Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Belgyógyászat

Angol cigarettastop - tíz százalékkal kevesebb szívroham

Minden előzetes várakozást felülmúló egészségügyi sikert eredményezett az angol cigarettastop: az első átfogó felmérés szerint a nyilvános dohányzás betiltása óta tíz százalékkal csökkent a szívinfarktusok száma Angliában.

Feltöltve: 2009-09-14 | Kategória: Belgyógyászat

Globális méregtelenítés baktériummal!

Az aberdeeni Robert Gordon Egyetem kutatói olyan baktériumtörzseket azonosítottak, amelyek képesek az ivóvízben megtelepedő kék-algák által kibocsátott mérgező anyagok semlegesítésére.

Feltöltve: 2009-09-14 | Kategória: Belgyógyászat

Harminc év alatt a gyomorrák előfordulása felére csökkent Nagy-Britanniában

Különösen a nők körében csökkent a gyomorrákos esetek - állapították meg Nagy-Britanniában a legfrisseb egészségügyi statisztikák alapján. A kutatók a biztató tendenciát a lakosság egészségesebb életmódjával magyarázzák. Az eredményekről a brit rákkutatási központ (Cancer Research UK) számolt be.

Feltöltve: 2009-08-18 | Kategória: Belgyógyászat

A dohányzás elhagyása csökkenti a gyulladásokat

Már néhány héttel a dohányzás abbahagyása után jobb eredményt mutatnak a szívbetegséggel kapcsolatba hozható gyulladásmarkerek - állapították meg egy most megjelent tanulmány szerzői.

Feltöltve: 2009-08-18 | Kategória: Belgyógyászat

Biztató új hatóanyag az alkoholizmus ellen

Egy, a hagyományos kínai orvoslásban több mint ezer éve ismert növény, a kudzu segíthet az alkoholistákon. Daidzin nevű hatóanyagának mesterséges változata bevált az állatkísérletek során - adták hírül amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-08-17 | Kategória: Belgyógyászat

A napfény káros hatásaival kapcsolatos ajánlások miatt gyakoribb a D-vitamin-hiány

Azok a figyelmeztetések, amelyek a napfény és a bőrrák közötti összefüggésre hívták fel a figyelmet, azt eredményezték, hogy egyre gyakoribb a D-vitamin-hiány, mert az emberek félnek a káros ultraibolya sugaraktól.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Belgyógyászat

Már kis mozgás is csökkenti a nők koleszterinjét

Azoknak a nőknek a "rossz" koleszterinszintje, akik hetenként akár csak egy órát gyalogolnak lendületes tempóban, lényegesen alacsonyabb, mint azoké, akik egyáltalán nem mozogtak. Egy biztató tudományos vizsgálat eredményét a Journal of Lipid Research augusztusi száma ismerteti.

Feltöltve: 2009-08-11 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 69 70 71 72 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld