Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Belgyógyászat

Új, XIII. kerületi rendelőjébe várja szakemberek jelentkezését a Budai Egészségközpont (X)

2019 júniusában új rendelőegységet nyit az egyik meghatározó magán egészségügyi intézmény a Váci úton. Dr. Nagy-László Nóra orvosigazgatót kérdeztük erről az izgalmas innovációról.

Feltöltve: 2019-04-29 | Kategória: Belgyógyászat

Trópusi térségek és a bőrfertőzések 1.

Az amerikai turisták előszeretettel utaznak Közép és Dél-Amerikába és a Karib-szigetekre. Ezekről a paradicsomi helyekről azonban néhány kevésbé szerencsés utazó olyan nem kívánt útitárssal térhet haza, amelyek miatt kénytelen lesz bőrgyógyászhoz fordulni.

Feltöltve: 2019-04-29 | Kategória: Belgyógyászat

A kalprotektin szerepe graviditasban

Az akut és krónikus gyulladást jelző kalprotektin szerepet játszhat a graviditas-asszociált megbetegedésekben. A tanulmány célja a terhességi kalprotektin koncentrációval kapcsolatban rendelkezésre álló adatok összegzése valamint a terhesség alatti kalprotektin szint normál értékének meghatározása volt.

Feltöltve: 2019-04-29 | Kategória: Belgyógyászat

Az FDA már 45 éves korig kiterjesztette a HPV-elleni vakcina alkalmazásának engedélyezését

A HPV oltás preventív alkalmazásával a HPV-asszociált daganatok több mint 90%-a megelőzhető, ami évente 31 200 esetet jelent. – mondta Dr. Marks.

Feltöltve: 2019-04-26 | Kategória: Belgyógyászat

Kongenitális diafragmatikus hernia antenatalis sildenafil kezelése állatkísérletekben

A kongenitális diafragmatikus herniával (CHD) érintett csecsemők mortalitásának és morbiditásának egyik fő oka a perzisztens pulmonális hipertónia (PPH).

Feltöltve: 2019-04-25 | Kategória: Belgyógyászat

Az e-cigaretta vagy a nikotinpótló terápia randomizált vizsgálata

Manapság gyakran használnak e-cigarettát a dohányzásról való leszokáshoz, de kevés bizonyíték van arra, hogy a leszoktatáshoz jóváhagyott nikotinpótló kezeléshez képest e tekintetben azok mennyire hatékonyak.

Feltöltve: 2019-04-25 | Kategória: Belgyógyászat

Szennyeződés miatt hívtak vissza pajzsmirigy terápiás szert az USA-ban

A visszahívott gyógyszer az emberi pajzsmirigy által is termelt tetraiodotironin-nátriumhoz (T4 levothyroxin) és liothyronin-nátriumhoz (T3 liothyronin) hasonló, sertés pajzsmirigyből nyert hormonokból előállított természetes készítmény.

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Belgyógyászat

Artériás hypertonia klinikai gyakorlati iránymutatások 2018. 3. rész

A hypertonia kezdeti kezeléseként két hatóanyag, elsősorban egy egytablettás kombinációja (SPC) javasolt az esendő idős betegek (a) és az 1-es fokozatú hypertoniában szenvedő (főként SBP <150 Hgmm értékű), alacsony CV kockázatú betegek kivételével.

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Belgyógyászat

Maternális immunizáció

A terhesség alatt beadott oltások súlyos fertőzésektől védhetik mag az anyát, az újszülöttet, vagy mindkettőjüket.

Feltöltve: 2019-04-23 | Kategória: Belgyógyászat

Autoimmun hepatitis: 2019-es klinikai gyakorlati irányelvek 2.

Az autoimmun hepatitis (AIH) esetleges jelenléte bármelyik akut vagy krónikus hepatitisben szenvedő betegnél előfordulhat főként magas immunoglobulin G (IgG) szintek esetén.

Feltöltve: 2019-04-23 | Kategória: Belgyógyászat

A mediterrán diéta és a daganatos megbetegedések kockázata

A szisztémás felülvizsgálat és meta-analízis célja annak vizsgálata volt, hogy a daganatos betegségek túlélőinél a mediterrán étrend (MedD) betartása milyen hatást gyakorol a daganatok általános mortalitási veszélyére, a különböző daganatos megbetegedések kockázatára, a daganat okozta mortalitásra és a daganatos megbetegedések recidívájára.

Feltöltve: 2019-04-22 | Kategória: Belgyógyászat

Komorbiditások polymyalgia rheumaticaban egy szisztémás felülvizsgálat elemzése

Köztudott, hogy a reumatológiai betegségek gyakran járnak komorbiditásokkal. A polymyalgia rheumatica (PMR) gyakori, főként időseket érintő gyulladásos reumatológiai kórállapot, amely a hatékony kezelést megelőzően súlyos fogyatékosságot okoz.

Feltöltve: 2019-04-19 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld