Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat
Mit fogalmaztak meg 3000 éve az indiai orvosok?
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Belgyógyászat

Kamrai ritmuszavar/hirtelen szívhalál megelőzésére vonatkozó 2022. évi ESC-irányelvek

A kamrai ritmuszavar (VA) és hirtelen szívhalál (SCD) kockázata az életkorral nő. A megjelenéskori életkor, az "életkori csúcs" és a potenciálisan SCD-hez vezető VA altípusa azonban különböző betegségek esetén eltérő.

Feltöltve: 2023-01-23 | Kategória: Belgyógyászat

Újabb kezelési siker diabetes mellitusban

Az új orális nátrium-glükóz-kotranszporter-2 (SGLT2) gátló ertugliflozin (SteglatroTM) monoterápiaként vagy más antidiabetikum gyógyszeres kezeléssel együtt kerül bevezetésre a 2-es típusú diabetes mellitus (T2DM) kezelésére.

Feltöltve: 2023-01-18 | Kategória: Belgyógyászat

A D-vitamin szerepe a toxikus erythema kezelésében?

A nagy dózisú D-vitamin a kemoterápia toxikus erythema (TEC) 1-4 napon belüli javulásához vezetett egy retrospektív esetsorozatban, amelyben hat beteget vizsgáltak meg a fekvőbeteg bőrgyógyászati konzultációs intézményben

Feltöltve: 2023-01-13 | Kategória: Belgyógyászat

Thrombosis kockázati tényezők az ambuláns COVID-19-ben szenvedő betegeknél?

Mekkora a vénás tromboembólia (VTE) 30 napos akut kockázata a COVID-19-es ambuláns betegek körében, és melyek azok a klinikai és genetikai kockázati tényezők, amelyek hajlamossá teszik ezeket a betegeket a COVID-19 utáni VTE kialakulására?

Feltöltve: 2023-01-12 | Kategória: Belgyógyászat

A magas vérnyomás csapat-alapú kezelése a járóbeteg-ellátásban

A cikk célja volt áttekinteni a jelenlegi szakirodalmat a magas vérnyomással kapcsolatos úgynevezett csapat-alapú gondozási (TBC), azaz többszakmás felügyeletet biztosító beavatkozások ambuláns környezetben történő megvalósításának klinikai hatékonyságával és költséghatékonyságával kapcsolatban, és megvitatni a megvalósítással kapcsolatos kihívásokat.

Feltöltve: 2023-01-10 | Kategória: Belgyógyászat

2023-as ajánlás a diabetes mellitus ellátásában 2. rész

A legújabb, 2023-as gondozási standardok esetében tudatos erőfeszítések történtek a cukorbetegek számára könnyen érthető terminológia használatára.

Feltöltve: 2023-01-05 | Kategória: Belgyógyászat

2023-as ADA ajánlás a diabetes mellitus ellátásában 1. rész

Az új technológiák, kutatások eredményei és az újabb kezelési lehetőségek átalakították a diabetes ellátást. Az Amerikai Diabetes Társaság (ADA) 1989 óta évente frissíti a diabetes mellitusra vonatkozó ajánlását.

Feltöltve: 2023-01-04 | Kategória: Belgyógyászat

Drotaverin szerepe a hasi panaszok kezelésében

A NO-SPA Magyarország legkedveltebb görcsoldó készítménye *. A NO-SPA a fájdalomcsillapítókkal ellentétben a fájdalom okát, magát a görcsöt oldja, így csillapítva a hasi panaszokat.

Feltöltve: 2023-01-02 | Kategória: Belgyógyászat

Ennivaló nikotin?

Egy nemrégiben Dél-Kalifornia középiskoláiban végzett felmérés szerint a 9. és 10. osztályosok több mint 3%-a kipróbálta már a nem terápiás nikotinos rágógumit, gumicukrot, tablettát vagy cukorkát.

Feltöltve: 2022-12-30 | Kategória: Belgyógyászat

Elektrolit-rendellenességek és evészavar?

Az evészavarok fokozott halálozáshoz és csökkent életminőséghez vezetnek. Bár az evészavarok akut megjelenése gyakran jár elektrolit-rendellenességekkel, továbbra sem ismert, hogy az elektrolit-rendellenességek megelőzhetik-e az evészavar jövőbeli diagnózisát.

Feltöltve: 2022-12-21 | Kategória: Belgyógyászat

Mire lehet következtetni a sürgősségin a vércukorszint értékéből?

A cukorbetegség és a prediabétesz a szív- és érrendszeri betegségek ismert kockázati tényezői, és fokozott halálozási kockázattal járnak. Nem teljesen ismert, hogy a véletlenszerűen emelkedett vércukorszintű, de cukorbetegséggel nem rendelkező betegek esetében magasabb-e a mortalitás és a kardiovaszkuláris kockázat.

Feltöltve: 2022-12-16 | Kategória: Belgyógyászat

Vérszegénység és subarachnoidealis vérzés

A vérszegénység gyakori, kezelhető állapot aneurizmás subarachnoidealis vérzésben (SAH) szenvedő betegeknél, és ami rossz kimenetelű betegséggel hozható összefüggésbe.

Feltöltve: 2022-12-13 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld