Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Hova nyúlik vissza időben az első plasztikai műtét?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Pszichiátria

Súlyos mentális betegség nőknél

A pszichiátriai betegségek nagyon gyakoriak az Egyesült Államokban, és eltérően érintik a nőket és a férfiakat. Egy új áttekintésben feltárásra került néhány nemek közti különbség a pszichopatológia megnyilvánulását illetően.

Feltöltve: 2022-07-07 | Kategória: Pszichiátria

A Covid utáni psychés állapot Amerikában

Két évnyi Covid-19-cel a hátunk mögött, az amerikai felnőttek aggodalmának fókuszába a globális események kerültek, - derült ki az Amerikai Pszichiátriai Társaság felméréséből.

Feltöltve: 2022-06-28 | Kategória: Pszichiátria

Az öngyilkosság biomarkere?

Az öngyilkosságok száma évi több mint 48 000 halálesetre emelkedett az Egyesült Államokban. A major depressziós zavar (’major depressive disorder’; MDD) a leggyakrabban előforduló diagnózis az öngyilkosságok esetében, és az öngyilkosság kockázatának leginkább kitett személyek azonosítása sürgető kihívás.

Feltöltve: 2022-06-16 | Kategória: Pszichiátria

Bolygóideg stimuláció a depresszió kezelésére?

A depresszió sztenderd terápiái közé az antidepresszánsok és a pszichoterápia tartoznak. Különösen súlyos esetekben az elektrokonvulzív terápia (ECT) vagy a bolygóideg-stimuláció (VNS) is javallott lehet.

Feltöltve: 2022-05-27 | Kategória: Pszichiátria

Új biomarker a korai demencia detektálására?

A vérben mért metabolitok sajátos aránya segíthet a korai Alzheimer-kór (AD) klinikai diagnózisának kiegészítésében, lehetővé téve a korábbi beavatkozást, - derül ki a legújabb kutatásokból.

Feltöltve: 2022-05-25 | Kategória: Pszichiátria

Demencia és pitvarfibrilláció?

A demencia kockázata fokozódik a pitvarfibrillációban (’atrial fibrillation’; AF) szenvedő betegek esetében, bizonyos evidenciák azonban arra engednek következtetni, hogy a kockázat csökkenthető szinuszritmust helyreállító terápiákkal.

Feltöltve: 2022-05-23 | Kategória: Pszichiátria

Összefügg-e a kognitív teljesítmény a menopauzával?

A menopauza természetes jelenség a középkorú nők életében, ami kedvezőtlen fizikai, fiziológiai és pszichológiai következményekkel párosul. Egy keresztmetszeti vizsgálat fő célja annak vizsgálata volt, hogy a nők kognitív teljesítményét érzékenyen érinti-e a menopauzális tünetek súlyossága.

Feltöltve: 2022-05-05 | Kategória: Pszichiátria

Új kezelési lehetőségek autizmusban?

Jelenleg nem léteznek engedélyezett gyógyszerek az autizmus spektrumzavar (ASD) alapvető tüneteire, és csak korlátozott adatok állnak rendelkezésre a társult mentális és viselkedési tünetek kezelésére. Ennek az áttekintésnek az a célja, hogy összefoglalja az ASD új kezeléseivel kapcsolatos legfrissebb vizsgálatokat, különös tekintettel az elmúlt 2 év kutatási tendenciáira.

Feltöltve: 2022-04-14 | Kategória: Pszichiátria

Új prognosztikai marker a stroke vonatkozásában?

Az agyszövet ischaemiás stroke során kialakuló másodlagos károsodása az agyszöveti oedema, gyulladás vagy neuronális károsodás következményeként jelentkezhet, ami a szérum aminosav metabolit-szintjeinek változását eredményezi.

Feltöltve: 2022-03-23 | Kategória: Pszichiátria

Radiológusok és a kiégés kapcsolata?

Radiológiai praxisok vezetői körében végzett 2019-es felmérés válaszadóinak 71%-a számolt be munkahelyi tényezőkből eredő stresszről. A dokumentum kitér az okokra és a biológiai hatásokra, a rizikófaktorokra, a felismerésre, a megoldásokra és a kiégésre adott kollektív reakcióra.

Feltöltve: 2022-03-09 | Kategória: Pszichiátria

Orvosi kannabisz bőrgyógyászati felhasználása

Az orvosi kannabisz termékekhez (’medical cannabis product’; MCP) való hozzáférés gyorsan növekedett, habár a fogyasztói magatartással és attitűdökkel kapcsolatos szakirodalom a bőrgyógyászati felhasználás tekintetében korlátozott.

Feltöltve: 2022-02-24 | Kategória: Pszichiátria

Új inszomnia gyógyszer került forgalomba

Az FDA engedélyezte a kettős hatású orexin receptor antagonista (DORA); a daridorexant (Quviviq) alkalmazását inszomnia kezelésére felnőttek esetében, - jelentette be a gyógyszer gyártója, az Idorsia.

Feltöltve: 2022-02-23 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld