvedő betegek azonosításához az alapellátásban.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-02-15 | Kategória: Belgyógyászat

A diabetes kezelésének új korszaka

2016-ban az FDA jóváhagyta a mesterséges hasnyálmirigy alkalmazását. A berendezés ellenőrzi a vércukorszintet és automatikusan adagolja az inzulint, vagyis alapvetően azt teszi, amit egy egészséges hasnyálmirigy.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Belgyógyászat

A magnézium-szulfát szerepe az asthma kezelésében

Milyen szerepet tölt be az intravénás magnézium-szulfát az asthma kezelésében? A kérdés nagyon fontos, tekintettel az asthma gyakorisága és az esetleges exacerbációk súlyosságára.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Belgyógyászat

A 2017-es év legnépszerűbb orvosi kutatásai a gasztroenterológiában

Gluténmentes étrend. A diabetes veszélyének csökkentése. A következőkben sorra vesszük a tavalyi év legérdekesebb és legtöbb vitát kavaró kutatásait.

Feltöltve: 2018-02-08 | Kategória: Belgyógyászat

A mozgásszegény életmód súlyosbíthatja a menopauzális tüneteket

A Menopause szakfolyóirat online kiadásában megjelent beszámoló szerint a mozgásszegény életet élő középkorú nők súlyosabb menopauzális tüneteket tapasztalnak, mint a fizikailag aktívabb életet élő nők.

Feltöltve: 2018-02-07 | Kategória: Belgyógyászat

Az empagliflozin helye a diabétesz kezelésében

A 2-es típusú cukorbetegség kezelése egyre jelentősebb egészségügyi és gazdasági kihívást jelent. Jelenleg világszerte több mint 387 millió embert érint, becslések szerint 2035-re ez a szám várhatóan 592 millióra emelkedik.

Feltöltve: 2018-02-06 | Kategória: Belgyógyászat

A túlsúlyos nőknél gyakrabban kellene mammográfiát végezni

Egy svéd tanulmány megállapította, hogy két mammográfia közti időszakban detektált emlőtumorok mérete a magasabb testtömeg index-szel (BMI) rendelkező nőknél nagyobb volt, és ezen „intervallum tumorok” prognózisa kedvezőtlenebb volt, mint az alacsonyabb testtömeg indexű nőknél.

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld