Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mit fedezett fel Alexander Fleming?

Kép
 
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Belgyógyászat

Az FDA tanácsadói sürgetik a romosozumab osteoporosis kezelésére történő engedélyezését. 2. rész

Az engedélyezést megszavazó 18 tag szükségesnek tartja a posztmarketing vizsgálatot. Néhányuk szerint obszervációs vizsgálatot kellene végezni, míg mások ragaszkodnak a randomizált elrendezéshez.

Feltöltve: 2019-03-05 | Kategória: Belgyógyászat

A post-ERCP pancreatitis profilaxisa 1.rész

Az endoszkópos retrográd cholangiopancreatográfia (ERCP) továbbra is az egyik legbonyolultabb és legveszélyesebb, valamint az egyik legtöbb tanulást és tapasztalatot igénylő endoszkópos technika.

Feltöltve: 2019-03-04 | Kategória: Belgyógyászat

A szteroid és a diabetes

A hosszú távú szteroid kezelés metabolikus mellékhatásokkal járhat. A müncheni Helmholtz Zentrum és a Ludwig Maximilians Egyetem (LMU) kutatói most rámutattak a szteroid diabeteshez vezető mechanizmusra.

Feltöltve: 2019-03-01 | Kategória: Belgyógyászat

A reflux gyógyszerek elősegítik a krónikus májbetegség kialakulását. 2.rész

A kutatók megvizsgálták a PPI használat és az alkoholos májbetegség közti kapcsolatot alkohol alkoholabúzusban szenvedő embereknél is. 4830 krónikus alkoholabúzussal diagnosztizált beteget elemeztek, akik közül 1024 (21%) volt aktív PPI használó, 745 (15%) korábban használt PPI-ket és 3061 (61%) soha nem használt ilyen gyógyszereket.

Feltöltve: 2019-03-01 | Kategória: Belgyógyászat

Az FDA tanácsadói sürgetik a romosozumab osteoporosis kezelésére történő engedélyezését. 1. rész

A csont, reproduktív és urológiai gyógyszerek tanácsadói bizottsága január 16-án 18:1 arányban megszavazta az egyedülálló hatásmechanizmusú anabolikus humanizált monoklonális antitest támogatását.

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: Belgyógyászat

Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 2.

Egy átlagos dán nő terhesség alatti halálozásának kockázata elhanyagolható, ám ha a kérdéses nő epilepsziás, a valószínűség ennek az ötszörösére nő. - állapította meg az Aarhus Egyetem átfogó epidemiológiai tanulmánya.

Feltöltve: 2019-02-26 | Kategória: Belgyógyászat

A reflux gyógyszerek elősegítik a krónikus májbetegség kialakulását. 1.rész

Az átlagnépesség hozzávetőleg 10%-a szed protonpumpa-gátló gyógyszereket (PPI) gyomorsav csökkentésre és a savas refluxszal és gastrooesophagealis reflux betegséggel járó gyomorégés enyhítésére.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Belgyógyászat

Kevés bizonyíték támasztja alá a digitális végbélvizsgálat alkalmazását

A digitális rectum vizsgálat (DRE) populációs szinten nem azonosítja megfelelően a prosztatarák veszélyét egy meta-analízis szerint, amely összehasonlította a kockázatemelkedés DRE indikációit a biopszia vizsgálatok eredményeivel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Belgyógyászat

Újdonságok az influenza kezelésében: a CDC 2019-es antivirális kezelési javaslatai 2.

Az USA-ban is javában zajlik a 2018-2019-es influenza szezon. Laboratóriumi adatok szerint az idei szezont az influenza A (H1N1)pdm09 predominanciája jellemzi, kivéve az ország délkeleti részét, ahol főként az A(H3N2) vírus okoz megbetegedéseket. Bár az influenza súlyossága a tavalyinál enyhébb, a fertőzés továbbra is sok áldozatot szed.

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Belgyógyászat

A fizikai aktivitás csökkenti a diabeteses betegek mortalitását

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) prevenciós részlegének (EAPC) állásfoglalása szerint a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek számára a vércukorszint és a kardiális egészség kontrollálása érdekében fizikai aktivitást kell előírni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Belgyógyászat

Új gyógyszer az influenza kezelésében

A 2017/18-as influenza szezon az USA-ban meglehetősen súlyosnak bizonyult, főként az A(H3N2) szezonális influenza vírus szempontjából, ami a CDC szerint körülbelül 80 000 halálesetet okozott és az adatok szerint az eddigi legtöbb, összesen 185 gyermek életét követelte.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Belgyógyászat

Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 1.

Egy átlagos dán nő terhesség alatti halálozásának kockázata elhanyagolható, ám ha a kérdéses nő epilepsziás, a valószínűség ennek az ötszörösére nő. - állapította meg az Aarhus Egyetem átfogó epidemiológiai tanulmánya.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld